Майката на убития командос сама разследва случая

Майката на убития в Лясковец командос Емил Шарков - Ваня Рипчева се съмнява в разследването по случая и е започнала собствено такова.

Обратно в новината

Коментари - Майката на убития командос сама разследва случая | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе не че нещо, ама повечето "командоси" са напомпани циркаджии..

Според мен, най-голяма вина има служителя от КОС, че толкова дълго време не е иззел оръжията от този луд човек. Закона за оръжията предлага доста възможности за това. А баретите са избързали, надценили възможностите си.Все пак излизат срещу въоръжен луд мъж който не е сам в къщата си.

всички полицаи са арогантни и с дебелашко самочувствие,права е жената.

браво на жената ! да тарси сметка до краи на началника на баретите и светлио ! нека да разпитат и момчетата от отряда,но без присаствието на началника им,да видим какво ще каят ?! пак и началникат им скоро си заминава............ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То още тогава се разбираше, че има нещо не вред в цялата акция и в истината за нейния трагичен за ченгето край. Май се каза, че има и съмнения за така наречения-,,приятелски огън" и че колегите са го разстреляли, а не домакина, който е стрелял в самозащита. Ако си спомняте фактите некой не беше го предупредил от полицаите че ще нападат. Направо са нахълтали и всеки би защитавал домът си и майка си с каквито средство има. Влизат ми в дома посред нощ голяма група въоръжени мъже.В тъмното как да познае човек какви са, при положение, че и те не са извикали, че са полиция.И аз да бях, и всеки друг нормален мъж би отвърнал със сила, както може. А за другите фалове и престъпни грешки на некадърните полицаи и най вече на шефовете им Секретаря на МВР според мене всички тези трябва да отговарят по най строгия начин на закона. Но кое ченге спазва закона и кое е наказан за това. И днес мченге смачка дете на тротоара в бургаско и веднага цялата полиция от раьона са го прибрали и го охраняват няколко часа докато утрезнее и тогава са го пратили в Бургас за кръвна проба, която разбира се ще е подменена и ще се окаже, че не е бил пиян. А може и да изкарат, че бебето е било въоръжен терорист и пияното ченге е действал, като си жертвал живота за благото на човечеството.

Ivan

От командоси, полицаи и военни истина никога няма да получиш! То са най-големите манипулатори и лъжци! Хора без чест и достойнство!

Работата на Светлозар Лазаров е да се напъва и доказва, че може да работи по-добре от ББ на тази длъжност. Да, ама не! Няма ли го в кръвта ти - не става! Виж, ББ е роден точно за тази длъжност и въобще не му ходи да е министър-председател, но това вече е друг въпрос!

Не,ама да.

Аз друго се питам. Що престъпниците не правят такива грешки? Изключително рядко бива убит някой по погрешка. Дори при побой пак грешките са едно на 10000. Толкоз ли са по добре обучени и организирани от полицията и какъв стимул имат те за да не допускат грешки?

Самото изпращане на командоси е подсъдно

Така е, бат Бойко ги обстрелваше с гранатомети, ама пак имаше недоволни граждани.

Твърде много просташки изрази във "обсъждането".Да разбираме ли,че най-добрите тролове на герб са включени?Какъв ли им е интереса?

46ст. на коментар, а ако коментара получи повече от 3 плюса - 48ст.

Много огладняли тия от ГЕРБ. Само два трола са пуснали на смяна. :-)

Ей затова се пука с базуката, за да няма после убити и ранени полицаи. Ако беше на запад, тоя да са го светнали най-малкото със снайпер, а сега ще има да се разиграват едни театри...

и после ние плащаме пукането с базука заповядано от някой идиот.

Да, сега за убитото момче никой не плаща... Важното е на акълите да им излиза тънко. Няма да ви питам дали сте родител - надявам се да не се размножавате.

