Лозарите на спонтанен протест пред президентството, и те искат среща с Радев

Едно от исканията им е контрол на вноса на винено грозде и вино от други държави. Преди ден държавният глава прие представители на протестиращите зърнопроизводители, които пък се обявиха срещу вноса от Украйна

Обратно в новината

Коментари - Лозарите на спонтанен протест пред президентството, и те искат среща с Радев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рашко дамаджаната, Веднага се е заинтересувал

тук някой намеква да гласуваме за психопата Копейкин ,които иска да ни пресламчи към руската му федерация нълинте го спонсорират и после да станем някоя от поредните Народни республики и на Българина като поиска да отиде на гурбет ,в Европа,няма да стои тук без пари я и да чака 100 години да се оправим ,и да не може да вземе виза дори до Румъния,също като руските граждани

Боли ме хуа за умрелия ви президент и виното ви

Не знам лозари ли са, винари ли са, но една бутилка обикновено вино дошло от Австралия го гледам в Лидл - 5.40лв...и една бутилка вино дошло от Долно Нанагорнище - 9.20лв. Купих ги двете и сравних вкуса. Еми това от Австралия доста по-добро....Толкова за лозари и винари в България.....

Това от 5.40 не е вино,а химия.

Отделно дребните производители им е забранено да продават по куриер продукцията си, и нямат друг шанс освен да продават където могат както могат. Затова мислете добре и гласувайте в неделя СРЕЩУ всички еврозелки и техните представители в България. Трябва да се приключи с тая свинщина в България!

и тия се наредиха на яслата , аман бре , най добре и на тех да им се дадат униформи и държавни заплати , може и катаджииски палки , та да са доволни

Българските производители които протестират са пълни дебили и боклуци, защото протестирет против евтините продукти от Украйна, а не против скъпите енергоресурси от САЩ които ни стъжниха живота А продуктите от Украйна са много по-евтини защото Украйна ползва евтина енергия от Русия. И газа и нефта и атомната енергия които ползват в Украйна са руски

Без алкохол можем.Но без зеленчуци и плодове не можем.Там трябва да се изсипят големите субсидии. Много трудоемко производство.

Зърнари и лозари реват ЗАЩИТА ОТ ВНОС! И си мислят ЗА ДА МОЖЕМ ДА ВДИГАМЕ ЦЕНИТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАМЕ! Краварите и млекарите нещо се успаха...Цените на млякото и на сиренето падат!!! ПОДСЕЩАМ ГИ ДА ЗАРЕВАТ И ТЕ - СЕГА Е МОМЕНТА!

Е, какво искат? Нали даже ТВ сериал им направиха в тяха помощ - "Вина"

С закон трябва да се забрани субсидиранто в ЕС, на имало "пазарна икономика" ! Субсидирането ражда само мурзеливци, даже и внуците на змеделците ще са такива !

Не е редно да се дават субсидии на различни отрасли. Вярно, фермерите имат зависимост от природата и климата, но може да си направят взаимоспомагателна каса където срещу някаквви вноски да могат да теглят заеми с ниски или нулеви лихви в периоди на суша.

Искаме пари от данъкоплатците. Пари, които биха отишли за целеви инвестиции или бюджетни икономии. След като ги вземем искаме и да се спре и до-регулира вноса, за да можем да сме винаги в най-изгодна позиция да си продаваме боклуците на най-високата възможна цена. Важно е същите данъкоплатци, които веднъж са прекарани да плащат за помощи (на бранш предоминантно собственост на мъгливи елементи) и втори път да купуват по-скъпо защото нямаме естествени конкуренти.

и кат се срешнат с радев та квооо??? ше им се решат проблемите?? на бас че нема

Целият лозаро-винарски бранш в България е тотално сбъркан. Гроздето се отглежда при изключително висока себестойност е е неконкурентно на продукцията от другите страни. Държави като Чили и Аржентина нямат политики на субсидиране на сектора, а гроздето, винената мъст, пък и наливното вино, което нашите винопроизводители използват, за да си "оправят" продукцията са в пъти по-евтини. Загубихме пазари, не само заради конкуренция, а и заради вопиющата глупост на някои "фактори" в съвременното винарство, но сега искаме държавата "да се намеси". Соцът свърши отдавна, приятели!

с първото ти изречение съм съгласен. с последното също. но реалиите в ЕС и в Чили и Аржентила са леко различни. Да не говорим за Реалиите в различните части на ЕС. Къде са субсидии за 400Евра и къде за 40 лева. ЛЕВА, Карл! Това как ще го коментираш? Щото другите лозари в ЕС не биха издаянили и 1 година със субсидии като у нас. Сършил бил соца, викаш....

и като получите великата и тъй желана и дълго ачаквана среща, ще има пак КАКВО? Поредните умни приказки и пак БЛЯ БЛЯ БЛЯ! президентуту ни прави само бля бля и бля!!! Иначе сказаните слова са добри , но пак ще е поредното БЛЯ БЛЯ и БЛЯ! Той "нищо"не може да реши, разреши , но може да скрие и потули някои документи и факти! Е това май вече го е правил!!! Достига докюмента в президенството и потъва в небието! Защо ли, как ли? Кой и кога му разпорежда и военния изпълнява веднага и безусловно? Замазване на очичките и нищо нов под слънцето! радевия е на йота по високо от предишното ни слугинче- президент, но като цяло също е под чехъло и "слушка" за да живурка!

Като гледам, всички нерадости, проблеми и зулуми идват от Украйна. За тях няма квоти, няма контрол, няма правила. Ами тогава по-добре Рашата да им види сметката. Няма заради едно мерси да си съсипваме държавата!

Гласувай масово, за да я има БЪЛГАРИЯ!

Стига покупко/продаден вот!

... бившият министър-председател на Великобритания, Тони Блеър, каза: ние трабва да решим каква нация искаме да сме - на земеделци, търсещи субсидди или на високотехнологичен бизнес. Е, има-няма 10 години по-късно Великобритания напусна ЕС ... една от причините е именно тази - всички, поголовно, от франциузи, преа германиц, италианци, та чак до нас, малките българи, вече свикнаха, че земеделието (видите ли) трабвало да се субсидира. И защо, след като други сектори не се субсидират? Защото (насред десетките измислени аргументи) фермерите в Европа от десетилетия, от поколения са отвикнали на конкуренция - такалм като я има във всички други браншове ... също, като тексиметровите фирми, които "реват", когато влиза UBER ... искат си високите цени и хиуч не ги боли какво получава клиентът/.крайният потребител ... това е пагиубно а Европа ... тоззи социален капитализъм ни прави с всяка изминала година все по-малко конкуретни на САЩ и Китай ... и така - докъдето си я докараме сами.