Лютви Местан е готов за разговора за Пеевски след изборите

Лютви Местан обяви, че е готов за "големия разговор за Пеевски", както и за темата, че КТБ е банка на ДПС. Той уточни, че това може да стане след изборите

Обратно в новината

Коментари - Лютви Местан е готов за разговора за Пеевски след изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лютви Местан---водач на ДПС !!!Питам СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ---ЗАЩО НЕ СПАЗВАТ ДИРЕКТИВИТЕ НА ЕС ---ДА НЕ ГЛАСУВАТ ИЗБИРАТЕЛИ ЖИВЕЕЩИ ПОСТОЯННО,НЕ ГОВОРЕЩИ БЪЛГАРСКИ И ТИЯ "БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ" КАТО ГЛАСУВАТ ---ДОРИ ДА НЕ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ А ЧРЕЗ ИЗБОРНИ СЕКЦИИ В ТУРЦИЯ--- ДА ОПРЕДЕЛЯТ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА В БЪЛГАРИЯ!!!!

Гнусния агент владимир зидаров да спазва законите !

Ако не искаш да те управляват избраните от други или ако искаш да управляват избраните от теб отиди и гласувай !

А за разговор на тема Бисеров готов ли е??? Не сме забравили!

Ако сте честни, както твърдите защо сега не предоставите информацията за да се ориентираме в обстановката тези които не гласуваме. Защото от 25 години статуквото е едно и също и Вашата партия е все във властта. Не се гордейте с избирателната активност за Вас, защото когато си неграмотен и нямаш пари за ежедневието лесно се манипулира. Моля Ви, кажете истината...............не след изборите. Честния човек не е страхлив,защото истината е една и не трябва да се изчакват някакви условия да се сбъднат. А е прям и честен винаги. И вие бъдете такъв. Кажете истината преди изборите.

Докога хора живеещи извън ЕС гласуват за страна членка на съюза? Нравите и културата на турците нямат нищо общо с нашите.

Дпс са наи-големите наглеци които могат да съществуват.В листата на плевенски многомандатен раион те предлагат ромския лидер методи за депотат като тои е с огромни шансове да влезе в парламента.Методи е бандит които е бил в услуга на не една или две партии на предни избори.Малцинствата ще гласуват за него и ще видим поредния бандит и рекетиор в парламента.Даже и не знаете за какъв човек става дума.

" Опитите да се изолира дпс са опасни "... Ей ви причината за раздора, поради същата причина е затворена и ктб. Нашите видни политици най-накрая се усетиха, че дпс им го слага отзад. Излизай и гласувай Народе, иначе фесове на главите.

Не знаем защо ДИР-БГ не пуска коментари За Л.Местан след 23.15ч., но ако тоя е българин --ще знае,че МАЛЦИВСТВАТА В БЪЛГАРИЯ СА ЖИВЕЕЛИ В РАЗБИРАТЕЛСТВО ПОМЕЖДУ СИ --- СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ЧЕРНОТО ТУРСКО РОБСТВО и БЪЛГАРИЯ Е СПАСЯВАЛА,ПРИЕМАЛА ПРОГОНЕНИ АРМЕНЦИ,СПАСИЛА ЕВРЕИ ОТ КОНЦЛАГЕРИ !! А ЕВРЕИ,АРМЕНЦИ, МОХАМЕДАНИ, ПРОКУДЕНИ РУСНАЦИ --- СА ЖИВЕЕЛИ ЗАДРУЖНО В МОНОЛИТНАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! ДОРИ ---БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ, ТУРЦИ, ЕВРЕЙ ,АРМЕНЦИ... СА ВОЮВАЛИ В РЕДОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!!! иМПЕРСКАТА ПОЛИТИКА НА ТУРЦИЯ И АНТИБЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА НА БСП СЪЗДАВАТ ДПС 1990г. като патерица на БСП, за да дестабилизират и управляват България ---РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!!! ДПс е ВРЕДНО за България---още повече,че е етническа противоконституционна партия и ЗАТОВА дпс ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА и малцинствата да ЗАЖИВЕЯТ ОТНОВО ЗАДРУЖНО, КАКТО БЕШЕ ДО СЪЗДАВАНЕТО НА дпс!!! ТОВА Е В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ!!! ГЕРБ Е ЗА ЖИВОТ В РАЗБИРАТЕЛСТВО ---в България !!! Затова гласувайте за ГЕРБ, за да живеят в мир децата ви!!