Ми аз пък съм склонен да платя от данъците за това... Колко струва човешкият живот, а? Щом стреляш умишлено по полицаи, за да им видиш сметката, не чакай да те галят с перце. Каквото повикало, такова се обадило за такива. По-добре глоба за държавата, отколкото погребение на младо невинно момче, изпълнявало служебни задължения.

Да не забравяме, че убиецът е стрелял преди това, за да плаши учениците!

Без обвинение, без съд, без присъда- давай с "базуката". Не те кефи някой съсед? Викай полицията с "базуката". Някой е*е жена ти, щото ти не можеш? Викай полицията с "базуката".

СЪЖАЛЯВАМ ЗА СИНА НА ТАЗИ ЖЕНА НО НЕЗНАМ ЗАЩО МИ МИРИШЕ НА ДАВАНЕ НА ПАРИ ЗА ДА ОБВИНЯВАТ НЯКОГО ЗА ДА ГО СМЕНЯТ ОТ ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ИМАМ ПРЕДВИД ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР,ЯВНО ГЕРБ СА РЕШИЛИ И КОГО ДА СЛОЖАТ ЗА ДА МОЖЕ ВСИЧКИ В МВР ДА СА ТЯХНИ ХОРА - КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ???-

че е напълно възможно да искат да се техни хора, но в случая става дума за убийство и кой знае колко още нарушения на закона.... Убийство - и то на полицай! Най-добре тези, които са невинни, просто да го докажат, а не да оставят ред въпросителни.

кажи го на маиката на която тъпака лазаров причини това ....на вас червените бантускотове като се насирате все боико ви е виновен..

1. Необходима ли е била тази полицейска операция? 2. Ако не е била необходима то нямаме ли човешки животи поставени под опасност, вкл и този на атакувания у дома му, чичка? 3. Грамотно ли е изпълнена акцията? 4. Кой точно е произвел фаталния изстрел? 5. Кой първи е стрелял? 6. Има ли право атакувания в собствения му дом на самозащита? 7. Могат ли на всеки да му спретнат подобна атака от въоръжени до зъби командоси по подозрение, че няма да изпълни полицейско разпореждане?

май Шарков е бил застрелян от неговите хора ...

тия простаци комунягите овчев и лазаров ако имаха доказателства че петко е прострелял дори един от командосите досега щяха да го осъдят в съда а не във червените вестници....аутопсията обаче показва обратното и те мълчат като задници

Никой не пита спеца, какво пише в смъртния акт. Каква е раната/входно изходно/, от какъв проектил/куршум/ е причина- от ловен автомат/карабина/ или от ловна пушка или от въоръжение на командос/автомат или пистолет/. И ще е ясно като бял ден, дали Петко е причинил смъртта или не. Това е станало ясно при аутопсията на командоса, останалото е "показване" по ТВ

петко да го направят командир на баретите щом е оцелял с една ловджииска пушка срещу взвод елитни командоси а олигофрена лазаров да се лекува в болница за малоумие и после в панделата за престъпление по служба

овчев е по-виновен от лазаров защото вторият има оправдание за слабоумие ...

Поклон пред паметта на Емил Шарков!Баретите са изпълнявали заповед.Много лесно е да се пише ,че са пияни или неподготвени.Тези момчета не пият алкохол,и непрекъснато са във форма физическа и психическа.За да бъдеш част от отряда , имаш мотивация!Тази мотивация в никакъв случай не е заплатата.

е тъпака лазаров а вината на петко е спорна и не-доказана...по-вероятно е командосите сами да са се изпозастреляли при положение че са били още пияни от нощното партито

До кога Петков ще е в ареста, а Лазаров на свобода.Ако това са ни баретите и гл. секретар, обречени сме.

МАЙ СИ ЯВНО БОС А ДАЛИ СИ ГОЛЮ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ СИ БОС ОТВСЯКЪДЕ

Естествено, че акцията е ръководена и изпълнена непрофесионално и с "дебелашко" самочувствие. Лошото е, че така обучават и тази елитна част на МВР. Мислят си, че всеки акто им види качулките и дига ръце! Да, ама не! Трябва да ги обучават именно за опасни и въоръжени хора! Да атакуваш въоръжен човек, без предварително разузнаване, без да си наясно, без оперативни комбинации, си е чиста проба глупост!

