Магистралата до Солун - вече платена

Пътуващите към Солун ще трябва да плащат тол такса от 2.40 евро за лек автомобил от юни. Мотоциклетите ще се таксуват с 1.70 евро, а камионите - от 6 до 8.40.

Обратно в новината

Коментари - Магистралата до Солун - вече платена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aко бяхме истински патриоти, а не само пишещи по форумите, кракът ни нямаше да стъпи в Гърция след това, което ни причиниха с блокадите си, а напоследък със стачките си (фериботите). Колко българи закъсаха в Гърция по гръцка вина? Колко български бизнес пострада покрай техните налудничиви блокади на нашите граници? После се чудим защо нашите предци са търпели турското робство. Е ми не е било само кланетата, много по-страшна е причината: нашата приспособяемост, да не си нарушавама хатъра.

Аз за какво се трепах да ви правя магистрали, пътища, хъбове, пристанища, пречиствателни станции... а неблагодарниците у гърчолята ще ходат на море,... дето Ципрата не ме бръсне за слива и не ми идва на срещи по границата

Цитираната сума до Солун ли е или до Серес? Участака от границата до Серес трудно може да се нарече дори първокласен път. А и след Серес към Солун има недостроен участък магистрала, който предвид свършека на евро-кинти, ще си остане такъв още дълго време. Малко е пресилено да се искат пари за тези пътища, особено граница-Серес. Пътната настилка е доста компрометирана, на места е по-зле дори от у нас, пътя минава и през няколко кръгови, полицаи дебнат с радари за 50/90. Верно, глобата, ако я платиш веднага е 20 евро, но трябва да търсиш пощата в едно погранично градче от селски тип. Пункта за плащане е малко след границата и на практика не можеш да не платиш - алтернативния маршрут през селата (не по "магистралата") започва 5км след плащането. Ако сумата е само за тези 5км е доста пресилена. По Европата навсякъде, където има платен участък, имаш възможност да избираш алтернативен път през чукари и паланки, дори си мислех че е задължително. Явно, обаче, на балканите тези правила не важат.

леле ужас! и как сега ще прежалим 5 лева?! баси...

Кво ревете? НЯМА безплатен обяд ! И пътуването до Солун не е задължително никой не ви кара с бой да ходите.

Firi

Освен това с продукти от Кауфланда мога да ида 30 дена на водоема и да ям на корем, а вие за същите пари ще идете за 5 дена на Халкидики:)

Firi

Я стига ревахте за тия билети бе! Изпонаправиха ви подлези, надлези, метра, тука 2 подлеза не могат да направят, даже махнаха и светофарите и е цяло чудо да пресечеш на изтритите пешеходни пътеки до кръговите кръстовища! Щело да им поскъпне морето на Халкидики боли ме к и за вас и за морето ви! Аз ще отида на близкото езеро!Чисто е освен когато дойде каруца с цигани от близкото село да си изпере чергите!

Firi

Има и опасност да си продъня картера на талигата щото пътят около водоема е предимно за верижни машини но няма да ходя на море! В сладката вода е по-приятно да се плува и не дразни очите!

Качете се на магистрала в Италия и елата пак да пишете!

а гърците могат да си правят каквото си искат в гърция , нали?!

На цената на 3 билетчета за смрадливия софийския градски транспорт си караш колата по добра магистрала... какво толкова? А и го правиш 1-2 в годината, докато билетчето трябва да го плащаш всеки ден, нали?

съгласен съм с изключение че не е смрадлив - поне не и трамвай 7, тролеи 2 и 9 и автобусите 204, 102, надявам се скоро целия автопарк да изглежда така, но да не е за сметка на билетчето а за сметка на гратисчиите мангали и псевдотарикатчета и най важното да ги опазим здрави и ненадраскани щото пък това зависи само от нас

С тези 5 лева до Солун и половин чадър за плажа у нас не можеш си плати. А и който не иска да ги дава може да не кара по магистралата

Какъв е този смешен и жалък плач. В 2те посоки до Солун плащаш 6 билета за трамвай в София от утре:-))). А и по смешна цена за магистрала НЕМА.То хърватските магистрали са доста по-скъпи.Дума не може да се отвори за сравнение на цени с италиански или френски магистрали. Утре сигурно ще бъда пусната нова платена от (Съюза на българските хотелиери статия) ,че зехтина е поскъпнал с 1 евро, че слънцето в Гърция ще изгрява най-рано в 10ч и ще залязва в 15ч. Докато виж на Созопол и село Лозенец водата ще е чиста като алпийски поток!!!