Цвьк

По принцип дпс винаги се е явявала балансьор в нашата политическа кочина, винаги ухажвана от всички, или поне беше. Дадат им министерство или две и ги оставят да си веят байрака. Земеделското, по принцип, открай време е тяхно. Къде явно, къде с подставени лица. Винаги е източвано до дупка, ама винаги. С парите се купуват колкото може повече гласове, строят се джамии, харчат се луди пари за турското самоопределяне на мангалите, което вече е факт. Идва момента обаче, в който дпс иска повече от балансьорство и нашите мърди( герб и бсп) чак сега загряват( след около 20 год) какво всъщност е дпс и какво цели. Опитват се да я изолират, но се оказва, че са закъснели. Защото освен в отделните министерства, дпс е вкопано в съда и най-вече в прокуратурата. Доги задвижва цялата държавна машина, ктб се затваря, тока се вдига, пари по ЕП спрени, даже съдилищата нямат пари тока и интернета да си платят. И за капак, днес за пръв път официално се каза това, което се знаеше отдавна и се говореше из кулоарите на Парламента...България влиза в свръхдефицит. От което следват санкции от Европа. Нови избори януари. Народа още по-беден и разклащане на валутния борд, което е най-вероятната цел на дпс и со.

Господа, не се заблуждавайте, това не е етническа партия, това е производно на КГБ, Сокола е с майка татарка, баща циганин, израснал по домове за деца без родители, първоначално с неговото обучение се заема нашето ДС, след като виждат в него потенциал го поема КГБ, той е обучен да сформира етническа партия която да дестабилизира държавата , в първоначалния замисъл Турция, която той никога не е посещавал, в последствие отпада необходимоста да го внедрят в Турция и го оставят да дестабилизира България, помислете малко и си направете изводи за да се убедите в това което казвам, от 14 години (след Иван Костов) той дърпа конците в държавата, той определя външната и вътрешната политика на България, кой е тоя Делян Пеевски бе, може ли един обикновен прокурор да дестабилизира цяла държава , било то и България

Ей Лютиви М. хайде кажи какъв кураж ти даде Ердоган,че така заплашително говориш??? В Турция има ли българско движение за права и свободи? Имат ли българите в Одринско два паспорта - с две имена - българско и турско? Има ли новопостроени 3,000 църкви, както има ново построени 3,000 джамии в България---някъде из Благоевградско---на 10 "турци" огромна джамия с 10 дка земя около !?? Получават ли българите и кюрдите в Турция тия привилегии да са управляващо малцинство! ЯСНО Е ЕДНО---НИКЪДЕ НЯМА ПО СВЕТА ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ И МАЛЦИНСТВО ЖИВЕЕЩО В ДРУГА ДЪРЖАВАЙ, КОЕТО ДА РЕШАВА КОЙ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!!! ДПС ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА---"ТУРЦИТЕ" ДА ЧЛЕНУВАТ В БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ, КАКТО ТОВА ПРАВЯТ АРМЕНЦИ, ЕВРЕЙ....!! мЕСТАН Е ЗА ЗАТВОРА- ПРИЗОВАВА КЪМ НАСИЛИЕ И СЪПРОТИВА СРЕЩУ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!! сТОТИЦИ ГОДИНИ ---БЕЗ ДПС---СМЕ СЪЩЕСТВУВАЛИ В МИР И РАЗБИРАТЕЛСТВО ---НИЕ С МЮСЮЛМАНСКО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ В БЪЛГАРИЯ И ОСТАНАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД--дпс Е ВРЕДНО ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!

