Задава се нова ценова война на хипермаркетите

Битката за клиенти между големите вериги хипермаркети става още по-голяма - до дни на пазара бизнеса си стартира новата марка "Лидл".

Обратно в новината

Коментари - Задава се нова ценова война на хипермаркетите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отваряйте нови фабрики и заводи а не молове и хотели.Нито една държава не е прокопсала досега само с туризъм,услуги и селско стопанство.Вижте Италия и Испания и сравнете с Гърция !

Да, "новите кръстоносци " и забележете отварят магазини с кредит от Европейската банка за развитие . Има ли българска верига да е получила пари от нея. Съмнявам се. Дават на техните си фирми за експанзия. Братя нищо не копувайте от ЛИдъл

Хора, трябва да се подкрепят фермерски пазари за храна, както е във Франция, по-скъпо е но ядеш много по-истинска храна, а не разни рафинирани и опаковани боклуци

Народе мой, срамувам се ,че съм българин. Няма ли кой да извика.че "Царят е гол".

Абе това български писач - журналист много некадърно нещо било. От всичко написано около 60% вярно. Абе гледайте малко по-сериозно на нещата бе. Магазини Алди има от доста години във Варна - сега щели да влизат в България. И какво ги интересува всички хора от Пловдив, Варна, Стара загора , Кърджали и т.н. къде са магазините на Лидл в София???? То бива комплексарщина, ама сега при ББ е очевадна. Смешни ставате вече.

Няма Алди,а има АЛДО.Разликата от една буква виждаш ли я?

Защо да не ме интересува къде ще са магазините в София!? Напротив-интересува ме, за да пазарувам в тях като отида в София а не в някои измислен магазин!

Само не ми обяснявайте, колко са качествените български стоки и продукти, защото такива е имаше преди години, когато имаше все пак някакъв държавен контрол. От 20 години всичко, което се прави в тази територия са далавери, схеми, ментета, тарикатлъци, измами, изнудване и т.н. Не случайно сме на последно място по всичко от всички! А София е най-лошото място за живеене в Европа и е най-мръсният и прашен град. Та спестете си упреците и бъдете реалисти, а не псевдо патриоти!

Тази година Пловдив се оказа най- мръсен, а не София!

По-добре немски нискокачествени храни, но все пак с немски контрол за качество, от колкото българските ментета на Пешо ЕТ и мутренските локални производители, без никакъв контрол напълнени с ирландски 30 годишни меса и бразилски пуешки кожи!

по-добре качествени български стоки , от колкото китйски и турски стоки , немислиш ли , или си поредния балък БАЙ ГАНЬО , радващ се на шарания ....ТЪПАНАААР И ПРОДАЖНИИИК .....

Извинете, Пешо ЕТ, но никъде (засега) не е казано, че разглежданите (в материала) хипермаркети не са свръх-заинтересовани (свръх ! ) да предлагат (и не само у нас при това ! ) стоки наше родно производство .(но за да ги предлагат -- всички знаем какво трябва)

ДИскаунтъри, а? Я да видим какво ще направят Лидл България. Дали могат да предложат стоката си на половин цена, като Лидл Словакия? На всеки 3 дена в словашкия магазин имаше различни промоции, като намалението е стигало -60% и е било най-малко -20%. Ако Лидл България направят такова намаление - окей. Ама не рекламирайте някакви вериги хипермаркети като "дискаунтъри", само защото по другите страни са такива - ей го в България Пени Маркет ги откриха, "големите" намаления до -30% бяха първите 3 месеца, после почнаха намаления -10% само на стоки, които не се продават особено. Така че, знаем ги тия номера с ниските цени, мерси.

В Европа името на "ЛИДЛ" се ползва с репутацията на евтин магазин с некачествени стоки.Ние сме свикнали на второто-дано поне първото е вярно.

Видял си Европа през криФ макарон....СМЕШНИК

то вуобще остана ли нещо булгарско ... а да ... градските тоалетни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И кирилицата , но ти няма как да знаеш !

Много вериги супермаркети => много заредена стока => много залежаване в складове => много консерванти и подобрители в храните. Замислете се дали е толкова евтино. Не случайно в САЩ има движение срещу Уол Март.

не е ли "лидл" австрииска фирма. тази, която си шпионираше служителите в тоалетните и саблекалните? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да,ама била не са евтина верига ... Доскоро Лидл беше за по-бедните,от 3-4 години пазаруват всички ...