И лопедиума ще е безплатен това лято...

..пич кво обясняваш на тва племе което ме съмнява да е малоумно, платени драскачи о толко'. Онзи ден чета една статия за т'ва как лятото чадър+шезлонг щели да са по - скъпи от миналото, защото разбираш ли сезона щял да бъде по - къс - ОЛИГОФРЕНИ - кой им ходи на тия тупани тука - знам ....сещам се само за любителите на жк Люлин в морски вариант на Слънчака

Firi

Да се пълнят гушите на бг мафиотите на "родното" черноморие не требе! Но и на гръцките педераси не тррее да се дават кинти! Идио на най-близкия язовир или басейн! Ще се изкъпеш пак, а соечелените с пот пари ще спестипш за нещо по-истинско!

Тол такса не беше ли, когато се заплаща на пробег, а не фиксирано. Защото сте писали тол такса от еди колко си.

Типично БГ изказване . За това ни се смеят . Брат , как можа да се изложиш така .

Това е типичен въпрос, а отговора ти е типично Бг. Злоба смесена с подигравка, но в края на краищата напълно безполезна.

Тол такса не беше ли, когато се заплаща на пробег, а не фиксирано. Защото сте писали тол такса от еди колко си. Прочети пак .

Кой плаща тол-а на бългалрските магистрали? Май дори и тия дет въобще не ги използват! Даже към Солун да пътувате, пак си плащате все едно сте за Бургас. Така че, българското не се губи. Да не плачат баш-патриотите.

У френско на всеи 100км магистралка се плаща 10 Еур такса. В Итали-то са към 7. Комбинация като гръцката евтиния, изобилие от прекрасна природа, свобода и хубава кухня няма никъде в Европа. За съжаления ще се разсипе и последната нормална държава на континента!

Firi

Кво и е нормалното бе? Тия не знаят български, съскат като змии да им е.. м...

То и ние не знаем английски и руски, ама си посрещаме клиентелата всяко лято, нали?!

В Италия има абонаменти за магистралите. Което излиза по евтино. Отделно има алтернативни пътища за леки коли. Тези дето не искат да плащат.

Много бих искал да видя как се стига от Венеция до Милано по алтернативен път! Или по скоро колко дни отнема... По магистралата са 2.5часа. Торино-Милано е също толкова немислимо,освен ако за вас времето е спряло. Виж във Франция има шанс, макар че пак е поне 50% по-бавно, но поне не е толкова гъсто населена и се кара с 80-100км.

Firi

Въобще човек може да се възшползва от консуматорската идиотия. Какво изобщо така ще искате така да консумирате, че да не можете без него? Аз без почивка на Халкидики не моа да дишам, смарта, бмв-то големото космато куче, без кво друго не можете за да ви експлоатирам нищожества кйонсуматорски?

Фири.. Въобще не слагай под общ знаменател с дузината празни тикви ! Казвам ти въпроса е принципен за качество и цена за предоставена услуга ! Аз в Гърция сервитьор с кал по ноктите и неизрязани нокти на краката не съм виждал ! За тука няма да ви разправям.

Firi

знам бе, и бачкат гърчулите в железарията гръцки лакове , гръцки бои, даже и произвеждат!

Платена жалка статийка от българските хотелиери ! Както и да е - предпочитам да дам 5 лева за гръцка магистрала , отколкото 5 лв за Имодиум по българското Черноморие ! Кой разбра - разбрал !

Firi

За кво ти е да пълниш гушите на циганьора по "родното" черноморие? Топ въобще не е родно само до преди 100 години там са живели гърци и турци. Иди на най-близкия гьол там до вас дето можеш да се къпеш и готово!

