Коментари - МААЕ изпраща инспектори за "мръсната бомба" в Украйна, Москва ще докладва в ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Украйна беше спазила Минските споразумения,които самата тя беше подписала - сега война нямаше да има !!Така че нито един договор с Украйна не струва дори хартията на която е написан.

След позорния си разпад СССР остави 1/3 от ядреният си арсенал на Украйна, която се превърна в третата световна ядрена сила след САЩ и русия. Като жест на добра воля Украйна доброволно се отказа от статута си на трета ядрена сила и върна съветското ядрено оръжие на русия! С това Украйна доказа че няма враждебни намерения срещу русия! Обратно русия показа своето вероломство като потъпка Будапещенският договор от 1994 г. според който Украйна се отказва от ядреният си потенциал срещу гаранции за териториална цялост и суверинитет. САЩ, Великобритания и русия подписват че ще се въздържат от употреба на сила срещу териториалната цялост на Украйна, ще уважават политическата и независимост и техните оръжия няма да се използват срещу Украйна! Ото Фон Бисмарк: "Нито един договор с русия не струва дори хартията на която е написан"

"През 1994-а Украйна се присъединява към Договора за неразпространение на ядреното оръжие, като декларира че НЯМА ядрено оръжие, защото Украйна наистина няма собствено ядрено оръжие, но на нейна територия все още има ядрени бойни глави които са били собственост на СССР, Украйна отказва да се признае за правоприемник на СССР, и така освен че няма да плаща дълговете на СССР тя губи и правото да има претенции към това което е било собственост на СССР... влючително и върху съветското ядрено оръжие." Така че Украйна по нова време не е имала ядрено оръжие... А Будапещенският меморандум никога не е влизал в сила защото Украинското народно събание, тоест Радата, никога не го е ратифицирала-)

"Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целият свят"

Украйна започна разработването на свое ядрено оръжие по заповед на президента Виктор Юшченко още през 2000-а година, и така поема по пътя към „ядрената независимост“ си независимост, а в Южноукраинската АЕЦ започнаха „експерименти“ (2005) с горивни касети на “Уестингхаус” (научен и производствен режим на работа) и през 2008 г. беше подписан договор, който даде възможност за разширяване на американските „експерименти“ в реакторите на АЕЦ „Запорожие” и „Ровно“... и натрупването на оръжеен уран в Украйна. Въз основа на това Порошенко, като президент на Украйна, през 2017 г. намекна за желанието да види държавата си като ядрена. А на 15 април 2021 г. посланикът на Украйна в Германия Андрей Мелник в ефир направи изявление, че Украйна може да „помисли отново за ядрен статут“, ако не бъде приета в НАТО. И накрая, през февруари 2022 г. Зеленски в Мюнхен открито обяви „пълното право“ на Украйна да си върне този статут... за щастие на цяла Европа Украйна отдавна няма пари и научен потенциал за да направи истинска атомна бомба, но генерал Залужний твърди че от ядрените отпадъци складирани в Чернобил и Запорожката атомна централа Украйна отдавна е приготвила "мръсна бомба" която може да бъде транспортирана с украинските ракети "Нептун"(в този случай няма никакво значение че изначално тези ракети са били противокорабни)... а Зеленски само преди 12 дена отново заяви че са готови с мръсната бомба. Колкото до прословутите "украински" ядрени бойни глави и Будапещенският меморандум...През 1994-а Украйна се присъединява към Договора за неразпространение на ядреното оръжие, като декларира че НЯМА ядрено оръжие, защото Украйна наистина няма собствено ядрено оръжие, но на нейна територия все още има ядрени бойни глави които са били собственост на СССР, Украйна отказва да се признае за правоприемник на СССР, и така освен че няма да плаща дълговете на СССР тя губи и правото да има претенции към това което е било собственост на СССР... влючително и върху съветското ядрено оръжие. А в Будапещенският меморандум има точно две "обещания": Страните се съгласяват в отношенията помежду си да се придържат към устава на ООН и че държавите притижаващи ядрени оръжия няма да ги използват срещу... Украйна. Меморандума така и не влиза в сила защото не е ратифициран от Украинската Рада. В последствие САЩ и Украйна сключват договора „Мегатони в мегавати”, според който Украйна, като страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, трябваше да предаде съветските атомни глави на САЩ, а САЩ сключи с Русия договор за утилизирането им , така че те да бъдат преработени в гориво за атомните електроцентрали на САЩ... последната съветска ядрена глава, някога базирана в Украйна, е преработена от Росатом и предадена като ядрено гориво на САЩ през... 2014-а, годината в която украинските нацисти взеха властта със сила.

