Съдът отмени психиатричната експертиза на майката на Петко

Окръжният съд във Велико Търново отмени назначената тройна психиатрична експертиза на майката на стрелеца от Лясковец - Стефанка Савова.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отмени психиатричната експертиза на майката на Петко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българска майка юнашка ! Родила син, който се опълчи на башибозука, който в същия ден е трябвало да заснеме клип за вдигане на рейтинга на башибозука. Дайте кадри от заснетото от поканената телевизия, която е трябвало да отрази събитието.

Как така съд отменя докторско решение /тройна психиатрична експертиза/ те да не са по големи доктори от истинските доктори Ако утре пак стане нещо трябва ли съдът да се води под отговорност за грешките който е допъснал

Психиатрична експертиза трябва да се направи на двамата ненормалници,които от сутрин до вечер,лъжат и заблуждават с невинността си.Не добре скроена ПР акция при която загина човек.Стана вещо като Костинбродските бюлетини-Случайни снимки на случайно попаднала на мястото телевизия-компромат за предишните.С такива приьоми комунистите си служат от създаването си.Това е доказала се терористична организация!

Цирка в Лясковец беше направен за вдигане на рейтинга на МВР в навечерието на избори.Специално поканената ТВ7 стоеше на гьоме от 5и30 .За да доближим холивудските продукции,трябваше да стане шумно и зрелищно.Пукахме като на сватба с халосни за да стресираме и без това изкрезилия от ученически гаври човечец.В патакламата никой не видя,че вратата се отваря навън/голямо бутане падна/,но обявихме,че е била барикадирана.Бабето искочи с мачете и отряза ръката заедно с автомата на първия колега,която докато падаше изпозастреля сума народ.

Най-после един съдия, който знае какво прави! Целият народ се убеди, че майката, макар да е възрастна, необразована и защитаваща/като всяка майка/ сина си жена, е НОРМАЛНА. Нямаме нужда от поръчкови психиатрични експертизи, за да ни убеждават в противното!

Като чета мнозинството коментари и се убеждавам - мнозинството сте пълни комплексари!!! Има един луд, стрелял по полицаи!Лудия е 40432.Жилището е неприкосновено и можеш да правиш в него каквото си искаш, стига да не пречиш на съседите.Истината ще излезе наяве - двамата луди в момента управляват МВР. Има доста боклук в МВР, факти колкото искаш.

Като чета мнозинството коментари и се убеждавам - мнозинството сте пълни комплексари!!! Има един луд, стрелял по полицаи! Има и една майка, която го подкрепя като истинска майка, но май не се разкайва много за стореното от него - вероятно убийство и осакатяване на няколко млади момчета, които си вършат работата. Дали е луда майката - нека се направи експертиза и да се прецени - какво лошо има в това? Като чета какво пишете още малко ще изкарате убитите и ранените виновни - те са пратени там, а не са отишли по собствена воля. Полициите изпълняват заповеди, а заповедите идват от "държавата" в широк смисъл. Ако държавата не ви харесва - променете я или я напуснете!!! Но докато сте в тази държава, трябва да се съобразявате с нея. Иначе настъпва хаос и всеки хахо ще започне да стреля по всеки. Жилището е неприкосновено, но в определени граници. Единствената сила и ред може да идва само от държавата, в частност от полицията като нейн представител!

Имаш някакво право, но май преувеличаваш доста, фактите са факти , принципно най - си прав в частта , където казваш, жалко за момчетата, били са пратени да си изпълняват задълженията, но това тук никой не го отрича , а и не го коментира

абе май има и един луд дето е наредил цялата тази патаклама!

Ако , след освобождението от турско робство ,бяха дошли на власт настоящите американски подлоги и мутромилиционери ,сигурно щяха да "освидетелстват" майките на Левски , Ботев ,Кочо-Честименски, Хаджи Димитър ,Стефан Караджа и др., позволили си да се съпротивляват срещу несправедливостите на властта.

Странно, тук има хора които се възмущават, че някакъв тих социопат без никакви регистрирани престъпления се осмелил да се защитава, когато в къщата му се опитали да нахлуят някакви маскирани непознати. В същото време като че ли приемат за нормално, че някакъв лихвар отвличал и измъчвал длъжниците си и си живее безнаказано. Или пък, че някакви нахълтват в дома на поръчител и дружески си го пребиват, след което със сигурност ще им се размине.

