ВАС отхвърли жалбите срещу отнемането на лиценза на КТБ

Върховният административен съд отхвърли жалбата срещу решението на Българската народна банка за отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка.

Обратно в новината

Коментари - ВАС отхвърли жалбите срещу отнемането на лиценза на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

фашистко комунистически грабеж на частна собственост, достигаща до картините...

Мими, може би ги нямат тези пари в брой! Такива фирми има, за съжаление, всички не са като нас!

Какво нахалство от фирмите източвали банката Защо като не трябвало да е в несъстоятелност фирмите не извадиха 2милиарда и върнат на хората а трябваше държавата да тегли кредити за това .

ЦИТАТИ ОТ ВЕСТНИЦИ И СТАТИИ: - "БТК - войната започна Цветан Василев може да изгуби първо управлението, а после и собствеността си върху телекома." - ".....Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са силно възмутени от отлагането на съдебното заседание за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) за февруари..." - "Софийска градска прокуратура (СГП) отказа да образува досъдебно производство по сигнал на "Протестна мрежа", засягащ депутата от ДПС Делян Пеевски. " - " Върховният административен съд (ВАС) изненадващо отказа да разгледа жалбите на основните акционери в Корпоративна търговска банка (КТБ) срещу отнемането на лиценза й от БНБ." ТЕ, ТАКИВА РАБОТИ! МДА-А-А....

Най-силно мпечатление от цитатите прави възмущението на премиера и финансновия министър. И съдиите взеха мерки, при това предсрочно!!! Съдът е независим, ние вярваме!

Значи актът на БНБ може да се обжалва само от квесторите, назвачени от същата институция. Така е защитен интересът на инвеститорите в България. КОЙ не се е досетил за абсурда, като се е произнесъл, че административният акт може да бъде обжалван единствено от лица, които са назначени, и са в подчинено положение от административния орган, издал акта! Равносилно е да се твърди, че Заповед на Кмета може да се обжалва от зам. кмет, или от гл. архитект, и тем подобни безумия! Пак гнили ябълки в съдебната ни система. Ченалова 2 и Ченалова 3. Дългата ръка на Пеевски прозира!

Хехехехехе. Е това заключение на ВАС ме уби. Алоу тези да не мислят че са още тоталитарните времена, когато хората нямаха никакви права и държавата се упралвява от партията? ВАС да вземе да прочете основния закон член 1 - Цялата държавна власт произтича от народа. С решението си ВАС противоречи на Конституцията!

мммдаааа...и ся кво става с бочката? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

mmm

Друго решение не можеше и да се очаква.Нали и те са от същата банда-мафиоти.Ако някога се създаде закон за отнемане на имуществото,за което не може да се докажат доходите много от българските новобогаташи,включително съдии.прокурори и адвокати ще обеднеят.

Юридически хватки за протакане. Оставя се време за разграбване на активите на КТБ. Уж всички бяха за огласяване на досиетата в КТБ , но сега е наложен пълен мрак. Нали прехвърлиха кражбите дасе платят от вички нас и сега ГЕРБ и коалицията са доволни.

Съдът ни умее да взима "правилните" решения.

Просто живеем в "правилна" страна.

.......акционерите нямат пряк и личен правен интерес да обжалват решението на БНБ за отнемането на лиценза, пише "Правен свят". Според българската правосъдна система излиза , че акционерите нямат правен интерес да защитят собствеността си , но виж Хидроинженера и Пеевски имат защитен от Цацаров правен интерес да фалират банката, та ако ще и след това и държавата да фалира.

Дваорецът за фараони КТБ рухна! Искам да видя онези, които подхранваха вярата, че всичко било наред и с няколко стотин милиона банката щяла да си живурка тихичко. А, ми не! КТБ е престъпна структура, която е мамила хората да си дават парите, взимала е държавни поръчки и е грабила, от където може. Искам да видя Иван Костов, Коце Тренчев и цялата пасмина синдикалисти и т.н защитници наред с онзи брадат мошеник отец Никанор, който поддържа руския календар в манастира си и не спазва нищо от българския канон. Къде е Ботев и къде са останалите хоботи, които се храниха с ограбени пари?

Гума, бате ти май си последния неразбрал какво се случи - изглежда си спал твоя си зимен сън:) иначе да прав си - КТБ е престъпна структура за сметка на ПИБ която не е защото Цеката е много ама много свестен и готин, за сметка на ЦКБ която също е много читава банка защото ТИМ са баси пичовете и честни граждани...абе Гума заради такива галфони като тебе ни оправляват такива бандити като тия.

Чакай Минке за китка! Това, че описваш някакви ТИМ, ПИБ и т.н. и затъмняваш КТБ показва, колко са ти тъмни нещата. Скандалът с КТБ ще покаже неща, от които ще се червиш! Освен това не ми слагай в устата ПИБ и ТИМ, защото за тях никой не пише в тази статия.

Гума, какви аргументи видя в това решение, та си такъв оптимист за верността на твърденията ти. То е годно единствено за тоалетната!