Няма да фалират всички квартални магазинчета. Просто няма вече да са сами и ще им се наложи да са конкурентни. Щом не могат да са конкурентни с цени ще трябва да са конкурентни с отношение, качество, местоположение и т.н. В западна Европа е същото - кварталните са по-скъпи от хипермаркетите, но съществуват. Намерили са начин да привличат достатъчно клиенти. Естествено много от сегашните дупки ще изчезнат, защото не предлагат нищо по-добро от хипермаркета - напротив. Но не виждам какво е лошото на това. Лошо би било ако имаше само една верига хипермаркети на всяка пряка или ако различните вериги участват в картелни споразумения.

тези вериги са само хварляне на суровини на вятара.. опалнително продават отровни храни.. вместо да палниш гушите на германците като им купуваме скапаните коли можем да купим автобуси и така ще ни остават пари за по скапа но и по качествена храна.. всеки идиот с кола и после нямал пари за храна и иска да се храни обилно за по евтино от 1 литар дизел.. еми не става ве идиоти ще се тровите щом сте избрали този пат

Ндоумявам как може да сте толкова зъл, и кое Ви дава право да обиждате всички хора?

Ти първо се научи да пишеш грамотно, пък тогава давай акъл.

Кое му е евтиното на Кауфланд? Това,че с 10-20 стотинки варират цените с други магазини?Че една свещ в стъклена чаша струва 6-7 лв,че е пълен с китайски джунджурии,шоколадови бонбони по 15-20евро/30-40 лв/ кутията, които са мнооого луксозни,защото ги продават същите по немските и австрийски бакалници на по-ниска цена,италиански козунак по 10-15 лв в кутия -сякаш ние тук не сме видяли ...Не стига,че продават по-скъпо от собствените си страни, че им ядем огризките от саламите "дупетата",ами ни мамят с някакви си намаления и промоции,та бягаме като балъци да се бием за кофички с нещо като кисело мляко,нещо като хляб...Вече и ние станахме нещо като хора...ама не съвсем... Ей за това ни бутнаха в този ЕС,да има на кого да си продават боклуците на двойна цена и да ни изпомпват и последните пари...

Ми бий се като толкова ти е акъла. Не пречи да се пробват. Ако има глупаци да им се връзват толкова по-зле. Ако няма - ще са като в чужбина.

Прав си,не е зле Кауфланд да подобрят хигиената на магазина си,както и на персонала си. От вратата на магазина в Младост те лъхва миризмата на мръсен илиенски склад !

Ами защо ходиш да те лъха бе? Като има свини да пазаруват, помия ще им продават.

Мутрите няма да могат да се сетят, обаче поне тези вериги, не си ли дават сметка, че за да пазаруваш в бетонните им бункери, трябва и нещо да печелиш. Не става само с проституция, търговия на дрога и охранителна дейност. За да ти одират по сто кожи, трябва и нещо да ти дават!

Вместо 5 вида кетчуп ще предлагаме три, но качествени и на ниска цена." Е от къде ще дойдат тези по-качествени кетчупи? Да не ги варите на котлона в задния двор? Нали все от едно и също място зареждат всички. Идва камиона на бай Иван мандраджията и зарежда и Кауфланд и Билла и Пени и всички...

Ами ако е като в другите държави ще има контрол ! Освен това в италианските лидъли половината стока се кара от Германия ...

и не само от Германия, туршиите от Турция например са супер :) Бялото саламурено сирене, правено в Италия, си е истинско и на вкус като нашето преди 30 години... киселото мляко и хляба също. Лошото е, че взимат и стока от местни производители и ако няма контрол в България, ще са ментета..

Няма нищо по-дивашко от прекаляването с тези МОЛ-ове и магазинни вериги! В центъра на Варна, например, те се гледат един друг в очите и просто се чудя от къде ще внесем клиенти, за да функционират нормално. Ще дойде време да ги разрушаваме и тогава даже ...танковете да извикаме, пак няма да свършат работа. Ще трябват тежка авиация или ядрени удари. Не знам дали и те ще се справят с ненужно бетонно чудовище като ТЦ Сердика, обаче... Поне един басеин да бяха направили в толкова много бетон. Да не говорим, че тези отвратителни магазинища, изместиха всички духовни институции - театър, кино, църква, цирк, музей, галерия... Дайте си сметка какво става, когато ...насладата от лъскавите стоки и витрините се настани на мястото на духовната нужда. Пътят към неандерталеца е широко отворен!

Много правилно!

Крайно време е да се намаляват цените по празниците а не да се увеличават както е само в България.

ABATMOLLE

Така е, но в БИЛА и ФАНТАСТКО вдигат първо цените и после обявяват намаления!

