Омбудсманът спечели дело срещу ”Топлофикация” и във ВАС

Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбата на "Топлофикация-София" и прекрати производството по делото на Мая Манолова срещу дружеството

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът спечели дело срещу ”Топлофикация” и във ВАС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До ХАХАХАХАХАХ новобранка 06.12.2017 13:15 ( нерегистриран - ха сега ми обясни СЪЩНОСТТА на института погасителна давност и СЪЩНОСТТА на инстититута перемпция, както и РАЗЛИКАТА между двата правни института, смешко! С тези твои квазиправни знания няма да си намериш кантора, в която да те вземат като стажант - адвокат:)

Ей кокошко като си научила един термин пак можеш само в торището да се ровиш и по далеко от фъшкиите не виждаш!!!!

Щели да ме вземат за стажант?! Хахахахахахахахаха Аз раздавам работа на кокошки като теб и те работят за мен!!! Даже не чета до край глупостите дето си написала.

loyola

Топлото е феодал , а ние знаем, че съдът отсъжда за феодалите, така че нищо странно няма тука. А иначе: дайте имената на съдиите!

В районния всички съдии гледат мтел и топлофикация. Гражданските де. Ти 15 иляди дела как се гледат от двама съдии за година.

До коментара на ник гост- има права на взискателя и права на длъжника; има права на кредитора и права на длъжника. Тези двойки правни фигури трябва да бъдат с БАЛАНСИРАНИ права, защото при дисбаланс страда или длъжника или кредитора/ взискателя. Балансът наистина беше нарушен години наред В ПОЛЗА НА КРЕДИТОРА и това нарушение беше законно инкорпорирано в ГПК. Сега нещата са доста по-различни в това отношение- твърдя това в качеството си на адвокат, занимаващ се със заповедно производство и с принудително изпълнение върху вземания на длъжници.

Законно инкорпорирано щото плебса под диригентството на банките и други големи компании почна да пищи че му било бавно правосъдието. И те така изпълнителното производство остана без грам възможност за жалене. Въведе се и неп исъственото решение което сега се оказа несправедливо. Въведе се и бързото производство което важи основно за бонки и монополисти което пак не пасва на плебса който си мислеше че производството ще се забърза но не и за негова сметка.А производството по по бавните дела пак си е бавно.

...Законно инкорпорирано щото плебса под диригентството на банките и други големи компании почна да пищи че му било бавно правосъдието. ... Айде пак глупости! На- четете, за да Ви просветне! Конституция на Р. България Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна. Чл. 62. (1) (Предишен текст на чл. 62 - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол.Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.Чл. 84. Народното събрание: 1. приема, изменя, допълва и отменя законите;

Та- сега разбрахте ли, че не (плебса) е законодателната власт в България и не той създава, изменява, променя и отменя законите, а НС и по-специално- 240тте монкис в него?

Продължение: Сега изведнъж ние не разбрахме какви заплати получават, колко са юрисконсултите, какви са годишните приходи на дружеството примерно. Аз присъствах в адм. съд, когато беше делото.Юрисконсулти-двама обещаха тя да получи нужнат информация.Сега изведнъж делото във ВАС било за събиранията на "Топлофикация-София по съдебен ред от длъжниците. НАЛИ РАЗБИРАТЕ ТЯ СЕ ИНТЕРИСУВАЛА КОЙ ЩЕ СЕ СПАСИ ОТ ПЛАЩАНЕТОЗА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ И Т.Н ЗАЩОТО ТЯ БЕШЕ ИНИЦИАТОРКАТА ЗА ПРОМЯНА НА ЧЛ.433ИЛИ ЧЛ.439 ОТ гпк И МНОГО ДЪРЖЕШЕ НАСИЛСТВЕНО ДА БЪДАТ СЪБИРАНИ ВЗЕМАНИЯТА ОТ СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛИ.Как беше променен? Вместо да пише: " До две години ,ако не бъдат извършени изпълнителни действия отпадат вземанията" Сега какво написаха в ГПК от 27.10.2017г.Цитирам" "Ако взискателя не предприеме изпълнителни действия до две години, отпада вземането."Т япрехвърли на Топлофикация, а преди беше на съдия- изпълнителя той ако не предприеме изпълнителни действия.П оначало така беше след като си получи таксат ,съдия-изп. може и да не извърши изп. действия.Тя много загрижена за приходите поисак друго .Таксата да се плащала след извършване на изп. действия на съдия-изп-ля. Всички знаем, че Тодорова не оставя такабез изпълнителни действия.Освен това Манолова оставиха с пр... от Патр.съюз взискателя да не заплаща предварително таксата за завеждане наИЗп ПР. Отговорете си :Кой е ментарджията? Какво направи след аварията през февруари 2017г.?ПОДИГРА СЕ НА СОФИЯНЦИ, ЧЕ ЩЯЛ БЕЛОВСКИ ДА ИМ ЗАКАЧИ САМО ПО ЕДНА МАРТЕНИЦА.ТОВА,КОЕТО ПИША Е ИСТИНА. Вместо да сезира Прокуратурата тя ни караше с една никаква адвокатка -обслужваща топлофикация-Софи яКонстантинова да сме заведели дела както Топлофикация ни съдела. Много добре знаят ,че до 100лв може и повече не се води съдебно дело.Беше до 50лвбез съдебно дело.

