България иска от Ливан участниците в атентата в Бургас

България е поискала от властите в Ливан участниците в атентата на летище Бургас да бъдат арестувани и екстрадирани у нас, съобщи за БНР директорът на ГДБОП Станимир Флоров. Имената на двамата заподозрени за атентата са в базата данни на Европол.

Обратно в новината

Коментари - България иска от Ливан участниците в атентата в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо от Ливан, от Израел трябва да ги искат. Те са от там.

Darik News 26 август 2012:"Бившият главен равин на Израел е духовен лидер на ултраортодоксалната партия Шас, която е ключов член на управляващата коалиция, роденият в Багдад Йосеф заяви, че неевреите са родени само, за да служат (на евреите).

Малко въпроси към КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ! Декларирате, че имате пълна информация за двамата терористи. Знаете къде са живяли, къде са ходили, къде са в момента. Как са влезли и излезли от България. Искате екстракцията им от Ливан, а в България имат "статут на спец-ченгета"- нито имена, нито снимки. Не е ли време, след като половин свят ги знае(Канада, Австралия, Ливан) и ние простосмъртните да ги видим? Има ли някаква причина да криете самоличността им? Цял ден днес слушам "авторитетни изказвания", че видите ли "камикадзето" не бил камикадзе и ако той бил камикадзе и се бил качил в автобуса, жертвите щели да бъдат много повече. Сигурно била станала грешка при взривяването, затова сме се отървали с толкова малко жертви! Тоя сценарий(версия) не минава дори в турска "сапунка"! Не се ли намери(сигурен съм, че има) поне един криминалист, който да допусне,че всичко е изпълнено точно по предварителния план. Да се ТЪРСИ от инцидента ЕФЕКТ, а не РЕЗУЛТАТ! Да не би да вярвате, че тоя, който е организирал "въртележката" на заподозрените из Европа, внасянето на елементите на взривното устройство в България и сглобяването му ще си позволи лукса, да се издъни в последния момент? Това го няма и в бюджетен екшън! Да не би да има вето на тая версия, защото при нея нещата отиват по местата си? Все пак, не забравяйте, че аз само питам!

Бомба в автобус щяла да предизвика повече жертви. Срам за тези разследващи полицаи. Да бяха си направили труда да проучат методите на израелските служби при имитация на атентати. Извършват се точно в автобус. Взрива се поставя така, че силата на ударната вълна да е насочена навън. Пораженията по пътниците са леки. Но политическия ефект е голям. Това е за безопасност. Използват го често, за да накляпат палестинци и други араби, колко са лоши. И как заради това, САЩ трябва да отпуснат няколко милиарда допълнителна помощ. За една паразитираща нация. Да си бяхте направили труда поне това да проучите, разследващи. За какво вземате заплати, да ни лъжете и да разигравате циркове.

Хода на правителството или на съветниците беше неочаквано успешен!Браво!

тоя, арабина, що изглежда по- бел от наш Цецо, европееца, егати?!

с сметките за ток и с разкриването на терористите,забравихме за Буда! дали не е нарочно?!

А какво да се сетим. Какво е направил?

дека му е офисо на тоя тарикат ливано?

Явно е, че заподозряното лице с двойно ливанско- канадско гражданство предварително е проучило въпроса и знае, за съществуването на чл.3 ал.1 буква"е' от Договора между България и Ливан за екстрадиция.Сега питам цветанов -КОГА ЛИЦЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАВЕНО ЗАКОННО ПРЕД БГ. СЪД? НАЛИ МНОГО ТРЕЩЯ ЗА ХИЗБУЛА- Е- КОГА НА ЗАПОДОРЯНОТО ЛИЦЕ БЪЛГАРСКИ СЛЕДОВАТЕЛ И СЪДИЯ ЩЕ ПРОВЕДАТ РАЗПИТ СЪГЛАСНО НПК В БЪЛГАРИЯ?

