Русия продаде на британците капсулата на първия им астронавт

Русия продаде на Музея на науката в Лондон спускаемия апарат на космическия кораб "Союз ТМА-19М", с който летя в орбита първият британски астронавт.

Обратно в новината

Коментари - Русия продаде на британците капсулата на първия им астронавт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една бегла справка показва, че първият британски астронавт/космонавт е жена - Хелън Шърман, летяла през далечната 1991 до Мир. Отива на Союз ТМ-12 и се връща на Союз ТМ-11. Явно и дира почнаха да лапат рублички от руското посолство - язък!

Още по-бегла справка сочи, че въпросната Шърман лети спонсорирана не от правителството на Великобритания, а по частен проект, ето защо се брои като космически турист, тъй като официален Лондон не участва, те англичаните нали са си "велики", на тях Космос не им трябва. Както по-долу посочи един - те си имали тоалетна хартия, вероятно с нея заместват Космоса!

Путин е благодетелят на Великобритания! Паметник трябва да му вдигнат, благодарение на него поморисаха Космоса, нещо, което за другите "не велики" си е рутина от десетилетия...

Първата тоалетна хартия е внесена в Русия през 50-те на миналия век именно от Великобритания:)))

Не мога да повярвам "великите" британци на се редят на опашка за да видят и те Космос...

Леле! Дотам ли я докараха завалиите? С тези санкции толкова го закъсаха, че си продават и използваното космическо оборудване за някой друг долар, евро или британска лира.

Боклук, ти си евреин, а не българин. Според МВФ, СБ, състоянието на руската икономика е добро, адаприта се към санкциите. Дори местните производители настояват, дори при падане на санкции, Русия да запази своите. Между другото, и тази година Русия е с най-голям експорт в света на пшеница. Сигурно зашото няма какво да ядат. Има и още какво да се изрежда. Абе вас, мошетата дето правите пропагандата на американското посолство, да не ви подбират по конкурси за идиоти? Дори не можеш да лъжеш. плости и тъпи лъжи. Точно като семката ви.

През 1990те години НАСА спаси Роскосмос, като я взе под аренда. Това е времето в което задължително на Космичската станция МИР имаше американски офицер. Този път надали Тръмп ще си мръдне приста да спасява руската наука. По-скоро ще прилапа малкото останали свестни руски учени на работа в НАСА.

Не да ми купуват капсули, ами да отидат да целуват на Путин краката, че благоволи да ги направи космическа държава в 21 век!!!

а парите дето са взели, ще ги изпратят с пощенски запис на космонаФтите , да си купуват банички, щото товарният кораб дето трябваше да им достави продукти, ония ден се разби някъде над сибир!

Какво става, софийското метро дали вече работи?

да беше станал в седем, да се беше изкъпал, измил зъбките , и отишъл да видиш!

Потърсете в нета "британски космонавти/астронавти" да видите как мълчи като г*з! Да им имам "великата" Британия...

ааа! велика е само руската кочина!!

Ами ако не бяха руснаците англичаните още щяха да мечтаят за първия си космонавт!!! В кой век живеят тия???

"Капсулата" прозвуча, като да са предали урна с праха на брит. космонавт, или поне капсулата-черна кутия със записите от полета.

Деньги, деньги нет! Вече продаваме всичко, което можем да продадем.

не е духовито. Просто показваш своя глупост.

прав е човека!! ето, и тебе са те продали на някой български смо...таняк!

Българските свине се продават при това евтино и пак няма желаещи да ги купят.

Моше, като гледам как ви търсят вас, повече от 2000 години където и да идете, всички ви гонят и никой не ви иска. Нас поне ни търсят и признават.

Когато станахме страна на астронавтиката, границите ни бяха затворени за обикновения българин за да не можем да се "разочароваме" от Велика Британия. Когато ги отвориха, "изостаналите" британци вместо да хукнат към космическа България, стана обратното. Така че е ясно кой къде се намира и какво място заема на световната карта.