Сътворили сте една огромна кашамура! Не сте юрист и за това искрено Ви моля да не се занимавате с правна материя- материална или процесуална и да не се опитвате да я тълкувате! ..... Вместо да пише: " До две години ,ако не бъдат извършени изпълнителни действия отпадат вземанията" ... В момента си има такъв член и алинея в закона ЗА ПЕРЕМПЦИЯ! ГПК изм. ДВ. бр.96 от 1 Декември 2017г. Чл. 433. (1) Изпълнителното производство се прекратява с постановление, когато: 8. взискателят не поиска извършването на изпълнителни действия в продължение на две години, с изключение на делата за издръжка. * Вие искате промяна в чл.110 и чл.114 от ЗЗД- намаляване на срока на погасителната давност- от 5 години, да падне на 2 години, както и кога се прекъсва протичането й....

Не видях да е поискал а такова нещо. Написаното е относително вярно но разбираемо само за юристи.

Тази жена както и нейната партия БСП винаги си служат с ИЗМАМИ.Уж правели добро на хората,а всъщност те ни натресоха този ЗЕот НАЙ- ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪП... НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА- р. оВЧАРОВ. Защо Мая- майната ѝ не започна с промяна на ЗЕ, след като обеща на хората в Дома на юриста през февруари 2016г.? Вместо това тръгна да лъже хората.Отначало делото,което заведе беше за това колко работят и какви заплати получават в "Топлофикация-София"ЕАД ,колко пари са похарчили за делата. / четете продължението ще ог пусна пак/

Мая Манолова е борбен човек и се опитва да преодолява бюрокрацията. За съжаление усилията й често удрят на камък. Какъв смисъл има институцията омбудсман, ако държавната администрация и фирмите няма да се съобразяват с нейните аргументи по един или друг въпрос? Само формално ли я създадоха, за пред ЕС или да защитава гражданите от хилядите уж законови безмислици, които ни тровят ежедневието?

Подчинените на Мая в действие.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

С теб сме, Мая, гони ги до дупка тези кръвопийци! Ти си нашата надежда!

Манолова ,стига с пи ара,засрами се.Кажи за Костинброд и защо стана ОМБУДСТМАН.АЗ съм от село но ще се срамувам ако мутра ме е назначил.

Тя поне работи. Преди нея омбудсманът беше симпатичен и мил човек, но почти нищо не чухме да е свършил на тази длъжност.

като видя крайни резултати, ще повярвам. другото (може да е) ПР. за момента нищо не е свършила.

