Миленко Неделковски ще бъде обявен за нежелан в България

Македонският журналист Миленко Неделковски, който разби българския паметник на връх Каймак-Чалан, ще бъде включен в списъка на нежеланите чужденци в България.

Обратно в новината

Коментари - Миленко Неделковски ще бъде обявен за нежелан в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Миленко"?Че то цяло Миленище..

Който посяга на паметници на загинали, Бог му отмъщава. Скоро ще видите, че или ще му изсъхнат ръцете или ще му се случи нещо по- лошо. Поругаването на паметта на мъртвите се заплаща скъпо пред Господ! Егати мърлявата физиономия, говореща за високата му култура. дано всички маке-журналисти не изглеждат така жалко. Те това е бил начинот да влезне во историята!

На този наглец, ако стъпи на българска граница някой на момента с чук (и дървен ще свърши работа) трябва да му счупи поне едното коляно. (по-хуманитарно е)

Този бахур за пореден път доказва,че паспорти трябва да се дават много внимателно на македонски граждани.Давайте на бесарабските българи и на тези от западните покрайнини,защото при тях няма дилема.Македонците са настройвани десетилетия против нас . При социализма бяха по добре от нас в Югославия,по свободни да пътуват и се връщат,с по наситен пазар и добиха по голямо самочувствие.Сега искат да имат своя държава,добре признахме ги първи,отричат да са българи, добре тяхна воля,защо им даваме на аванта, ЕС паспорти?

Миленко може да влезе когато си поиска и откъдето си иска БЕЗ документи - само трябва да се нацапа малко с кал и да се остриже..както минават всички нелегални имигранти през БГ..

Що е маке все е боклук. Кога си измислиха държааа, кога си измислиха историята. Та да им повярват започнаха да трошат истинските паметници от историята. На Миленко Неделковски 5 години затвор за физиономия трябва да дадат. Поради плиткия си мозък и наглостта по този начин да стане известен още 5 години затвор, но се искат топки някой да поиска наказанието му. В измислената държава мЪкедония. И п..стият Желю да я признае първи. Учудихме светът тогава. За кой ли път.

На този уж македонец да му се припомни, че Скопие е била столица на България в края на Х -ти век при цар Роман. За каква "Македония " говорим и за какъв македонски народ???

Не виждам какво ви дразни македонецът, след като по същите показатели и р.б, но и "демократичните сили", се оказват македонци. америка също е миленко неделковски в лицето на обама, а за меркел какво да кажем? че тя е сорос неделковски в учебниците на най-новата турска история на България. Или Вазов не пострада със своето "Под Игото", защото се бил осмелил да пише истината столетие, преди да се случи! Помислете, граждани и селяни, многоуважаеми!"

като пиша "столетие, преди да се случи" искам да кажа днешното иго. разликата иде от това, че ек е назад във времето поне с 3/4етвърти столетие преди Христа!

Ако издигнете миленко в ранг кандидат за президент на България, тоя с нищо няма да се различава от (до)сегашните президенти и сегашните кандидати за системен "избор". разрушил бил един паметник, е и? че вие колко живота разрушихте, без нищо? съдът на бегето да осъди самозванеца наравно с един идилски главорез от америка, за да ви видя колко ви струва "справедливостта". хуманно е, дори според жените с бурките. а убийството на Присмехулник непременно носи нещастие!!!! И то Иде!

Дайте да караме по същество. Турция си захапа Кипър, американците окупираха половината свят, Руснаците си взеха Крим. Няма ли истински мъж в ръководството на тая държава, да изпрати воиските в Македония(западна България) и да го приспадаме вече това петно земя там където му е мястото. Такива като тоя, на дръвника и готово!

