Отчуждителните процедури бавят проекти с години

Правителството подготвя проект на изменение на Закона на държавната собственост, според които обжалванията на отчуждителните процедури няма да спират с години.

Обратно в новината

Коментари - Отчуждителните процедури бавят проекти с години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отчуждаването е една от най-грозните практики останали от времето на комунизма. Но е толкова сладка за управляващите (независимо от политическата боичка), че никой и не помисля да я променя. Като искате пазарна икономика - въведете я за всичко. Включително и за земята. Като толкова я искате за магистрали, заводи или за каквото и да било - спазарете се със собствениците и я купете. Е... цената може и да се вдигне, но така е при пазарната икономика. Пазара и интересът диктуват цената.

на Роско да върви на майната си.

асфалтът става нашето настояще и бъдеще! Софиянци трябва да пътуват бързо и удобно и до Варна и до Русе и Силистра. Ще ви мачкаме всичките! Плевньо ще ни липсва толкова много по магистралите с каска и вратовръзка.

Правителството съставено от марионетките на деца, внуци и слуги от БКП се опитва да върне комунизма в пълния му блясък! направо отворете Беляне отново и който не ще да си дава земята даром - там, също и тези дето си позволяват да говорят зле за вожда. Имаме си е достаен наследник на Правешкия простак, но този път говедото е от Банкя.

На бандитското протестерско правителство на държавните изменници.

При отчуждаване обикновено се дават повече пари, отколкото е пазарната цена. Разни селски тарикати искат дори и повече и си позволяват да блокират строеж с национално значение. Време беше да поработят за този закон.

Номерът е там, че точно тези селски тарикати обикновено с в много близки отношения с управляващите (става въпрос за всички партии!) - спомнете си закупените хиляди декари покрай околовръстното на София, покрай Долна Диканя, покрай магистрала Струма...и всичките от "наши" хора...

Това с "повечето пари" е една друга практика - търговията с информация, която също е наказуема в повечето случаи. Обикновено плащането на отчуждена земя става по държавна оценка, която е по-ниска от пазарната цена и се заплаща с компенсаторки, кото на пазара са по около 20 стотинки за лев номинал. Да, принципно може да се ползват при приватизация, но колко баба Гина на която и взимат нивата може да го направи това?..

Фръцла, ако си мисли, че е нещо повече от машинописка на Плевнелиев, е в тежка заблуда.

Да те бяха сложили тебе там. Като те слушам, 100 % си по-умна.

Стройте по-бързо, че "германците" да не причиняват толкова много ПТП-та!

Нямаме държавна администрация, нямаме съдебна система, законите ни били виновни. Ако чиновниците работят по-бързо, а делата в съда продължават дни, а не години, ще се получи. Как е възможно съдебен процес в САЩ да се прекрати за няколко часа, докато се представи допълнително доказателство или документ, или свидетел, а в българския съд най-малкото отлагане да е осем месеца?

Е как да не им завидиш на американците в това отношение? Преди две-три години гледах по телевизията показна упражнение по правосъдие - целият процес продължи...37 секунди, и "награда" от 30 години за "героя" (крадена кола, наркотици и незаконно оръжие). Чиста работа - и адвокатът гледаше като пребозал...

Отровно нещо си ти и лъжите ти са отровни, не напразно си избрал отрова за псевдоним.

Недей да лъжеш бе, гъдьо!

ДА не ти пожелават собственноста държата (мутрите) абе то при социализма нямаше такива своеволия! Като не ще човека да продава оствете го на мира защо трябва насила

отвсекъде..Особено некои инициатори, решили, че могат безнаказано да се разпореждат с неприкосновената частна собственост.

ДЕМЕК , МУТРИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА ТИ ПРИБИРАТ СОБСТВЕНОСТА И БЕЗ ДА ТЕ ПИТАТ ...:) КЪРДЖАЛИЙСКА ДЪРЖАВА :))