Аз не вярвах на такива приказки, но видях с очите си. Купувам сок от Била, изглежда ми по-евтин. НЕ Е НА АКЦИЯ! На другия ден, в АКЦИЯ , този сок е по-скъп с 30%!!!

да ви кажа честно в испания от повече от 10 години купувам от лидл ,но не съм видяла една некачественна стока, много от тях са немски на добри цени и алкохолът е със супер качество.изобщо в цяла европа масово се купува от хипермаркетите, а от малките магазинчета се купува само нещо което ти се налага за момента и ти е спешно.не виждам нищо лошо бедния народ да може да си избира от къде да купи-пести се много, ако се следят офертите. друг е въпросът дали има покупвателна способност в българия за толкова хипермаркети? да наистина кварталните магазинчета сигурно не могат да устоият на конкуренцята, но защо ви е да плащатве в повече на тях?а нима мислите че качеството е по голямо?пълна заблуда! а и колко работни места ще се отворят за хората? погледнете от добрата страна на този факт- времето на малките магазинчета е малко поизтекло-отворете си очите!

варви си в испаня,тук е балгаря и всичко е побалгарено

То май само неграмотници останаха в тази държава......варви се пише върви а да не говорим за България. С такива олигофрени - такава държава

След 10 години българите ще сме просто едни бачкьори на западните инвеститори. Ще ни събират от някой площад и ще ни подкарват на работа към поредния хипермаркет, МОЛ, завод за 400-500лв заплата. Дребният бизнес у нас наистина умира. Хората не могад да си позволят вече да имат свой бизнес.

За съжаление си прав , но овчия ни народ не може да го осъзнае Не може да осъзнае , че обикновеният човек не притежава милиардите на мултинационалните компании и се бори съвсем сам Не могат да осъзнаят че кварталният магазин няма милиони зад гърба си за съсипване на другите Дори и да е част от него в сивата икономика е по добре отколкото печалбата да изтича извън България По добре е да се въртят парите тук между нас , макар и сиви , отколкото да с в Германия източени , но с платени данъци След някоя и друга година , като намалят пенсиите наполовина , ще се сетят че икономика с продавачки и чистачки на мизерни пари по чуждите вериги магазини не се гради Трябваше да не се допускат чуждите вериги тук въобще , а просто да се подобри контрола в сферата на търговията , и да се даде шанс на всеки , дори и малък Не случайно ни ограбват и енергоразпределителните дружества , и ВиК дружествата , и всякакви мобилни оператори на цени поне 5 пъти по големи от собствените им страни Всички печелившо е заграбено от чужденци , които си осигуряват висок стандарт в собствените страни ограбвайки ни с насмешка , а ние храним техните пенсионери Направихме мулти милионери една шепа политици-престъпници , които за 20 години разпродадоха всичко печелившо срещу комисионни по техните сметки

няма по отвратителни и гнусни магазини от фантастико,особено този в жк х.димитар на ул.в канчев.мрасен,винаги вонящ отвратително,с нелюбезни касиерки,пом.управител,които по-скоро прилича на селски борец и наи-некачествените и развалени стоки се продават там!!!мизерници!

Хубаво е,че в търговията влизат големи играчи,но тъй като липсва производство,скоро няма да има какво да продават.Така,че е по-добре да се радваме на построен завод,а не МОЛ.

Навлизането на чуждестранни вериги би трябвало да доведе до саморегулация на ценовите равнища на стоките. Тези магазини, макар и не от най-реноминарите предлагат стоки в по-нисък ценови сегмент и би трябвало да се очква конкуренцията помежду им да докара понижаване на цените на някои стоки, които у нас са по-високи - месо, домакинска козметика и др. Дано не бъдат побългарени - както е практиката у нас досега. Надявам се и да навлезнат стоки, които са на практика табу за родните магазими поради липсата на интерес у производители и доставчици. . . .

Ох на мама читанката. Как си научил теорията ... уви пактиката е къде къде по различна и по-тъжна: Имаш мощна верига хипермаркети. Те могат да изискват от производителя огромни бройки, съответно и да изискват ниски цени. Производителя се връзва с веригата и почва да им доставя, след месец два оборота му е гигантски, но веригата казва: искаме по-ниска цена. Производителя няма къде да ходи - накупил е съоръжения, наел е още хора, разраснал се е .. ако ги изгуби като клиент - фалира. И какво прави той -за да постигне изискванията им за все по-ниски цени почва да сваля качеството все повече и повече. Така получаваш простата формула: големи вериги = ниско качество, всичко останало е за парлама на потребителя. Следва още по-интересното: в един момент след известно време цените които налагат веригите стават непоносимо ниски и печалбата на производителя буквално отива на загубаа, и тогава какво правят великите хипер вериги: предлагат да изкупят производството на смешна цена ... и се появяват новоизлюпени марки от сорта на Клевър на Била например, с още по ниски цени и съвсем не-съмнително качество = никакво, което се определя от веригата директно. Така към простото уравнение от количество = ниско качество = ниси цени се прибавя и производство ограбено от нашите производители и преминало в чуждестранни ръце. После всеки знае какво следва: парите изтичат в чужбина а ние сме само една проста нископлатена работна ръка ..... урааааа