Добра идея на византийците! Добре са изучили българския манталитет - колкото по-скъпо, толкова повече бг-сноби се натискат да си платят за "гяволъка" и да прецакат българското! Защото за разлика от гърците, тук живущите екземпляри (богати и бедни) ги мързи да си "почистят къщичката" (да не замърсяват, да не презастрояват, да ...) и предпочитат да отидат наготово и да се възхищават на чуждото. И после да се питат защо тук е по-зле, отколкото в чужбина. В случая "близката чужбина", която някога е била българска, но по подобни способи сме я направили чужда територия.

Много неясно говориш-сами да си оправим къщичката!На мутренското Черноморие няма да стъпя.Тол-таксата в Гърция е по-малка от паркинг-таксите на Кафяво море!

Firi

Марш въобще там бе, за кво се връщаш тука като толкова не ти харесва?

Точно за такива тъпи балъци като теб го написах (без да фъфля), а ти, заеквайки от простотия, веднага се хвана на въдицата ми! Повтарям: заради такива като теб, които ос...раха всичко родно, им е по-добре да се радват (разбирай да се...рат на метеното), отколкото да си изметат на...сраното тук! Ами питам: Защо такива като теб въобще се връщат тук? Ами идете си, бе, там на метеното! Защо продължавате тук да се...рете, а да бягате като хлебарки на метеното!?

Който смята че ше се охарчи с 5 кинта до Солун...както във всяка държава има алтернатива- второстепенни пътища - те са безплатни, не знам къв е тоя вой от страна на медиите и разни оглупели скотове...прави ми впечатление че тука повече се коментира кво става в Гърция - тол такси, транспортни стачки и т.н. отколкото БГ винетка и софийското билетче. Не се огледаме да видиме че тука е пълно със селяци които продължават да не спират по пехеходни пътеки, да си хвърлят фасовете от колите и боклука от балкона а сме се огледали У Византийско

Истината е, че не гърците, а страните от еврозоната и останалите кредитори натиснаха гърците да увеличат събираемостта от пътищата. НЕ пълним гушата на гърците - пълним я на кредиторите на Гърция. Не, че това ще ме спре да почивам и това лято в Северна Гърция.

Firi

Въобще на мен ми е кеф когато дерат разни тъпунгери консуматори без значение от тяхната националност.

Въобще ти си пълен комплексар, при това с мнооооого селски манталитет :) Един истински Бай Ганьо...

Firi

Дано освен да те одерат финансово гърците и да онодат жена ти:) Така ще си фул на печалба предвид , че си импотентен:)

Se taia

Ха, че тя и миналата година си беше с тази тол такса. Очевадно някой не е разбрал нещо в превода...

Сега е момента за контра. Да не се допускат гръцки стоки и да се развалят в жегата. КЪДЕ СТЕ БЕ ФЕРМЕРИ!

Като не се допускат гръцки и маке-донски стоки (разбирай плодове и зеленчуци, защото те друго нямат), какво ке ядем?!, след като от нашето "евро-семейство" ни докараха до там, че да сме зависими от всички и за всичко!?

Хех, гърците не пропускат да ни го втъкнат по повод и без повод. След като ни съсипаха конкурентните транспортни фирми с измислените си текезесарски стачки, сега ни натресоха такси за пътя до Бяло море, така харесвано от българите напоследък. Удрят директно и индиректно поне 500 000 български туристи и транспортни фирми. Започвам да завиждам на плондивчани за директния им лесен и безпрепятствен път през Родопите.

Firi

Да го духат никой ги не кара на сила да ходят, аз лично бих ги одрал 4-5 пъти повече е така за спорта.

Колумбиана

Избърши си брадата...излиза пяна :)))

Викаш друго си е да платиш 30 кинта за чадър и два шезлонга и да се къпеш в пик...та

Firi

Освен това северната тангента на южния полуобръч може да си я ползвате само с винетки, гражданска и едни 5-600 лева за данъци и такси место с тия пари да си купите нови гуми и да си смените маслото ако не и цялата 20 годсишна талига "нов внос".

