ИКЕА: Разликите в цените в различни страни са логични

Некоректно е да се сравняват цените на специфични продуктите на ИКЕА на различните европейски пазари, като не се отчитат всички параметри на разглежданите продукти.

Обратно в новината

Коментари - ИКЕА: Разликите в цените в различни страни са логични | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато отвориха магазина в София предлагаха много добро съотношение цена-качество. Подчертавам, не говоря за качествени мебели, а за достатъчно добри за парите си. 2018 и насам - продават най-долнопробните неща, които може да откриете в България, с изключение на Илиянци. Цена-качество в момента са на дъното и то далеч под незнайните китайски и полски мебели.

Искам да споделя моето прецакване в ИКЕА,купих детско легло с бюро за 700,но видите ли служителя се объркал и не включил дъната на чекмеджетата и сега трябва да платя още 50лв за да имам функционално бюро.Къде другаде го има това за бога

Сравнение е възможно бързо и лесно, чрез сайтовете на Икеа-Румъния, Икеа-Италия и Икеа-Бг, отворени на едни и същи стоки (с преводач на уеб-страници).Голяма част от проверените от мен цени, са по-скъпи в Б-я, има и по-ефтини, макар и не-много. Сами преценяваме да ползваме ли Икеа-бг. Въпросът е, защо ИКЕА държи приблизително едни цени във всичките си магазини, а в Икеа-бг има по-високи цени на същите стоки, несъобразени със стандарта в Б-я? link link link 1.00 RON = 0.45 BGN 1.00 EUR = 1.95 BGN

икеа е шведски магазин а не грацки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мисля, че всички които пишат тук са или малоумни или тотално незапознати. разбира се, че и аз не се кефя на гръцко присъствие, но това е много повече скандинавско, отколкото гръцко. а български мебели с такова качество НЯМА, ако има те са вероятно 3 пъти по-скъпи. за дизайн да не говорим, само идиот може да не види разликата в дизайн. е, или ако е чалга също може на Aron повече да му се понравят. аз лично ще им пожелая успех за да може поне малко да европеизира тази Чалгария.

ИДИОТИЗЪМ! ЩЕ СРАВНЯВАТ ЦЕНИТЕ С ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ И Т.Н. ПЪРВО ТРЯБВА ДА НИ СРАВНЯТ И ЗАПЛАТИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАМЕ" И ЦЕНАТА КОЯТО НИ ПРЕДЛАГАТ!

Абе да спрат да се оправдават като червей в салата.Нито са на изгодна позиция на пазара ,нито на изгодна локация в града.Българинът отдавна е доказал,че нещо което е скъпо не върви,не се и посещава.Рискът си остава техен ,но при все че има и гръцки пръст в цялата работа ,магазина ще е успешен , колкото и КОМО -

Аз няма да отида в скапания им магазин :)

За Бога братя, не купувайте!

Айде, сега искат да излъжат Българина с високите цени ,ама няма да стане. Българинът сравнява и чете и не купува ей така . Уважаеми гърци управляващи ИКЕА не ни мислете за глупави!

Съгласна съм с Вашата публикация. Наистина ни имат за глупави , за да дават такова обяснение за разликите в цените.

въобще не са им хубави мебелите нито пък са евтини ! къде по-качествени български мебели има ,пък и по-евтини!

Винаги съм смятал присъствието на гърците, за силно неуместно! Дребнаво, крадливо, глупаво,некадърно, мързеливо и неблагодарно племе! Не бих пуснал никога в къщата си човек, който е дошъл да ме обере, да преспи с жена ми да се изходи на килима и накрая да ми каже, че съм второ качество! Но за съжаление ние сме подайг*зьовци! Тъжно! Все пак Икея ще се напълни със хиляди щастливи и заблудени овчици, както е в Джъмбо, Глобул и тн...