Смеят ли хората да не ви подкрепят, местане? Нали след това няма да видят нито бележки за дърва, нито помощи за ток, нито административни услуги! Само че младите не можете да ги манипулирате толкова лесно, затова се захванахте с циганите, купувате на поразия! ДПС трябва да бъде забранена със закон!

По Конституция не може да има партии на верски и етнически принципи.....но те са дъщеря на БКП,за тях може всичко. Не му показвайте снимката,ще си счупя монитора. Ще гласувам за който аз реша,няма да бъде за този.

Ние никога не сме били роби, това е подла измислица унизителна за много поколения българи. Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея. Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части. Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко. Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо. Оказва се, че когато идват османците, нашият етнос, макар и част от тази по-голяма общност, вече е етнос без граници. Добруджа, Търново и Видин, отново стават едно. По това време българите са били около милион и половина. А българският етнос през 60-те години на 19-и век наброява около 7 милиона, като се включат българите в Северна Гърция, както и тези около Скопие.

Ето, за това говорим - някои от българите са толкова подли душички, че са съгласни с новите модерни исторически повеи. Защото толкова добре сте живеели под сянката на султана, че когато руснакът дошъл, той не ви освободил, той ви заробил. Явно българите добре са били, защото първи падат и последни се освобождават от турците. Другите съседи не са били толкова добре и се е наложило да вдигат кървави въстания и отстояват независимост. Единствено българите са се дърпали от свободата и се е наложило Русия да праща войници насила да им създава държава. Ех, българи, българи.....

Това е сарказъм....

Защо не вземеш да се гръмнеш бе, историк нещастен? Значи трябва да сме благодарни на османците, че са ни запазили държавата, така ли? Откъде се пръкнахте толкова изроди в последно време, не знам! Но знам, че народът и езикът НИ Е ОЦЕЛЯЛ ВЪПРЕКИ ТУРСКАТА ДЪРЖАВА, А НЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЯ! Такива като този познаач на историята до 1989 година лижеха задника на руснаците, сега започнаха да лижат задника на турците! Отврат!

И защо след изорите? За могат да се възползват от депутатския си имунитет или за да мине и да се забрави. А може би затова, защото , ако тези разговори се състоят сега, Свинчо няма да бъде депутат? Местьо, местьо плиткоумните ти игри са само за твоя електорат, който е по-овчи и от овцете.

Много се пише и говори против ДПС.И с основание.Нека обаче да изчакаме изборните резултати и да видим колко от нас ще ги подкрепят.Имам убеждението,че някои не знаят нищо за 1396.

и неговата партия скоро ще предизвикат пълна изолация на България от страна на цивилизования останал свят

Турците и ДПС се оказа по-големи крадци и от българите. Роля за ограбването на хората има и партията на Местан. Кой сега сече горите на България? Не са ли фирмите и приближените на ДПС? Принудиха ни да купуваме турската стока, за сметка на българското производство. Хората търсят българското, а на пазара няма. От това турската икономика печели. Предпочитам да внасят хранителна продукция от Румъния и Сърбия - поне вкусът им е по-истински, а не от Турция. Кой ни вкара в турската орбита и жертва българския суверенитет? Българите не си задават елементарни въпроси, а резултатите си имат предпоставки и причини. И защо трябваше да се извиняват толкова и всеки месец да ходят на отчет при турското правителство? Къде е достойнството? Предатели! Един румънски министър дали ходи така до Турция, ами гръцки политик?! Сами жертват самостоятелността си, а после няма да има кой да спасява и какво да спасява. Това е висша степен на страхливост и нагаждачество. Бясна съм, защото можеше и по-иначе.

Браво, харесва ми!