Вие Гърците не ги мислете , и след 50 години няма да ги стигнем . Нито по заплати нито по Пенсии ! Ще им слугуваме години напред !

Firi

Що трябва все да стигаме някой?Я виж как ни е добре така с толкова некадърници, корумпирани, мафиоти, проститутки?

Може и да си прав ,но обясни на тъпунгерите дето все пишат за заплатите и пенсиите на гърците.

Малко сте в грешка Дир и БНТ-то. Не всички магистрали в Гърция са платени. Тази от Солун до Касандра на Халкидики не е платена. А магистралата от Промахон до Солун завършена НЯМА. Преди 3 седмици се връщах от Солун и има едни 10-11 километра преди Серес, които гърците дъвчат от много години и още не са готови. Отделно след Промахон пътя е добър около 10-ина километра, а след това почва един кофти, кофти участък, с кърпежи, дупки и неравности, както беше Тракия край Пазарджик преди ремонта, и така чак до Серес. Хубавият участък, който на места даже е по-скоро скоростен път /поради липса на аварийна лента за спиране на доста места/ почва от планината и стига до Солун.

Да платиш такса за магистрала колкото две софийски билетчета ми се струва съвсем прилично ,като добавим към това и по късият с 200 км. път до морето от София си заслужава инвестицията ,освен това важно е и накъде води магистралата за която се плаща ,в случая гръцката води до три топли и чисти морета с хиляди километри плажове ,острови и т.н. или към мръсното урбанизирано черноморие.

Ал

А не е ли важно на кого и за какво плащаш? Не знам как е в Гърция, но нашите "управляващи" искат да изградят магистралите с наши и европейски пари и да ги отдадат на концесия на някоя подставена тяхна фирма. Ще пълниш ли със същия кеф джобовете на Пеевски, примерно?

Не се хабете патриоти... в Неделя минах от там. Пунктовете са готови... не не целия път от границата до Солун е Магистрала. Но нещата вървят на там... веднъж да пуснат и магистралата при Сандаски - Кресна - Благоевград и пей сърце... Ще оставим БГ и РУС олигарси да си спят спокойно на Черно море... няма да им пречим...

Firi

Оди бе кой ти пречи, даже може и да се не връщаш ебати.

Доктора ще ходи в Солун, тук го полази такова голямо тролище с големи уши - с писане на коментари не се отслабва...

Eeeeeee добре идея Firi. Не може само са се почива, трябва и да се работи!

Firi

Така е ще плащате. Аз кво съм виновен , че некадърните ни държавници не почват с Боко Тиквата? Никой не можа да го превземе тоя шибан Солун за 1300 години.

Успех.....Ххахахахах :))))) Лелееее, вие сте пълен виц! Родолюбци, патриоти и завоеватели на килограм :))))

За общата отговорност съм съгласен тогава когато като каже Бойко взимаме заем и вечерта да натиснат всички българи копчетата на които пише ДА или НЕ! И тогава да го водим колко ще е велико джуджето от Банкя! Така че ай празни приказки и брътвежи оди да ги говориш на страниците на ГЕРБ и Бойко великана във фейса и и т.н. Там ти е мястото. Общата отговорност хахахаха ама ти май нещо се убърка тва бяха приказки от времето на социализма и НРБ бе!

Поредният ненормалник с претенции..Къв си ти бе, че да определяш кога и защо държавата ще взима заеми?Финансов експерт?Като Чобанов?Който не иска заеми не фалира два пъти за 20 години

"До созе" е пряко обръщение към един трол с псевдоним "СОЗЕ" който препоръчва че трябва да си плащаме за всичко. Разгледай това което е написал и ще разбереш. А може и ти да си "созе". Знам ли те! Изобщо разбрали ме какво съм написал?

Не знам дали е скъпо или евтино но ми се струва справедливо ; пътуваш плащаш а не като при нас. Преди три дни си купих друга кола .Пътувам доста. Може ли някой разбиращ да ме светни каква винетка да си купя, че да не съм ощетен спрямо другите си съграждани ?

А така ай де пак на почивка в Гърция пълнете им касичките на тези византийци!

