Отнемат лиценза на ”Он Травел” заради изоставени туристи

Проблемът с туристите ни в Мармарис е решен. Те ще останат в Турция до събота, а престоят и връщането им обратно ще бъдат платени от турската фирма, с която "Он Травел" е сключила договор. Ще бъде отнет обаче лицензът на българската туристическа фирма.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички резервации на Он Травел за Дубай ще бъдат поети от Марбро Турс

Е те вече сами си окачиха некролога на сайта (името на фирмата изписано заедно, точка бг), както предупредих сутринта под предишната статия

Много ясно, продукта Дубай си е на Марбро, он Травел го препродаваше като турагент.

нощеска по телевизията даже казаха, че фалира

крайно време , събраха милиони и сега ще направят нова фирма . Но това само за народ . след още 13 г още няколко милиона и готово. ще останат само малките фирми които са най надеждни според мне

историята ва българина е позната.Сега се крият, не се вдигат телефони и са на обяд в счетоводството трети ден. резервацията по програма 55+ за идващата група през октомври пропадна, но с нея и парите, които сме платили за ранно записване преди 1 година. На такива фирми лиценза трябва да се отнема не само до живот, а до девето коляно да нямат право да упражняват такава дейност.Проблема е, че това нашето не е държава. Пак ще си регистрират фирма и пак ще ни мамят.

глупости, марборо отказват да вземат клиенти на онтравел, сега говорих с тях, офертата е да си платиш наново към тях и да чакаш да ти върнат парите от застраховката

Не си си изгубил парите. Застраховката им в ДЗИ ще поеме върне всички платени пари по провалените пътувания

Дали ще пътуваш или не, застраховката в ДЗИ ще покрие всички предплатени към Он Травел пари

Защо трябваше да се стига до втори инцидент с българи, за да им отнемат лиценза. Не трябва да се допуска по никакъв начин хора от тази фирма да регистрират нова. Мошеници! За съжаление те не са единствената такава фирма.

Да, прав си, логично е - защото не са си получили парите по пакетите от Он Травел.

Процедурата е следната: до 7 дни, считано от днес си вкарваш молбата при застрахователя ДЗИ. Прилагаш договора с Он Травел и молба за връщане на парите (по образец). До 15 дни след това чакаш да ти върнат загубените суми.

И какво от това? Он Травъл ще стане Бон Травъл и същите хора ще почват наново! Просто целият мениджърски състав на тази фирма трябва да има забрана за работа в този сектор на икономиката!

Молбата за връщане на парите (образец) може да се изтегли от сайта на ДЗИ. Най-добре се обърни към турагента си за съдействие.

Моля да се провер яват повече туристическите фирми, пълни мошейници са всички, обират хората после бягат и не носят отговорност, пътуват отново с автобусни профрами само с по един шофьор с екскурзии в чужбина! Проверки, така и потребителите ще са спокойни!

Просто този "Он травъл" ще продължи да работи примерно в областта на търговия с отрова за мишки и плъхове и пак ще има излъгани от него. Трябва да разследват управленския състав и да му забранят изобща права на каквато и да е фирмена дуйност.

Дори да ми върнат парите, след чакане от 1 година, почивката ми пропадна, а и да ги търся безрезултатно някак ми е доста унизително. ако не ми върнат поне парите ще ги осъдя за собствено удовлетворение.

влезте в сайта на миет и вижте регистъра на лицензираните ТО и Та, та те са над 2500 ! това всичкото читаво ли е??? кой ги контролира?

трябва ли да се издават лицензи на килограм, кому са нужни толкова туроператори

Защо е тоя вой? Важното е, че този път процедурата работи. Няма завлечени с пари туристи, а нещата се решават за броени дни. Какво по-хубаво от това?

По-хубаво от това е да не се стига дотам да се проваля почивката на хората

Така е, но във всеки сектор може да има фалити. Английски туроператори със 100 год история фалираха все пак наскоро. Важно е да елегантно да се излезе от ситуацията.

Он травел и Алма тур са едни от първите туристически агенции в България. Как може толкова години да работят добре с туристите и те да са доволни, а сега за има няма една година и двете фирми да ги фалират? Явно в полза на нароилите се нови ТА! Има нещо гнило в Дания (България).

По-скоро собствениците, защото те въртят парите и те нареждат къде и кога да се плаща.

Крайно време е да се забрани издаването на лицензи за в бъдеще на такива хора, днес са "Он травел" утре ще регистрират същите хора друга туристическа фирма и ..... какво правим тогава, едни и същи хора регистрират си фирми с различни имена и разиграват стотици граждани повярвали в тях. Ето например с фирма "Вени", тя имаше същите проблеми с туристи в Турция, отнеха й лиценза и сега е с ново наименование .....