като магарета че цветан цветанов унижил докторите като ги подслушвал за бебето във фризера а сега политрука овчев и недоразумението лазаров направо обявиха петко за убиец без да е минало дело.....

Докторите са били подслушвани по сигнали за далавери и случайно са хванали тоя разговор, че бебето още шава и най-добре е да го метнат във фризера.

Ти като ги видя тия лекари-какви далавери могат да направят?

Абе стига с журналистически малоумия - един въоръжен катил стреля по барети и убива един от тях - той е главният виновник, защо се плюе по всички в МВР ! След като боклука е стрелял по полицаи - кой е виновника ? Машинопистки ли да изпратят срещу въоръжен льохман вместо барети ? Аман от разбирачи - да пърдите пред компютрите е най-лесно, но на място е коренно различно ! Затова нищо не зависи от мързеливите драскачи ...

абе тъпако , жената загуби сина си заради тебе и началника ти овчев ...

Ей, отворко... има си групи за задържане, защо е било нужно да се използват баретите, чието основно предназначение няма нищо общо с това, за което за изпратени... И накрая кой излезе крив - полицаите, които през деня отишли да снимат къщата, хайде стига малоумия! Че в България голяма част от хората са прости е ясно, но има все пак една малка група, която може да навърже 2 и 2 ...

Знаели ли са, че е въоръжен - да. Знаели ли са, че не е добре психически - да. Отивали са да задържат въоръжен и опасен човек. На баретите това им е специалността. И накрая убиват едни от тях по тъп начин. Разбирам да ги е обградила група наркотрафиканти с автомати изненадващо. А то - те отиват на планирана акция срещу 1 човек и накрая жертва.

Преди избори е нормално да се преминават някои граници,но не бива да се преминават всички граници.

Поклон пред паметта на загиналия полицай . Но е смешно да се говори за липса на планиране . Трима ранени и един убит , това не става за секунди , и всеки може сам да преценява рисковете на обстановката . 4-5 дни наблюдение и нищо не са разбрали - ами да се преквалифицират за друга работа . ГЕРБ , БСП , ДПС , Атака с нищо не са помогнали за трагедията . А вина може да се търси единствено и само в СДС и подлогите им .....

Това е въпросът.

Защо Бойко Борисов и Калин Георгиев са на свобода?

Защото всички сме "свободни" За това се "борихме" 26 години вече, а и преди това, нали? Въобразихме си, че свободата и демокрацията са равни на анархия, корупция, забогатяване и "избори" /платени, купени и продадени/. Връзките от едно време са ангелски прегрешения, в сравнение със сегашната корупция. Тъжно, братя и сестри, страшно дори!

Какво му е скандалното? Жената нормално е ядосана. И се опитва да си насочи енергията някъде. А журналистите защо й обръщат внимание не знам. Имало запис, нямало запис, не трябвало да продължават операцията и т.н. - лесно се говори пред дир.бг, но като си на място сигурно хич не е така, а?

Възникват въпроси: 1. Защо не оставите компетентните органи дас и свършат работата, а се изживявате като последна инстанция? 2. Колко от плюещите по Лзаров& са участвали в действителна акция? 3. А коко въобще са пипали оръжие? 4. Когато на война (защото някои служители в МВР са в перманентна такава) загине някой, командирът му ли е задължително виновен? 5. Защо чак сега майката и този някакъв се сетиха, че имало нещо нередно в акцията? Заради изборите или не само, ам сега ги докопаха малограмотните герберасти? Има и други, амаможе да ги задам след като лумпените нацъкат минусчетата...

Защото "компетентните" органи многократно са ни доказали, че НЕ си вършат работата. Защото без постоянен натиск държавните органи не работят в наша полза. Защото виждаме как е в другите държави, на които искаме да приличаме - там гражданите непрекъснато демонстрират волята си за по-добро управление, а не разчитат на чиновниците и политиците си да работят "в полза роду" по съвест ...