Задължен съм Ви за образователния семинар по Темата ! (който де-факто дадохте на Всички-Ни със серията коментари) .. Струва ми се, че би било от полза ако можете да консолидирате един вид Главни Правни Теми с конкретно насочване към конкретни кодекси, споразумения, (т.е. нещо като Basic Guidelines) . За Очевидно-Скорошно ползване от/в Групата. ------- Конкретно за тази врътка, която маймай Е Неслучайна : - Ако правилно Ви разбирам единствения възможен вариант за Реално Процедиране Е ако получим Разбиране/Партниране от Канада и/или Австралия ?

Ако имаме подписан договор за правна помощ с Канада и друг по същите въпроси- с Австралия, трябва и там да се направи анализ на текстовете, касаещи отказа за екстрадиция от замоленатата държава.Това обаче е задължение, включващо се в длъжностната характеристика на юрсиконсултите от отдел" Правен' към всяко министерство- т.е. юрисконсултите - държавни служители за такива "размишления" и правни становища получават заплата, която е от бг. държавен бюджет!Отбелязвам само ярките противоречия, получаващи се поради абсолютно прибързаното и необмислено съобщаване на политическата новина за съпричастност на определена организация- без значение дали е "Хизбула", "Ал Кайда" или марсианци...

Вероятно след екстрадацията му. На този въпрос Цветанов едвали би могълда отговори точто.

Ако и двете лица са двойни ливандско- канадски и ливанско- австралийски граждани, то е важно какво приема ливанското законодателство.То трябва да каже дали в конкретният случай лицата се третират като ливански граждани и да откаже екстрадицията им на основание чл.3 а.1 б"е" от Договора, или в този случай е възможна по-различна правна интерпретация.Май нашите политици си нямат елементарно понятие от сдъдържанието на двустранните договори на Р. България...

Нямат, котленце! Никакво понятие си нямат нашите политици, от договори! Надявам се, да прочетат твоя коментар...

А тогава защо всяко министерство си има правен отдел, защо има директор дирекция "Правен отдел", който е държавен служител и с атрактивна заплата? За да поема ролята на "бушон", нали?

Договор между правителството на Република България и правителството на Ливанската република за екстрадиция Дата на обнародване: 28.05.2004 Член 3 Отказване на екстрадиране 1. Екстрадицията не се допуска в случаите, когато: е) към датата на вземане на решение за екстрадиране лицето, чието екстрадиране се иска, е гражданин на замолената страна.

Цецо да си затваря устата, че освен бомби от там друго не пращат.

Ма тия нашите големи смешници, бе! Какъв атентат, какви атентатори, какви пет лева? То си е един обикновен пътен инцидент с пожар и загинали. Такива инциденти в БГ през годината има доста. Ама нали са израелци та дай ся да се правим на маймуни заради тях. Та нали ако е имало бомбен атентат автобусът нямаше само да е изгорял, а пък съседните автобуси да са си непокътнати, даже със здрави прозорци. Баси тъпаците ни управляват! Маймунска работа.

Смей се, бе! Тъкмо това е целта на атентаторите - с бомбите, да предизвикват смях. Сред смешниците и тъпаците...

Само сега започва разследването?

Сега разследването е в средната си фаза и изобщо не е достигнало нивото на бъде съставен и предявен Обвинителен акт.Липсва предявяване на оббвинението от прокурор, липсва даже разпит на обвиненото лице в досъдебното разследване...Рибата в морето, ГЕРБ тигана готви...

Сега Вече - става въпрос за Конкретно Действие от страна на България. Ако позволите - вместо да се изпотепаме помежду-Ни (както в материалите по Темата, и свързаните с нея) - първо да Видим отговора на Ливан. (Бих очаквал, че една седмица Е достатъчна.)

Участниците в атентата или заподозрени за атентата ?! Кое от двете? Разликата е огромна бе Цецо? Май пресилваш нещата?! Явно татиска е много силен?

Мале,мале,каква управленска импотентост на всички нива на територията БГ.Господи какво сбъркахме,че ни дари сББ,ЦЦ,Младенов и останалата,пасмина.