През 2014 г. украинците отказаха да станат отново руски роби и прогониха проруския сатрап, който избяга позорно! Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор! Украинците никога няма да бъдат руски роби!

Само да ви припомня че Янукович забрани руският език... а това доведе до събитията през 2014. А Русия вече 8 години отказва американската оферта да поеме издръжката на Украйна, едва наскоро Путин реши да си вземе това което Сталин е подарил на Украйна, балабар с насила поукраинчените руснаци. Колкото до Голодомора- Лично Порошенко благодари на грузинският народ, ръководен от Берия, че е спасил украницете от глад-)

"За руснака да излъже е като да си издуха носа...Народ който никога не е знаел и не е говорил истината"

А къде ти са доказателствата???

88888

Тцъ, тцъ , тцъ, скапаните рашистки тролове не зачитат равнопоставеността на жените и мъжете в България, а- според тях, ако някой не е рашист, значи е глбт- ахахахахахахаха;0 Наистина са ненормални;0 Изрожденеца това ли им казва- който не е рашист, знаич не е хетеромъж/ хетерожена, а- хахахахахахах;0

Руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 година. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 година. русия също така декриминализира и инцеста, който и досега е легален за радост на руските едиповци, затова в русия се раждат толкова много ид.ио.ти

88888

По въпроса дали съм гей или педераст- ми НЕ, - биологична хетерожена съм, при това семейна от ен брой години;DРашистката платена агитка пак не се прицели правилно, но пък кога ли мерникът им е бил точен - хахахахаха;0

Биологичен хетероджендър. Ебати мазаляка станахте вие гейците.

МАГАТЕ, отива да замаже следите. Видяхме ги на Запорожката АЕЦ.

МААЕ

Честно казано, след субективните и поръчкови, или в най-добрия случай - двусмислени, т.е. без на практика каквито и да било категорични заключения - доклади от контролните комисии на Организацията за забрана на химическите оръжия към ООН по ситуацията в Либия, Ирак и Сирия през последните десетилетия, едва ли следва да се вярва безрезервно и на проверяващите органи акредитирани от МАГАТЕ ..

88888

Толкова ли няма поне ЕДИН истински журналист в България, който да ''приклещи'' нинова и изрожденеца и да им зададе САМО 1 ВЪПРОС, на който да изиска пряк отговор САМО с '' Да'' или ''Не''. Към нинова въпросът трябва да е формулиран така- '' Вие сте правоспособен юрист, ОТЛИЧНИК на юф на СУ- отговорете САМО с да или не- съгласно международното право, русия агресор ли е в Украйна'', а към костадинов въпросът трябва да е '' Вие сте правоспособен юрист, кажете, съгласно международното право, има ли право една нападната държава да се защитава и коя държава от двете вюоващи държави е военен агресор спрямо другата''. Ако и двата обекта имат поне микрон юридическа съвест, а не само да развяват дипломите си с цел уязвяване на политическите им противници, те ТРЯБВА да ен бягат от отговорите на тези въпроси. На изрожденеца му задайте и следния въпрос- '' Имате хипотеза- България е вън от НАТО, а русия НАПАДА БЪЛГАРИЯ, точно както се случи с Украйна. Съгласно международното право, има ли международна организация, която да дава ВОЕННА ЗАЩИТА на България, ако България НЕ членува в НАТО'' и пак отговорите да са само с да/не. Тогава ще лъсне истината за двамата рашисти...

А защо този въпрос не го зададе на Иван Костов при нападението над Сърбия?

Защото много добре знаем че Милошевич беше военнопрестъпник! САЩ отърва Европа от един проруски сръбски терорист който извършваше геноцид!

макар и посмъртно. Тъй че явно лъжеш-)

Ще го уредим. Но ит ти трябва да дадеш пряк отговор-гей ли си или най обикновен педераст

Руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 година. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 година. русия също така декриминализира и инцеста, който и досега е легален за радост на руските едиповци, затова сред руснаците има толкова много ид.ио.ти!

Руските терористи надминаха талибаните

Да МААЕ и ще стане като за Запорожката АЕЦ . Ами не можем да разберем кой я обстрелва с американско оръжие.

Крадеца вика, дръжте крадеца. Съветска мъдрост на другаря Ленин.