Крайно непрофесионално.. аз съм убеден, че е имало приятелски огън и за да си прикрият УНИКАЛНО МАСИВНАТА ГРЕШКА, ги изкарват хората луди терористи.. ама така е то полицията си работи с прокуратурата, направо отвратителна мафия.. а до родителите на децата- вие малоумни ли сте бе? Как може да не си обръщате внимание на децата?! Дори и този човек да е луд, тези хора се нуждаят от подкрепа, а не от гавра!!! Ама то нали у провинцията сте закон на джунглата - мачкай слабия! Родителите на хулиганчетата са за психиатрична експериза!!

Как за толкова време един журналист не се сети да попита защо въпросния Петко няма дори една единствена призовка да се яви в РПУ-Лясковец.Защо екип на една телевизия е поканен да заснеме т.нар."спецакция" на баретите?

и защо учениците избраха да тормозят само Петко и майка му?

На времето като деца и ние си имахме подобни жертви. В квартала имаше едни страци които имаха звънец който се пускаше с дърпането на една тел. Та дърпахме тая тел и звъняхме на хората по 300 пъти на ден. Един ден старца пусна ток (лек) едно момче дръпна телта, хвана го ток и се оплака на баща му. После бяха квартални, родители, съсипаха стареца. Айде сега ми кажи мой е виновен,(ние тогава децата) или старците? Прекалено много се доверявате на жълтите ни медии. Децата много пъти не осъзнават какво правят.

е битова смешка, без арсенал от огнестрелни оръжия....

Като ти е интересн - ще ти кажа: Тормозили са Петко, защото са знаели че няма да им направи хищо, а само ще се ядоса! Що не ме тормозят мен, защото веднъж опитаха и сега един от тях си има нос като Росен Петров за цял живот! Баща му също яде бой и сега са много кротки! Затова!

Мдаа...като я гледам тази жена, е по-достойна за уважение от разните там пасита, плевели, расмусиновци и тям подобна сволоч... Щото ако тази е отгледала чедо, опушкало под състояние на силен стрес един "герой", споменатите сволочи, управляващи нации и съюзи, изтребват милиони хора...

Нищо чудно, че в БГ нещата вървят по този начин, щом има такива коментари. Гледай само да не "опушка" и теб един "достоен" Петко "достойна" майка, която казва по ТВ, че не и е жал за пострадалите полицаи, а само за синът й - убиеца.

за съжаление след 1989 много народ бе опушкан, пребит, смачкан в катастрофи и т.н. без да има последствия за причинителя... Акцията бе неграмотно планирана, некадърно изпълнена и без професионална и политическа отговорност на високо ниво... Влизат без дори да опитат преговори! Без да евакуират съседи! Представям си да дойдат да прибират комшията в 5.00 сутринта и да ме събудят с изстрели и експлозии...Бог да прости младежа и другите да оздравяват, но не се прави така!

Аз се радвам , че нещата се случват така , по перфектрн начин да лъсне некаърността на полицията няма

Наитина е така- прилича едновременно на Пешо Сумиста, Митьо Очите и Сергей Станишев. Както се казва - открийте разликата ( между последните трима ).

Аз се чудя защо Петко не е изпреварил операцията и да взриви сградата на РПУ Лясковец.Имал е и разузнавателна информация.Имал е и орьжие.Като в Кербала.

Синът ми учи в "Максим Райкович" и не веднъж ми е разказвал как по-големите ученици обиждат и тормозят Петко и майка му. Аз винаги съм го съветвала да стои настрана и да не взима участие в тези глупости. Кой да очаква, че ще стане такава беля.

и понеже всички сте си стояли настрана и сте гледали сеир, един човек е мъртъв

не може в демократична държава да има подобен закон -ако 6 тима души се наговорят да изкарат някой луд и хоп дело -какъв е този произвол това ли са правата на човека в 21 век -веднага да се отмени

Интересно защо никой не е отишъл по светло, в работно време, да звънне на вратата на тези хора и да поговори с тях. Според мен изобщо не са изчерпани възможностите въпросът да се реши мирно и кротко, преди да ги атакуват като нинджи нощем.

