Коментари - Вл. Чуков: Шансът на България е да бъде стожер на Балканите | dnes.dir.bg
назад

Вл. Чуков: Шансът на България е да бъде стожер на Балканите

През 2018 г. България трябва да стимулира процеса на прилагане на регионална справедливост в рамките на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Вл. Чуков: Шансът на България е да бъде стожер на Балканите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на този човек е впечатляваща. Той на практика няма и един ден обучение по историята на България. Кога и как точно, по коя тема е станал доктор на икономическите науки, не се пише но се инфорира че е такъв. Ако е такъв, поне да бе написал три реда как и по кой показател сме "стожери" спрямо Гърция, Румъния, Сърбия. За политическият и историческият аспект на стожерството, че никоя от тези държави няма да ни позволи дори и да помислим за стожерство е ясно. Стожерството ни идва от факта, че сме членове на ЕС. Но две от страните също са, а третата е специална галеница на ЕС и метаните към нея предстоят тепърва. .. Ех, г-не Чукова, толкова ли е трудно да разберете, че за такова отговорно послание е необходима къртовска работа на сравнение и анализи, като човек на науката. А вашата статийка е журналистическа сага и то с неправилни виждания.

ЩО НЕ ДАВАХТЕ МНЕНИЕ, КОГАТО НАПАСТТА ПЪЛЗЕШЕ КАТО МРАВКИ ПРЕЗ БГ ?! А? БЕЗПЛАТНО ЛИ ТАКИВА АРАБИСТИ СЪВЕТВАТ КАК ДА СЕ НАСЕЛИ ЕВРОПА С ТАЗИ ПАСМИНА ?!?!

България. Единственото полезно в тази статия е, че показва хипотеза за разпадането на България. Две зони едната на Бяло море за България, а другата на Черно море, за Гърция? При какви условия? Където се заселят, където минат гърците, заграбеното НИКОГА не го връщат. Да се сближаваме ние, румънците и сърбите? Сърбия явно е за да заеме мястото на Македония. При тази пристанищна хипотеза, румънци и сърби ще са в първа наличност, когато са необходими на гърците. Що не видите как народите държат на народите си извън днешната им граница. Бежанци?! Ако България имаше УМНИ И СМЕЛИ държавници, като водеща нация в света по отрицателен прираст, ще изиска от ЕС средства за връщане на българите на родната им земя. ВМЕСТО да се чуди как да се брани от измислени "бежанци" от здрави мъже,без паспорти, дезертьори с друга кулутра, отказващи да защитават семействата си. А що прави Вишеградската честворка? Гледа си интереса. АКО ще трябва България да се присъединява към някого, това е Вишеградската четворка. В последните векове сме видели само добро от тях, за разлика от преките ни съседи. Като член на Вишеградската четворка може наистина да сме и стожер на Балканите. Сами, соло стожер, тази игра вече сме я играли. Колкото до ЕС, дано да оцелее, но международни експерти чертаят хипотеза И за рападането му. Не напразно г-на започва с увертюра колко мощен е ЕС и как всички искат да го следват?! Че тя световната история все със съюзи е пълна под различни имена. ДА, каквато и да е е политиката на България ТЯ ТРЯБВА да е в рамките на ЕС. НО не бива като палета да се мерим с държави, с които нямаме нищо общо по колкото се сетите показатели.Трябва да си знем мястото и мястото на другите държави СПРЯМО нас. Бог да пази България.

Има три прости правила за да живееш дълго - не се ебавай с майката природа, тъщата и Русия.

Има логика, която на практика може да доведе и до икономически и финансови резултати. Китай желае да инвестира в региона, а това изобщо не е за пренебрегване.

В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ : ИНВЕСТИРАНЕ = ПОРОБВАНЕ. И СЕГА БЪЛГАРИЯ Е ПОРОБЕНА. БАНКИТЕ-ЧУЖДИ, ПРОМИШЛЕНОСТТА- ОСНОВНО ЧУЖДА, ЗЛАТОТО НИ-ЧУЖДО, ЕЛ ЕНЕРГИЯТА -ЧУЖДА, ВОДАТА -ЧУЖДА, ЗЕМИТЕ- ГОЛЯМА ЧАСТ ЧУЖДИ... ТОГАВА КЪДЕ И КАКВО И БЪЛГАРИЯ?!?!?!