проблемът пич е че там живеят хора, коиот нямат българско самосъзнание. прадядовсите и бабите им са били с българско самосъсзнание. бабите и дядовците им са знаели за това от родителите си, но не са говорили за това никъде на улицата. в училище са ги учили за че са македонци. родителите им са израснали като македонци, и са имали накедонско самосъзнание, което включва омраза към българите. сегашните македонци, имат македонско самосъзнание, и много често мразят българите. това не може да бъде променено, с оръжие. могат да се отворят границите и леко по леко за 50 години двата народа ще се съберат отново заедно, защото по границата хората не говорят на измисления исзкуствено официялен македонски дялект, а на език които е по близък до книжовния български. наи накраи квото не се закачи към нас ще бъде изядено от албанците.

ivo10

И аз това казвам: Стига емоции! Македонците вече не са българи. Турците за 500 г не успяха, но сърбите за 50 години ги направиха каквото решиха. Ако бяха решили да направят Маймунландия с народ наречен маймуни, щяха да успеят. Методите им са успешни. Въпросът е България да има адекватна политика и да изисква от Македония отговори като: Какво се е случила с 1 млн. българи в Македония след 1944-та? Защо хората с българско самосъзнание в Македония се преследват, не се зачитат правата им и се затруднява всячески живота им? Забравете за промяна в отношението към България. Там все още управляват сръбските удбаши.

Край Вардара, дългуч вие, дългуч Наш, Учиндолски е! Като едно неспособно куче пее тужни песни за Диляна Колкото пее, два пъти му се плаща плюс 3 (Три) пъти за Ив. Кост. и, Лангура, усетиха силата, на РБ-мильонйера, та Сега, самия Бойко - генерала , не му се опира, и, он си прда !

От надвикване, ругатни и подобни простащини никой в България не разбра защо Миленко счупи плочата. Счупи я заради надписа, в който според него се съдържат териториални претенции на България към Македония. Македонците, признавани или не, съществуват е като всички хора имат собствени чуства и мисли. За тях такова нещо като "национално обединение на българите" е лъжа, завоевателна и асимилаторска политика. Точно така разсъждава и Миленко, както многократно сам каза. И докато в България се мисли в категории като "неосъзнати хора", "промити мозъци" и т.н. никой няма да може да направи трезва преценка на събитията. За съжаление последните 25 години показват точно това, поради което за в бъдеще може да се очакват единствено конфронтации и скандали. Жалко е, но Ганьо Балкански не е дорасъл да надскочи комплексите си. Факт !

Дадоха част от интервюто на Миленко по Нова ТВ. Българска военна делегация незаконно е проникннала откъм Гърция и на няколко метра от границата на македонска територия е построила паметника. Опитайте се сега да се поставите от другата страна. Това не е ли недостойно! Президента Желев пръв призна Македония. Миленко каза, че всички македонци са благодарни. Но масовото ни отношение към македонците е като към по-низши същества, по-малко знаещи и заблудени. Наши учени се опитват не да изказват мнение за етническия им произход, а да налагат /натрапват/ мнение. Според техните историци, те не са кръстоска от славяни и прабългари, а са чисти славяни, за разлика от нас. Миленко даде няколко примера. Защо гражданите на Македония не четат българска преса, за разлика от сръбска и ... хърватска! Защо не са фенове на български футболни клубове, за разлика от сръбски и хърватски! Миленко е решил да преекспонира съществуващия проблем! Това е провокация от типа на професор Черни с турското клекало. Първичната реакция след такава провокация е гняв, защото първото възприето чувство е накърнено национално достойнство. Елементарният извод е, тъкав човек е враг на България, той мрази българите. Аз и за двамата съм убеден, че това не е така, въпреки че на повърхността се вижда обратното!

Българогръцка е била и няма нищо незаконно да поставиш паметен знак на върха, когато са умирали за Национално Обединение са умирали от двете страни на върха, който сега е граница между една безспорна държава и друга спорна от всякъде. Признахме ги като нещо отделно от Югославия за да не ги окупира Сърбия, но не сме признали езика назначен от Коминтерна .

Обективно погледнато лекичко с думи прости и ясни ни втълпяваш отново чувство за вина на нас Българите другарю коминтерновскоруска. ...(домашно животно) Простащината на македонеца разрушил паметна плоча на мъртви войници може да се сравни само с простащината на руските тролове които оправдават деянието и както казах се опитват да ни внушат чувство на вина за стореното от тях!Щото и този неизбърсан....ъз е върл фен на пут_ин.Демек кратуна!

Техните историчари са назначени от Белград и Москва това са служители на съответната служба. Известно е от Български и И. Р. източници, че брата на Исперих (Аспарух) Кубер се е заселил в Битолското поле преминавайки Дунава при Видин. Там основава Вардарска България по подобие на Дунавска и Волжска Българии.