мебелите в икеа за спертплатови измишлотини.нямат никаква издражливост.все едно да си хварлиш парите на улицата. практиката в по заможните страни е да си сменят мебелите на 2-3-4 години.така 4е ако искате мебел за 2-3 години копувайте от икеа.аз ли4но съм потърпевш и вече не копувам от там

Плюйте по гърците колкото си искате но не забравяйте какъв транспарант носеха стачкувайки:"ТИХО ДА НЕ СЪБУДИМ БЪЛГАРИТЕ".....срам...

Срама е за тях, вместо да стачкуват да работят повече. Или да не работят повече но и да не получават ! Ние верно сме спящи овце, малко получаваме...но и малко работим ! Има справедливост един вид.

Уф! Така и не разбрахте, че това беше бъзик написан от наши блогъри. Не, че няма истина в думите им, но гърците последната им мисъл е за нас българите. С две думи- дреме им на гъза за нас! А по отношение на Икеа- наистина са се пооляли с някой цени, но има стоки и на по-ниски. В крайна сметка който иска купува, който не иска не купува. Така или иначе Икеа не е някакъв свръх магазин. Има много приятни стоки за дома, но който иска качество и има пари да си го позволи едва ли ще се обзавежда изцяло точно от там.

"крайна сметка който иска купува, който не иска не купува" Правилно. Ту партс фифти - фифти ! :)))

Питайте хората които работят в Силвамаш и Технокороза на три смени и изкарват тирове с железа за Икеа какви заплати получават - някой да е чувал за 6 ст.на час за нощни смени???

Хахахаха, това са трите продукта, които гръцката издънка на IKEA предлага на конкурентни цени в Бг.

да е ясно:не гледаите какви са цените в други даряви, а купуваите!(допалнение на отговора от IKEA)

така ще ги накажем тия кожодери и тарикати.

Като съм контактувал с много англичани и други... стане ли въпрос за конкретна мебел се оказва, че ИКЕА са все боклуци. Такова е общото мнение в Англия. Малко са им добрите неща. Като че ли всеки малко по-заможен и уважаващ себе си човек избягва ИКЕА.

Нека тогава да обяснят защо детски стол за хранене ANTILOP тук в испания е 10,00€ ,а вБългария е 40 лв?Нито е с различни размери ,нито е от различни материали!

Различни са децата - едните пазаруват от гърци, другите от испанци. Гърците печелят от въздуха, който дишаме, или поне им се иска.

Баба ми се с ИКЕА е живяла...Бойкот на тъпите малакийци!

поне си направиха реклама. ;-)

Тези мазни маляки явно криво са си направили сметките. Видяли са каква навалица стана пред лидл преди време и решиха че и при тях ще е така и надуха цените за да се набълбукат предварително. Обаче не им излезе византийския номер и сега пачнаха да се обясняват. Ама късно е вече бе пич, да си мислил преди това.

аз бих сравнил с Мобо.

Това обяснение е в типично гръцки стил - не гледайте другите, нас гледайте! Ама кухнята не включвала всичко, гардеробът бил по-малък... колко по-малък за разлика от 50% и какво не включвала кухнята за разлика от 300%? Защо не дадат размери и съдържание на продуктите и тогава да преценим дали тук е по-скъпо или е "конкурентно"? Отдавна не сме информационно зависими от Гърция. Те може би още живеят с мисълта, че , щом сме православни християни, божието слово идва от Атина. И тази таблица в края на статията е много съмнително изготвена. И още нещо ми направи впечетление - според гръция началник цените в ИКЕА България били "конкурентни". Конкурентни спрямо кого? Конкурентни спрямо ИКЕА Солун, ИКЕА Букурещ или Лабиринт, Арон, Явор, Зона?

Е, при тва положение ако някой си купи нещо от тия магазини е егати малоумника :)))

капитализма на червената буржоазия е бетер от комунизма

KGB, една буржоазия никога не е червена. Както и един бивш политрук като тебе винаги си е политрук.