А ти какво предлагаш?! Само заради криворазбран патриотизъм да пълним гушите на българските бизнесмени. Да хвърлиш една торба пари и да си тръгнеш след 7 дни с горчив вкус в устата и разстройство?!

По-скоро и двете... ;-)

Колумбиана

Оооо...остави ги! Те са цял отбор патриоти и родолюбци :)) И това всичкото не е от чист патриотизъм, а от злоба... "Не е важно на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле"

Se taia

Сложих плюсче, но българските търгаши по Черноморието мога да ги сложа само в кавички, ако ползвам думата "бизнесмен". Относно тол таксата, тя си я имаше и миналата година. Който не е пътувал натам, чвно не знае ;) Лек ден от мен...

Голяма работа...Който иска да дойде в Несебър или Созопол и да намери място за паркиране..Има де-3 лв на час..Ако искаш..Ако не искаш-паяк...Кой прибира парите, кой вдига колите-мистерия.Никой не знае.Световни забележителности, какво да се прави?!Висок стандарт

УДРИ БОЙКО УДРИ ЛИЛЕ! ТОЗ МАТРЯЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ КОУ УПРАВЛЯВА. УДРИИИИИИИИИ БОЙКООООООООООООО!

Сега в Гърция, скоро и у нас... Започна с билетите за гр. транспорт....

СЕГА ЛИЛЕТО ЩЕ БЕТОНИРА ПО ЕДНА ПОХОДНА ТОАЛЕТНА НА РЕМОНТИРАЩИТЕ СЕ НОВИ МАГИСТРАЛИ И ЩЕ ЗАПОЧНЕ КРАДЕНЕ И ОТ ТАМ

като вдигнат на 100 евро , ще ме върнат кум платения чадър шезлонг и паяк който вдига коли!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А сега след ДДС-то и тол-таксата, вдигнете им и данъците за недвижимите имоти на нашите хитреци, братя гърци, и им гледайте сеира! А пък и на картичка могат да си гледат вилите и апартаментите из Халкидикиту!

А,г-жа Винеткова защо чака? Защо не започва да ТАКСУВА и ТЯ?

Щот трябва да махне винетките ..

В Гърция 2.40 евро в България 13 евро минимум въпреки,че плащаме и винетки.

2.40 евро е от Промахон до Солун. 50км А тия 13 евро от къде ги измисли?

От Промахон до Солун са 120 /сто и двадесет/ километра,ясно е колко си виждал Гърция на живо!

неграмотният термин "тол такса" е същият като "ВИП персони" и "основен приоритет" или смислово повторение на синоними. но то от прост патериал, проста тиква-премиер, прости министри и прости и продажни джурналя друго и не може да се очаква. приятен ден.

да се чете "прост материал", даже може и "проЗД мат'риял".

Самите думи тол, ВИП и т.н. в българския не значат нищо... И какво от това, че се повтарят? Ей ти един пример: да не би като слагаш пълен или непълен член - това с нещо да подобрява езика и да става по-разбираемо? Ама го има там и съм сигурен, че никой не знае, защо е тая безмислица без практично приложение! И като се загледаш, ще откриеш още много безмислици в българския език. Ама това е език... жив! Не е математика!

простите и неграмотните имат проблеми с езика колкото и циганите с цената на билетчето. не ги интересува, накратко. а вие сам/-а може да си прецените необходима ли е граматиката, доколко, или не. в най-простата и неграмотна държава в европа, по данни на евростат, явно книжовният език не е на мода. затова и пишещите ибрици по медиите пишат "тикет", "уау", "куул" и "а-ла".

Много заяждане, много нещо. От материала обаче не става категорично ясно дали магистралата изцяло е пусната. Ако някой е минавал наскоро да сподели.

Не е изцяло пусната, въпреки това ще се взимат пари!

Пътувал съм много пъти до Атина и мога да кажа че тол таксите са им напълно поносими и приемливи за стандарта им на живот и доходи. Тук ако въведат такива тол такси + винетките ще ни сринат икономически до краен предел защото всички цени на стоки и услги ще скочат. Нашето жалко мизерно същствуване ще стане още по гадно и непоносимо.