Всички сте толкова лесни за манипулиране - майката се появи по телевизията по препоръка на адвоката и се държи така пак по всеобщата му препоръка. Никой от вас не ми отговаря на въпросите: - нормално ли е двама души да се въоръжават до зъби и да държат муниции в апартамент, близо до училище - нормално ли е да се барикадират - не е ли противозаконно, ако те приканят да излезеш и да отидеш до полицията, ти вместо да го сториш, да започнаш да стреляш. Иначе операцията си е осрана отвсякъде, но не мога да приема за нормална реакцията на твърде "нормалните" майка и Петко.

Аз съм полицай , идвам до вас и ти подмятам, че има разработка за вас и ви гласим това и това ... сега опиши твоята реакция (ако ти си Петко) , по - образно не мога да ти го обясня

Ти май си прост милиционер. Колко хора ти обясниха,че МВР е превишила правомощията си като са използвали несъразмерна сила срещу Петко.За Чората съдът в Страсбург осъди България за използването на гранатомети.

Гледах я, и я слушах внимателно. Прави неприятно впечатление и говори като ненормална. Едва ли е адвокатски съвет. За какви манипулации говориш? Двама луди, без тапии:) - си направили бункер, за да се пазят от деца и зли съседи....

Мен пък много си ми хареса , корава жена

са тези, които се опитаха да изпратят жената на психиатрична експертиза. Тука съм сигурен, че има съгласувани действия между полиция и прокуратура за прехвърляне на вината от определени длъжностни лица върху възрастната жена и сина и. Стрелецът лежи в затворническа болница, изходът от живота му е ясен, след като знаем какви "грижи" се полагат в болниците. А сигурно в затворническата е още по-зле. Всичко е въпрос на време. Освен това какво го правят там и как го "лекуват", само бог знае. Даже и да има някакви шансове да оживее, те ще го убият. Остава майката като единствен свидетел от негова страна, да се направи невменяема, луда, и всичко е наред. Длъжностните лица, които не са си вършили работата, които не са взимали никакво отношение на сигналите, които стрелецът е писал до община, полиция, че даже и до мин.-председателя или президента /не съм сигурен до кое от двете места/, ще си измият ръцете. Всички знаем как работят полиция и общински служители, а в случая е имало пълно бездействие. Как ще се почувства човек, който пише сигнали години наред до всички инстанции, и никой не обръща каквото и да е внимание? Няма ли да ги почувства като врагове, които искат да го унищожат? Не мога да се отърва от чувството, че тук наистина става въпрос за прехвърляне на вината върху други лица, а не върху виновните.

Пак някой да ми обясни как двама души с години складират оръжие и муниции в апартамент до училище, а след като виждат, че са бройкани от полицаи се БАРИКАДИРАТ и подготвят за ОТБРАНА. Ако това е нормално, немам думи.

Обясни ми как ученици трошат прозорците на къщата им и няма пострадал ученик?Петко не е стрелял по ученик.В САЩ знаеш как е.

И така - предишния ден майката и Петко виждат, че са бройкани от полицаи. И са барикадират и подготвят за атака. Това твърде нормално ли ви се струва? Тя обясняваше как са преместили един радиатор до стената. Всички намирате ли това за нормално поведение. Нормалното поведение е да се обърнат директно към полицията и да попитат защо е всичко това.

В България част от полицаите са и бандити. То сега няма кой да ги разкрива, обаче по времето на Цветанов колкото банди се разкриха, всичките бяха организирани от полицаи. Така че като те бройкат полицаи, почваш да се барикадираш, щото не знаеш дали ще те нападнат като полицаи или като бандити, особено пък ако атакуват нощем.

Цивилни подозрителни хора се навъртат и снимат.Ако нямаш доверие в милицията ще и звъннеш ли?

Някъде беше написано , че тъй като селото е малко и хората се знаят , полиця е звъннал на тяхната врата и им е казал така и така , това се готви за вас утре ... Е, изводите си ги направете

Не се подготвят за "атака', а по скоро за отбрана. В собственият си дом, човек може да прави каквото си иска. Освен това, доста от обвиненията са видимо скалъпени. Искат да я изкарат луда, за да замажат грешките на някой хора. Историята продължава вече няколко години. Не е имало нападение срещу деца от страна на Петко. Самият той е пускал няколко жалби. Факт е, че деца са го дразнили нарочно. Факт е, че не е добре психически. Факт е, че през тези години не са предпиети адекватни мерки. Накрая пускат каубойте и всички видяхме каков става. Тук не е Афганистан, да влизат американски рейнджъри и да стрелят по нощите, нали?