Кандидатката на "ГРОБ" за прецедент, ни обеща: Изберете ме, и, в Плевен ще вдигна висока статУя, на Осман паша- защитил града, от любоф казашка

Или сега започваш,да подлудяваш?

Или нещо си търсиш? Кажи бе! И, Йорде Фандък, леля ли ти е?

Си се надрусал,май?!?

Донеси нещо...може да те огрее... вгз, защо не!

СТИГА ДИПЛОМАТИЧЕН ТОН С ТАКИВА , АМИ ПЛАТЕТЕ НА НЯКОЙ, ТАКА ДА НАТРОШИ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ НА ТОЗИ ПЛЪХ, ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ДРАПА ЗАДНИКА ДОКАТО Е ЖИВ !!!

динко пресидент!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...Миленко Неделковски ще бъде обявен за нежелан в България... --- европата вече е обявена за нежелана на балканите! кога ша са махме от тука, а? ---

Спаска, Митровата - Зам. министерката на Газибар Тодоров- ИСКЛЮЧИТЕЛНО желан от всички албански манафи по поречието на Българската река Вардар.

Нека държавата да създаде местност в която да бъдат поставени всички паметници, които по някаква причина са били обект на раздор, независимо дали са паметни плочи в Македония или социалистически такива пред НДК

ПИПО

Всичко е въпрос на гледна точка. Първата световна война сме се били срещу сърби и гърци и паметника в техните очи си е чиста провокация. След толкова години сръбска пропаганда не знам какво очаквате. Както и паметника на американските летци тук в София, е провокация към България. Както и паметника на турският войн си беше провокация.

Като дойде време Македония да влиза в ЕС ще се сетя единствено за Миленко. И ще се сещам за него поне 10 години. Аз и Миленко - в Европейския съюз. Аз - добре. Ами тоя Миленко какво ще прави там? Като не ме оставят да отида да му шибна 2 шамара, другият начин е да го оставиш да си изгние в шибаната Македония. Заедно с останалите олигофрени като него. За да не пълзят насам-натам и да си размахват национализма . . . . и чуковете.

Ако ФЮРОМ се разпадне, ние ще анексираме ли част от нея?

ПИПО

Притрябвал му е на Миленко скапаният ЕС. Те и сега живеят по добре от нас. Ако не бяха албанците щяха да са още по добре.

Този достоен Македонски брат е добре дошъл в братска Русия. Горд съм че им помогнахме да се оттърват подтисничеството на България. Македонците са достоен народ, не като бълХарите.

Какво си ти? Нещо разчекнато между българската култура и руските мераци? Тук като какво се възприемаш, та даваш глобални оценки кой бил брат, кой бил достоен? В крайна сметка излиза, че си за лудницата с този нескопосан прякор. А може би и на теб вече ти се повръща, но нямаш друг начи да си докажеш заработеното днес...

"Братска Македония"... абе ти наред ли си? Македония е братска, колкото на вас ви е братска Украйна - един дол дренки са. Тулуп!

Известно ми е, че Русия предпочита Сърбия и Македония пред България, и то съвсем не от днес. Тук има някои неща, които на мен не са ми особено ясни - свързани с Берлинския договор, с политическата линия на Стамболов, в заемането на най-високите политически постове у нас от чужди граждани... Мисля, че афинитета на Русия към Сърбия и Македония се дължи не толкова на тях, колкото на сложните отношения между нашите два братски народа. А, Сърбия и Македония, поне исторически, са били използвани от Русия като инструмент за въздействие над външната политика на България.

Подобна глупотевина може да се роди само в Американското посолство. Другата перспектива е да е някой идиот. Ти идиот ли си?

ivo10

Даниелчо, по-добре да се беше мобилизирал и да направиш отношенията с Македония по-достойни, а не да въртиш опашка като пале на американците и ЕС. Можем да построим и църква на Каймакчалан, но трябва да бъде съгласувано с македонската държава, която първи сме признали като независима и суверенна. Тогава Миленко щеше да е престъпник, а не национален герой.

Отвличат ти вниманието с дреболии, при това глупави, за да не задаваш правилните въпроси като, защо сключваме договор с ЦРУ за обмен на ДНК и пръстови отпечатъци, защо още няма един кандидат на ГЕРБ, защо ЕС дава пари за техника да хващаме бежанците, а не да ги спрем да не влизат? и т.н.

