Има опасност от засилване на корпоративните интереси в НС

Раздробената и нестабилна парламентарна конфигурация може да се превърне в инкубатор за прокарване на лобистки практики и корпоративни интереси.

Обратно в новината

Коментари - Има опасност от засилване на корпоративните интереси в НС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всичките 240 в парламента, са за продан. Как няма да има натиск от лобисти, то и бой между лобистите вече може да се очаква.

Всички дупетати са се продали на различни централи , не може да им се види краят. Ще трябват много пари , за да им уеднаквим мнението. Това е перифраза на многословното ала бала на ИМП . Кой им плаща ,за да разберем кой е настъпен по мазола?

Значи да посегнеш на уяждането с власт на ДПС ЕООД било засилване на корпоративните интереси? Ебати депесарския вой :)

Кога НС се е водило от националните, а не от корпоративните интереси? За съжаление лобизма е факт в цял свят, но при нас беше издигнат в култ! Не е нормално българите да се топят като свещ, а уж управляващите ни, всъщност разгромяващи ни, да се правят на велики оправячи. Срам ни е от вас!

тези всите са мои!

какви лобистки поправки имаше, чудо! Сега няма да е по-различно, нито може да надхвърли мащабите в оня идиотски парламент 41.

Корпороци- мърфорьциь за нас, политиците, Името е важно, като дрехите , защото знаете, потях ни посрещат, испращани и имиж правиме Ето, пресен пример, да взимети Кобрата - Клечката се растреперва и губи наградата Или пък , най-нависоко, вземете Тиквата - любим плод на простия народ, И, Лигархята И кой не знае Плевенската баба, Парти-секлецарка, изигнала се до Старейшина във Хунтата ? Миро Мършата, Мишо Бирата - лека му пръст, Цецо слушалката, Сотир Цацата, всеки яко кърти, цепи и върви на гори със своето оранално ими. в

Да се запише: За лобизъм-затвор и отнемане на имуществото. Не са пратени да управляват държавата в името на частни интереси. Държавата и хората в нея са най-важни-това е! Останалото е робия.

Чакай ти такъв закон, все едно от умрял писмо... Което не можеш да купиш с пари, можеш да купиш с много пари. А за депутатите ни не са нужни много пари...

Каква опасност, какви предупреждения? Корпоративните интереси вече са се настанили удобно на депутатските банки и комисиите трескаво редят преразпределението на бюджети и еврофондове. Бързат, защото няма да изкарат повече от година.

Каква загриженост! Обратна на предишната преди година - по скоро да падне Правителство и Парламент! Всичко е купено, даже и тези загрижени съветници! Хора, манипулират ни, осъзнайте се и на барикадите!

Словестни еквилибристики и нищо конкретно! А колко простичко звучи: в Парламента е пълно с АЙДУЦИ!

Ватар дуа, шльиве падаю , корпоретивно имане отниса Рипа като козел врс мллада, дЕца прави, по десет, да има , И като му дойде време всичо се распилее като плева Симьон Брадвата

след като у нас се въведе задължителното псуване на депутати и подобните им трябва ли да се въведе и задължителното гласуване за корпорациите!

В инкуРватор може да стане ! Не мога да спомЕна всичките, калинките на Герп и Партиите ? Жорката

Смятам че лобистите Миро Найденов и Делян Добрев ги няма, останаха само откровените рекетьори и бандити...

господа депутати Преди да въведете задължителното гласувне си отговорете на въпроса защо хората не гласуват.Ако не сте убедителни и със калашников да водите до урните проблема няма да бъде решен.-Личен пример във поведението на политиците.

А уж щели да ограничат разходите, как като си гласуват задължителни 11 лв от всеки...

nishto novo pod slunceto .

"циалата власт в ръцете на корпорациите! само те ша ни оправят " Hаполеон първи български 17.11.2014

Че те 25 години само това правят.Вижте къде отиват след мандата си на работа!

ГЪМЖИЛО! Айде мааму стара, на Майчиния език да си поговориме? Длъжен бех да го спомЕна! Жоро Близалката

След като няма приоритет за национални интереси, няма значение колко са партиите и депутатите. Докато те нямат респект и уважение към народа си, който представляват, няма и да защитават неговите интереси. Колко съдии, прокурори, полицаи, депутати, знаят, че служат на народа си? думите са едни, действията, други.

Бси, повечето коментари съдържат едно голямо нищо. За какво някои си губят времето да пишат въобще!? Както и да е, кажете повече какво може да се прави с дадения сайт, че не ми е мн ясно?

Abu Talib

С поставяне началото на т.нар.Търновска конституция се положиха основите на една хронична политическа нестабилност, продължаваща и до днес, а вероятно и още време...