, не са ядосвай ся. Колкото толкова ся. Знаеш че истината е болезнена. Персонала е калпав в тия подразделения последните 10 години. Много е просто обяснението, преди 1989г. имаше ОСО тогава се правеше подбор, още от учиническата скамейка. После в ОСО те подготвяха по специалност и много зависеха и оценките от училище. И най-важното тогава се заклеваш да пазиш РОДИНАТА И НАРОДА СИ. А сега тия момчета в какво се заклеват? Сега имали РОДИНА? Сега на тия момчета мечтата им е като се пенсионират или ако напуснат по рано да се хванат при някои мафиот или престъпник и да кярят здрави мангизи. А и адреналин естествено. Успокой с, така ще е следващите 100г.

сега се заклеват че всичко ще направят за да станат богати и да живеят добре. Та ако трябва, майка, татко, дете и народ да предадат. И го правят и ние си ги гледаме , и си ги одумваме по такива статий и си живуркаме. Това сме ние. Това са те.

червен панелен бантускот като теб само потвърждават колко долно може да падне човек и колко урудливи са нашите комуняги..

Проблемът е, че няма компетентни органи. Има хора, които трябва да са компетентни за заеманите постове, но не са. Точно това се опитва да разрови и покаже майката.

""Петко Петков застреля служителя на СОБТ Емил Шарков и рани трима"" ?????? малоумника лазаров или политрука овчев издаде присъдата че петко е убиеца ? нито съд се е произнесъл нито дори и прокуратурата не твърди че петко е извършител а вие знаете !? ами по-вероятно е в тъмното пияните сами да са се изпозастреляли ....

СЪЧУСТВИЕ КЪМ МАЙКАТА! ПРОЗРЯЛА Е ЕДНИ ГРОЗНИ ИСТИНИ ЗА КОИТО ПЛАТИ С ЖИВОТА СИ СИНЪТ Й! НЕ РАЗБИРАМ ПОВЕДЕНИЕТО НА СВЕТОСЛАВ ЛАЗАРОВ, КОЙТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ГЛАВНИЯ ГЕРОЙ В СНИМАНИЯ ЗА ФИЛМ ! Е ДАЙТЕ ГО СЕГА ТОЗИ ФИЛМ !

И Двете кланета на барети са по времето на БСП Май искат да унищожат отряда.

А по времето на ГЕРБ ги използваха за треторазрядни артисти ввъ тъпи водивили. А да го обясня по просто като мечки и маймунки на синджир както едон време циганите ги разкарваха тия животинки по улиците. И викаше манго айде мецо покажи как се друсаш.

би мирно седяло не би чудо видяло. Това е положението. Всеки в МВР трябва да е наясно с това. След като стане белята и се направи равносметка Винаги се вижда начина да се избегне смъртта. Но по време на екшъна нещата стоят другояче.

И викаш, каквото станало-станало, умрелият си е умрял... Дай да не ровим, а? Мамицата ви комуноидна разбойническа!

казвай БЕСЕПАРСКА щото комунуиди отдавна няма .

да анализираш случили се ситуации и да търсиш поука и подобрение за бъдещи такива е основен признак за интелект...

Ще видим ли най-накрая възмездие за разбойническите шайки в МВР, начело с несменяемото човекоподобие Лазаров? Ето удобен случай да видим какво ще направи Прокуратурата, все още ли е слуга на Доган, Йовчев и сие......

Комунистическо-турските кадри са доказано крадливи и некадърни. Това се доказва при всяко тяхно управление и съответно води до разруха. Нека си спомним 1991 г., когато си купувахме хляба с купони, 1996 г., когато хипреинфлацията и фалита на 17 банки ни направи "милионери", 2008 г - спрените ни няколко милиарда евро, 2014 фалит на една банка, друга пред банкрут, огромен дефицит и държава затънала в дългове.