Закъсняла си твърде много да спасяваш България, от 2007 година насам се раждат повече деца с небългарски майчин език, образованите и кадърни българи отдавна са на запад, в България остана тълпата мързеливци с фалшиви и купени дипломи, поради което страната е с най ниска производителност и най бедна в Европа и по бедна от редица африкански страни.

Това е примиренческа философия. Българите трябва да се борят за себе си, а не да бягат от общите проблеми и да се спасяват поединично. Индивидуализмът и мотото "преклонена главичка сабя не я сече" мислех, че отдавна са отживели у българите, ама явно - не. Всеки мисли да се спасява индивидуално, а не гледа и не помага на братчето. Щом не искате да сте държава, ами обявате официално капитулация. Въпросът е, че се продадохте на най-върлия си душманин - Турция. Искахте Европа, но се оказа, че не ви имат за равностоен партньор. С лека ръка ви отсвириха и ви оставиха на благоволението на петата турска колона. Ужасно звучат думите ми, нали? Въпросът е, че има все още хора, които не са съгласни с наложеното в България и обичат родината. България ще се въздигне, когато българското мислене се промени и се възпитат поколения с модерно и непреклонно мислене - мислене, нямащо нищо общо с философията на роба отпреди 1878г.

Нещо грешиш.Това не е ДПС,а майка им БКП:))) От майка крадец какво дете искаш?

Защо след изборите ще говори. Защо един път този корифей на езуитщината не каже нещо в прав текст. Мазен доносник

А за посещението си при завършилия духовно образование ( т.е. учил за ходжа) Ердоган дали ще спомене нещо?

имаха исторически шанс да образоват и цивилизоват една част от населението, те ги върнаха в дивото средновековие и феодализъм, толкова са им способностите.

Банката май я ограбиха "братушките", отмъщават ни за срутения "троен шлем" ???

рушветите. а ние от кй ще ги приберем и как?

Безобразие, кой е тоя, че ще гази законите в РБ? Като му се говори на турски да си хваща щалварите и тръгне някъде на юг!

Основният му език е рашисткия, на него докладва в рашисткото посольство.

можеш ли да обясниш как Турция е основен партньор на САЩ и НАТО в региона, а турското ДПС са 'рашистки'. Нещо ти куца в логиката. От болната та на здравата глава, а?

и кой ги спазва? като пиша развращение и патом мизерия, не е само Местан. И БСП и ГЕРБ са в кюпа.

Боже, Боже, къде да отидем да живеем нормално? Вече ми е ясно, че загиваме и всичко е решено!Могъщата Симеонова държава и остатъците от нея си отива в други ръце ненаказано!Пълно отчаяние ме обзе!

Зависи от езиковата подготовка, професията и възрастта ви. Ако първите ви две са добри, третото е преодолимо.

де се буташ наготово

в смяна ли си или в изолатор мой от дир. пазвант.. само питам. не очаквам памет от ...пазач на харем - българския народ. чувствата с топките ли ги загубихте? дали ще ги загубите, моите чувства и предсказания? при изолация дир.

де си родена. с теб и земя и трева, и слънце и облак бял, и пъртина в снега, и паламуд миризлив.. некви кокали на чужди под тревите наши най различни, ... може и тук, но без ремонт няма как. какви звезди имаме, толкова и макетата немат още. така си е. не че се фалиме.

В България може понякога да вдигат шум срещу ДПС, но харесват турските домати и краставици, турските дрехи и обувки, турските филми и сериали, турското метро и турските инвестиции, българите тайно са влюбени в ДПС, затова то е неизменно на власт.

българи, какво става /или остава/ от вас?

Местан, колкото и пъти се изкаже за нещо, или трябва да подразни, или да отправи скрита заплаха. Ако на някой не му е ясно, нека да кажа относно стремежите на ДПС. Целта е Велико народно събрание, с което по конституция България да се обяви за мултиетническа и да се федерализира, а турският - втори официален език. Не трябва да се позволява промяна на конституцията - добра, лоша - няма значение. Вълкът е в кошарата. А българите спят и чакат някой отвън да ги "оправи".