така един нов ВАЖЕН ПОКАЗАТЕЛ -ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО се качва и съответно оборота,което ще даде възможност да върви икономиката с повече сектори и стоки, и тъпсенето на повече стоки...НЕКА ВЕЧЕ ДА ПРОДАВАТ И МАСОВО ОБЛЕКЛО КАТО В ЕС -КАЧЕСТВЕНО И ЕВТИНО,ДОСТЪПНО ЗА ВСЕКИ ! ЗАЩО НЕ ОРГАНИЗИРАТ ПРЕДПРИЯТИЯ С ПРОФЕСИОНАЛНИ ШИВАЧКИ И ДИЗАЙНЕРИ ЗА МАСОВО ЕВТИНО ОБЛЕКЛО ,НО ФУНКЦИОНАЛНО КАТО В АНГЛИЯ...И нека има и качествени обувки,евтини и качествени,не като досегашните -ниско качество,не-функционални и скъпи ...И нова жилищна политика за работещите данъкоплатци в основните сектори,повечето от които нямат жилища предвид СРЗ 550 лв ,или ако имат значи крадат и експлоатират други...Основната гаранция за заемите е квалификацията на човешкия ресурс и покупателната сила на средната работна заплата...Повечето нови жилища през изминалия период са придобити от социално слаби цигани и мошеници свързани с организираната престъпност и корупция,самонастаняване в чужди частни или общински домове ...Колко още да са толерантни жертвите ?Ред за придобиване на жилища от съвестните на трудов договор с по-високи квалификации от толерираните?

ПИРАМИДИ , ФАРАОНИ ,МОЛОВЕ , ВЕРИГИ , ИЗМИШЛЬОТИНИ И ПЕЧАЛБА АЛЧНИ И НАЙ- ВЕЧЕ- БАЛЪЦИ ЗА МИЛИОНИ ....АХАХАХАХАХ ПРОСТ НАРОД...

Неее :) ама изобщо не е платена тая статия...

Алди и Лидл не е ли една и съща верига но произнесена по различен начин,,,,

я виж кой е собственик на Била Кауфланд и Лидл и после с... тук за смачкаване...нещата отдааавна , балъко мой мили , са решени оствава ти ти да блееш екзалтирано да смачкваш и все в един джоб (уточнявам - чужд т. е . зад граница да наливаш) ама нали сега се едни дето мнооого знаят и могат - разни пожарни виф и пр нещастници така ще бъде...така че балъко мой мили като разбереш че основоният транспорт на любимия ти Боко и недоразумениео Шломо дянкоф е хеликоптера да не се стряскаш

елате милиони балъци на световните свободни зидари надежда!!!!(нов ч...ски химн)

нов български ала Мони Паси химн - разбрахме )))) или може би на спасени от бг на времето...

Не ми става ясно как може да има хора които подкрепят тези брутални инвазии в нашето икономическо пространство. За да приемеме без съпротива подобни структури те трябва да отговарят на доста условия. Първо и основно - да плащат сериозно висок корпоративен данък, около 50 % поне. Следва - регистрация на българска фондова борса и поне 60 % от капитала да е свободно търгуем там./free float/. Продължаваме - квота за местни стоки - поне 50%. Следва - изисквания за работните места, размер на заплатите, отпуските и т.н. Нищо от това го няма, остават само вредните ефекти, засмукват и малкото останали пари без да повишават благоденствието в обществото. Унищожаването на дребния бизнес може да радва само някой болен мозък, това е поробване. Когато уж дойде демокрацията нали това искахме, да станеме народ от собственици, не пролетариат, вече бяхме такъв, не си струва. Ако някой смята, че с няколкото стотинки, които евентуално ще спести пазарувайки в голяма верига ще цъфне и върже трябва да го разочаровам, няма да стане.