Сега очакваме Серегея да се изтъпанчи като Матросов на амбразурата и да защити "братята" ливанци.

"Който нападне Израел, напада България,- това са думите на външния министър Николай Младенов при посещението ме в Израел през януари 2013.

е щом знаем, че са в Ливан, защо ангажираме и други - "И Европол се включва в издирването на атентаторите от Бургас"

Леле малей...Сега и Станишев да го изтъпанят с тези партизани-терористи пред съда, та друг път да си трае за виновността на Хизбула...

Това е изключителен ход от страна на българското правителство. Всичко е в ръцете на ливанците да намерят въпросните две лица и да дадат показания пред БГ съдия и прокурор. Ако са невинни , ще ги изпратим с почести, обаче ...

ДупетоМладенов е свършило курса. Но вече си е намерило работа при еврейските си покровители. Да му мислиме ние, след като то, цецо крадецо и Буда ни вкараха във война с арабския свят, без да имат никакви доказателства за участието на Хизбула в атентата в Сарафово. А щатния комсомолски секретар Плевнята подкрепя всячески изброената пасмина, вместо като държавен глава да брани интересите на нацията.

И кои сте това "ние"?

Уважаемо, дупе! Защо не отговори на въпроса ми? Може би, си заето в момента... Ще изчакам.

Тоя Рапон Цецо, агентчето на Мосад Младенов и най-вече Буда ни набутаха в най-голямата провокация след тази за наличието на ОМП в Ирак, заради което последва нападението без след това нищо да не бъде открито там.Сега вече влизаме във война с целия арабски свят, обявявайки партията Хизбула, която управлява Ливан, в тероризъм. Така помагайки на САЩ и Израел торпедираме освен това и ЕС с всичките му други проблеми. Ето това е ГЕРБ - Гробокопачи на Европейското Развитие на България.

От "Кухите лейки" в 18:00ч. до "Буда" - /на всеки две минути коментар/, струва ми се, че сте роднини, а? Такъв синхрон и еднаква миризма...

"Флоров смята за правилно обявяването на името на Хизбула за замесена в случая. Защо трябва да го спестяваме, при положение, че имаме предположения обосновани"!!! - СМЕШНИЦИ! кАКЪВ си ти бе Флоров, да одобряваш ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ................!!! Това не е държава!

НEМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!! Бойко Борисов беше уличен в злоупотреба с власт /Мишо Бирата/ - ПОСЛЕДИЦИ НИКАКВИ; Цветан Цветанов беше уличен в не регламентирани доходи, той най-подло се избърса в родителите на жена си и НАП - ПОСЛЕДИЦИ НИКАКВИ; Николай Младенов се заиграва и работи за чужда държава и чужди интереси, нещо недопустимо и в Папуа - ПОСЛЕДИЦИ НИКАКВИ; Бойко Борисов е уличен с официални документи на спец. службите, като разработвано лице от престъпните среди, от всички политически сили ченгетата скочиха да го защитават, той се ОПЛЕТЕ В ЛЪЖИТЕ СИ - ПОСЛЕДСТВИЯ НИКАКВИ; Тиквата, Цвък и Еврейчето ни вкарват в ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНА ИГРА, изключително под влиянието на Израел и САЩ, игра, която е далеч от националният ни интерес - ПОСЛЕДСТВИЯ НИКАКВИ; В най-новата ни история няма случай български вътрешен министър да бъде задържан в чужда държава близо месец и няма случай, при който българският Министър-председател да бъде извикан в САЩ по такъв безцеремонен начин на килимчето, пред ГОСПОДАРИТЕ да дава обяснения и да получава нареждания!!! Едното нареждане разбира се е за обявяване на Хизбула за атентата в Бургас, без все още да са събрани достатъчно доказателства! И всичко това за момента остава без ПОСЛЕДСТВИЯ НИКАКВИ; Не разбирам глупостта на обществото и огромната степен на зомбираност, защото ако това беше друг, а не Бойко, щяхме вече да СМЕ ГО УТРЕПАЛИ С КАМЪНИ!!!!! ХОРА, СЪБУДЕТЕ СЕ!!! После ще е късно.................!