Аз имам предплатена почивка по пакета Коледа в Дубай. Сега какво да правя? Да отивам ли в ДЗИ още утре да подаваме молба за възстановяване на платената сума. То е ясно, че няма да има такава програма. Платили сме по банков път и резервирали директно през ОнТравел. Или има начин да оспорим плащането в Банката? Моля за съвет. Сумата не е малка.

САМО ТАКА!!!

Kenn1111

Чета бая злобни коментари.Пътувал съм няколко пъти с тази фирма и в интерес на истината винаги всичко е било перфекто.Вай трябва да се дига не за това а защо стана така читави фирми у нас да фалират и какви са причините.Дали е туризъм търговия производство....факт е че българските фирми се топят като сняг на пролет.А отговора го вижда и знае всеки.Неадекватна икономическа политика в условия на криза от хора които винаги смятат че са прави.Лъжат ни всеки ден колко сме вързали та цъфнали а фактите са си факти.Фалити безработица топящи се доходи .....Така че Он Травъл са просто поредната българска фирма която предаде богу дух!

Няма проблем. Ще ти върнат парите от ДЗИ. Прочети з процедурата в предишните коментари.

Уважаеми Клиенти, Колеги, Партньори, След 13 години работа на българския пазар с близо 100000 туристи за този период, Ви уведомяваме, че вследствие на целенасочена антиреклама и медийна атака към дружеството ни в последната седмица и поради оттегляне на множество предплатени предстоящи пътувания, за ТА Он Травел възниква невъзможност да изпълни поетите ангажименти по сключените договори с потребителите. Във връзка с предходното Ви уведомяваме, че всички предплатени резервации са застраховани от "Он Травел" и съгласно договора за застраховка, ще бъдат възстановени от застрахователната компания ДЗИ Общо застраховане ЕАД по силата на полица "Отговорност на туроператора", която е в полза на нашите потребители и е с лимит на отговорност 1 400 000 лв. Уведомяваме Ви, че всеки, който има претенции, следва да изтегли бланката за предявяване на претенции към застрахователя, да комплектова със съответните документи, включително застрахователната полица и анекса към нея и да ги изпрати с препоръчано писмо или внесе в деловодството на ДЗИ Общо застраховане ЕАД

Съгласен!!!С двете ръце Това е България,как още има хора ,който да дават пари предварително на други хора,с тази съдебна система ,просто не знам. Едно време имаше поне мутри,оплачеш се дадеш им процент и те ти върнат парите.Това работеше. А сега ни мутри,ни държава,ни хаидутин ,ни партизанин...Всеки сам да грабва пушката и да се разправя

НЕ СА САМО ОН ТРАВЕЛ! НАСКОРО БЯХ ПО ПРОГРАМАТА 55+ В ИТАЛИЯ. ХОТЕЛА УЖ 4 ЗВЕЗДИ, ПЪК НЕ ОТГОВАРЯШЕ, ХРАНАТА- ПОВЕЧЕ ОТ ОСКЪДНА И МИЗЕРНА. БЯХА РЕШИЛИ, ЧЕ ЩОМ СМЕ ПЕНСИОНЕРИ -ХРАНАТА ТРЯБВА ДА ЕДНООБРАЗНА И МИЗЕРНА - ТРИ ВИДА ОРИЗЕНА САЛАТА, ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ, ТРИ ВИДА ПЕЧЕНЕ ПАТЛАДЖАНИ , САЛАТА ОТ СТЪРГАНИ МОРКОВИ... УЖ ПО ПОЛОВИНКО ВИНО И ВОДА, ПЪК СЕ ОКАЗА ПО 250 ГР. ТО ВИНОТО ТАКА СИ И ОСТАВАШЕ И ТЕ СИ ГО ПРИБИРАХА. ВСЕ ПАК БЯХМЕ ХОРА НА ВЪЗРАСТ. НИЩО, СМЪКНАХМЕ ПО НЯКОЕ И ДРУГО КИЛЦЕ.

моля за линк към бланката

И КАКВО СЪЩИТЕ ХОРА ЩЕ СИ ОТКРИЯТ НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ФИРМА ПОД ДРУГО НАИМЕНОВАНИЕ

Няма проблем,той собственика като всеки истински представител на БГ бизнеса има поне още 5-6 фирми, ако не баба му,жена му,тъща му...все някоя от тях ще отвори за другият сезон "Баба травел" например. Държавата и хората пият по една студена вода,собственикът е щастлив,балъци много.Това е България,как още има хора ,който да дават пари предварително на други хора,с тази съдебна система в тази държава ,просто не знам. Едно време имаше поне мутри,оплачеш се дадеш им процент и те ти върнат парите.Това работеше. А сега ни мутри,ни държава,ни хаидутин ,ни партизанин...Всеки сам да грабва пушката и да се разправя

Не че това има връзка към случая с изоставените турсити, но за празниците около 6ти септември ползвах резервация за България от "Он Травъл" и всичко беше ОК. Бяха много любезни, центие бяха нормални и аз си бях доволен.