напълно те подкрепям

Вашият коментар е некомпетентен и злонамерен. 1. Не може едни стопански субекти да плащат 50% корпоративен данък, а други 10%. Трябва да има равнопоставеност в икономическите условия за всички. Другото е комунизъм - равни и по-равни. В цивилизованите държави такива работи няма. 2.Никой не може /и не бива/ да нарежда на една частна фирма да пуска свои акции на борсата. А и в случая какъв е смисълът от това? 3.Точно тези вериги по всяка вероятност са изрядни откъм отпуски, осигуровки и т.н. Те идват от отдавна уредени държави, където андрешковщината не им е позната като понятие и практика. 4.Който се хваща на работа, независимо къде, сам си преценява предлаганите му условия - заплата, отпуска, осигуровки, други социални придобивки. Никой никого не бие по главата да приема работа, която не иска. При социализЪма може и да беше така, но сега всеки е свободен да избира какво, къде и при какви условия да работи. 5.Колкото повече вериги супермаркети има на пазара, толкова по-добре. Конкуренцията ги принуждава да свалят цените, което е добре за нас, потребителите. Още веднъж казвам - Вашият коментар е некомпетентен и злобен.

до OZZY- точно твоя коментар е некомпетентен и злобен ...точно в големите вериги стават и големите далавери - подмяна на етикети , фалшиви и некачествени продукти , некачествено обслужване , бутаници , опашки ,губене на време и нерви и не на последно място - зарибяване и измама спрямо клиента ... това в малките квартални магазинчета неможе да стане , защото там магазинерите и клиентите се познават и всичко е на взаимно доверие - качествено обслужване , качествени продукти , усмихнати , приветливи и благоразположени магазинери ...а в големите магазини- всичко е измама и корпоративни интереси , алчност на степен гуголна от страна на едрите капиталисти- чужденци , експлоатация спрямо персонала , ниски заплати , китайски боклучави стоки и купувачи тип чалгаджии и чалгаджийки със чалгаджийски манталитет ..OZZY , ПАК НЕ СИ СИ ПИЛ ХАПЧЕТАТА , И СТИГА СРАВНЯВА ВСИЧКО С КОМУНИЗМА , НА ТАКИВА КРАТУНИ КАТО ТЕБЕ , С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ , СЕ КОМУНИСТИ ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ ...ТИ И КГБ СТЕ ПРОСТО НЕПОПРАВИМИ ДЪРВЕНИ ЧУТУРИ , БЕЗ КАПКА СИВО В-ВО ...АЙ , ГЛЕЙ СИ РАБОТАТА ...

"Лидъл" са тук не заради хубавите ни очи. Не заради тях, тук при нас, са се настанили и "Била", и "Кауфланд" и "Карфур", и "Райфайзен банк", и "Уникредит банк", и какви ли не още светли юридически лица от света на Капитала. Те са тук за да печелят и да изнасят парите ни (т.е. да си ги внасят у тях ).... Ето защо сме в Европейския съюз, ето защо ни бомбардират и хармонизират с хилядите си директиви.... Жестоката капиталистическа експлоатация продължава!

1. Не може едни стопански субекти да плащат 50% корпоративен данък, а други 10%. - не съм казал това, за всички корпоративния данък трябва да е висок. 2.Никой не може /и не бива/ да нарежда на една частна фирма да пуска свои акции на борсата. - добре, също обаче не бива да и съдейства да получава терени, както правят у нас ! Фактически големите финанси на веригите изкупуват терени БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ с когото и да било, освен помежду си. Щото били стратегически видите ли. 3.Точно тези вериги по всяка вероятност са изрядни откъм отпуски, осигуровки и т.н. - Да, изрядни са защото законодателството е враждебно към нормалните хора, законодателно са затвърдени малките отпуски и късното пенсиониране. 4.Който се хваща на работа, независимо къде, сам си преценява предлаганите му условия - заплата, отпуска, осигуровки, други социални придобивки. - При липса на държавна закрила на труда, липса на синдикати и разрушена индустрия сободата на избора е липса на свобода. 5.Колкото повече вериги супермаркети има на пазара, толкова по-добре. Конкуренцията ги принуждава да свалят цените, което е добре за нас, потребителите. - По тази точка нямам възражения, така е. Основната мисъл на казаното от мен е, че богатството трябва да се социализира по някакъв начин. Богатство, до което не можем да стигнем е наш противник.