Много е елентарно всичко, и същевременно зловещо. Мутро-милиционерската пасмина жертва държавата ни, за да спаси собствената си кожа. Големият брат е обещал в замяна на тази услуга да си затвори очите за безобразията и фалшификациите на предстоящите избори и да крепи диктатора и българския Гъобелс тук още 4 години. Пък после - я камилата, я камиларя.

Пълно разминаване между институциите.Очевидно няма доказателства и всичко е направено да угодим на САЩ и Израел. Кухите лейки от ГЕРБ накрая не само, че ще ни скарат с всички, но и ще ни вкарат във война. Аман от това ГМО правителство от калинки, милиционери и продажници.

Има много случаи при които полицията е заслужила нашите подигравки.Но трябва да се признае че там има и много добри професионалисти за което трябва да им благодарим понякога.Тероризма стана глобална опастност.За това и целият свят ни следи внимателно какво правим.И българските органи трябва да правят това което се очаква от тях пък после да става каквото ще.Хайде поне в тоя сериозен случай не си правим глупашки политически шеги.Труден случай беше това и трябва всеки успех да бъде приветстван.

Къде видя професионалисти? Да не би при атентата при Червен бряг, когато изгоряха два спални вагона?! И на децата стана ясно,че това е дело на терористи, а не от счупена крушка...Само че "специалистите" с лопати унищожиха уликите, а ръководството на МВР забрани антитерористичния отряд да разследва по горещи следи!

Чуваш ли се какво пишеш!??? Цитирам: "българските органи трябва да правят това което се очаква от тях"!!! Извинявай, но ТОВА Е МАЛОУМНО! Значи без значение на ситуация, факти, национален интерес - трябва да правим каквото очакват от нас, по скоро КАКВОТО НИ НАРЕДЯТ!!!!! Човече, осъзнай се..................

Чудно защо говорите в минало време, като че ли 'случаят' е бил разрешен. Няма правна система, която би приела 'обосновани предположения' /каквото и да означава това/ за основание за приклчване на случая. Предположенията за това са предположения, защото само си предполагаме, а нямаме доказателства. А в случая на всички ни е ясно кой ни внушава предположенията. Още повече, че цял народ бяхме свидетели, че 'обоснованото продположение' беше направено от Израел 5 мин. след атентата, а нашите 'професионалисти' няколко месеца се мятаха насам-натам, но през цялото време твърдяха, че няма доказателства за Хизбула.

Вътрешният ни министър събужда в мен един неистов смях. Мисли си че ще се размине със събирането на доказателства ама уви. Осра се брутално и жестоко и то пред целият свят.

Ало, Пиш-манекена, коментирай нещо бе, човек - Министър си бил, от братя Галеви си се учил, все с нещо можеш да разграничиш от Станишев...

Това соца много реве бе! Сърцата им се кинат. Имам чуството, че повече мразят България и от себе си даже, а камо ли ББ с помошта на другите баш десните да земат власта както се очаква на изборите!!!!Малей що хълцане,ритане и цвъркане в турскоалено че настане,не е истина!

Странно как когато вкарваш страната в битка между държави, битка от която нямаш никакъв интерес, а може да претърпиш големи щети, се вика ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ!??? Май нещо Ви КУЦА РАЗУМА,а!!!

А може би просто няма вариант неутралитет, и от двете злини трябва да се избере по-малката за нас ?

Кои са тези 'истински десни', с които мутрата ББ ще спечели изборите - да не би да е Едвин Сугарев и други подобни?!

"Атентаторите"? Не бяха ли само заподозряни?!

Сега нагледно ливанците ще ви научат на право - ще ви обяснят какво е обосновано предположение в наказателно-процесуален смисъл и ще ви направят за резил пред света, тъй като никакви доказателства не сочите, че определени лица, граждани на трети страни са ползвали документи, печатани на принтер, който "умните ни специалисти" проследили да се намира в Ливан! Цветанов, Младенов и Борисов просто рано или късно ще бъдат подведени под наказателна отговорност за престъпление против мира - гаранция!

