Половината кандидати за СУ знаят български за „двойка”

Почти 52% са двойките на предварителния изпит по български език и литература в Софийски университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от университета. Същевременно няма нито една пълна шестица.

Обратно в новината

Коментари - Половината кандидати за СУ знаят български за „двойка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Значи получилите двойка по български език игноранти стават за народни представители. Пратете ги депутати в Парламента, той гъмжи от селяндури с диалект. Има простаци в НС, които не са се изказали дори веднъж, за да не им лъсне необразоваността, но има и такива, които ни заливат с нови термини. Пожарникарят Борисов масово използва -е накрая на глаголите - "мислиме, правиме и прочее. От него, както в песента "От теб се учим, партийо любима" се учат и останалите милиционери в Народното събрание. А те са мнозинство, още една година... Недоучеността триумфира, държавата е под дъното.

Ти остави бъдещето, ами това е и настоящето, и близкото минало! Понеже болшевишката помия успя да измести истинското образование, още преди 30-40 години започнаха да излизат тепигьози от образователната ни иситема. Ето това е времето, за което процесът се показва с пълна сила - 1-во поколение тъпаци, което изкара второ поколениее вече утвърдени тъпаци. Всеки подобен процес се утвърждава за две поколения - закономерност. От 10-на години започна стремеж към иницииране на промяна. Е, можем да очакваме да даде резултат след 20-на или 0-на години. А понеже сме тъпаци, гледаме и коментираме какво било направило сегашното правителство. СМешно е, едно правителство няма време да направи промяна в такива мащабни и инертни процеси. Това е реалността. На една добре разработена нива и лошият стопанин ще посее и пожъне. Но когато години наред лошият стопанин убие земята, след това и мног одобър стопанин дълги години няма да може да изкара добра реколта. Т.е. нужни са мнго години, за да се промени нещо към по-добро, след като оттам са минали болшевики. И не е само в България така.

Половината кандидати за СУ знаят български за двойка..... Никой не знае. Всички, които могат за зубкат, имат добра памет и посещават подговителни курсове на СУ и приближени проверяващи имат високи оценки, това е свързано с много, много пари.

Въпрос към СЕМ: Какъв е приносът на бълг. медии за това омалограмотяване и невежество на подрастващите?! - Дали то е насаждано умишлено (по схемата с чалгата), или е плод на естествен процес, предхождащ развитието на телепатични способности у населението!

БЕС КУМИНТАР!!!!!

знаят български за двойка, може да означава различни неща: -не са чели произведенията -не излагат логично и свързано съдържание -не са писали това, което е казано на подготвителните курсове към СУ -не знаят правописа Много е важно, след като се отваря дума за това, новината да информира, кое незнание се оценява за двойка!

Най-вероятно става дума за такива дет не могат да свържат нормално изречение, после не могат да го напишат правилно, и накрая си нямат и идея за кво пишат преди, по време и кат завършват висшето си образУвание.

от пръви клас мразим даскалиците по бг език и литература - начина на преподаване на материала и изпитването им беше толко тъп , колкото и виенето на ходжа от минаре

Всички плюят кандидат-студентите, може би донякъде имат право. А защо не се замислите как се провежда този изпит? Защо трябва да е изпит по български език и литература? Какво общо има един юрист или историк с литературата? Сигурно по-голямата част от тези деца не са посещавали така наречените кандидатстудентски курсове към СУ и затова имат ниски оценки. Явява се един преподавател и започва като поп да чете евангелието тоест така наречените теми. Нещо написано извън план конспекта по темата може би се счита за грешка. Ами човекът може да има по различно мнение от това на мастите професори и литературни критици. Защо този изпит не се провежда по друг начин - тестове, есета или друга форма, без папагалското запомняне на някакви теми. Господа от СУ няма нужда да ходите по чуждите университети за да изучавате техния опит за приема на студентите. Обменете опит с вашите колеги от УНСС, където според мен субективния фактор е изключен

На това му се вика отмъщение, дори не се бях сетил. 20г. псувахте учителите, е върнаха ли ви го? И все още продължават. Продължавайте да ги третирате като отрепки и още поне 10 випуска ше бъдат прецакани. А и на България висшисти не и трябват все още.

при тази методика на образование у нас която все още разчита на зубренетно а не на мисленото нищо чудно.

бе азне знам колко знаят половината кандидати ..ама ми е странноКОЙ и КАК проверява...май проверяващите са гола вода и от кол и въже чини ми се.))))) пък и критериите що ли така никъде ги няма.???? май май всчико работи така щото да минават мутроподбни в зародиш ??или се лъжа?