Експерт: Да направим българо-румънски Шенген. Като чуя за култура, се хващам за кобура Ханс Йост. Като чуете за български експерт и българска култура, се хващайте за кобура. Защо България копнее за Шенген? Шенгенското пространство или шенгенската зона представлява група от 25 европейски държави, които са напълно грешно са премахнали граничния контрол помежду си. Великобритания и Ирландия не са се присъединили напълно и поддържат вътрешен граничен контрол. Няколко страни от ЕС, водени от Франция и Германия, през юни 2012 г. върнаха граничните проверки. рисъединяване към зоната за свободно преминаване ще засили контрабандните канали в България. Влизането ни в Шенген означава оттеглянето на контрола по вътрешни граници и съответно засилване на контрабандата, особено през границите на Румъния и Гърция. Влизане на България в Шенгенското пространство за свободно движение на хора би застрашило сигурността й.

Експерт: Да направим българо-румънски Шенген. Като чуя за култура, се хващам за кобура Ханс Йост. Като чуете за български експерт и българска култура, се хващайте за кобура. Защо България копнее за Шенген? Шенгенското пространство или шенгенската зона представлява група от 25 европейски държави, които напълно грешно са премахнали граничния контрол помежду си. Великобритания и Ирландия не са се присъединили напълно и поддържат вътрешен граничен контрол. Няколко страни от ЕС, водени от Франция и Германия, през юни 2012 г. върнаха граничните проверки. Присъединяване към зоната за свободно преминаване ще засили контрабандните канали в България. Влизането ни в Шенген означава оттеглянето на контрола по вътрешни граници и съответно засилване на контрабандата, особено през границите на Румъния и Гърция. Влизане на България в Шенгенското пространство за свободно движение на хора би застрашило сигурността й.

Другаррю Молотоков,а защо да не помислим да станем република на СеСеСЕРЕ. С твойте ЧУКОВЕ и СЪРПОВЕ- ИЗБИ РИБАТА. Когато човек остарява,той оглупява.Скрии се и си гледай пенЦията. МУХЛЯСЪЛ КОМУНИСТ

БЪЛГАРСКАТА "КОЛЕДА" Днес българските граждани губят над тридесет милиарда долара ($ 30 000 000 000) от добива на злато чрез заробващи "концесии", наложени върху тях от шепа хора - привилегирован елит и паразит. Представителните политици твърдят, че днес пари няма и затова ТРЯБВА да се ВЗИМАТ от тях още заеми, а ти да ги плащаш, защото пари няма. Затова днес, данъците наложени от тях върху теб ТРЯБВА да се увеличават, защото пари няма, а ти трябва да плащаш за това. Затова днес, от тях ТРЯБВА да се налагат НОВИ данъци върху теб, защото пари няма, а ти и децата трябва да плащат за това. Затова днес има доброволни данъци наречени - БЪЛГАРСКАТА "КОЛЕДА".

Аз не бих искал да остава и една стотинка от добива на злато в България, само и само да виждам колко ги е яд хора като Вас. :)))

Господин Чуков, не познавате историята. След като България и Гърция са членки на ЕС, защо не е изпълнена още точката от Ньойския договор, даваща на България достъп до пристанището в Солун. Само това е достатъчно, за да не сме в Еврейския съюз. Ние сме като тестиси, участваме в играта но сме отвън. Вместо да развиваме независима енергетика и промишленост, ние слушаме за "скоростите" на Еврейския съюз. Никога тези "основни" страни от ЕС не са били приятели за България. И ако днес съществуват държавите България, Сърбия и Гърция, то това се дължи на Русия. Какъв Еврейски съюз Чуков.