Интересно дали и товариш Пиотр Толстой ще бъде обявен за нежелан. Той каза, че Русия щяла да купи цяла България, барабар с паметниците, а като че ли получи много по-малко внимание в средствата за масова ДЕЗинформация.

Възпоменателен сръбски параклис в Каймакчалан - link/wiki/БиткаприКаймакчалан Вижте сърбите какво сa построили там.

там една плоча до костницата на Сърбите би изглеждала жалко. по-добре да я няма. Не сме длъжни да учим поколенията какво се е случило там, а дали ще има или не плоча, не е от значение. Поставен паметник само предизвиква малоумници да го разрушат. Имаме си и местни примери. Аз примерно съм от Варна и съм против храм паметника на нашественика Владислав Варненчик.

ivo10

Да и силно се вълнуваш от съдбата на султана, който еничарите му едва успели да спасят от пленяване. Сигурно подкрепяш и тезата за мирното присъствие на турците по нашите земи. Направо ме отврати.

Време е да забравим за този шиптър малоумен ! Той е видял от ИДИЛ че унищожават хора и памет на света и решил по техния начин да се утвърди ! И в България има такива тъпунгери , да вземем един изрод , не роден от Българка и не правен от Българин , Евгени Михайлов , най-големия ФАЛШИФИКАТОР на 20век , с една маниполирана касета , предизвика сваляне на режим и големите кражби и големите пресвоявания на века ! Сега написа лъжи за да изцапа и измърси един чист и достоен човек като Елена Бокова , не знам неговия Бог , но моя вижда и не забавя , скоро ще чуем нещо !

Защо? Та българските джурналя и dw. са на едно ниво с тоя. Да не говорим за турските политици в българския парламент. Оставете го! нека ходи, където си поиска, паметниците нямат никакво значение дори за евреите, ръководещи с парите си тази вакханалия, ама я да беше опитал дори да каже нещо за спонсорите на холокоста! Или за пулитиката на обама и меркел... ой да видиш ти социалист - диктатор и сорос! няма живо мнение на "обратното" на туркия да остане!

Все едно този тулуп е някой много важен,че чак го забелязва БГ и не го допуска? Тъпотия. Не ми пка за такива хлебарки като този тъпак.

Както и да му счупят ръцете на тоя мазен тулуп, все ще е малко.

крумовите закони са били добри за времето си, ако искате да ги меркелизирате с обамието на нагъзниците, които, като главорези и техните протежета, като джурналята - моля, почнете да режете и глави. Аз пръв ще си дам моята Главаза сварение. За да могат аборигени, да сиедут кука. Джобът и без това вече ми е здравата нахапан... И представете си- все от "хора" на "културата", за които правата на жената се ограничават в носенето на бурка... даго и новио цоциализъм на dw

Само му наливат вода в мелницата като му се впрягат толкова на поредния вреслив сельо.

Целият ЕС би трябвало да бъде затворен за тоя.Така ще се повлияе и на други ербап макета.

Коя народност в ФЮРОМ се самоопределят като Макета

Затваряйте границата в ФЮРОМ. Гонете посланника им в София. Пълно ембарго. И тотално вето за всичко, свързано с ЕС и НАТО.

Вместо да се размива разликата между тях и нас, ти предлагаш дискриминация. Защо? Само да им вдигаш шовинизма..

Като не разбират со кротце со благо, ще ядат кютек.

Скъпи журналя! Държава Македония НЯМА! Държавата от която е въпросният Миуенко се нарича ФЮРОМ! Такова е официалното и наименование и нека се придържане към факта! След като фюромците искат така!

Защо се борим за плоча поставена до сръбски храм, където тази плоча ще изглежда смешно, на фона на храма на победителя във тази битка? Не е ли по-добре да се изгради паметник на границата с Македония и да се окаже че този паметник не е на върха, защото Макетата са недостойни за да имат такава плоча на тяхна територия.

ЗАЩОТО ДЕЛЕГАЦИЯТА КОЯТО Е ПОСТАВИЛА ПЛОЧАТА Е ВЛЕЗНАЛА ОТ КЪМ ГРЪЦКО И НА ПОЛОВИН МЕТЪР В МАКЕДОНСКО Е ИЗДИГНАТА КУПЧИНКАТА КАМЪНИ.МАЛКО КРАДЕШКОМ КАТО ЧЕ ЛИ Е СТАНАЛО ВСИЧКО. И ЗАТОВА ЖУРНАЛИСТА МИЛЕНКО Е ТОЛКОВА ЕРБАП.