Психиатрична тройна експертиза партийната прокуратура и съд в Г. Оряховица трябваше да назначат на Лазаров и Йовчев където видимо има отклонения при шикалкавенето за търсене вината в невинни полицаи.

Съдът приема че майката е нормална, следователно вменяема и полежи на наказание за съучастничество?!?

тя нормална, той луд, полицаите глупави. Скоро ще се докаже, че те са простреляли при кръстосан огън. Между другото защо толкова шум се вдига за това убийство, а за убийството на възрастната жена с питбулите нищо и пловина.

Ама последно кой е стрелял - той, тя или е имало в стаята трети човек.

Всеки който е ходил в казарма знае,че да стреляш в затворено пмещение е доста рисково. А това 500 патрона ,20 гранати,димки и сигнални ракети е война.В Крим руснаците използваха по-малко въоръжение.

Някой да не е разбрал, що е това "спецакция" и как се провежда у нас ? Никой няма да разбере, колко струва тая тъпотия на данъкоплатеца .

Голямото осиране започна. Майката видимо не е съвсем наред, след като спокойно приема смъртта на друг човек и защитава ревностно сина си, който явно не е със всичкия си. Всъщност си мисля, че беше доста добре подготвена от адвокатите. Въпросът е обаче показната акция защо завърши по този начин и изобщо защо бяха предприети подобни ходове за залавянето на Петко. Явно целта е била да се тупат някои в гърдите, ама за сметка на това нещо конците се объркаха.

Всяка майка защитава децата си винаги и навсякъде - майка.

Ако е вярно, че въпросният Петко е заплашвал децата в училище, така лесно ли ще махнеш с ръка и ще речеш, че е права? А ако твоето дете учи в това училище?

Тея некадърници "спец" полицаите могат да арестуват само плужек, при всичко различно от плужек дават жертви...

Петко е действал при неизбежна самоотбрана срещу организирана терористична група.МВР трябва да плати лечението му.

Както вървят нещата нищо чудно да осъдят държавата и парите за некадърността на МВР ще ги плащаме ние. Не виждам нито една правилна постъпка от страна на МВР, нито една. МВР като намери 200 гр марихуана на границата па канят телевизии, па показват камиона, па дават интервюта. Странното е, че при петима простреляни в нощна престрелка, един убит и двама доживотни инвалиди, прокуратурата не направи проверка, не се представиха пред журналистите оръжията, боеприпасите, мед.доклади, не се показа вътрешността на стаите и пр., убитият беше погребан набързо за два дена. Това ще остави в обществото убеждението или поне съмнението, че убиецът не е Петков. Абе, експертно правителство.

Бързото погребение да не е заради вида на прострелната рана?Да не е "приятелски огън"?

Да бе , защо нямаше експертиза с какъв куршум е прострелян на полицай или от пушка на Петко, още повече че е от рикошет

Древна практика е да се обявяват неудобните за луди. Жалко че не са изтрепани всичките униформени мутри нахлули със взлом. Гледат много филми и са големи бабити, когато са поне 10 въоръжени срещу някой средностатистически на улицата, обаче в друга ситуация пълнят гащите. Шибани мизерници.

Надеждата на Йовчев и недоразумението гл.секретар,да елиминират поради лудост главния свидетел угасна!Ще трябва да дават обяснение за сватбарските изстрели с халосни пред къщата преди нападението над ловджията.Не е лошо да обяснят,как в 5.30 е имало подготвен екип на ТВ7 на мястото.

Дано дойдат бели дни в България за да стане по-ясно каква прстотия извършиха Йовчев и Лазаров в Лясковец.

изстреляни са над 500 патрона от спец. частите. защо нищо не се казва за раненият Петко, той вече е инвалид, единият бъбрек му е прострелян и след операцията му е премахнат. Сега този Петко вече е половин човек, той е с хронична бъбречна недостатъчност, а може в скоро време да му правят хемодиализа. Освен това червата му са надупчени и зашити, няма да се очудя ако вече е с анус претер.. Какъв беше смисълът да го правят инвалид и да жертват живота на баретата??? P.R. ??

Вижда се, че бабата -опълченка хладнокръвно е дала първия изстрел!!? И така трябва да бъде !!! По американските закони КВО- нищо!! Да не са нахлували като пладнешки разбойници! Аз никого не съжалявам .за нищо!!?