Франция и Германия не са биле приятели!Винаги са воювали?Което не им попречи да са създатели на ЕС.А за Ньойския договор!-Нещо да ви пречи да си изпратие или получите стоката в Солон?А за да съществува днес България са "виновни," Берлинския конгрес и след съидинението на княжеството с източна Румелия -Великобритания?

както е и вярно, че икономическият и т.н. капацитет ДНЕС и в исторически план, нямат нищо общо с този на Бългсрия. Тях, освен всичко друго ги броят за нещо, като се започне от ООН то. А нас някои и на картата не ни знаят, с пет века робство, един век комунизъм и отрицателен прираст днес.

Преобладаващата част от коментаторите са писали май с чашка в ръка.

Всъщност човека си е напълно прав. Друг е въпросът дали могат дори теоретично да се превъзмогнат всички пречки.

Този и жена му няма да му чете експертизите и който го кани за експерт е сгрешил

1.ШЕНГЕН между Калуковския диспансер и Раднево. 2. Друго предложение- със Северна корея и първобитните братушки, както беше по соца. Но единсвтвеното което ни очаква е да си обменяме луди и да се молим както руснаците дане ни налагат ембарго (ограничение) развитите държавина за техните хубави стоки, защото ние освен да плашим света с бомби и да издълбаем нещо от земята друго не може да произведем, дори и памперси да избършем дрисливите задници.

Да, ти си един от дебилите. Страна, която имаше промишленост с най-новите машини, страна която произвеждаше процесори и компютри, страна която имаше огромно промишлено разузнаване, каквато беше България, бе превърната в Бантустан, именно от Шенгенските държави и САЩ.

Да всичко имаше само нямаше пари за заплати-150лв. средна заплата,а магазините бяха празни все едно е минал урагана Катрина през тях.Естествено е след като не можеш да си купиш нищо и имаш "сигурна"работа да спестяваш всеки изкаран мизерен лев,пари,които бяха окрадени от другарите като краденото започна още през 89г. с фалит на държава и завърши през 97г. с обезценка на лева като един долар стигна 3 000хил.лв.

ЕС и СИВ - сравнение, което се различава по това, че при СНИВ нещата бяха координирани и държавите в него - равноправни. Тук в ЕС, това липсва... България е ощетена в много пъти в сравнение с водещите... В т.ч. на същото положение е и Румъния и Гърция. Защо? Важно стратегическо местонахождение, а най-бедната и манипулирана... Шенген? Обидата за шенген е голяма, докога ще се чака?.. Но всичко идва от нашите български "чиновници" в Брюксел... Те са подлоги... Наоселение бедно, всеки ден "изтичат" млади българи за да търсят по-добър живот извън България... Това нищо ли не ви говори? Или това е предвидено, с умисъл без съмнение...

ПРЕДВИДЕНО Е!!! ИЗПЪЛНЯВА СЕ ПЛАН ПО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ИМАМЕ ЛОШ КЪСМЕТ ДА СЕ НАМИРАМЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКО МЯСТО, С ДОБЪР КЛИМАТ И КРАСИВА ПРИРОДА...

Идеята е много хубава, но няма да ни позволят да я осъществим. Все пак тя може да донесе някаква практическа полза. Може да се направи опит за сближаване с Румъния а ла Вишеград. Също да се направи опит за сближаване със страни извън ЕС /Китай, Русия/. Това ще подсили позициите ни в самия ЕС. Защо ни приеха в ЕС и НАТО? За да не се сближим отново с Русия. Защо примамват Западните Балкани? Защото Русия прояви интерес към тях и проявява някаква активност. Иначе за какво им е един нестабилен и беден регион? Средновековната Българска държава е предлагала да приеме Християнството и от Рим и от Константинопол с цел да получи най-добри условия. Ние сега не сме в толкова силна позиция, но това е пътят. Но за това трябва да имаме собствени български политици, а не такива, изпълняващи чужда воля. Да се надяваме, че ще дойде някога такова време.

Чуков тотално се дискредитира! Жалко е когато умен човек става за резил заради пари.... Той "оправи" САР, а сега тръгнал да "оправя" Балканите!!!!