Съдът трябваше да приеме, че има две образувани дела с едно и също основание и искане. В Решението си по делото 2598 от 14.05.2012 г., първата инстанция Административен съд София град, аргументирано съдът приема, че Топлофикация EАД, гр. София е задължен субект по смисъла на чл. 3, ал. 2, т. 1 от ЗДОИ, тъй като е публичноправна. Топлофикация - София ЕАД е задължен субект по ЗДОИ в качеството на публичноправна организация, потвърди в свое решение 7228 от 28.05.2013 и Върховен административен съд. В мотивите си той посочва следното: Дружеството е юридическо лице, обект на управленски контрол от страна на възложител по чл.7 т.1 от Закона за обществените поръчки /ЗОП/. Управителните и контролните органи на дружеството се определят от Столична община, която притежава 100 % от капитала на юридическото лице и е възложител на обществени поръчки по смисъла на ЗОП. Поради това законосъобразно от страна на първоинстанционния съд е преценено, че дружеството е задължен субект и следва да предостави информация, поискана по реда на ЗДОИ, ако не са налице предвидените в закона основания за отказ. Топлофикация София ЕАД, чийто едноличен собственик на капитала е Столична община е 100 % общинска собственост, а управлението на общинската собственост съгласно чл. 140 от Конституцията на Република България трябва да е насочено в интерес на населението на общината.

Правилно и законосъобразно решение на 1воинстанционният съд! Мотивите, описани в него, са мотивите на всеки един колега, който е процесуален представител на насрещната страна, особено досежно изисквани писмени документи за организацията и дейността на топлофикация софия еад. Тези юридически факти са а и б на всеки вид правна защита срещу топлофикация....

Как при великият патриот и родолюбец, Тодор Христов Живков, парното беше без пари, и стояхме на отворени прозорци, че не се дишаше. Все пак това са отпадни води от ТЕЦ София?

сериозно ли...

А ти не знаеш ли? Ясно, не си бил даже и плануван!

Съдът трябваше да приеме, че има две образувани дела с едно и също основание и искане. В Решението си по делото 2598 от 14.05.2012 г., първата инстанция Административен съд София град, аргументирано съдът приема, че Топлофикация EАД, гр. София е задължен субект по смисъла на чл. 3, ал. 2, т. 1 от ЗДОИ, тъй като е публичноправна. Топлофикация - София ЕАД е задължен субект по ЗДОИ в качеството на публичноправна организация, потвърди в свое решение 7228 от 28.05.2013 и Върховен административен съд. В мотивите си той посочва следното: Дружеството е юридическо лице, обект на управленски контрол от страна на възложител по чл.7 т.1 от Закона за обществените поръчки /ЗОП/. Управителните и контролните органи на дружеството се определят от Столична община, която притежава 100 % от капитала на юридическото лице и е възложител на обществени поръчки по смисъла на ЗОП. Поради това законосъобразно от страна на първоинстанционния съд е преценено, че дружеството е задължен субект и следва да предостави информация, поискана по реда на ЗДОИ, ако не са налице предвидените в закона основания за отказ. организация съгласно 1, т. 4, б. в от ДР на ЗДОИ. Топлофикация София ЕАД, чийто едноличен собственик на капитала е Столична община е 100 % общинска собственост, а управлението на общинската собственост съгласно чл. 140 от Конституцията на Република България трябва да е насочено в интерес на населението на общината.

Моля авторът на тази статия да вземе да я пренапише, за да може нещо от нея да се разбере.

Също трябва да се изясни въпроса-защо в октомврийските фактури има начислена сградна инсталация-отопление на имот,след като официално парното беше пуснато през м.ноември!Това не е ли доказана измама!?

Г-жа Манолова да поиска фактурите и внесеното ДДС на държавата,защото топлофикация не издават фактури,а само съобщения към фактури и тези съобщения не могат да се осчетоводят във дневника за продажби на дружеството .Г-жа Манолова да пита общината защо не разрешава да се газифицират комплексите на София .Би следвало да има избор ,а не монопол.

Изкарват се шланговете навън , изолират се, прави се вертикална композиция, общите части не се отопляват, и всеки си плаща индивидуално! Ще им плащам аз част от парното. Те плащат ли ми дървата , дето горя?

Оди си на село защо си се набутал в града.

Призрака на посткомунизма - Очевиден балон на Мая като костинбродския- Вместо Топлофикация да носи отговорност, че нарушава собствността ми и тръбите й замърсяват хола ми, със закон е уредено да й плащам.Мисля че това е ограбване. Да си носи тръбите дома. И Мая следва да се бори за корекция на закона или да ходи на дежурство на околовръстното.

