Люба Късова: Няма тема, която да не е важна, а теми, които не са поднесени по релевантен начин

"Има опасност чрез "Generative AI" да създадем машина, която ще се държи като "Бог", но с нашите предразсъдъци"

Обратно в новината

Коментари - Люба Късова: Няма тема, която да не е важна, а теми, които не са поднесени по релевантен начин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заглавието на статията е едно от най-тъпите неща които съм чел/чувал...

Ако госпожата знаеше, какво значи "релевантен", може би щеше да намери и някоя съответна, "релевантна" българска дума.

Ясно е, че "каката" се е окъкала, ама пък толкова да няма елементарен редакторски контрол... Все пак, дир.бг не е чат платформа та да "плюва" (дир)ектно списаното от всичките им сътрудници!

казва се уместен, а не релевантен, краво

Много точно казано, уместен, подходящ е точната дума. И не мога да си обясня каква е тази мода след като БЪЛГАРСКИЯ език е в много пъти по-богат от английския, или научили пет думи и виж те сега как ше блесна пред плеяда сноби, звучи отвратително Г-це/ Г-жо.

Като вземат не какви хахавели да ми се правят на визионери и да обясняват накъде отива света. Ама тя български не знае ще ми говори какво е релевантен

Ако си релевантен на девиативните и маргинални либерални тенденции е за цял живот. Казано на обикновен език-ако ти е празна кратуната, защото са те отгледали простаци и си посещавал съмнителни училища, което те е формирало като ограничен, но пък парвеню е завинаги. Можеш да излезеш от гетото, но гетото не може да излезе от теб. И ето ти завършен мисир-толуп по дух и Киряк Стефчов по манталитет. Повярвал си че се е "омешал с евро ентелегентите" и ето го раздава щедро интервюта. Набъбнал с либерални идеи и страстен комсомолски плам за реализирането им. Спомням си директивите на Тодор Живков от 10-я конгрес какво гласяха: "Да претворим в дела решенията на ...". Същата простоия и днес. Същото презрение към българския език. Същото презрение към българите. Същото неистово желание да си елит. Интелектуален. Да си вървежен. С болни провинциални амбиции за релевантност.

Алоо, релевантната, земи са у ръци!

Какво значи ,, РЕЛЕВАНТНО,, , че не ми се търси в речнук да си превеждам кряканети на та зи птица

А бе ние си кръстихме най високото отличие за театър и кино "Аскер" турски войник ,може би да сме по близки до Оскар / чичото на някакво дете / та за релевантно ще се ядосваме на нищоправците с високите заплати.

Това, че Гущерица родила 18-то е изключително важна тема, при това, релевантното ѝ поднасяне кара повечето мъже да си го преместят от единия крачол в другия, а жените - да се прекръстят...

Релевантен ? Има толкова много БЪЛГАРСКИ думи за това !-уместен, съответен, приложим, от практическо значение, значим, важен, свързан (с даден въпрос).

Тая е нова “звезда” на дира ?! Завършила 8-ми клас в Сороското основно училище ! Напълнили и главата с чуждици и либерастна терминология !

Точно така. Не се казва боли ме кура. Казва се изпитвам неразположение в областта на слабините.

Како, а релевантно (уместно) ли е да употребяваш думи като "релевантен"?