Абе глупака, защо са тръгнали българите към Англия. Заради парите, които англичаните са крали от света, Рядко може да се наблюдават кражби в такива размери. Почти цялата египетска история е в Англия, значителна част от гръцката. И англичаните не искат да върнат откраднатото. България не е крала от никого нищо. И приматче, като им приключат на англичанчетата парите, всички ще се изнесат от там. А изостанали британци наистина се ориентират да живеят в България, макар и в малко количество. Глупак!

Русия е зарината с такива капсули. Направени са от кевлар, стъкловлакна и епоксидна смола. Чудят се какво да ги правят. Има снимки в ета накачулени една върху друга под прахоляци. Явно са им взели пари за транспортни разходи. А да в Лондон музеите са безплатни с изключение на този на Мадам Тисо.

Капсулата с която се приземи първият български космонавт - Георги Иванов в момента се намира в музея на авиацията и космонавтиката в гр. Пловдив и до сега беше единствената извън Русия.

И е чудесен музей, но цял живот ще ме е яд на оня загубен чичка, дето изгори нашия ЛАЗ-7.

Заглавието нещо куца? През 1991 британката Хелън Шърман се качва на станцията МИР

Тц, пак не съм в час с новините. Все си мислех, че първите английски астронафти са седморката на Блейк но, уви! Този юнак ги е изпреварил.

Вярно е, че не си в час с астронаФтиката.

Е "Великата" Британия, "владетелката на света" видя Космоса благодарение на руснаците и десетилетия след нас, направо си е "велика" няма що, а?

Отиди да ги видиш на място, после говори, колко не са велики. Целия свят са заробили.

Бяха заробили...

да видя, пакистанци и индийци, които са превзели Лондон.

средно статистическия англичанин и французин ( и не само) живеят под наем, повечето нямат недвижима собственост и "връзват двата края" с кредитирани кинти... просто там това им е културата а тук още не го умеем. "успелите" българи в европа са малко... повечето живеят на тумби в малки пространства за да могат да си плащат за помиярстването и недостойното си съществуване. Ся не ми опонирайте - говоря ви за статистика а не за отделни случай... то и тия дето могат да се изфукат с връзване на краищата всяка година идват в Бг да си оправят зъбите и м/у другото да почиват :)))

Сега остава да реши, че Путин е краля на Великобритания. Тогава ще излезе истина, че Гагарин е първият британски космонавт, но все пак става дума за друг кораб.

Да....а ние сме 5тата държава в света по този критерий, по времето на "диктатурата и подтисничеството", както се опитват да ни убедят хора тип ала Радан Кънев . А сега имаме гей паради, псуващи в сутрешните блокове радетели на демокрацията и разбира се Издислав

Вярно имахме първия космонавт преди съседите си...но и тогава бяхме по-бедни от тях!

Тъй ли, че те защо са богати, за да правим като тях и да забогатеем? От това, че са крали и смукали колониите? Грабили са други държави с войни. А каперите? Държавните пирати на Англия. Право да нападат и ограбват кораби безнаказано, ако дават процент на кралицата. Ами опиумните войни в Китай? Където Великобритания официално, като държавна политика продава дрога. Довело до смъртта на 420 млн китайци за около 10 години. Великобритания е държава, богата от кражби, насилие и смърт. Не от работа или ноу хау. В човешки план, това е една твърде жалка държава. Единственият й плюс е, че има пари да плаща заплати на емигрантите. Изчезнат ли парите, никой няма да ходи там. Матрялът там не е качествен, не става, като мнозинство.

Тая капсула след полета сигурно служи само за вторични суровини. Да изкарат някой лев батюшките, че си требе твърда валута в реалния свят. Пък цената на алумина е ниска...

На всички дето се кефят на българския космонавт.... ...за тая приказка има приказка: "На гол гъз чифте пищови." Това е българската космонавтика... А Жорето Иванов като истински комунист след 1989-та строи голф игрища... питайте го, дали съжалява за Бай Тоше! :)))))))

Що ве, не ви ли кефи? Бай Жоре космонавта е мултимилионер :))))))))))))))))) Бас държа, че не чака на космонавстка пенсия от 300 лв, каквато щеше да взема при Бай Тоше или сега!