"Потребителят писмено предявява претенциите си към Застрахователя в 7-дневен срок от датата на настъпване на застрахователното събитие, като описва обстоятелствата, свързани със застрахователното събитие, вида и размера на претърпените вреди и декларира с какви недоставени от застрахователя услуги свързва претенциите си." ... Само внимавай да не изпуснеш 7-дневният срок!!! Успех :)

Отенема се и доверието в ГЕРБ и г-н Николов, раздали лицензи на пестъпници, крадящи парите на туристите.

Де го чукаш, де се пука! Он Травел го имаше преди да има и идея за ГЕРБ! Публична тайна е, че е хранилка на комунистически отрочета.

И аз така с една друга фирма - два пъти бях във възторг, ама на третия изпищях до небесата

Боби

Абе ти нормален ли си? Имаш ли представа кой е собственик на Он травел и какво му е отношението към комунистите? Пий си хапчетата редовно защото шизофренията е вредна и за околните, но ако се лекуваш, може и да спрат да ти се привиждат комунисти на всякъде.

Боби

А такива като тебе които пък само говорят глупости за раздаване на лицензи вземете малко си напрегнете мозъчетата и помислете, дали фирма работила на на пазара повече от 10 години си е получила лиценза ей така между другото. Аман от специалисти и разбирачи по всяка тема

да знаеш да чакаш,да можеш да чакаш.........Застрахователите ще ти докарат от девет дерета вода и накрая ще намерят начин да не ти изплатят НИЩО!

Боби

А ти какво очакваш да получиш за парите, които си платил. Първо като ще си даваш парите е логично да се запознаеш малко с нещата за които плащаш. Защото ако се беше поинтересувал щеше да разбереш, че програмата 55+, която се финансираше от ЕС и затова беше безумно евтина, отдавана е спряна. Но част от хотелите продължиха по инерция да предлагат по-низки цени извън сезона с това име, за да могат и такива хора да си позволят, нормална почивка, а не на море в квартирата на баба Пенка от Приморско. Само че уви в туризма, а и не само там евтино и хубаво са две несъвместими думи, така че за каквото си платил, това си и получил. И не обвинявай служителите на туристическата агенция, защото в да не кажа във всички, но в повечето случаи това което обясняват служителите и това, което искате да ви се обясни са различни неща. И това че възприемате думите им по начин по който ви се иска си е ваш проблем

Боби

Ами влез на сайта на Он травел и да видим дали няма да го откриеш. Егати хората сте бе. всичко да ви се снесе наготово и после все някой да ви е виновен

Злобчо, вземи се поинформирай малко, преди да бълваш дневната си доза злост. Фирмата има сключена застраховка, която покрива риска от професионална дейност. Което означава, че хората, които са предплатили, ще си получат обратно парите. А това, че се кефиш, че фалира българска фирма говори и за състоянието ти вътре в теб. Ти мразиш себеподобните си. Само не забравяй, че хляба, който го ядеш идва от български фирми, работата, която работиш ти я дават български фирми, пенсиите на майка ти и баща ти - идват от приходите от данъци и осигуровки от български фирми, и тн да не продължавам, но ме разбра. Ако наистина си българин ще искаш българския бизнес да се развива, а не да фалира.

Kenn1111

Вместо да плюете по Он Травъл си задайте въпроса защо толкова български фирми фалират.Он Травъл беше една от добрите фирми в бранша.Просто икономиката в страната е в трагично състояние и те са поредни труп сред плеядата фирми които у нас умират всекидневно.Това е важното и за него трябва да се притесняваме-калпава икономическа политика в условия на криза,безработицата,галопиращите нагоре цени ,неадекватно държание на управляващите.

Пътувала съм няколко пъти с тази фирма и винаги всичко е било перфектно.Винаги са били много точни и коректни.Даже веднъж поради забавяне на полета, не по-тяхна вина , а поради лошо време ни върнаха пари! Май на нас българите наистина ни е най-лесно да плюем и да се отричаме от всичко , преди да се запитаме защо е станало така?Защо такива големи фирми започнаха да фалират нека се замислим... както е трагнало скоро и държавата ни ще фалира...