От Карлуково са пуснали поредния "експерт" и са му осигурили и достъп до медиите, за да промие повечко мозъци.

Че тези всичките глупости можеше да се напишат с 10 реда.Няма смисъл до се обсъжда великата му идея, този е просто шемет.Но и тези дето напинят за ЕС, ще им дойде акълът малко по натам за какво беше вкарана България в този капан.То бива бива приказки, ама тези са за идиоти вече!

Толкова ли е трудно да се схване най-накрая очевидна истина. Ние нямаме абсолютно никакъв суверенитет. Дори Германия няма, какво остава за нас. ЕС е имперски проект на САЩ. Т.нар. "успешна Европа" са васално подчинени на САЩ страни, Германия отговаря за контрола. Такива като нас са по-долни от колонии. Разиграва се цирк с разни "председателства", солидарности и пр. смешки. Ние нямаме право на инициатива дори по вътрешно български проблеми, камо ли външни. Западните балкани са проект на САЩ, които заповядват на Борисов какво да прави. Вишеградската група се бунтува, но тяхната русофобия ги спасява засега, а и САЩ стоят зад Полша със сигурност. Несъстоятелно е да говорим какво "ние" следвало да направим. Нищо не можем да направим, дори да напуснем ЕС/НАТО, веднага ще ни смажат с някоя косовска история. Яжте, пийте и си носете новите дрехи. Светът е безумно жесток и опасен, особено към малките.

малко ли са ви ваще цигани?

ЧУКов, напълно си оправда името с тези соц брътвежи

Не Чуков, с Румъния няма да стане. Това е най-слугинската спрямо САЩ страна. След нея сме ние. Двама лакеи не биха могли да предприемат нищо без волята на своите господари. Американските ястреби подготвят сериозно Румъния за война с Русия. По скоро ще я лансират като пушечно месо в една бъдеща разправа със славянския колос... Подобна роля, уви, е отредена и за нас. По-скоро ролята на плацдарм, защото пък ние сме без армия, за разлика от Румъния... Въобще, Чуков, липсва ти или не ти изнася диалектическото мислене. Виж какво: Само една социалистическа организация на обществото може да спаси България!

От училището за дебили ли ви взимат такива идиоти бе? Социализма умря навсякъде ... Днеска умря един такъв дебил със същите подобни твърдения - "Идея за България" ли беше или нещо подобно

Социа.измът не може да ум,е защото между социа.изма и капита.изма има с.едното съотношение: 0,06 / 1,60

вън европата, неините агенти и зомбита от балканите! да живее балканската федерация!

Само шенген си нямаме и сега шенген ше си праиме ! :))

Но... какво на практика означава то и как ще се постигне? Възможно ли е създаване на Балканска федерация, вкл. всички сегашни държави и държавни образувания?! Едни албанци, които са част от оригиналното тракийско население на п-ва, изповядват една наложена им античовешка религия, както и в някои други райони на п-ва. Те са част от нас и трябва да бъдат приобщени към останалото население. Благоденствието на балканските натроди е в тяхното обединение (и Русия трябва да помогне за това, а не да действа обратно, и не в интерес на истинското обединение на православието).

Ние тука сме колонии. Никой няма да остави две колонии да се отделят от империята и да образуват конкурентна империя. За това взеха мерки, още със завладяването ни : 1.унищожиха икономиките за да сме зависими от техните химии. 2.Назначиха за бизнесмени ченгета, защото са послушковци и правят както им се каже. 3. За отворено общество на сорос (с малко "С"), да не казвам. Там се действа по въздействие на психиката на населението. 4.Източване на мозъците в центъра на империята. и т.н.

аз съм против да се дава думата на такива хора.

България на никого не може да упражнява натиск. Тя е свикнала да се подлага сама. И да се кефи на всичкото отгоре...

Ше напрайш ти българско - румънски шенген на кукуво лято, Гольо., пишман-самозвани експерти, са въртити кат развалени компаси и не можете да решите в коя посока да си оголите задниците!

Боже прибери си вересиите.Омръзна ми от хора които дават акъл на всеки и за всичко, а една крушка не могат да завият.