За сведение на непросветените! България има двама космонавти и Георги Иванов беше първия, но не успя да се скачи със станцията. А Александър Александров е реално успешния.

.... а също така бе и първият в историята на страната си, осъществил излизане в открития космос. --- Откровено казано - не мога да повярвам ?!? Британците имат първи космонавт едва в 21-и век ?!? ????????????????????????

А преди 35 год. България имаше космонавтика , СЛАВА на СОЦИАЛИЗМА и СССР. Проклятие за митоди и ония другите главочи, с бананите и шоколадовите яйца.

Имаше космонавтика и празни магазини. За една торба цемент ти трябваха връзки и шише ракия. Доста по-скъпо от сега между другото. А ето как са възпяли космонавтиката българските музиканти Толкова косми, толкова нафта има в музея на космонавта. Георги Иванов-Жоре туристе паметник наш, пиедестал. С гражданки прости дали си ----

Преди децата ходеха на олимиади и кръжоци. сега пушат крек и го лпат на някоя мутра в джипа му. бъдещето става все по-светло....

Празните магазини се появиха в зората на "демокрацията". Абе глупак, 90=-те минаха отдавна. Тъпите ви еврейски номера на бизнеса ви "антикомунизъм" вече не вървят. Всички разбрахме как въртите този бизнес. И глупак, има реални цифри и статистика и може да се сравни времето преди и сега. А по оценки на чужденци, не на българи, България тогава е била уредена държава, а днес е разрушена. Кого си тръгнал да лъжеш бе боклук?

Социализма умре!

За пари ли? За много ли?

Шило

Е що не? Какво толкова е станало, че и сред водещите новини? Нормално, за британците тази капсула има стойност. Както скафандъра на Г. Иванов за нас.

А БУГАРИТЕ МОГАТ ДА ПРОДАДАТ НА БРИТИШ МУЗЕУМ ЦЪРВУЛА НА ПЪРВИЯ МАКЕДОНЕЦ :))

Мурзилажа здраво е умрел от глад ахахаха щом са стигнали да разпродават капсулата на Гагарин ахахахха яжте кал ватници ахахаха

Отново не си разбрал коя е капсулата. Пустата му шльоковица!

Правилно Боко беше казал, че в Бългприя има много лош чалгоматрял! Ко стаа ве ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ, по колке е днес бензина на Шел у БГто? Май ще я караш с каруцата .ха..ха

Руската свиня и това няма

Какъв Гагарин бе, Щурев???

Надявам се апатичният до саморазрушаване българин да е доловил с локаторите си новината, че Велика Британия е изпратила свой представител в космоса над тридесет години след "малка" България!

Да, така е. Но тогава България беше с Русия, а не с Еврогейския съюз.

Да така е. Когато ние се правихме на космическа нация, 80 процента от домакинствата нямаха цветен телевизор(35 процента нямаха дори черно-бял), кола, автоматична пералня, касетофон, модерни дрехи и обувки, чакахме на опашка за основни хранителни стоки и пр.

"Пийк стана първият представител на Великобритания на МКС, а също така бе и първият в историята на страната си, осъществил излизане в открития космос. " 35 години след бългрски космонавт!

Дано някой си даде сметка, къде сме били ние, като космическа държава в света, и благодарение на кой...

Тази с която летя Г. Иванов ни беше подарена. Подаръци ние не умеем да ценим. Капсулата беше разрушена от вандали в изоставената в началото на 90-те сграда на ТНТМ в Ловеч.

Капсулата в момента се намира в музея на авиацията и космонавтиката в гр. Пловдив и до сега беше единствената извън Русия.

Ей това е бъдещето! Руснаците покоряват космоса, а Музея на науката в Лондон седи гледа как се прави история!