Какво мислят македонците в България за македонците в Македония ?

Няма никакво значение какво мислят. Македония е принудена да бъде националистически настроена по чисти причини, че няма националност ( до скоро) Македонец, и вътрешно населението им се дели на три Българи, Сърби и Албанци. Точно за да се създаде Македонец е необходима настоящата пропаганда. Сигурен съм че този акт на поставяне на тази плоча има обратен ефект, сплотява ги като Македонци.

Прав е фюромеца, би трябвало такъв акт да се съгласува между правителствата на двете държави! И щом искат в този тон да са ни отношенията би трябвало да си наричаме ФЮРОМ както гърците настояха и ЕС прие за име на въпросната държава! Защо им се натискаме насила...теглете им сиктера като гърците,те сами ще дойдат да се умилкват като пудели!

Да ти го тура крив во правото черво родоотстъпническо!

Не,напротив! Родолюбец съм и точно затова гледам реално на случая! фюромците не ни припознават като братя от самото си обявяване на независимостта си а политиците ни всячески тичат да им угаждат...

kerelov@poshta.net

Не си прав, не е родоотстъпник човекът, повечето сегашни "македонци" са такива - просръбски мекерета. Те са родоотстъпниците, като въпросния миленко (нарочно е с малка буква).

Напьлно сьм сьгласен с русофилката! Не могат бьлгари а слагат паметници в чужбина, както и турци в Бьлгария без взаимно уважение и сьгласие!!! Другото е провокация. Вражески акт, ако щеш!!!

Истоната е че всички балкански държави са измислени. Няма ни една която да не си преписва нечии предци, по може би някакви териториални причини. След разпадането на Османската империя се създават съвсем нови субекти. Не случайно и нашата родина я наричаме трета.

Струва ми се, че от всички балкански народи само турците и румънците не презират българите.

Има нещо вярно, но при румънците не е на 100%. И все пак да поясня, че при нашите комшии от юг и запад става дума за омраза и насаден с годините страх, а не за презрение.

В момента тече пропаганда, има една История на Румъния, която е преведена и на Български. Може да прочетете началните страници. Там пише че за начало на Румъния се смята Асен и Петър....

Не знам, кога е започнало, но бьлгарите страшно мразят турците за нещо случило се преди десетки поколения и говорят сякаш те самите са живи свидетели. Моята теория е, че ако СССР беше направил Турция социалистическа, щяхме да учим в училище, че турците са ни пьрви пртятели, а Османската империя най-доброто, което се е случвало на бьлгарите сье Освобождението. Проблемьт е в това, че от малки на бьлгариньт му насаждат комплекси за малоценност, които той изкарва в агресия и простотия.

Аз отдавна казвам че е необходимо да си препишем част от историята на Османската империя, а не да отричаме и да се смятаме за онеправдани наследници на роби. Все пак и френската революция не е против поробите, ама си е същото като при нас.

Те за таа плоча веке, ке се тепаме... :)

а забраната ще важи ли и за целия европейски съюз, че да се стресне малко, защото покрай този случай го направихме герой, това македонско прасе.

Според мен проблемът ако има изобщо някакъв е вътрешно македонски.

Нашите пайтаци защо строят паметник в чужда държава незаконно ?

Браво на Динко не знам за какво го прави даже да е и за пари достоен българин!!!

Големи "мъже" се извъдихте тука, бе! Значи не ви пречат десетките турски паметници на турски терористи в България, че тръгнахте с някакъв дребнав македонски случай да се занимавате! Що търпите турските, а? И на нас ни трябва един Миленко ама само мишки имаме!

А вие, атакаджиите, сте с дълги и услужливи езици, все към Москва сочат. Какво общо има гаврата на един сръбски плужек с турците? Турците са друга тема.

Това се казва обида - да ме сравняват с атакаджии. Та пак на въпроса - що търпите турските паметници не разбрах.