За тази цел бат Бойко трябва да построи 10 моста и 8тунела под Дунава. Щото само в Будапеща са 8 моста на реката.

Охооо аз това още от 2010 г. го разправям. Не може сульо и пульо от 3000км да ми разправя, че трябва да си вадя личната карта като минавам някакви 100км. По времето на Османската империя са ходили от Диарбекир до Виена без да си показват тескеретата. Ми защото е нямало граници била е една държава.

Язе викам да я кръстиме новата зона "Шушана" по неколко причини: 1. Ще започва пак със "Ш", което ще им навява (на Шенгенците де" некаква асоциация. 2.Това има си е чисто балканско и не мое да се обърка с друго западно. 3.Те това Шенген какво е - някакво малко скапано селце...Пък Шушана си е име на балканска песен и много по-заслужава да име на нашата си зона!! 4.Пък като си кажем - я че си одим у Шушана....да му стане на човек драго и мило, ете все оно че си оди при любимата и да се зарови у нейната пазва!!! Ете името си арно!! Само требе да приемем с братята румънци следната декларация: 1.Името е защитено с тръговска марка! 2.Зона Шушана не требе да се разширява по никакв начин! 3.Зона Шушана налага визи за всички Шенгенци, САЩ и други такиа дето се правят на много важни! Те това е от Бай Кире. Хайде арни празници и наздраве!

Няма ли експерт,който да обясни защо Англия напуска ЕС?

Има! Острова се отцепи, защото България напира да влиза в Шенген без хич нито да й е време, нито да й е място, демек иска да се вкара с бърза скорост на таратайка барабар с целия си мафиотски арсенал и мутренски колектив!

браво чуков! а ако румънците не искат, ще си направим само наш си шенген! ако не се получи, ще си направим друга глупост някаква!

С Русия например!...

Не мога да разбера как може да се дава трибуна на такива тъпанари като този?

Този нов Шенген май ще има за цел да ни пази да не избягаме. :)

е този? Само празни приказки можеш да чуеш от него по каквато и да е тема?!? Кой въобще плаща на такива ?!? Или пише по поръчка?

С румънците сме един народ. през Средновековието, на север от Дунава е ползвана кирилицата и българския език. Ето един пример- грамота на Мирчо Войвода, владетел на земите на север от река Дунав между 1386 и 1418-та година: + Азъ иже въ Христа Бога благоверный и благочестивый и христолюбивый и самодръжавный Мирча великий войвода и господин, милостион Божион и Божиемъ дарованиемъ.... Текстът е на около 600 години, но въпреки това е разбираем за нас българите. Най-важното е, че в документите на влашките владетели от XIV-ти и XV-ти век няма нито една латинска дума. Не намирате ли това за странно? За какво влияние да говорим, като езика си е чист български! Това е лесно обяснимо, като се има предвид, че по времето на император Аврелиан, през 273 година римските легионери и колонисти напускат панически Дакия. От страх да не би свободните траки да ги последват, бегълците разрушават мостта на Дунава. На юг от голямата река е създадена Аврелианова Дакия, чиято столица е Сердика (София). Сега парадоксът е пълен след като на север от Дунава няма римски легионери и колонисти, които да разпространяват латинския език, как може да се твърди, че основите на румънския език са положени от римски колонисти? Не е ли това гавра с логиката? Чак 1300 години след Аврелиан, в езика на северните ни съседи започват да се появават думи с латински корени. Едва през XVI-ти век във влашките документи се срещат думи като тоте-всички, востри-ваши, но българските изрази продължават да бъдат използвани. В писмо (на благородника Някшу) от 1521 година намираме следното: Мудрому, племенитому и чистому и Богом дарованиму жупан Ханаш Брегнер от Брашов, много здраве от Някшу от Длагополе!.. Бог те веселит!

църква или манастир ще видите, че всичко е на стар български език. Ъехните земи са в пределите на държавата но още от аспарухово време и допадането на БЪлгария под Османско. Затова и няма история на Румъния от онези векове. Държавата Румъния се появява 19 век .

