Коментари - Пострадали от катастрофи искат линейки на ключови места по пътищата | dnes.dir.bg
назад

Пострадали от катастрофи искат линейки на ключови места по пътищата

Да се разположат екипи на спешна медицинска помощ на ключови места по пътищата в страната, както и да се въведе здравна пътека за хора в кома след изписването им от здравно заведение.

Обратно в новината

Коментари - Пострадали от катастрофи искат линейки на ключови места по пътищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мога да определя предложението като адекватно в частта му за клиничната пътека и неадекватно в частта му за новото позициониране на линейките, защото в голяма част от областните центрове има дежурен на смяна само 1 (един) реанимационен екип, който обслужва както пътно транспортните произшествия,но и миокардните инфаркти и пациентите в кома породена от различна патология - просто няма лекари, които да работят в бърза помощ поради заплащането от 590-690 лева месечно. Ако сложим екипи на възлови места ще се оголи покриването на другата патология и като краен резултат ще загинат много повече хора поради забавяне на здравното им обслужване. Фелдшерите не са обучени да правят интубации и да обслужват тежки пътно транспортни произшествия.

Аз пък предлагам - тъй и тъй българина кара като луд по улиците - да вземем да наемем 4-5 милиона лекари от цял свят и да се забрани продажбата на леки автомобили, като те бъдат заменени от линейки, като всеки ще има собствен екип в колата си. Кардинално се решава проблема с пострадалите при катастрофи, като се намалява и пренаселването на Индия, допринася се и за намаляване на световния глад - така де, нали имаме най-здравата икономика в EU.

Този председател на Асоциация да вземе да намери спонсори, да закупи с парите линейки и да плаща на екипите, които ще кибичат по Кресненското дефиле. Аман от популисти!

Откъде такива екипи като няма вече лекари, няма болници, няма и линейки? Само ей така да има какво да се пише, много умно.

живея в град в германя, малко по-голям от пловдив и като население и като площ...тук е наи-бурзата спешна медицинкса помощ за цялата провинця- 5мин. ок! но като линеика, полиця, поярна и прочие карат с буркан и сирена- няма кола/ хора в движението,които да не направят пут. много е важно уважението кум работата на тези хора, кум пациентите които имат нужда от тях, а не само на да се говори, че в бг не идвали на време...не идват защото в повечето случаи не достигат екипи ( знам че има 5 спешни екипа на деюрство за цяла софя!!!!), не им се прави нормално пут...просто темата е дулга... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пак някой си прави реклама с позабравени инициативи. Дали линейките трябва да киснат в дъжда часове или да пристигат навреме е съвсем друг въпрос. А този човек , председател на собственото си "сдружение" изглежда живее с мисълта, че е извършил нещо много значимо за хората, нещо, което никой преди него не се е сетил да направи :)