защото новоизлюпения "капиталист" и "инвеститор" бай Ганьо иска сега, веднага да стане милионер. Не утре или малко по-нататъка, а сега, на часа.

А мизерният скот - пролетариат - работник, какво иска? Американска заплата сега веднага, не утре или по-нататъка, а сега на часа. А? Ей на това му се вика класова борба.

Гърка и шопа с преки конкуренти за титлата "Баш Тъпанар".

Изказалия се тук обаче, я грабна преди те да разберат, даже, че някой ги е слагал в конкурс.

Ето повод за такава такса и у нас. Щото "така било в другите държави".

само дето според Лилето и Бойко до морето ще бъде към 25 лева в посока тол-таксата у нас!

Е, у нас нали всичко било по-качествено от "другите държави". Така казва Бойко всеки път като види камера и микрофон. Щом е по-хубаво и качествено - значи ще е по-скъпо. Няма значение дали наистина е така - важното е, че той така казва.

не 25, а 45 лв. трябва да стане с оглед на българския манталитет на шофиране и поддръжка на автомобилите. Трябва само добре образовани и интелигентни и платежоспособни хора да имат право да карат по магистралата с коли не по-стари от 10г. и гуми не по-стари от 3г. Ако ти направят 40лв такса, Паисий Х от село У, никога да помирише магистралата и няма да може да си пробва трошката, с каква скорост ще се разпадне, та би било по-добре за всички участници, ако се отсеят така слабоумниците. Това също би било добре и за теб, когато един ден дъщеря ти ти доведе някой регионален мениджър на западна компания, чийто доход на месец е колкото годишния ти и ще бъдеш спокоен, че на път за хотелчето в Китен няма да срещнат подобни на теб, с гуми втора ръка, мислещи се за Себастиан Фетел.

Ал

Туке нЕкви ентусиасти симулират платен ентусиазъм да си плащат таксите за магистралите. Ногу ги кефело да плащат... Първо строят магистралите с НАШИ пари. После ще изградят ТОЛ системата с НАШИ пари. И накрая ще харижат всичкото на някоя подставена фирма и ще кажат "плащай"! За чий ..й? Направо да въвежда и такса въздух! Хора, инфраструктурата е от национално значение. Не трябва да се допуска да попадне в частните ръце на мафията! Пътищата са наши! И аман от нагли печелбари!

помним много добре, какви бяха пътищата, когато всичко беше държавно. Не, мерси!

Паисий

като искаш частен път, а не държавен - вади 25 милиона евро и си построй магистрала. Ама сега тя се строи с държавни пари и пари назаем от ЕС, които ще връщаме, - всъщност са наши пари от вноската в ЕС. Ако ти не си наясно - другите знаем!

То тогава и коли нямаше, че се чакаше по 15 години за Москвич

Аз лично не си спомням да съм вадила 5-6 милиарда за магистрали.. Ама често пропускам такива дребни суми, та трябва пак да си погледна портмонето...

Ал

Вие лично, аз лично, и още около 3 милиона работещи българи лично и около 300-400 000 работещи фирми, плащаме винетки, данъци и акцизи. Те влизат в Държавния бюджет. От Държания бюджет пряко, но и от Държания бюджет през вноски към ЕС и от там чрез (не всичко)разплащане през еврофондовете се финансират магистралите. Поради злоупотреби не всички разходи се плащат от еврофондовете и остават за сметка на Държавния бюджет. Та защо трябва да плащаме ТОЛ такси на някоя подставена фирма на ББ, ДП или АД?

Съдейки по таксите които съм плащал из други готови магистралия в Гърция 2.4 евро от Промахонас до Солун ми се струва малко. По вероятно е това да е таксата до одбивката за Серес. Когато построят следващата отсечка ще сложат още 2.4 и някъде на спускането (макар и там да е готова) преди Солун още 2.4. Така че, това е само началото...

И аз си мисля, че няма да остане само 2,4 евро... съдейки наистина по другите тол такси от Солун към Атина... ми те са на около 100 - 120 км.

Голяма работа! В София пък билета за ГТ поскъпва с 60%