Да не излезе, че и тя е стреляла наред със сина си. Хайде справедливостта да възтържествува и тази женица да може да стреля и по други полицаи :( и по деца :(

Айде ,увиснал - кажи! Така требе да се действа!!

Никой не е стрелял по деца.

Явно мисленето не ти е силното място. Консултирай се с личния лекар, преди да пишеш по сайтовете.

Ами така е- все още никой не ни обяднява по кого са изстреляни тия 500 куршума / щото е важно да знаем дали стрелят по кокошки, комшии, петко или майка му/, улучили ли са нещо и всъщност какво се е случило.Онова- главното обяснява за някакви войскови единици, йовчев твърди,че всичко е била както трябва и накрая един човек вече е погребан и не се знае кой е виновен за смъртта му.

Кое не се знае бе бастун - кой нормален открива огън по полицаи и убива един от тях ? Ако дойде полиция у вас да те арестува и ти започнеш да стреляш по тях - кой ще е виновен бе катил ?

Ти, педро!!!?

Значи лежа си в леглото и нахлуват маскирани с автомати и започват артелерийска подготовка с 500 патрона и около 20 гранати.И кво предлагаш.Аз да приготвям кафето ли?

Сменил си бутилката ,нещо?! Бегай от тука!!

Истината ще излезе наяве - двамата луди в момента управляват МВР.

След като се изстреляни над 300 куршума в апартамента дали баретата не е убита от приятелски огън? Ненормално е да се стреля в празните стаи, а пък ако са ранили и Петко още в началото, смисълът съвсем се губи? Искат да е искарат луда жената, за да не свидетелства. ОСТАВКА на Йовчев и гл.секретар и то незабавно! Некадърници!!!

Ако са ранили стрелеца в самото начало, значи майката е изстреляло повечето джепане :(

Та нали вездесъщия специалист Кеворк Кеворкян/по-известен като агент Димитър от 6-то на ДС/ в своето интервю с тази майка я определи като псих и идиот,заедно със сина й!

направи разлика между психология и психиатрия.И не се прави на шантава!

По професия съм психолог и категорично мога да кажа , че тази жена е психически нездрава и би трябвало да компетентните органи да вземат мерки ( имам предвид психиатрите ) .А що се касае до решението на съда неадекватно и неразумно имайки предвид фактите

Искрено ви препоръчвам от позицията на гражданин , да си скъсате диполамата и да не практикувате , ако изобщо пратикувате "професията" си ...

Ама голям си ми психолог. И как бе мило, стигна до тези изводи? От няколкото изречения които каза по телевизията?

И ти Вики, като всеки психолог си малко луд/а може би? Кое и "психическото нездраве",м? Ама че специалист си, гола вода! Млъкни поне и не се излагай така?

Не мога да кажа здрава ли е или болна. Това могат да кажат психиатрите. Психиатрията е наука, а психологията е шашма.

Защо?Тя е луда.Нормален човек не би могъл да жали повече апартамента си от убития човек.И за е такъв синът и е виновна тя, тя го е направила такъв.Как може да му угажда на идиотщините,вместо сама да вземе и предаде оръжието в полицията.Синът и стреля и убива,тя си седяла спокойно в кухнята.

направи разлика между психология и психиатрия.И не се прави на шантава!

алоооооо, "няма закони" ти там ли беше бе тъпако, че знаеш как е стояла "спокойно" жената в кухнята? Голям експерт се извъди нещо, също като експертното ни правителство - нагло и крадливо и най-вече некадърно!

Аз уж съм спокоен човек , ама ако ми запукат без прекъсване апартамента било то и с халосни и аз ако имам пушка ще я извадя и ще се защитавам

Истината е - по улиците на европейските ни градове и по сокаците на турските нис вид на анадолски полусела шетат ненормалници. Плюс дрогирани побойници. Отделно в управлението са се настанили Боко Тиквата, купища крадци, доказани разбойници, сноби, полуграмотни сиви мишоци, озлобени шефове, мнителни сноби и прочее разновидности на лудите. Резултат - последно място в Европа. Нищета, забрава, запустение. Да живее демокрацията и особенно радикалната десница.

Ама ти верно си за 4 км, пък и не коментираш много по темата

Който не вярва, да вземе до се разходи из Лудогорието, извинете пак се казва Делиормана, и тогава да цъка минуси и да дава мнения.