Опитите ДПС да бъде изолирана са опасни", каза Местан. -----''-------------- Само това, казано във всяка друга нормална държава по света (вкл.Турция), би довело до изваждането на политичедката сила, която си с позволила да го заяви, от предизборната надпревара и започване на ризследване за открита заплаха за националната сигурност. Нячавсякъде другаде. Не и в Бълария Не и сега

не му се анулира българското гражданство на този? Излагате се пред цял свят

БЪЛГАРИЯ Земя като една човешка длан... написал бе поетът. Но днес една червен сган я граби на парчета. Народа беден се е сврял в черупката безволен и дреме тихо оскотял, макар и недоволен. Пълзят навред ченгета стари, заемат важен пост след пост, крепят властта на тез другари що грабиха народа прост. Народ нещастен с участ зла, със Турция за наковалня и чук отгоре от Москва...

после можна продава железото? децата гладно, жаната бие. а, можна? пиши телефона да продавам евтино. и на жена за подарок.

"Лидерът на ДПС подчерта, че ДПС наистина е необходим фактор за българската политика. "Моделът, който ние носим в и със себе си трябва да се осмисли като стратегическо предимство на България. Опитите ДПС да бъде изолирана са опасни", каза Местан." Ако това наистина го е казал Местан, значи пак предизборно си стягат редиците и е още едно потвърждение, че те (ДПС) са анти българска партия, която работи в полза на чужда държава.

Тоя козел пак се изявява. Местане ( Зидаров), когато за вас започнат да гласуват 100% български граждани, по душа и сърце, тогава ми се гвали. А това, което казваш е само потвърждение, че сте етническа партия (включително и гласовете от Турция). Нагло е и предизборното ви послание. За кои права и свободи се грижите (борите) 25 год.? За моите? Мерси! Вие сте разконсперирани от истинските български граждани като ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ. Само продажните БГ политици и магистрати не го разбраха.

Владко,имаш много поздрави от Хасан Бисеров и СерГейчо с когото се целувахте на моста!

Истината накрая ще лъсне и тогава местан за пореден път ще бъде преименуван, този път на насран!

Този говори много по смислено от останалите тикеници.

Ми то е ясно и без преводач какво са говорили: делили са България.

кажи нещо и за искренов !и ти напомням че българите гласуват при 80% ти и твоите братя турци и цигани не сте фактор в българия

Мискин нахален, очилат, безкрайно нагъл и брадат, забравя българский закон но май че ще го гази слон.

8901

Що след изборите челеби? Ако сега кажеш малка част от истината ще му вдигнеш рейтинга ли?

но подсказа с кой на бас би се хванал- с Миков! за кой искал ваканция за КТБ. не оценявам добро ли е или лошо! но обикновенно някой е избягал с парите ни далеч при БСП. тоя празни приказки не говори, не е от ден по медии. вижте как търчи по стълбичката в карай напред!! всяка дума, жест, вълнение е репетирано. БСП изгоря...+. е, ако гласуват за Бареков, националисти и Първанов...ще бъде скъпа и безполезна реанимация. Тук, в Дир беше писано от мен веднага след избори за европарлама, че ДПС няма да изпусне исторически шанс за втора политическа сила! Аз писах шанс, Местан каза нови реалности. Ако! Ако ГЕРБ е с РБ и ББЦ и НФ- като десни партии, тогава ДПС ПРЕСТАВА да е среда, а заема ръководно мястото ляво с БСП, АБВ, Атака.. с гратис за дясна политика 3 години. ....и чакате още 25 години демокрация от същите кадърни само по кражби политици. Е, може да гласувате за Реформаторския Блок. Не знам Кунева дали ще се държи като ученичка пред слави.., но трябва да се гласува за план от РБ и принципи на ДСБ може също, да се напрвят промени.... Корман в Разградска област почти победи ДПС!!!!! въпреки грозно замърсяване на улици с бюлетинки по подметки на евроизбори. ЗНАЧИ МОЖЕ! КОЙ МОЖЕ? Реформаторски Блок може, дори без 3 годишно разрешение от ДПС и Местан.