Целия свят включително и русия признава МААЕ, обаче не и руските платени тролове. Само да ви напомня не уважаеми продажници-миналата седмица путин официално заяви, че фсб не са му предоставили доказателства за това, че бомбата е дошла от одеса и е минала през българия. За по-старите лъжи опровергани пак от самите руснаци просто няма смисъл да ги изреждам. Пък украинците си имат вече една необитаема територия благодарение на съветския съюз и не им трябва втора.

Някои много бързо забравят, че именно зеленски заплаши Русия с мрсна бомба и това бе една от причините за началото на конфликтът. Инспектори на МААЕ имаше у в ЗАЕЦ, но не се осмелиха да кажат кой я обстрелва САЩ да не заплашват Русия, защото те бомбардираха Сърбия с обеднен уран. Значи ако Русия използва мрсна бомба, щяло да има последствия, но ако Украйна използва: НЕ ???

И я сега продажнико и български предател да ми кажеш къде точно и кога зеленски е заплашвал с мръсна бомба? Значи почвате направо да се излагате с платените си коментари.

Най-малкото се научи какво означава обеден уран.

А фашистки Иран с неговите ядрени амбиции не е ли заплаха за православна русия?! Защо Путин не унищожи до сега иранските ядрени реактори!

Само идиот, а явно Русия смята, че всички сме, може да повярва в тази глупост. Украйна ги бие и гони от териториите си, но ще използва "мръсна бомба", на своя земя и срещу населението си, за да се дискредитира пред западните си партньори, благодарение на чиито оръжия бие Русия. Виж РФ имат нужда от такава провокация, за да се изтеглят от Украйна и да кажат "ние не сме загубили, нас не са ни били, просто се изтегляме, защото ценим живота на войниците си." Толкова плитки, тъпи и прости хора!

Гаден трол.

Другарю, само в РФ истината се смята за тролинг и се наказва със затвор. Объркал сте страната, но това е поправимо, през Турция все още можете да отидете в любимата си Русия.

На руснаците простотиите край нямат. Крадецът вика "дръжте крадеца". Да питам възторжените възрожденски тролчета, какво стана с биолаболаториите под Азовстал? Или вече забравихте как се пенихте за тях? И с мръсната бомба ще е същата работа.

Интересно, предупреждаваш, че някой ще направи беля, и хоп, значи ти ще правиш беля... Интересно какъв е интереса на руснаците да замърсят собствената си територия....

Непрекъснато разправяш лъжи и непрекъснато сам си ги опровергаваш-обаче хората трябва да ти вярват всеки път.

А какъв е интересът на украинците да замърсят собствената си територия? Все едно да взривя атомна бомба в собствената си къща!

Нещо много бързо започнаха да се движат нещата...

КАКВИ ЛИЦЕМЕРИ СА ЗАПАДНИТЕ ПЕДЕРАСТИ, КОИТО ИЗПОЛЗВАХА БОМБИ С ОБЕДНЕН УРАН В СЪРБИЯ! СМЪРТ ЗА НАТО И ЕУ , СМЪРТ ЗА ФАШИСТИТЕ !!!! СВЯТА БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕУ И НАТО!

куфар -гара- сибир Българите искаме НАТО, ЕС и сме с Украйна!

Ти за българин ли се смяташ, щерио? Кои сте вие, една шепа идиоти с психически разстройства.

ами изборите го показват. България иска НАТО и ЕС и казва смърт на путлерофашизмъ.. кои сте вие руските рукви.. неудачници прости, умопобъркани изхвърлени от българското общество - буклуци.. затова сте озлобени и се радвате на човешкото нещастие и смърт.. а путлер ви предоставя тазо възможност.

Руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 година. русия също така декриминализира и инцеста, който и досега е легален за радост на руските едиповци! хихихи

Сега даже след като инспекцията не открие нищо нередно и бомбата все пак гръмне, Западът ще каже: разбира се че са руснаците, щом МААЕ не откри нищо нередно в Украйна. Всъщност ако недай си боже гръмне такава бомба, сателитно може да се проследи какво е това нещо и как е стигнало до там. Една ракета оставя сигнатура - откъде е излетяла, какъв е бил полетът и, къде е гръмнала. Ако няма такава сигнатура, значи е нещо си занесено на ръце от укрите на място. И най важното - ако я няма така характерната гъбка на атомния взвирв, значи си е чиста мръсна украинска бомба. Дано да не става, защото и нас ще ни засегне тук радиацията. А там където гръмне, в следващите 50 години ще бъде необитаемо място. Да му мислят тъпите укри какво се канят да правят.

