Омбудсманът поиска спиране на черно-белите учебници

Омбудсманът Мая Манолова изпрати препоръка до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с настояване да се спрат черно-белите учебници.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът поиска спиране на черно-белите учебници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...Красимир Вълчев ТРЯБВА ДА ИЗМЕНИ СВОЯ ЗАПОВЕД от 18 август 2017 г. за издаването на черно-бели учебници..." Мда, не е виновен този, който яде баницата, а който му я дава... ... ГЕРБ не успя с пръстовите отпечатъци в здравеопазването, та се пробва с дамгосване в образованието... Какво ли още могат да родят извратените мозъци?! Кицевски и "Просвета", турските пропагандатори, изобщо не ми се коментират...Срещу "един учебник-една партия" се борел просветникът...

Абе, държавата няма ли си печатница, да го еба, и сама да си печата учебниците. Така ще спести сумати пара. Може и в монетния двор да ги печатат, какъв им е проблема.

Аз не виждам смисъл учебниците по математика и български език например да са цветни за 8-12 клас. Така че защо да не останат само черно-белите? Там, където има нужда да са цветни, примерно Химия, Биология, нека да са само цветни.

Абе, за учебниците се вдигна врява, а за детските - всички си трайкат, в това число и Мая Манолова. И аз си искам детските , но пусти 5 лв ми надвишават минимума, е аз тогава в коя категория съм - бедни или по-богати с 5лв.

СтриктноПроцедурно : Ако&Когато разгърнем Двустъпковата - освен Детските - Задължително И Отбивки-от-данъци ЗА Семейство&Образование !

Поредната дискриминация! Същото и с детските, които трябва да се получават от всички деца в България, но не е така!

Срам! Срам! Срам! Как така държавата ще разделя по този начин децата в училище, вместо да доплаща на тези в неравностойно положение?! Няма такова унижение за родителите и децата, от това, което са сътворили нашите държавници! Срам!

Аз пък имам финансовите възможности да купя нови цветни учебници на детето ми, но ако пуснат черно-белите и дано да са с хартия като за вестник, ще му купя черно-бели. За него и за мен е важно съдържанието на текста в учебника, а в ерата на технологиите и ако учителя е умен, мисля че и учебник не е нужен.

Аз не мога да разбера какъв е проблемът всички учебници да се купуват от МОН, след като искате да имате квалифицирани работници, които да плащат осигуровките и пенсиите като пораснат? Как така за депутатски коли и депутатски ремонти пари се намират, а за едни ученици - не?

Дискретно : - при Формирането на парсата за 'наште' 'управляващи' - НЕ се 'усвояват' Наши Данъкоплатски пари. ...докато при Всевъзможните Обществени 'поръчки' - охохооо !, иОщеКак !

Гласувайте за "Българска работническо-селска партия", тя е единствената нормална партия в България.

НикаквиТакива, Колега ! - просто ЗА Хора Знаещи&Можещи !, които СА Селектирани&Работещи в Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност ! ОТ и ЗА Нас-Всички.

а така, да изберем да ни управляват селяни, че да са по-прости от нас и да не знаят как се краде ... Тато беше много харесван от селските избиратели, защото беше по-прост и от тях .. и ББ дава надежди, но май не е чак толкова прост ..

Не знам дали тато е бил прост, но знам, че 30 години вие не можете да откраднете това, което той е построил.

За Протокола : - намирам че г-ца Манолова - Е доказателство че Човек може Да тръгне Отвсякъде. ------- ...и с удоволствие бих я Видял В Работните-Ни Групи !, естествено След препитване и Валидиране.

Аз смятам че децата са експлоатирани от 1 до 11 клас. Те полагат огромен умствен труд, който трябва да бъде заплатен. Учениците трябва да получават заплати, съобразени с оценките им в училище. Отделно учебниците и помагалата трябва да са безплатни.

за тези "големи умове, измислили, изработили и разрешили подобни простотии. И при турско робство в българското образование е нямало деление на бедни и богати деца. Докъде стигна ГЕРБ?

Интересно защо тогава чернобялата фотография се цени повече от цветната :) Все пак това са фотографии в учебника :)

Много фенове на скапанте цветна фотография ! Защо във фотографските конкурси все печелят чернобелите фотографии :) Даже преди 2-3 години официалният календар на Пирели беше чернобял :) Нищо не разбират от фотография тези от Пирели :D

Това, което наричаш "черно-бяла фотография" всъщност е "Арт-фотография" и е съвсем друга тема. В случая става дума за цялостното оформление на учебниците - заглавия и азлични други цветни секции, не само картинките. По-важният въпрос е в това, че искат да направят "по-скъпи" и "по-евтини" учебници. Това е дискриминацията, за която става дума.

Издателя ако имаше малко акъл щеше да ги пусне на една и съща цена , но бр. на цветният да са много по-малко от чернобелият :) Няма никакви дискриминация :)

Деленето на бедни и заможни деца си е баш дискриминация. Ако питат мен, пик_ая им на тъпите учебници, щото съдържанието им не зависи от цвета. Ама как да обясни човек на едно седемгодишно дете, че и цветният учебник е същият боклук като черно-белия, щото и в двата са написани едни и същи глупости? Ама пустата му шарения...

За да няма делене е нужно много повече от един учебник.Униформи еднакви за всички , таблети за всички.И тези таблети да се ползват само в училище и само по предназначение.На децата да им разрешени да носят само детски гсм , а не смартфони и т.н.

ЗА ! ...ама остава Да оправим Правописа&Краснописа...

В една друга европейска страна на сайта на министерството на образованието се публикуват всички учебници, цветни, в електронен вариант, а на учениците се дават за ползване таблети, за да могат да четат.