Прав си приятелю, но "целта на заданието " е съвсем различна!Всички тези вериги попадат в графата "чуждестранни инвестиции", нещо което всеки управляващ в страната вее като байрак по избори и показва "колко плодотворни са усилията на правителството по отношение привличането на чуждестранни инвестиции.И колко привлекателна за тях е нашата мила Родина"!По тази причина отношението към тях е такова.Те правят "инвестиции" в няколко метални халета."Откриват работни места" - няколко стотин в страната (без специалисти на ключови технически и ръководни позиции), след което изнасят печалбите си извън страната , от което нашата мила Родина и ние като нейни поданици , полза нямаме, дори напротив!.НО...за сметка на това трябва да оценим сезифовите усилия на правителствата ни , които с цената на множество безсънни нощи и с грижа към нас - техния ЕЛЕКТОРАТ, са успели да замъкнат в ролята на "стратегически инвеститори" група Хипер бакали, които получават възможността на нашия пазар да удвоят нормите си на печалба в сравнение с тези по белия свят, да чупят ръцете от извиване на местните доставчици, да платят само 10% данъци и да си изнесат печалбите навън!! А в т.нар "реален сектор" - инвестиции няма, няма и да има скоро! Така че мили ми приятелю..изпаднал си в заблуда!Тук интересите на народа и държавата - нямат общо!Или ако има , то те са на принципа "Мляко по 9 стотинки за народа - големи печалби за бакалите - много гласове в правилната урна"!! Жалко е.....но...факт!!

много добре казано! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нещо си санувал снощи... кошмар:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а ти живееш в такув! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

човек, недей да пишеш такива глупости. Май трябва да си смениш ник-а на Jack Eastern

По-скоро на Иванушка Восточный

" Първо и основно - да плащат сериозно висок корпоративен данък, около 50 % поне" Приятел, ти не знаеш ли, че сме в ЕС. Колкото е за БГ фирмите, толкова е и за немските. Ще ти хареса ли, ако изнасяш нещо за чужбина, само за тебе митото да е 50%, а за другите да е 10% На това му викат дискриминация, и няма да стане. "Продължаваме - квота за местни стоки - поне 50%." Абе от къде ще ги вземеш тия 50% ? Ти не знаеш ли, че в България не се произвежда нищо? Смешник.

Първо, да обидиш някой, не означава да го обориш. Второ, ако ние не поставим изисквания на "инвеститорите", те сами няма да си ги наложат (не мислиш ли?). Трето, "как ще ги стигнем американците" като в Лидл България да кажем бай ти Ганьо бачка за 500лв, а в Лидл Гърция - кир Йорго - за 2000 евро. При, да кажем, почти еднаква производителност на труда!?

Кой ти каза, че всички ще сте милионери! Нещо си се заблудил синко!

Ти май още си живееш в комунизма - и на какъв принцип точно очакваш чуждите вериги да плащат 50% корпоративен данък, да имат минимум 50% местни стоки и т.н. Не смяташ ли, че това автоматично ще доведе до сериозно покачване на инфлацията и още по-лоша конкурентоспособност в международен план? Програми като предлаганата от теб имат велики процъвтяващи икономики като Куба, Пакистан, Иран и т.н.

абсолютно съм съгласна с Jack Western ,вземети си апарат да снимате на 25.11войната в магазина и давате ли си сметка колко сме смешни в очите на лидл,кауфланд и всички останали

"...Унищожаването на дребния бизнес може да радва само някой болен мозък, това е поробване." Jack, you are fully insane! Навсякъде на запад се отварят големи търговски вериги, само у нас бай Стрезо - бозаджията мечтае за малко магазинче, пълно със съмнителни и с изтекъл срок, стоки. И освен това ги продава на колосални цени, а да видим кой ще му ги купи! И освен това не признава лоялната капиталистическа конкуренция, а иска държавата да го защитава, т.е. иска социалистически "капитализъм"! Иска за два дни да стане милионер, иска майка си и баща си, само дето не иска да работи! Е, то така не става капитализма! Ако не вярваш, върви и провери на Запад и на Изток!

Много добре казано, Jack Western.

А кога Лидл ще засеят поне една нива? Впрочем в Гърция това са най-долнопробните магазини.

браво .. а така , кажете им го на тъпите български овце ... ама нали сме си продажни душици ,ще се юрнем като стадо овци-ние сме си и такива де , при новото нашествие на алчните чужденци .... овце с овчи манталитет и овчи мозък . прост , тъп , консуматорски и продажен народ сме ние ...

Аз рабрах че по принцип това са некачествени магазини и не само в Гърция ами Холандия Австрия...нещо като Пени със стоката върху кашончетата

В порлите на Витоща- шосетата за Драгалевци, Симеоново, Бистрицаса обсебени от нахалните Фонтастико и , явно, яко плащат рушвети, защото не допускан никакви други магазини ,вериги да се настанят. Отвратителни гадни некачествени магазини са Фантастико. Норчето Ананиева , май,ги притежава , а комунист жал няма.