В прав текст : и тия гниди са като предишните ! Не очаквайте да работят в полза на България и древния род Български ! Еднодневки с двуцифрено IQ : ))))

Двуцефки с джепане (едри съчми, тур.) О- кей, навита ли сте ?

25 години хайдушкият керван си върви ли върви ... необезпокояван. През това лято: потопи, наводнения, градушки ... Есента започна със взрив в Горни Лом, избори, аутодафета (неизвестно колко са се случили според медиите, извън МВР), завършване на преходът към "пазарно стопанство" ... И най-вече, от 11 ноември в 23 часа, със започване на Преход от 3D свят, към 4D и 5D свят. Каквото е било до сега, да плащаме рекет за да ни се позволява да сме живи ... няма да го бъде още много дълго време.

Tова е добро предложение!Bнесете го в нс!действително се случваха често корпоративни прокарвания на второ четене в тарапаната и то такива да се обезмисли първоначалния замисъл на закона ,та сега действайте смело!

подкрепям.

Казано по-простичко - КОРУПЦИЯ на НОВО НИВО !!!

Че то ще има ли правителство през декември, че да се раздават новогодишни добавки?Или ще разчитаме на Дядо Мраз.

Разбира се, че Борисов 2 ще има, но рефренът от 20009 година ще си е същият: "ПАРИ НЯМА!". И не ми слагайте минуси, защото преди 3 дни, Горанов го изпя.

и да не го е изпял Горанов-знаем,че след управление на комунистити, никога не остава нищо...потоп!!!

Невероятно е колко наивници все още вярват в бъдещето на това правителство изградено от трикова коалиция. Скоро нещата ще ви станат ясни

това са нормално неща. все пак на власт са герберастите.

Големи дрънканици. Не се спряхте. Това правителство току що е започнало работа и го захванахте.Тия, които се чудите какво да измислите е по-добре да грабнете мотиките и копаете! Поне ще обработите земята.

Предишното дори не го оставиха да започне работа

аа,оставиха го...ама кат стана оная работа с Пеевски...край и това сега същото го чака,ако стане гаф

то щото досега не е било така ли?!

ЛОБИЗМА Е В ПРЯКО ПРОТИВОРЕЧИЕ С КЛЕТВАТА КОЯТО МИЖАВИТЕ ДЕПУТАТИ ДАВАТ КОГАТО СТЪПЯТ В ДЛЪЖНОСТ..... АКО ИМА ЛОБИЗЪМ ТО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА.... ТАКИВА ДЕПУТАТИ НА НАРОДА НЕ МУ ТРЯБВАТ....

институтът за модерна политика,НПО,което много усилено работеше с другарката Мая Манолова по новия изборен закон(нейния)Впоследствие другаря Борислав Цеков-шефа на института беше в листите за депутати на БСП.Та....майната му на неговото мнение....

ти ще да си представител на лобистите,щом отклоняваш темата с маналова!от института предлагат повече прозрачност и официални публикации на мненията от депутатите по законодателството,а то е важно за всички!на теб какъв ти е проблема!

а защо не предлагаха това при предишното правителство-кой предложи Пеевски,а?За каква прозрачност говорим?!

мисля,че лобизмът винаги е съшествувал със страшна сила. откриха америка - браво учени, станахте са смях.

В Парламента има ясно изразено болшинство - преобладават членове на БКП, внедрени в осемте партийно - бандитски групировки.

нерде ямбoл,нерде стамбул!

НЕЗНАЯ ДАЛИ НЯКОЙ СИ ПРЕДСАВЯ КАКВИ ДЕБИЛИ РАБОТЯТ В ТОЗИ "ИНСТИТУТ" ЗА "МОДЕРНА" ПОЛИТИКА!!! АКО ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ СА НА ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА, ВЕДНАГА ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ!!!

На държавна са, ама не на българската държава.

това е откритие за нобелова награда ! направо е откровение !

И корпопративни интереси стават възможни именно поради бр. на депутатите. Затова никой от управляващите през всичките тези години не предложи бр. им да бъуде намален от 240 на 120 или 100. Циркът продължава, а избирателите служат само за да направят "легитимно" представлението!...

Щото по Конституция едно ОБИКНОВЕНО народно събрание, не може да променя броя на депутатите. Трябва да се свика ВЕЛИКО такова. Което пък се състои от 400 депутати. Мамата си трака.

..................................

С две думи, всичко което не може да бъде решено с пари, ще се решава с много пари и невероятна корупция.

Институтът за модерна политика- зад това наименование се крият креатури на БСП- Аман от манипулации...

не се крият от бсп,пак герберунделски плиткоумици! нещо те засегa анализа ли,та го удари на "комунизъм".а и какво те бърка да се обявява проекто закона на сайта на парламента преди второ четене,след като вече са се случвали злоупотреби в този период!