Литва продава бункер от Втората световна война

Комплекс от военни бункери край град Неринга в Литва, построени от фашистите през Втората световна война, ще бъдат пуснати за продажба.

Обратно в новината

Коментари - Литва продава бункер от Втората световна война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

може и реакторите за аец белене да ги сложат в музеия, за да знаият хората как русия ни е измамила да им платиме един милярд и з00 хиляди за нещо което не ни е нужно. даже по добре, могат да демонтират паметника на съвецката армия и на постамента да сложат реактора от белене като маметник на руско-съветската измама.

Невероятен превод!

..да си го почистят и постегнат..,че както са я подкарали ще им потрябва ...за 3-тата !!!...не се базикам !!!

Да не го продава - скоро ще й трябва.

" Защитеният от държавата комплекс, като арсенали, командировки, други бункери, барутни дворове, остава като културно наследство." Командировки??? Превод в прав текст с гугъл?

албанците с техните гъби-бункери и противоатомни скривалища, които са строени след работно време от всяко семейство по заповед на енвер ходжа, който бил луд да прави съоръжения за случаите на ядрен апокалипсис. апропо, могат да го превърнат в хотел за фенове на екстремни изживявания. а пък бизнесът за настаняване на туристи в противоатомните гъби-бункери особено по кройбрежието отдавна се практикуваот местните им туроператори.

пръснати из цяла албания. допълвам инфото. бай дъ уей, някои от тях са били използвани за съхранение на бов, други за складове и т.н.

Американците са свикнали да получават, не да купуват та за кого са тези парлами, уж продажба?

що бре?? аляска си я купиха!

А ние защо не продадохме мавзолея, а го разрушихме след 4 неуспешни опита? И продължаваме да рушим, този път като управляващите отдават без пари исторически ценни обекти на саморасли бизнесмени, които да строят бира-скара и паркоместа.

скоро ще им дотрябват

В България единствения немски бункер край Обзор първо бе превърнат в клозет, а после предоставен без пари разбира се, на местния феодал - олигарх, за да го разруши и да построи хотел на това място. Същата клозетно булгарстанска съдба сполетя и прабългарските валове зад обзорския плаж на север - разрушени, за да може една немска компания да си построи хотелчета, в които българи няма да стъпят.

Барутен двор!... Кърти! Хихихи!

Такива бункъри има по цялото крайбрежие , лежат в ланшафт като свръхдимензионирани гъби . Продадени такива , неизвестни : сугурно някое дядо там си скри дамаджаните от агентите на централното финансово разузнаване - червените комисари на НАП. Брутализмът , като стил , ера на архитектурни възгледи всъщност триумфира из цяла България . Кой не познава вдъхновен от финансови съображения групов ансамбле на Хрущовките ? Красотата на китайските стени , присъщ на всеки колкото и да малък , български град ? Умни разрешения например с утопления на такива комплекси , мостърното изпълнение в столицата ?

наричана още "Прасето на гърба" !!!!!! дали не се нарича гърба на прасето Ъ.

и малко да се мисли. И като не се познава нещо, то може да се прави справка. С уикипедиа например. Иначе се пишат статитии пълни с грешки от всякакво естество. Един бункер НЕ МОЖЕ да e бил батарея. Батарея е военно подразделение в артилерията. Обикновенно включва 4 или 6 оръдия. Бункерът е съоръжение. Грубо казано сграда. Смешно звучи "батарея за отбрана на въздуха"... От какво ще го отбранявате този въздух - от комари, врабчета или самолети. Правилно е да се каже "батарея за противовъздушна отбрана", още по точно "зенитна батарея". Не мога да си обясня, как ще бъде построен през 1939 от ФАШИСТИ?! До 14.06.1940 Литва е независима държава. После принудително става част от СССР. Германските войски се появяват на нейна територия след 22.06.1941... Спирам дотук.

За бункерите и батареите си напълно прав.Може би са имали предвид,че иде реч за цял комплекс от военни съоръжения,с разположени там противо-въздушни оръдия/батарея. За"фашистите"винаги ме избива на смях,от тоталната неграмотност. Партията,завзела Властта в Германия през 1933г.и Райхс Канцлерът Хитлер са национал-социалисти по заглавие и идеология.Фашисти-в Италия,при Дучето,години преди Хитлер.

Как ще коментираш "командировки" и "барутни дворове" ?! :)

Как да го коментирам-просто ми обърна внимание на още един спам. СмЕх!

Ползван е рускоезичен източник, където пише, че бункерите са построени от НЕМЦИТЕ. Предполагам, че думата "фашистите" е употребена, за да не обидим немците :-) В руската терминология употребената в източника дума "батарея" има значението - освен на военно подразделение, И НА "фортификационное сооружение (укрепление)". В източника всичко си е тип-топ ...

Германците са били голяма работа по времето на фюрера, но бабето им разказа играта и ги превърна в зомби!

какво означава построени от фашистите?? дали че са ги строили съпартийците на мусолини, или се има предвид членовете на националсоциалистическата германска работническа партия ?

ами така де, социалисти и комунисти от Германия са ги строили, и са пророкували появата някой ден на Путин.. той ще прати свой емисар-милиардер и ще купи бункера ..