балъче си ти май а отдаааавна са продадени...ама нали си цукаш реститутското млекце и си доволна давай

освен проявеното черногледство личи, че и очите на много са на задниците им, че дори и гледат навътре в тях на някои. откриването на вериги супермаркети, не само, че не може да е негативен факт, а е точно обратното - това са работни места, пазар за родната хранително-вкусова промишленост/ вярно е, че поизостават, но засега/, а освен това много родни продукти ще намерят и намират реализация в международен план, защото тези вериги са навсякъде. това гарантира и качеството и съвместимостта на родните продукти със стандартите на тези вериги и страните, където са представени

Смях в залата...ти кога последно беше в супер/хипер/мипермаркет?! Някога виждал ли си зеленчук или плод родно производство в мипермаркет...няма и да видиш! Работни места...ами върви и работи за 300лв. като си толкова отворен. Може би не си наясно и как извиват ръцете на производителите, нали. Всичко що е инвестиция от чисто търговски тип в България е пагубна. Леко, тихо и бавно се изсмуква всичко що е останало тук.

Това не е съвсем вярно. Има български плодове и зеленчуци. Обаче, я ми обясни как е възможно примерно гръцки ябълки да са по-евтини от българските?

Аз често пътувам в чужбина, посещавала съм доста магазини и на лидъл, и на плюс и на билла.. В тях няма нито една българска стока. така че да твърдиш че подобни хипермаркети спомагат износа е граничещо с малоумие...

А ти запознат ли си с условията, които поставят на българските производители!!! Трябва да имаш много пари за пране, за да издържиш до момента да получиш пари за стоката, която си им дал на безценица и да плащаш на работниците си. Те не търсят родното производство - те го убиват, внасяйки своите марки, под които си принуден да им продаваш стоката си!!

Звучи добре за установяването на балансирано потребление ; Да се надяваме, че другата страна на баланса -- поминъкът (и най-вече резултатът от него ! ) на потребителите, е с установена надеждна величина .

Само така ! Комунистите, чиито са големите магазини у нас, искаха с вдигане на цените да постигнат народно недоволство и по този начин да анакуват правителството , ама не стана Измислиха го от ГЕРБ как да противодействат! Блаво!

Дари

БЛаво, тате! Добре че не съм се метнала на теб::))

от Мирката до neubi ха ха ха този пък пожелавал качеството на Билла ха ха то едно качество да ти умре коня направо , смях в залата

Какво значение има дали поредната верига е немска,австрииска,литовска,гръцка ?Всички продават нашенска стока,но под тяхното лого.Така ще е и с ИКЕА.Защо да посетя немски магазин,като стоката я има и в кварталната бакалия ? Все едно да отворя български ресторант в Токио и да сервирам суши.

то тъй че тъй ама спечалбата ни осветли какво става че ние от селоне сме наясно)))))

Като им са ниски цените, означава ли че и заплатките там ще са такива? Нали набират персонал.

Задължително е...

Като им са ниски цените, означава ли че и заплатките там ще са такива? Нали набират персонал.

Все повече и повече дребни магазини ще фалират. Конкуренция, конкуренция и любезно обслужване на клиентите!! Продавачите да си го осъзнаят. Аз пазарувам в квартален магазин от 8 години. Почти всеки ден. Мисля, че доста пари съм оставил там за 8 години. И веднъж една от продавачките ми направи проблем, задето съм искал повече пликчета за купените от мен стоки. Е, хубаво й дадох да се разбере, но това коства нерви. Постепенно продавачките ще се научат как да се държат с КЛИЕНТА! Иначе - МЕТЛА!

Права е продавачката.Във всичките магазини Лидл и Алди торбичките се заплащат/в другите вериги, също/Кварталните магазинчета са тези които предлагат тази услуга безплатно,все още.Въвеждането на екотакса за найлоновите торбички ще промени и тях.Горкият клиент,ще трябва да си носи торбата от вкъщи :):)

Лидл са магазини за консервирани храни,другото са пълни боклуци.А за смешният плач за кварталните магазини,те да престанат да слагат надценка в пъти повече и хората ще купуват от тях.Другото е тарикатлък ,селски.За справка ,магазините в полите на Витоша.