Не купувайте от гърците ! НЕ НА ИКЕА, НЕ НА ГЛОБУЛ, НЕ НА ТЕХНОПОЛИС, НЕ НА МУЛТИРАМА И ПЛЕСИО, НЕ НА МИРКАТ (СУЗУКИ) НЕ НА ВИЗАНТИЙСКИТЕ ГРЪЦКИ БАНКИ

Само не разбрах, Технополис какво общо има с гърците?Би ли ме светнал?!

нищо. ГРЪЦКА СОБСТВЕНОСТ...

много глупаво и некомпетентно изказване. тук не става въпрос колко сме бедни .цената на стоките не се сформира спрямо финансовия статус на нацията . по тази логика дизела трябва да струва жълти стотинки...защо не се възмущавате на цените на западните автомобили? искаш Икеа ,ама ако може на цената на Наш Дом .. ами няма как да се получи

Логично е и решението да не купуваме от ИКЕА. Ако искам да си купя нещо от гърци - ще отида в Гърция, докато не е фалирала. Там вероятно ще бъде по-евтино.

не намирам логика в подобно решение....

не е логика, елементарни факти са.

Аз не мога да разбера що се натискате да купувате боклуци ;) Каквото съм купил от IKEA не струва... И да, цените са безбожни в сравнение с USA...

Трябва да" избиват" рушветите и подкупите които са дали на общинари и чиновници, затова цените са надути

Оооо, щом грък е шефът, без мен, да го духат...

как може да ни смятат за толкова глупави повечето стоки в каталога им са напълно идентични със стоки по света но тук в сравнение с други доста по богати западно европейски страни са на почти двойно по висока цена или минимум ч0-ш0% отгоре посещавал съм 4 магазина икеа като гледам каталога по скъп от бг няма дори и обяда е по скъп и какви параметри да отчитаме на 3 пъти по скъпа кухня има повече вложено злато ли е ако може ходете до Румъния там настина е доста по евтино, и не се заблуждавайте стоката не е кои знае колко качествена половината им стока са пълни боклуци не пасем трева гадни амбулантни търговци и търгаши- гръцки мошеници.

разбира се , че са по- скъпи ...колко магазина ИКЕА има в България и колко в западно европейските пазари? не ставайте смешни. цената се влияе от много фактори,почетете малко в учебниците и след това коментирайте моля .

Ей, някои хора въобще нямат навик или просто не могат да четат! Управителя на ИКЕА-София е грък, защото гръцката фирма "Фурлис" използва марката на франчайз! С по-прости думи гръцкото дружество е собственик на ИКЕА-София. Какъв друг би могъл да бъде управителя?

Към "ама..." Магазинът е на франчайзинг, което означава, че собственик на бранда е шведския холдинг, но на материалната база (и съотв. определящи мениджмънта) е гръцка фирма. Неслучйно гръцка компания построи базата - ТЕРНА. Така че е напълно логично да направят управител грък. Друг е въпросът, че гръцкия бизнес тук определено е арогантен и неадекватен.

В САЩ магазин ИКЕА се счита за магазин за бедните. Тук????

Е,и?

Тук истинските бедни не си купуват нови мебели. Тук е магазин за средната класа, която е по-бедна от американските бедни.

Това беше много на място!!! :)

В каталога на стр. 68 кресло=179 лв /кажи го стол/ поставка за крака=89 лв В САЩ идентичната мебел = 125 щ.д. Разлика в лева = 70 лв Понеже доходите ни са значително по-високи. Всичко, което минава през Гърция смърди. Пълен бойкот на магазина.

стола е 99$,а поставката за крака е 59$....

защо грък трябва да е управител на магазин Икеа - София. Няма ли достатъчно образовани българи, които много по-добре да знаят какво да направят. Шведите би трябвало да знаят, че на въпроса: Кой е Шекспир? - 99% от гърците ще отговорят: Не е от нашия клас! А и не знам България и Византия някога да са били в "любовни" отношения - аз, ако имам фирма в Полша, няма да си сложа за управител там руснак.