Гаранция - Франция ...

Егаси и смешката...

Това на израелците им стига........... До съд няма да се стига нито в България, нито другаде- просто нямат договори за правна помощ със съседите си.........

Не става ли с моряци, както докараха ония от Украйна за убийството на Луканов?!

Може! Какво им пречи да арестуват някой ливанец от Женския пазар в София, да го закарат в "къщата" в Копривщица или в Бояна, да го поразпита Ботьо Ботев (както той си знае!) и ей ти "атентатори"! Само че след това наистина Хизбула ще разкаже играта на България, за съжаление!

Да дават шиитите ... И Станишката с тях ...

не сам накарнил никого, казах че щом комунистите толкова много квичат значи балгаря варви в правилна посока, благодарение на правителството на боико борисов и герб *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този не знае къде се намират братя Галеви, тръгнал да иска арести на духове. И какво ще стане ако откажат да ни ги предадат? Израел ще обяви война на Сирия и Иран в знак на добросъседски отношения?

В България от 2011 година може да се ползва услугата електронна гривна за проследяване на хората под домашен арест, обаче на Галеви връзките не им стигнаха за да се вредят и те за тази нова джаджа и виж сега сиромасите кой ги знае къде се скитят из тъз пуста чужина, от кой край далчен се товарят с такси за благодарствени преводи.

Цвъки ли незнае къде са братя Галеви ? А тея 7 апартамента откъде са ?

Много точна реплика!

АУУУУ, НЕДЕИТЕ ГИ ЕКСТРАДИРА,ЗАЩОТО НАЩО КАМИКАДЗЕ СТАНИШКО ГИ ЧАКА ДА ГИ ВЗРИВИ. КО ША Я ПРАЙМ МОНИКА, ТРЕБЕ ПОСЛЕ НОВ А НЕМА!!

Физкулт....ура, ура, ура! Хванахме врага!

Леле-малеее... от един месец бият тъпана че разните му там отговорни лица твърдят че знаят кои са атентаторите а чак сега ще им искат екстрадиция. Да се смееш ли или да плачеш на изявлението че те видите ли ако атентаторите беха тука да знаете веднага щеха да си признаят.

Ами, смей се! И ръкопляскай. Щом смяташ, че атентатите се правят, за да разсмиват хората... Пише , че си лоялен.В скоби.Към собствената съвест, ли?

Смея се и още как, слушам ЦЦ че нищо не може ли да направят щото заподозрените били ливанци а аз поствам договора за правна помощ с Ливан и на другия ден почват да мрънкат ма той договора не им позволявал това или онава, мене пак ме гони смях и поствам договора за екстрадиция и о чууудо сега щели да искат от Ливан да екстрадират заподозрените. Абе тия ако знаеха какво правят още в момента в който ги натиснаха да обявят ливанските граждани за виновни трябваше да почнат със съдебните поръчки и молбата за екстрадиция да е готова а какво стана ходиха тук и там от 1 месец ни надуват главите че ония са в Ливан и чак сега когато я са там я вече като Галеви са си стегнали багажа им искаме екстрадицията. А кажи че тия представители на правоохранителните органи не са смешници в областа в която уж работят па после иди се сдържай като те напуше смях от неадекватните им изявления. И всичко за което пиша се открива за секунди в интернет а се предполага че тия мъдри тикви поне служебно трябва да имат я АПИС я нещо подобно.

Стига сте се правили на европолицаи! Нито им знаете имената на терористите нито ги знаете къде се намират! Колкото по-вече празни приказки говорите, толкова по-вече сеизлагате!

Тоя слънчасал ли е? Гледа като натровен

То, може да гледа както си иска. Проблемът е, че неможе да говори!

Тцъ! Проблемът му е, че не може да мисли!

Ама това е вица на деня!

този ОУГОФУЕН много филми гледа