до всички тъпаци , кланящи се на големите вериги- аве тъпаци български с тъпо , консуматорско мислене , вие съзнавате ли , че с нахлуването на тия чужди вериги , автоматически се унищожава дребния бизнес , дребния търговец , дребния предприемач .какво на практика излиза- излиза ,че търговията в България се държи от няколко едри , алчни и дебелогъзи пре това чужди собственика , предимно от еврейски произход ... вие съзнавате ли , че съвсем няма да получите това качествено обслужване , за което си мислите , вие съзнавате ли , че всичко е със цел зарибяване и със цел луди печалби на чужденеца , вие съзнавате ли , че съвсем няма да получите това качествено и индивидуално отношение , което получавате в малките магазинчета , вие съзнавате ли ,че така напрактика и пряко , и косвено унищожавате родното производство , родната икономика ... вие съзнавате ли ,че унищожавате производството в България с това си мислене , а какво е държава без производство ... вие съзнавате ли , че тези чужденци ни купуват и заробват ... вие съзнавате ли ,че България се превръща в територия и в плен на няколко собственика - алчни чужденци и техните слуги , нашите им работници , работещи им най- много за 500 лв ...трябва да ви кажа , че аз и моите близки в пъти сме по- доволни от качеството , цените и обслужването в малките магазинчета ... но както гледам , тука има много тъпанари ,които мислят с гъза си , но не с ума си ... ако искаме България да изплува , трябва да се стимулира родното производство , дребния бизнес , дребния предприемач .. така и конкуренцията ще бъде по- голяма , качеството по- високо и цените по- достъпни ... понеже съм пътувал в Европа , никъде невидях такова нашествие на големи вериги , както е тука .. там залагат на семейните магазинчета , на семейния бизнес , който е традиция от поколения .. а тука , чужденеца си ихвърля боклуците и ние като последни абдали му вярваме и търчиме като стадо в големите му вериги.. овчи народ , с овчо мислене ...

Нищо бате, искаме да сме като в Европа.Искаме хипермаркети Дребните търговци ги знаем, сърбали сме им попарата 20 години- мушмороци и шарлатани.

до Тачо- бил съм в Европа и съм видял с очите си , че такова , чудо и такова нашествие на МОЛове , вериги ипр. никъде го няма ... в Европа се стимулира дребния и средния семеен бизнес ... там в разцвет са малките и средните семейни магазинчета , които съществуват от векове и си предават бизнеса от поколение на поколение ... а ние нали сме си робски душици и позволяваме на разни алчни чужденци да се настаняват удобно у нас , да изкупуват на безценица родината ни и да ни принуждават да им купуваме боклуците , които в Европа невървят ...

таи като не сам тапак ще ти обисня големите вериги са конкурентно способни докато кварталните магазинерии не са....а сега щот си много умен си го обясни

Поредните западни измекяри, дошли да доосмучат каквото е останало от парите на българина. А вие се радвайте, че кварталните магазини ще фалират и в България няма да има средна класа. Вие сте типични робски душички.Пролетарии от всички страни, обединявайте се!

Я, и един атакист имало тук. Господине, ти като не искаш, не влизай в Карфур, а яж на бакалина бай Ставри дъртия *

По отвратителни магазини от Т -маркет и Фантастико просто няма. В ж.к. Иван Вазов Т-маркета е просто с безобразно обслужване. Не стига, че маркират най-редовно по повече от покупките, но се държат и много безобразно -хвърлят покупките на касата със злоба, като че ли не си ги плащам. Сигурна съм, че не само там е така. Фантастикото също е безобразно скъпо и много често цената на касата е различна от тази на етикетите. А стоки с марка FF вкус просто не купувам. За съжаление в този район просто няма други магазини.

Т-Маркет му викам свинарника. Мърсотия до шия. А откакто преди време си купих локумени вафли FF с вкус на сапун, не стъпвам във Фантастико.

4 лв цигари.Аа ма,како,ние ги купуваме по 2 !

Dir.bg и на вас ли платиха за реклама? Продажна е цялата българска преса!

Това е добра новина за хората, но ако магазините се напълнят само с български ментета и боклуци със странно съдържание, вина от вода и оцветители, то ефекта ще е нулев за клиентите. Вероятно нашите псевдо-производители и селски тарикати на храни са ги принудили да има поне 50%техни боклуци! Ако

Принуждава ги пазара, защото Ганьо иска всичко да е евтино, и обикновено си купува менте на ниска цена. Затова и във веригите има толкова БГ и чужди боклуци. Просто Ганьо търси "далаверата".

11 ще са магазините LIDL, къде забравихте Русе?! Явно трябва по един редактор на новините от всеки град да има за да са акуратни. LIDL в Русе ще е до Техномаркет и срещу Кауфланд които се намират на бул. Хр. Ботев.