ТО АКО ПОГЛЕДНЕМ, ВСИЧКИ Т.НАР СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ СМЕ ВСЕ ТРАКИ. ЧАСТ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ СЪЩО СА ТРАКИ. НО АКО НАПРАВИМ ЕДИН ОГРОМЕН СЛАВЯНСКИ СЪЮЗ /СС - МАЛКО ГРОЗНО ЗВУЧИ, НО.../ ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ НИ ДИШАТ ПЕПЕЛТА. А И НЕ ИМ ВЯРВАМ НА ЗАПАДА -НА ТЯХ ИМ ТРЯБВАТ НАШИТЕ УМНИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ И КРАСИВИ ДЕЦА... ЗА ДА ИМ ПОДОБРЯТ РАСАТА. НО ДАНО АКО НЯМА ЧОВЕШКО, ДА ИМА БОЖИЕ ВЪЗМЕЗДИЕ И НАКАЗАНИЕ!!!!

Президентска република и държавна програма, за връщане на най-умните, като начало, след това и другите ще дойдат.

къф стожер би близач? зреят 4 войни!! раздел на македония, косово, босна! отделно турчалята подмятат за мусли дъга помаците от гръчко и ношти чак до халбания?!

Ами ако се окаже, че румънците не ни щат, какво ще правим? Голям срам ще бъде!

Агент не давай съвети българите не са доносници те са вече над 3000000 по света в Шенген в ЕС да сторим това което ни е написал ЕС а то е и да не се изказват такива доносници на първа страница по ееразийски

Здрасти, Тролчо, как е - капат ли центчета за хепи ню иър ? Грухни едни макдонълдс и се успокой, че вриш от демократичен гняв и ГМО !

Цензура ли започва да има в тоя сайт? Попитах кой го определя този човек като ЕКСПЕРТ . В ДОСИЕТО МУ ПИШЕ ЧЕ Е АГЕНТ НА КГБ. БЯХ ОСТАНАЛ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО ЧЕ ДИР.БГ Е ПРОЕВРОПЕЙСКИ САЙТ - все пак Сергей Станишев е шев на Европейските социалисти нали? Но виждам че няколко дена поред давате думата на човек който явно и открито работи за Руските интереси и за разбиването на ЕС

Не е цензура. Преценяват те автоматично като идиот.

Чуков не ни тегли към мизерията и към третото ни робство ПАК . Бил си и си оставаш ЧЕНГЕ. Такива ни държат в това положение. Ако имаш топки спри с лакейството и кажи: Да се разтовалим от многото администрация -Електорат, Да направим най се съдебната система както в развитите страни и да намалим краденеко!!! ТОГАВА ще ни ПРИЕМАТ в ШЕНГЕН ,иначе сми и ще сме си близо до третият ни поробител от преди!

Та синът ми говори, ама татко знам само английски. А аз му викам - като отидох в Германията знаех само Български.

В ПРЕКРАСНАТА БЪЛГАРИЯ има ВСИЧКО, даже и Простаците, дето ни Управлляват, като крепостни селяни.

Браво , Чуков ! На прекрасните Балкани има злато , редки метали , нефт , вода в изобилие . Плодородна земя и чуден климат . За природните красоти да не говорим :))) Няма само да хрантутим ония слузести бангии от западналата част на европа , а едноклетъчните да ни пробутват боклуци и концесии . БУЛекзит !

мно-о-го чукундури! И най-накрая всичко що е започнато тук завършва по такъв гротескен начин, че да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли?

Снощи казвам на малкия си син - с огрмна горчивина. Трябва да се РАЗКАРАШ от тази "СТРАНА". ТОЙ е Геодезист и с Любов си върши работата. Той е Родолюбец, но му казвам - в Дъравата на Глупаците на Пожарникарите и Милиционерите нямаш МЯСТО. Къде ще отиде ли. Ами в Германия и ще му помогнат моите Германски приятели. По ДОБРЕ МЕРКЕЛ , отколкото Едно ЛАЙНО ОТ бАНКЯ.