Тук става въпрос за някой, който е имал по-точен мерник и за друг, който не е имал късмет. Я кажи нещо за живота на антилопите сред кръвожадните лъвове. Вадиш яки мисли.

РУСКО ТУРСКИТЕ КОМУНИСТИ по уточнен вариант ФИКУСЛАНДИЯ

Крадливи е много слабо казано... Така излиза, че са склонни за кражби, ама дали крадат... Това са РАЗБОЙНИЦИ, КРАДЦИ, каквито България никога по-рано не е виждала. Те са отвъд всякакви класификации...

Гайков е гледал филми за партизани и е действал на принципа "Напред, в атака". Само че не той е на първа линия.

Е и тоя е един психолог,от всичко разбира и само празни приказки бръщолеви за да е под светлините на прожекторите

Кръжеца около или над ББ иска цялата власт.Текущия гл.секретар на МВР им е в повече. Осерката в тази операция е чудесен повод.Очаквайте нови епизоди на филмчето.

Трудно ще бъде да се бори срещу такава система. Не знам дали ще може да стигне до истината и да стане достояние на обществото. Натиска е голям.

Е, че командосите не са аптекари! Изобщо идеята за "командос" се базира на екшън! Жалко за момчето /а и други като него/, но с тази професия едва ли са очаквали спокойно да го докарат до пенсия. Не, че не се случва, но не е правило.

До тук доведе кафявият Сръдлив Пръст на ФИКУСА

Добре де, време е да извадиш този "Сръдлив Пръст" от кошлето на буля ти.

dimitarpeshev73@abv.bg

Лапни пръста на Фикуса

Просто са се надценили и оня психопат ги е изпотрепал набързо. Нещо като френските командоси бити от плевенски селяндури.

бг селяндур има много по голям опит в ръкопашен бой без правила от който и да е френски комнадос. Съвсем закономерно бяха отупани франсетата. Който е оцелявал години наред по БГ дискотеки има стаж в кютека за цял взвод легионери

Кой кого е изтрепал - никой не е доказал още... Да не вземе да се окаже, че момчето си е заминало от "приятелски" огън....

мочето лека му пръст, обаче то се е цанило там да става мъж. Жалко за хвърлените средства на вятъра, 4 човека са негодни вече от СОБТ. Лично за мен, сами са изпогърмяли. От малкото кадри които бяха изтървани в медиите се виждаше ясно че основната част от куршумите са попаднали в горната част на стените на стаите. Което е показателно- стреляли са във въздуха за да несе изпотрепят или са изпопадали на пода и са се изпостряляли. Обаче се мълчи за другите 3 ма които са инвалиди за цял живот щото липсват цяли мускулни групи и части от костите на крайниците им. Това пък го изтърваха пак по медиите. АБСОЛЮТЕН ПРОВАЛ. Служителите от СОБТ май са учили в циркаджииските школи на западните ни партньори. Просто немога да разбера как в един коридор на жилище което е средно е около 2 на 3,5 -4 м. са се навряли 4 ма глупака с оборудването си. Кой глупак е планирал всичко това просто е уникат както казват циганите.

може да звучи грубо и дебелашко, ама случва се. В крайна сметка това му е работата. И колкото този е бил трениран за такива акции, толкова са били тренирани и командирите му. Имат такива акции по един път в кариерите си сигурно. Как да вземат по-добро решение, като има липсва всякаква практика и това е нормално. Така, че всеки си носи риска. Сигурно като си ходиш всеки ден да дремеш на работа, да правиш смешни тренировки и да се пенсионираш на 40 с 20 заплати, тогава не се оплакват.....това ако беше някой американски ненормален гражданин фен на оръжието с всякакъв арсенал вкъщи каквито ги има там, щеше да ги разкатае всичките, не само 1 от тях.