Ами ако посещяавам кандидат-студентските курсове, организирани от СУ сигурно ще изкарам най-малко 5.5. По ключови фрази проверяващите пишат оценки

Ако кандидатите за ВУЗ са на Вашето ниво на грамотност - резултатите с двойките са напълно закономерни... По всички критерии, без никакво значение кой проверява!

има имаааа и въпросът е проверяващите доколко знаят български....че май нещо бая сдухани прверъчни комисийки си спретват...то пък и shaked, not stired би следвало да знае че изпитчето е по 30 кинта...и що да знаят български, като може още да се ръсят ...анадън му пишман ингилизино?)))))

Съгласен съм - половината знаят, половината не знаят! Не разбирам къде е проблемът? И заглавието на информацията е подвеждащо - младежите знаят българския език, само дето не могат да осмислят темата, да формулират тезата и да я защитят. И затова бих попитал онези с крайните мнения - а те по коя от двете теми биха писали, като толкова много знаят? Мдаааааа, българинът с това е известен, че разбира от всичко, а най-много от футбол, медицина, образование. Смешници.

ех чалга, чалга...чалгата им изпи мозъците.

Напълно нормално.Горко и на тази Държава ,където един уличен полицай получава по-голяма заплата/да не говорим за другите привилегии/ от учител с висше образование.

Не виждамкакъв е проблемжа 80% да са под Среден по знания, като с такива знания се става общински съветник, кмет, премиер, въобще имаш перспектива за развитие. Лошото е ако си учил, че тогава никой не те ще.

Едва ли на СУ му трябват за студенти всички завършили средно образование!

Моля не плюйте по децата. Мислете реално- половината от тях знаят нещо, а една четвърт са добре подготвени. Просто останалите не са за изпити с високи критерии по бълг. език, но може да са отлични математици, физици или химици и биолози. Спомнете си как преди години се кандидатстваше само за едно бисше училище и не си струваше да се пробваш там , където не ставаш... А сега - ти опитай пък може и да стане.

Ама,моля Ви! Не ми говорете за "математици, физици или химици и биолози", които не владеят правилата за писмена и говорна комуникация на български език (и други езици в допълнение)! Става дума за университет, а не за колеж по растениевъдство или приложни занаяти! Разбира се, децата не са виновни - те са огледалото за родители и учители, както и за учебните програми на МОН!

Нали си плюете учителите, хак ви е сега с гениалните отрочета.

еми това е положението хора. в услови на разпадащо се общество е нормално това явление да се забележи.те тия освен за чалга и напомпани мускули, силикони и др. първенющини за друго не мислят. лошото е, че освен в здравеопазване, соц.политика и в образованието се засичат недъзите на обществото и то не на кое а на младото общество,което се очаква да бъде бъдещето на страната. то не се знае дали пък и ще има бъдеще тази страна при положение, че всеки втори заминава да работи, учи и живее извън нея.после защо управляващите продавали държавата ами кой ще ги спре...? питам аз

Явно, пишещите до тук не познават и част от проблемите !! Всеки 12 класник се явява на тест/ зрелостен /. Този тест ожтива в София, а там се налага шаблона от проверителите !! НИКОГА НЕ СЕ ЗНАЕ , КОЛКО Е МИНИМАЛНИЯ БРОЙ ТОЧКИ ЗА ОЦЕНКИТЕ !! ВСИЧКО Е СТЪКМИСТИКА !! ОТ ГОДИНИ Т.Н. СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ !Защо отпаднаха приемните изпити ??

Бравос, вземете заплатите и бонусите на тези, които са им писали шестици и са ги докарали да кандидатстват, ама пък как да върнем неграмотните големци...Боже, опази ни, все пак е Великден..

Нещо сте се объркала, скъпа, днес кандидатскват с тройки и все някъде ги приемат.

Еми да. Учителите в средното ги пускат с 3ки да минават в горните класове вместо да ги оставят да повтарят... ха кажете къде е проблема!?

Срамота бре, (проекто)Бъдещи Мъдреци ! -------- Хей, Колеги/жки : -- струва ми се, че има немалко Добри Учители (тук във форума) Българ(к)и отблизо-и-далеч; Едно мъъъничко Начало ?! (чрез уеб-базирано обучение/туторат )

Аз на това средно образование отдавна съм му сложил хасковски тиранти! МОН е паразитна структура, регионалните инспекторати са парзитни структури...