Отрежи тръбите.В НА никъде не пише че имаш тръби и ,че си топлофициран.

случай Мая може да получи едно браво. Но като се има предвид, че топлофикация беше огромна и многогодишна партийна касичка на бесепето, с активното участие на Мая в него, ентусиазмът много намалява. Излиза, че когато шарят като поп на управляващата партия, цари пълно мълчание, но когато други се облагодетелстват - настава смела борба. Поне този път и електоратът може да спаси нещичко, което му грабят.

С управлението на тиквата гуменката и селската учителка 2019 ще са 26000 дела а може и повече. Обаче на тоя прост и наведен народ така му се следва.

Простият в случая си ти. Не е лошо да се върнеш в първи (ако случайно си завършил по-горен) клас. Да се научиш къде и какви препинателни знаци се поставят и как се структурират изреченията.

Манолова, не може всеки клиент да гледа в паницата на което и да е търговско дружество та било то и Топлофикация. Има закони. А причината Топлофикация да е монополист да лежи на съвестта на твоята партия.

Айде бегом да береш дърва. Глупак.

Посочи един закон, моля.

да ти посочи закон, но... аз ще посоча друго: липса на закон, дори на членче в него, по който да бъде осъдена топлофикация за каквото и да било. Съдията, който успее да го направи, ще бъде гений. И след него вече ще се промени всичко.

Сметките на Бойко за президентския мандат ще се объркат много сериозно ако Мая Манолова се кандидатира за президент. Балотажа най-вероятно ще бъде Радев - Манолова. И тогава Тиквата какво ще прави?

щуротия не бях чувала.

По стечение на обстоятелствата, не живея в апартамента, обаче плащам като поп.! При положение, че платих за прокарване на парно в блока, защото нямаше! Този смръудлив закон пак е дело на българомразеца със сините венци! Крепостни не ами направо роби! Браво на Мая Манолово.

общи части не се плащаха.

Затова пък ти натресе топлините счетоводители от което последва че трябва от някъде да си изкарват парите което означава вдигане на цените и плащане на общи части ама на прост седесар кво да обясняваш?

От 2 години ползвам топлофикация и съм много доволен - топло е и сметките не са космически. Дотук за два сезона общо съм платил около 50% от стойността на единия климатик, който ползвах преди... Но в нашия вход почти никой не се е отказал и за щастие никой не краде...

Това е истината - не се краде. Но какво ще бъде обяснението ти на един факт - вход с 63 апартамента от които 28 са заявили, че не ползват отопление, че са си свалили радиаторите, никой от тях не се отоплява на газ, дърва или въглища, а сметките им за ток са същите като на тези, които не са си свалили радиаторите. И друг факт - в деня преди да пуснат парното по тръбите се чува една симфония от свуци от удари на желязо в желязо.

това са некадърни врътки. отворените се договарят с момчетата дето отчитат топломерите.. и хоп в началото на сезона го махат..после април пак го връщат върху радиатора... и ти си имаш всичко ама 'не си го ползвал' дет се вика...

Харесва ми сравнението с феодала. Ама така си е и то не само в топлофикация. На Манолова пожелавам успех, макар че да спечелиш срещу монополиста е много трудно, дори невъзможно.

"Топлолъжация"-София е общинско дружество.Както много други от това амплоа,е и монопол. Феодално отношение е много меко казано.Бандитско,нагло и крадливо-това са по-точните определения. Работи се на тъмно и няма софиянец,който да е наясно,за какво и колко плаща. Единственият принцип,както и пр.останалите общински дружества е"Давай парите,които ти искаме.Нямаш право на въпроси."

"Давай, че трябва и на управляващата партия да се отчитаме." Дали изобщо някой може да допусне, че абсолютно малоумните сметки и извлечения, които ти се представят, не са одобрени от властимащите наглеци!

БРАВО МАЯ САМО ТИ МИСЛИШ ЗА НАРОДА БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА И УСПЕХ

хаха

На първо и преди всичко място лайчето мисли за себе си.

мислещо същество да е толкова зле.