Махнаха барикадите в Северно Косово и отвориха граничните пунктове със Сърбия

Използвам възможността да благодаря на нашите международни партньори за правилното разбиране на ситуацията, написа вътрешният министър на Косово във Фейсбук

Обратно в новината

Коментари - Махнаха барикадите в Северно Косово и отвориха граничните пунктове със Сърбия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като са го отложили с един месец, какво ще се случи? Проблемът не е решен, а е отложен.Тези горещи точки, никога няма да бъдат решени. Винаги ще има конфликт и от време на време ще се провокира от т. нар. Велики сили.

Слава богу че се размина.

Това всичко е резултат от сърбоманските амбиции в последните 100 години. Пряка последица от войните на Милошевич срещу Босна, Хърватска, Словения, Косово. Изкуствено създадена държава с болни амбиции - това е резултата. 30 години по-късно още се тресят. Мегаломанските амбиции до това водят.

Пункотев щом работят...Добре е...

Провокацията е косоварска. От 2010 година има закон,който позволява употребата на сръбски регистрационни номера. Регламентът бива нарушен от турците косовари. Възползуват се ит птекъснатата връзка между Русия и Сърбия,дължаща се на санкциите. В същитонвреме обаче Вучич не спира да се държи някак си антируски.Вече съм споменавал,че когато сърбин го попита някой кое от две неща предпочита,той така ще извърти нещата,че предпочете и двете неща. Мисля,че сърбите губят диверието на руснаците. В България нещата са радикално по ясни и изразени. Българският народ не търси от някакъв прагматизъм Русия,а обича Русия с всичките си сили. В България проблем са политиците,но Русия знае добре,че българи няма в политиката на България днес. Управлявани сме ит евееи,турци,арменци,цигани,помаци.

С егн

Голяма каша е в главата ти Турци, помаци, евреи? Значи повече почивка. Леко хладни напитки и никакво четене повече на политика, че се напрягаш и почваш да плещиш несвързано! За протокола не съм евреин, таджик, марсианец и прочие.

Едно елементарно въпросче: каква е разликата от между самообявилото се през 1999г. за независимо от Сърбия Косово и самообявилите през 2022г. независимост от Украйна ДНР и ЛНР? Още тогава руснаците предупредиха, че признаването на назависимостта на Косово създава опасен прецедент за стабилността на редица държави. Очевидно на някои хора на запад име е много къса паметта. Или така им изнася. Сега били против и това било нарушение на международното право. А тогава какво беше?

Няма нищо общо всъщност. Косово не се е самообявило за разлика от завзетите от Русия територии на Украйна. Референдумът за независимост беше проведен повече от 10 години след войната в Косово. Докато някои части го правиха няма и месец след като "вежливите зелени човечета" завзеха териториите на Украйна. Косово е междунартодно призната държава, включително и от ООН. Косово не е признато от 5 държави в света ДНР и ЛНР са признати САМО от 5 държави в света.

Не се напъвай толкова много. Косово беше признато от над 100 държави, под натиск от САЩ. Някои от тях оттеглиха признаването и в момента са 90 и няколко. Това показва, че влиянието на щатите намалява в световен мащаб.

Косово не е признато от ООН!Не е признато от Русия и Китай и от пет членки на ЕС.Ако толко харесваш Косово дано шиптарите да са ти първи комшии.

И след месец сърбите пак ли ще правят циркове, да квичат за мир със сирени?

стига се заигравахте с чалмите. Оная измет реши да си прави ибрикчийска си направи държава и САЩ я подкрепиха. Те то Косово. Ще решат и нашите да се цепят и същите американци пак ще подкрепят чалмите. А тъпаци като теб ще обясняват, че имат право на самоопределение. Както ти си избрал да си педал.

Сърбите не "квичат", ще ги подкарат дикректно с АК/47 и ще искат да си върнат Косово. Конфликтът се отлага само с 1 месец .. След това идва "квиченето". А ти що си мислиш, че тук положението ще е по- различно, ако някоя и друга част от БГ, населена предимно с подобни на косоварите реши отцепване и слагане на КПП-та ?? Или си мислиш, че НАТО ще опази тия ("нашите") от горе ??

След един месец пак?

Русия е разочарована, защото няма да има война

Аз си мисля че ти си разочарован че няма да има война. Нали ти плащат за писане..