А бе с тая накъсана мисъл, май яко си се назобил днеска.

абе АГА, само факта, че индивиди като Данчо МЕНТАТА, Христо Бисеров, бат'Сали енергото и Пеевски са ваши видни партийци и достатъчен да ви захвърлим на бунището завинаги!

kvo novo 6te kaje6 ...to se znae vsi4ko...nai-dobre se mahnosvaite ot BG ...gadjali takiva

ДОЛНИ, НАГЛИ ЕНИЧАРИ!!!

дядо ми казваше да не вярвам на хора които не се бръснат-доган и местан са с кози брадички...''банкера'' василев и ердоган са с мустаци

Мъж без мустаци е като жена без цици!

дедовия....жена без цици е кесия без пари!

паралиите от клуб 300 имат доверие на брадясалите муджaхидини.

за баба ти е думал чадо, за баба ти. и аз не и вярвах.

Господин Местан, няма смисъл. На вас и вашата партия вече никои не и вярва. А на Пеевски и на Прилепа дори избирателите ви вече им нямат доверие.

Лошо, агент на ДС да не е подготвен веднага да отговори на въпроса за : КТБ , Пеевски , Христо Бисеров , Данчо ментата/божия служител-дипломиран/, сараите на Доган и т.н. Бившия член на СДС и настоящ "водач" на ДПС Лютви Местан ДА НЕ СЕ ПРАВИ на ощипана мома!! След изборите ДПС и БСП-- вън от властта минимум за 20 тод.!!!! И задължително през СЪД!!! Която политическа сила го направи ЩЕ ПЕЧЕЛИ и за в бъдеще!! Народа ИСКА О С Ъ Д Е Н И политици !!!

С който говори го развращава и обеднява. И останалите го мразят.

Местанка, само като ви види човек "дружинката", - Пеевски, Ментата, Бисеров и предстоящи Чобанов и Искров и му се е*а мамата на доверието ! Пфуууу...

Мустанчо,какво стана с твоят "партайгеносе " ,Бисерчов ? Нещо се замълча по въпроса,също като малайзийския самолет в Украйна ! Неудобни истини и двойни стандарти! Виж ,ако някой кокошкар извърши кражба за 20 лева , пресата и телевизиите осмърдяват орталъка !

Един вид: До изборите имаме време да се разберем какво ще говорим на раята, ще видим Ц. Василев какво ще каже и какво няма да каже, ще видим и нашето момче Бареков какво ще направи и какво е готов да каже и той..

Дано да успее да каже.

Малко ли им беше на българите кланетата за 500 години, че пак позволяват на Турция да ги завладява. Събудете се! Кой ще викате за помощ, когато ножът опре в гърлото. Аз съм родена в България и реших да остана да живея тук, а не в чужбина, ако исках турци да ме управляват, щях да отида в Турция.

Местан? Удобно май седиш пред компа със едитор. Правилна граматика имаш.. Поне пиши Алфа Болнава ли си или Бета Симеонова... ..сериозно, толкова ли е изпростял електората ти или си цакате плюсове?

Турчин ли си, българин ли си, продажник ли си? Но със сигурност с тройка си изкарал образованието си. Какво да коментирам Местан?! Каквото и да се каже за него малко ще е....

То не се знае какво съобщение ще пусне мустака от белград, часове преди изборите. Тогава козела, колкото и екзактно да говори, ДПС-то ще мирише на фекалии на всички.

Е , все пак Доган ще пусне вода от тоалетното казанче.