Браво Мая! Абе сал една Мая има мозък и воля да прави разумни неща! Другите чиновници като малоумни

Безсмислена сеч на дървета, трябва всичко да мине към електронни форми дори и образованието. Тъкмо е и по интерактивно.

Чия ли "умна глава" е осенила тази идея и реализация??? Разбира се ,че ще е скандално. Бих добавила унизително и срамно. Как може?????? Уволнени по случая ще има ли???? Чакам.

И любимата книга на Тиквата ли е черно-бяла?

ГЕРБ - граждани за Европейско Развитие! децата от малки да знаят, че при еврокапитализма има богати и бедни - за едни ЦВЕТНО, за други ЧЕРНО-БЯЛО за едни ПАРИ, за други РАБОТА за едни ВЛАСТ, за други ПОДЧИНЕНИЕ за едни БЛАГА, за други МИЗЕРИЯ

на това му се вика АПАТРЕЙД и ДИСКРИМИНАЦИЯ А иначе се скъсваме от лозунги: Да живее "демокрацията"!

ама от шизофрения ли страдаш? Сам се питаш, сам си отговаряш. Двете ти личности си спорят.

направо сме като ЧЕРНО-(бяла) Африка! И пак сме в разрез с лозунгите за равни права и т.н.

евро-лицемерието е навсякъде. държавата дава да собствените си граждани соц.пенсия 200 лева, а на чужденци плаща помощи за бежанци по 400-500 евро.

Повечето от децата от 8 клас нагоре си купуват учебници втора употреба, не че изобщо има нужда от тях / повечето са написани на неразбираем за учениците език/ и това се отнася само за тези, който имат желание да учат. Другите влезли с 2,59 и 2,93 по математика и БЕЛ ... изобщо не учат, дори не ходат всеки ден на училище и едва ли си купуват учебници!

учебниците втора употреба са си ЦВЕТНИ!

Ами да ... точно това казвам, няма нужда от по-евтини черно-бели учебници, след като децата са практични и си купуват втора и трета употреба ... и изобщо не се чувстват бедни и дикриминирани : )

Аз предлагам на бедните да им се забрани достъп до образование след 7-ми клас. Щом са бедни, значи родителите им са нискоинтелигентни и не могат да ги издържа, а каквито родителите, такива и деца, безсмислено е държавата да харчи средства за такива, тожа са бъдещи мивкаджии, чистачки, общи работници.

Най - удачното - Изземване на Майя Костинбродска от мислещите българи ще си отдъхнат.

Абе тези от герб съвсем откачиха,

я стига какво стана с иналианския лицеи дето учеха на комунистите децата и уж елита, да се махне всичко безплатно и да се увеличат заплатите, за да живеем достойно

че сега директно ги пращат в чужбина да учат Свинскитат. На всички комундета ченгета децата се изучиха там. От коя партия са няма значение все са едни същи, а ние ги чакаме да се върнат, за да им предадат щафетата на дечицата. Тия с която започва - израстнах в семейство с ъъъъ възможности ги знаем.

Да увеличат цените и на ЧерноБелите. За да не се мрънка

ГЕРБ учат от малки децата, че Богатите са си Богати, а Мизерниците са си мизерници и трябва да работят за НИСКИ ЗАПЛАТИ.

'Сичкото учебник - в 50 нюанса сиво!!!

Още щом чух за тази инициатива, също реагирах крайно отрицателно. През XXI век не е редно да има такава дискриминация - децата публично да бъдат делени на богати и бедни. Как ще се чувстват онези, които учат по черно-белите учебници? Дават ли си сметка инициаторите на тази безмислица, че това унижава достойнството? Защо не са черно-бели всички учебници? Ние в миналото ползвахме такива и това никак не пречеше на желанието ни да учим.

Цветните учебници са ЯВНА ДИСКРИМИНАЦИЯ към далтонистите! Я някой да сезира ЕК да започне процедура по този повод.

Поредната гербераска идиотщина не закъсня а подигравката с образованието тепърва май започва...Коя алчна ''умна'' глава измисли това само за учебниците като можете и масите да боядиса различно взависимост от декларацията за доходите на семейството, по една значка от типа на герберската фандъчка че сте бременна тука с различна валута щеше да е също един ''голям ''принос към образованието..Перчат са с милиарди приходи а седнали да делят децата на групи по богатство..

Идеята с чернобелите учебници е много добра! Бедняците трябва да си знаят мястото!

Бъдете сигурна че много склоро бедняците ще намерят достойно място за такива властници, защото всяко търпение има начало заради надеждата и край заради геноцида

да си знаят мястото? А ГЛУПАЦИТЕ-те какво? Да бълват словестна плява по форумите....

Царе сме на измислените драми. Ако имаш възможност - купуваш скъпото, ако не евтиното. С кое не е така, че точно учебниците са драмата..

Драмата е, че има хора, които мислят като теб!!!

Ами хубаво, тогава вместо 9 лева, ще платим 12.

Да развия тезата ти, а? Изнасилваш момиче на 12 години. Ако имаш възможност - осъждат те на два месеца условно. Ако нямаш - лежиш ефективно пет години. ДЪРЖАВНОТО образование, ДЪРЖАВНИЯТ съд и ДЪРЖАВНАТА полиция трябва да са еднакви за всички!

Дълбокото ти проникновение е достойно за литературна награда...и още нещо-просто не спирай да си пиеш хапчетата, че на ДЪРЖАВАТА ще и се наложи да издържа още един в някои от ДЪРЖАВНИТЕ си лудници!

Ами това е суровата реалност. Никога не сме били равни - нито в соц-а, нито след него. Няма държава в Света, където човек без възможности да е равен на милиардер. Другото е утопия за наивници.

Ще речеш, че все от цветни учебници е учила.