Другата статия по темата е вече с друго заглавие, което казва, че цените са съобразени с местния пазар. Който всички знаем че е Н А Д У Т ...зверски. Хората се надяваха, че в Икея ще има неща на други цени но явно ще е поредния магазин който е като другите. Изгоряхте Икеа ! Поне в България....докато не смените политиката.

ха ха ха игорехте! Бай ти Ганя нема да ви стъпи в магазина... направо фалирахте бе шведски некадърници :-)

Превод на казаното от ПР агенцията: "Цените са високи, защото и високи ще ги платите". Гръцки сладурчета! ;)

ама то и това ще стане накрая. Ще видиш :) Аз лично ще поръчвам от румънската Икеа.

пълни боклуци продават. имал съм икеа (когато живеех в чужбина) нещата са талашит, скапани материали и се чупят бързо- много евтини са и затова са предпочитани (основно от емигрантите и живеещите по квартири) ... като цяло нестават! за спално бельо и възглавници - повечето са произведени в Бг са също със скапани материи (и пълнежи)... матраците не са нищо особенно- икеа матрак ми ръбеше на 6 месец след покупката му.... тук ще е модерно и ще печелят (те това го знаят много добре!- затова са с такива цени, защото нямат голяма конкуренция спрямо другите предлагани на нашия пазар талашити), лично аз няма да го посетя този магазин

хаха мазния грък как веднага извъртя нещата - като видя, че медиите и хората надушиха византийските му номера, веднага почна с прибавянето на столове, маси, килими към вече обявените преди това цени само за гардероб или диван. Мнооого стар трик - да си пробуташ и боклуците уж като бонус към основна стока, само че вече на двойна цена, като създаваш впечатлението у клиента, че е на печалба (далавера). Това като пилетата в Лидл - като наближи изтичане на срока им на годност, ги овкусяват с различни маринати, и после ги продават с левче отгоре като мексикански, италиански или кой знае какви вкусове. А всъщност продават старото пиле на по-висока цена, вместо да се унищожи склед 36 часа, както би трябвало.

.....Тео Муратидис.....ти или си много тъп или ни мислиш нас за такива, или изобщо не си запознат с политиката на ИКЕА - Каталога на ИКЕА е един и същ за всички страни в които се предлагат и няма разлика в параметрите на продуктите!!!....разликата е само в цените!!!.....

Естествено че има логика в разликата и по високите цени. Гръцкият представител на ИКЕА просто смята Българите за изключителни тъпаци......На 20ти ще видим дали е прав..

май, май ще се окаже прав гръкО.. все ще има тъпаци да купуват. Малко хора четат нета или поне тези, които ще купуват нямат информация

всички вериги продават по-скъпо в българия. Никой не ги атакува, нормалният въпрос е защо ИКЕА се атакува още преди да отвори.

Еми все от някъде трябва да се започне нали?

До: мен Може да ти се иска и бозата да я направят 6 стотинки, и билетчето за трамвай да стане 4 стотинки (както беше при бай ти Тошо), ама не виждам как ...

Коментарите тък ми изглежда са си 'по принцип', а ти ако искаш да си купиш нещо 20лв, което на друго място струва 2лв. имаш пълна свобода да го направиш. Никой няма да те спре. :)

както никой не би трябвало да се заяжда, ако споделиш селската наглост на търговеца.

До: Ж Абе ти ако щеш си пазарувай и от Сидни или от Токио, мен лично ИКЕА-та на околовръстното ми е по-удобна и очаквам с нетърпение да отворят!!!

Може би за да започнеш работа ? В този ред на мисли - каква е отстъпката за служители ;)

цитат от мда - трагичен ама много точен ... :( мда ( нерегистриран ) 12.09.2011 22:53 В развитите страни цените се регулират от пазара. Ако цените ти не са адекватни на пазара - губиш. У нас средният потребител е прост и необразован, без активна позиция и способност да регулира пазара. Затова у нас се продава по-скъпо - защото може.