снощното участие на Митов в панорама. Предаването беше посветено основно на смяната на Бокова като кандидат на България с тази на Кристалина Георгиева. Митов се чудеше как убедително да представи тази смяна,многословничеше и отказа да поеме отговорност като външен министър при провал на Георгиева. Елена Йончева в един спокоен тон опонира на Митов и защити Бокова. Антони Гълъбов представи стандартната си теза че левите защитават само руските интереси. Елена Йончева достойно опровегаваше и Митов и Гълъбов,макар да беше сама срещу двама... Това което се разбра безусловно е че...нито Борисов,нито Митов считат да понесат никака отговорност при провал на К.Георгиева.

ЧУВАМ УДАРИТЕ ПО САМАРА НА МАГАРЕТО ДЕТО ГИ ПРАВИТЕ АМА ДИРА НЕ ПРИФАЧА.

Българчетата скачате като незадоволени скакалци, когато стане дума за скалъпено-измислената ви история и ролята на независимата държава Велика Македония в нея. Не сте ли се замисляли с трите си сиви клетки че посравянето "нелегално" на паметник в суверена държава, каквато е Македония, е незаконен акт? Паметната плоча е поставена без разрешение на мекедонските власти, а изтъкнатият журналист г-н Миленко Неделковски, когото уважавам ужасно много като ярък професионалист, е действал съобразно правата и свободите на малцинствата от хартата на Женевската конвенция! Ако Турция утре реши да сложи паметник на Осман Паша, как ще реагират изпълнените ви с тежка жлъч и свиреп негативвитет сърчица и дущици?! Много ви моля, нека преди да изтърсите поредната грандоманско-брутално-шизоидна глупост, заскърцате монотонно с пилешките си мозъчета и току-виж, ви дошъл малко акъл в плоските ви тиквочести чутурки!!!

Чудя се какъв неграмотен изрод трябва да бъдеш, за да сравняваш героите от Каймакчалан с паплачта на осман паша?

Забавляваш ли се като пишеш глупости .На същото основание мога и винаги ще изтъквам онзи факт от историята,в който Баязид(прочети кой е)е развеждан в клетка по пазарите-български владетел не е.Забавно а.А за Македония-когато бе в Югославия не мрънкаше.Пък и скоро ще стане част от Албания.

Съгласен съм да има плоча на Осман Паша обаче нека да бъде поставена до Плевенската панорама. Нека да не надвишава повече от 1,5 метра и на площ от 2 кв.м. Там ще се вижда разликата на падението и ще засили национализма на българите. Да в известен смисъл аз бих дал да се направи такава плоча.

извенявай госпожо або госпожице мелиха ако изобщто см мелиха достатъчно факти и то извънъредно много чия земя е била днешнета македония това го знаят и малките деца в гърция албания и естественно и в секретните дукоменти на сърбия имам много приятели от сърбия един честно един нее казал че македоннците са македонци а всичките са ми казвали ча са бугари и така нареченета македония е бугарска земля.а цяла европа знае на чия земя е днешна турция .а колкото до паметна плоча на осман паша това няма да стане защтото турците са рушили културата на останалите народи и са клали и са ги бесели и децата са им вземали и са продавали жените робини като животни на пазаря и поставянето на паметни плочи на тяхната култура е не пресъщто.знаеш гледай руският филм РОКСАЛАНА пленница султана да видиш как на пазаря я гледат на пазаря чисто гола и как и гледат зъбите и т.н там много ясно а показана турската култура а не това което е на турският филм съжелявам че господ тие дал малко вещтество в главата ти но да си прост то е дар божий

Не е вярно - много даже е желан тук. Що народ са му навити, от целия политически спектър...

На този ЯмБолСки няма как дядо му да е загинал на този връх. Битката е от първата световна и да е участвал дядо му значи е роден в самия край на 19 век или самото начало на 20. Динко трябва да е на около 60 години в момента. Прадядо му може, но не и дядо му. Иначе похвалство за намерението му, но да не лъже като дърт циганин.

Като кажеш "дядо", това включва и прадядо. Моят случай е точно такъв. Роден съм 75-та.

Как си личи, че не е Българин.

Истинското ВМРО забравя, но не прощава. Като поотшумят страстите, този сръбски плужек ще го намерят някъде в шумата, уж препил...

Брекзита в известен смисъл е точно това, но моята мисъл е на още по-ниско ниво