Задава се ”най-близката” до Земята Суперлуна от 68 г.

В понеделник Луната ще изглежда необичайно голяма и ярка заради съвпадането на максималното приближаване до Земята и фазата на пълнолуние, предадоха АФП и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Задава се ”най-близката” до Земята Суперлуна от 68 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демек да не се изненадваме от изборните резултати.СПОКО-ЩЕ ГО ПРЕЖИВЕЕМ

В трънско супер ракията може да измести супер луната

Там ми е вилата. Потвърждавам. Ако има суперлуние само ще има по-малко изгубили се връщане след кръчмата.

ЕС и Македония не са били толкова близо, още от основаването на съюза, до момента!

На 11 март, 2011 предизвикало земетресение и цунамито в Япония от 19-ти март, когато Луната е била в перигей. През декември 1974, се разрази циклона Трейси, разрушил австралийския град Дарвин. През 2004 година, малко преди максималното сближаване между Луната и Земята се случиха катастрофалните земетресения в Азия и последващи цунами.

земетресенията се предизвикват от грешни човешки действия:)..за това трябва равносметка..:)..и поправка

Колега, недей да мислиш,не е здравословно.Та да ти кажа за успокоение. Един мислил, мислил, взел та се удавил;Затова недей да мислиш--то е измислено

Браво! Виж ти като не мислиш и нямаш нищо в главата, до какви проникновения си стигнал. Хвала и все в същия дух да я караш!

Явно катаклизмите и най-вече земетресенията са за това.

Чи кеф ...

В началото четем - Суперлунието е пълнолуние,което съвпада с най голямото приближаване на луната до земята. Случва се веднаж на 68 години. В последните два реда четем - Иначе суперлуние не е толкова рядко явление.Последното през 2016 г беше миналият месец,това ще е второто за тази година,а следващото ще е на 13 декември/следващия месец!?!? Уж е рядко явление,но не е много рядко,в края на тази година всеки месец.....три пъти подред !?

Има ги, но никое от тях не е в съвсем най-близката точка до Земята. Предполагам това е разликата. Не че става ясно от статията, де :D

това не е случайно.

Спокойно можете да свържете новината със земетресението в Гърция. Приближаването на луната до земята действа и на магмата под земната кора, съответно и на земната кора,от което следват земетресения.

не си играйте ...

Като Ви говорят Герб, че ако не спечелят ще станат катаклизми-Вие това и онова-вижте даже Луната ще се "опули", ако Герб на спечелят

Предполагам авторът смята за особено оригинално това за "супероблаците" ?

Моля, слагайте дати още в заглавието или в началото! Чак по средата прочетох, че става дума за 14-ти ноември. Някои хора помнят по-лесно цифри, а не дни от седмицата.

Бацеее ти отиде та се невиде

ако цецка не спечели, ще има връщане към комунизма и вместо луна в небето ще има сърп и чук.

Коментарите със сутрешния чай и съм слисан. Нито един за луна, любов, секс. Спирам до тук, останалото е ясно, като ясната луна.

Как ще заспят някои хора,дето и сега сън не ги лови? Никакво кафе,само твърди напитки.

За жените ли става въпрос ;за напитките ;

Не жените ще си заспят като къпани,те са в безопастност.Други,други не спят,мислят

Точно на тази дата ми излиза сметката за интернета и подвижния телефон.Дали нема а се случи нещо ужасяващо.Ако доживеем ша видим.Ако изчезна от сайта знаете причината-сбогом

Четем:"Задава се суперлуние, виждано веднъж на 68 г." Четем надолу. Действие събиране Веднъж на значи 2084 година, ама аритметиката е неточна а 25.11 2034 год...Но следващите два реда направо разказаха играта на думата ВЕДНЪЖ.....Моля дайте по широко разяснение какво точно е веднъж на 68 години

voltar

Да оцелеем до понеделник, ще я видим, значи!

murena

само ако гласуваме за цецка, иначе никва луна!

поради голямото по голямото привличане на луната да очакваме ли земетресение?

Сега е момента американците да отскочат до Луната}:-)))

Каква луна, какво пълнолуние. В понеделник вселената няма да съществува. Все пак изборите ще са ден по-рано, а както знаем след тях настъпва апокалипсиса....

а най-хубавото е, че ще се вижда как путен лично маха от луната на своите путенофилчета

Стягайте се за земетресение.

Яко!!! Тамън ще можем да пратиме Боце и тия подлоги от ГРОБ ..Право на Луната! Нали ще е наблизо, на некви си 356 509 км.

Тоест на обяд ще гледаме Луната тук?

тургайте обективите и чекайте, у фейсбуко место колко щеш :)

Щом падне нощта, тя ще бъде видима от всяка точка на света... Извинете, от кога нощта пада върху "всяка точка на света"... Доколкото си спомням Земята е сферична, върти се и там, където е обърната към слънцето е осветена, а състоянието в тази и част се нарича ДЕН. Да очакваме ли, че Слънцето ще угасне?

Възможно е и да угасне. Ако изгуби изборите предния ден и си подаде оставката.. :)

Иван Петров

хе хе ... яко!

Зяпайте бърже, че ви е за последно!