К

Бърза проверка из нета посочи следното: Х'американсике полицейски спец части имат 1 (един) убит полицай от създаването си. А годишно отнемат между 500 и 1000 живота. Явно е комбинация от обучение и практика. П.П. разбира се това е официална информация, която може да е променена с цел да изкара SWAT-всемогъщи терминатори :)

си казва думата. Не съм правил справка за SWAT, но съм чел, че Вимпел имат един загинал за 10 г. във войната в Афганистан. В България нито база, нито условия, нито пари за истинско въоръжение..... А това се отразява лошо... понякога , както в случая - фатално.

Жалко за момчето,ама те на сватба ли са тръгнали.Нали са уж професионалисти

Що хулиш автора бе? ТИ знаеш ли къде е завършила бе,завършила е изнесеното обучение в Каспичан и то с много силен отличен 7.

Цялата работа тръгна от филм, който започна екип да снима за Светлозар, да покаже колко е велик той, също като Бойко и стана "играчка плачка".Първо го снимаха как ходи на мач и чопли семки, но това не беше особено героично и трябваше да бъде измислено нещо по-така.И решиха, че един от хилядите в България, на който е изтекло разрешителното за оръжие ще го атакуват и обезвредят и ето ти готово геройство.Защото, ако го бяха арестували в кафенето, в което ходи всяка сутрин, нямаше да впечатли никого.Не случайно беше избран и района на действие, но както обикновено става дяволът си няма работа.Знаете какво стана.

Успех и пожелавам! Не е лесно да прежалиш детето си независимо на колко години е.

Не съм специялист, но един непрофесйоналист с отколненя в психиката и слабо въоръжение да убие един и да рани двама командоси е пълен абсурд. Ами ако беше обучен терорист или изпечен бандит, тогава сигурно щеше да ликвидира цялата група. Питам се, защо плащаме заплати на даказани некадърници.

Милане, като те гледам, не си специЯлист и в правописа :))) "специЯлист", "непрофесЙоналист", "дАказани" ... Хайде, за пунктуацията няма да издребнявам :)))

Към редактор Надежда Христова. В множествено число "който" е "които". Вижте какво сте написала: "...оказва сериозен натиск върху хората, който са..." Неграмотен редактор?

Когато Б.Б. беше главен секретар и убиха Чакъра ,тогава беше ювелирна акция!Впрочем обърне ли се колата - пътища много - зависи коя партия ще я подпре!

Е там командосите само с гаубица не стреляха...+ това по нареждане на ББ оня трябваше да е абсолютно и само мъртъв.

толкова ювелирна, че още на първо четене получи присъда в европейски съд!

bufalo_bil@abv.bg

.... която нашите "специалисти" сметнаха за глупост и казаха, че операцията си е баш по правилата и няма нищо неправилно в изпълнението й. Явно ББ си е на власт.

Тези момчета са изпратени там като теле на заколение с вързани очи, с несериозно подхождане от страна на командването, и същите тези хора, командир, главен секретар, и министър , те си измиха ръцете с уволнението на хора които не са пряко свързани с операцията.

Не бе, изпратени са на холивудска каскада с раздаване на хамбургери и мажоретки! Не се обаждай неподготвен.

в нормалния свят е прието командоса да може да МИСЛИ и като попадне в ситуация да вземе БЪРЗО и ПРАВИЛНО решение. Не може във всяка секунда някой да му диктува всяко действие. Това е основната разлика от обикновения войник....

Да, командването им е казало, че отиват на ловджийски специалитети с домашно вино и греяна ракия.

По принцип тези отряди се подготвят да ходят по заколения. Тренират много и се надяват, че като ги стоварят някъде ще могат да устискат. Писа ли са се доброволно и получават пари за това.

Получавали пари? Те и скапана застраховка живот нямат, ти за пари ми говориш. Всяка сервитьорка или барман по морето вадят повече пари от тях. Проблемът е в скапаното ръководство, прогнило като мушмул и трупащо PR за чужда сметка и затварящо си очите за пълната некадърност на високо и ниско ниво, но пък "верни кадри".