Всичко се наблюдава, разбира се, точно за това всички казват, че Русия обстрелва АЕЦ Запорожие, само РФ твърди обратното. След проверката ще е напълно ясно, че в Украйна няма "мръсна бомба", защото това не е захар да я скриеш. Всяка ядрена бомба или ракета оставя радиоактивна следа, която не може да бъде скрита.

Ти ако не си, аз преживях мръсните американски бомби над Сърбия., Там краварите използваха не само бомби с обеднен уран ами и и модифицирани куршуми с обеднен уран. Ама те краварските бомби с обеднен уран са чисти и хуманни, щото убиваха сърби. Е унищожиха и редица овощни и зеленчукови градини в България де, ама то бе за хубаво, не като чернобилската мръсна радиация, Общото бе, че нашите управляващи мълчаха и в двата случая. Ам нейсе. Нали е НАТО. дА се надупимпак

Вие явно въобще не знаете какво е "мръсна бомба", информирайте се.

ЧЕМОДАН - ВОКЗАЛ - СИБИР

Гаден трол.

"Русия ще си понесе последиците, предупреди Вашингтон"" За това че разкри подлярския план на западняците?

Да кажат, че зеленски е направил бомба ? - а не, всичко е отбий номер...........

и какво ще правят тези ' инспектори' в Украина ? Може би трябва да инспектират Английски обекти ???

Да си пратят там постоянно присъствие. Пък тогава ще видим какво ще рекат. Сега дошли с вързани очи и отхвърчали обратно. Докладът - предварително написан.

Що ще се морят да ходят, те вече са решили кой е виновен. Зад барата е лесно, да му мислим ние, в региона.

Ще дойдат "идните дни", за да имат време фашагите да скатаят матряла и да подправят сметките.

Когато ти дойде ти настъпи есен и зимата не закъсня . Промени се земята и целия свят вятър донесе руската мъгла . И ето идва най-щастливият ден , когато ще заврем на Путин ракетите и патоците отзад ха ха ха ха Путин има само един ход- де вземи да се гръмне..ха.ха

Не е Украйна, а основния и поддръжник. Това е самоинкпекция. Искат да гръмнат бомбата и да обвинят Русия. От само начало западът предизвиква и поддържа войната.

Пълен ташак са тия инспекции. Едните викат "Ще дойдем другата седмица в сряда", а другите отговарят "Няма проблем, ще ви чакаме".

Кажете на украинките да не идват насам, че да не носят радияция. Ния лятото вече си отебахме. 86 Украйна, 22 Украйна, ай стига вече.

Те тези от МААЕ не посмяха да кажат кой е обстрелвал Запорожката АЕЦ, че сега ли ще разкрият плановете на укропите?

Е, важното е лаф да става. На никой не му се работи, то е ясно. Укрите ще думнат бонбата защото това ще втърди подкрепата за тях и ще потекат кинти. Другото се нарича "кажуълтиес".

Зеленски бълнува! Путин е мегаломан! Целият свят страда заради тези две болни крътуни!

Какво предлагаш.

Да ама не искат мир, кой постоянно увеличава военната помощ за укрите, сащ-исаните и техните колонии ес-есовците...Докато альошките не ги смачкат мир няма да има...

много ми е чудно защо американски официални лица продължават открито да заплашват Русия?!

Защото русия запкашва с ядрено оръжив. Последствията в такъв случай са далеч извън Украйна.

"Всички възможни средства" и "ядрена война трябва да се избегне на всяка цена" изключват "ядрено оръжие". Я се провери да не ти е дала накъсо някоя намотка и да ти скърца дюшемето в резултат!..

Големия ядрен терорист е путин. Родено от проститутка копеле кръстило се само путка

Той ли взриви атомна бомба над Хирошима и Нагасаки, убивайки милиони цивилни? Или някой негов предшественик?..

Малцинствен и неграмотен фекалник името на руския президент и значи ПЪТ. А тебе мама явно често те е изпускала на главицата...

ЗА РАЗЛИКА ОТ ИРАКСКИТЕ ЕПРУВЕТКИ С ХИМ. ОРЪЖИЯ . .... РУСНАЦИТЕ СИГУРНО ЩЕ ПОКАЖАТ .... ВИДЕО С БОМБАТА И КАК АНГЛИЧАНИ Я МОНТИРАТ :)

Долен лтжец и манипулатор си, червена кратуно. Вечно в кофите.

Да ви напиша ли протокола от резултатите от проверката ?