Литийно шествие отбеляза 146 години от Освобождението на София (снимки)

Цветя и венци бяха поднесени пред паметниците на ген. Гурко и на Цар Освободител, както и пред Паметника на българските опълченци

Обратно в новината

Коментари - Литийно шествие отбеляза 146 години от Освобождението на София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито кмета нито някой от управляващите не участва в отбелязване на събитието. А може би празнуват бомбардировката на Дупница от Великобритания и САЩ?

Газ пик@я

Да честваме, докато Дпс и Пп не са ги забранили тези чествания и не са нарязали паметниците ни

за последна година ви е челеби, та аре харно да вие. После вече аферим няма да ви правим. И на Делян паша скута, че цункате. Гяури.

руска пропаганда. България е освободена от каубои и един японец. (за японеца е сигурно).

Забравиха да празнуват превозването от Британския фолт на над 30 хиледната армия на Сюлейман паша от Албания до Александрополис за да може завършилият Сорбоната паша да изнесе на старозагорското население разяснителни лекции на тема "Няма ТУРСКО РОБСТВО" над 20 хиляди българи са "ПАДНАЛИ" след увлекателни разаснения на темата "Няма ТУРСКО РОБСТВО" през юли 1877г.

Трябва да се построи паметник на Британкия флот до тоя на американските ледци за да се знае КОЙ - КОГО не е освобождавал ...... от робство и/или неробство

България е освободена от турско робство от 6-ти или 7-ми (няма голямо значение) американски флот, самолетоносача е газил у перловската, та тогава Ейбрахам Линкъл е открил (слизайки от въпросния самолетоносач) че то робство няма и решил освобождението от НЕробство да го пише на Русия.

Ха ха

Събаряте паметници но историята не можете да промените. Русия е нашата освободителка. Обичаме ви братушки

Прочетете статията и кажете КОЙ е освободил България от турско робство.

Робство никога не е имало,защото в България никога не е имало роби. Освобождение няма.Има поредна война между две държави и едната излиза победител. Следва мирен договор от 3-ти март между османската империя и Русия където де факто си разпределят зоните на влияние на нашата територия.В този договор името България не се споменава НИТО ЕДИН ПЪТ. Добре че след това великите сили се намесват и България се появява на картара отново ВЪПРЕКИ яростната съпротива на Русия

Ми набити на кол, изнасилени и изгорени е имало. И кръвен данък е имало. Но явно това за теб не е робство, а нещо нормално.

Иди в Батак. Поклони се и замини за Анадола. Не се връщай. Никога повече не смърди в български форум. И пари за път, фес, вазелин и обрязване ще ти дам. Просто се махни при твоите.

SS-Nebel

Усрайна ни освободи! С прогресивно мислене и зелени жужета!

Боже какъв срам! И тези изроди които поднасят цветя на окупатора се наричат...българи. Нямат ли грам достойнство?

Фъкин шит си ти

Тук нямат чувство за хумор, а и лоботомия.

Братушките се сетили и за България при ДЕСЕТАТА си война с Османската империя. Слава и вечна признателност, че не са постигнали това което искат, а именно да сложат ръка на Проливите, а по този начин и на България!

Генералът кат орел ескадроните повежда, а орачът се запрел и омаян ги изглежда: чини му се, че е сън... Изведнъж с туптенье, с звън приближават кат вихрушки. Той си шапката свали и ги поздрави: здравствуйте, братушки!

Таланливият и успешен генерал Гурко е украинец!!!!!

До ,,истината " Генерал Йосиф Гурко е Белоруски благородник, За сведение,а не укра.

Поредния, жълтопаветен неграмотник.

Не е за вярване! цветя и почести за Руските престъпнци и и нищо за нашите братя освободители Американците само минети от управляващите.

Някой тъгуват за загубените си фесове. Не знам какво празнувате!?!

Браво ,българи !Историята ни никой не може да заличи !

Не е за вярване! цветя и почести за Руските престъпнци и и нищо за нашите братя освободители Американците само минети от управляващите.

Чудесна новина, но защо е сложена най-отдолу а по-напред има статии за господин Тагарев, Зеленски, САЩ и тн?

kato gledam samo popove .....sram za bulgarskata carkva!!!! tochno rusnazi sa goneli religioznite!!!! idioti!!!

Няма ли някой европеец да осъди действията на събралите се руски тролове. Почетат един насилствн акт на сепаратизъм. Ама не ви ли звуча като един модерен европеец, а?

О, като прочетох заглавието и за миг си помислих, че държавната власт в лицето на Правителството е организирала това шествие но уви... Яснооо, скоро и паметникът на Цар Освободител ще бъде демонтиран за "ремонт" за няколко години и за няколко десетки млн. лева.

Какъв срам да празнуваме окупацията.

Срам ме е, че в България е пълно с предатели като теб. Преди разправящ ни колко добре ни било под османско робство, все едно си живял тогава и разказваш от личен опит.

София не беше ли освободена тогава от американците?

_stankow

Да, доблестните американски войници от Корпуса на морската пехота освобождават София от петвековното руско робство, под което стенат братските български и турски народи. Има запазени селфита оттогава, можете да ги видите на страницата на https://bg.usembassy.gov/bg/ И един самолетоносач, закотвен в Перловската река ! :D :D :D

Какъв ген. Гурко, какъв Отон Райх??? София е освободена от отряд на ген. Юлисис Грант, подпомаган от капитан Пършинг.

_stankow

Имало е и доброволчески отряд от украински доброволци, които в решаващия момент са атакували и прогонили руските орди, окупирали за 5 века нашата родна София :D :D :D

Какво Освобождение бе? Нали не сме били под робство, а сме цъфтели цели 500 години при османското "присъствие" по земите ни. Не знам защо е било и това Априлско въстание, защо ли още мирише на кръв в Баташката църква? Защо ли Левски е бил обесен? От какво е искал да ни освобождава Ботев?

Ми то нали робство не е имало. Май са не били окупирали, сега пък освобождение... И вие не знаете какво сме.