Купувачът на Царските конюшни защитил държавните интереси

Новият собственик на Царските конюшни заяви, че е защитил държавния интерес по казуса. Съдът ще реши дали държавата е ощетена, категорична е Лиляна Павлова.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

интереса на капиталистическата държава е да се ограбва обществото. Значи интереса на държавата е защитен, на обществото обаче не е.

Янко Иванов, виждаме един измамник и крадец. Да се пазим от такива. Леко да не тръгна да си купувам имот от такъв.

I во нарушение: За продажбата на земята на Царските конюшни са приложими единствено разпоредбите на чл. 44, ал. 3 от ЗДС и чл. 84, чл. 85, ал. 7 и чл. 90 от ППЗДС. При продажбата на земята само на един от многото собственици на сгради и части от сгради, застроени върху въпросния терен, останалите собственици са лишени от правата си по чл. 85, ал. 7 от ППЗДС. II ро нарушение: Не е определена пазарна цена за поземления имот съгласно изискванията на чл. 90 от ППЗДС и чл. 43, ал. 2 от ЗДС във връзка с 1а, т. 2 от Допълнителните разпоредби на ЗДС. Чл. 85 ал. (7) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 61 от 2011 г.) По реда на ал. 4 се извършва и продажбата на идеални части от правото на собственост върху земята на физически и юридически лица, притежаващи идеални части от правото на собственост върху законно построена сграда върху тази земя. Чл. 90. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2011 г.) При продажба на земя - частна държавна собственост, на лица, притежаващи собственост върху законно построена сграда, изградена върху нея, цената се определя по пазарен механизъм от независим оценител, но не може да бъде по-ниска от данъчната оценка на имота.

Хора едно апартаментче 100 кв. метра е около 160 хиляди леда. Този тупан е купил 7,2 Декара за 1,2 милиона лева. За 1,2 милиона лева можете да си купите около 8 апартамента по 100 кв. метра. 1 декар = 1 000 m2 . 7,2 Декара са 7200 кв. метра , а това без да е във височина са 72 апартамента х 100 кв., ако се построят само на един етаж. 72 апартамента х 160 хиляди лева са 11 520 000 лв. това над 11 милиона лева. Ако врътне 5 етажна сградичка това са на 55 милиона лева. Хъм , вероятно обаче съдът ще ни обясни , че всъщност може да се построи само кучешка колиба ....

Имам 8000 декара конюшни в Полски Тръмбеж. Може ли да ми ги размени държавата въпросните конюшни в центъра на София? Нищо че нямат стойност, на мен ми е само за спорта, работа да си намирам. Моите са с половин декар повече, ама карай да върви, давам ги подарък!

Т.нар. демократи толкова бяха огладнели, като въшки, след като хората ги набутаха където им е мястото (в кучи г...з), че сега най-безогледно крадат и грабят народна пара. Иначе навремето доста бяха захлебили. Нали помните Стефан Софиянски - Усмивката, Любо Пъпката, Ваньо Костов, Надето Михайлова и прочие келепирджии как бяха разцъкали държавните имоти, че станаха милионери в зелено. Не говоря за СДС-арите по места, които пък лапаха не по-малко от "другарето" от БКП. Човек седи и се чуди как има още нещо за крадене. Това дето народът построи за 45 години, "демократите" не могат да го окрадат вече четвърт век.

Гледаш незаконна дейност и всеки от всяка една страна или институция се държи сякаш всичко е наред и няма проблем.И сега търсене на доказателства на принципа "под вола теле" вместо да направят проста справка за това на каква стойност са съседните имоти на кв.м. и да се определи дали "царските конюшни" са продадени под пазарната цена.Това е НАЙ-простото нещо което може да се направи за да се реши въпроса или е прекалено трудно за правосъдието. Единственото нещо което виждам в момента е много сочене с пръст,глупави оправдания,псевдо разточено разследване и никаква реална работа типично по български.

Абе тъмнина от всякъде, заменка с някакви офиси и така си купил конюшните и изобщо от къде ги има, как така станаха реститути никаквици които не са изобщо кореняци софиянци, изобщо далаверата е пълна, но за кого така и не ни става ясно. Важното е, че ние затъваме като народ и държава, че мизерията и оскотяването се шири по цялата ни територия, че хората нямат пари за топлина през зимата, че по улиците просяците стават все по-вече и по-вече, че докат се роят милионерите мошеници, обикновения човек изпада в бедствено положение и стига дъното... Това не се вижда от никого, рекламира се че българите патуват по Гърция, карат коли, имат влогове....ама кои българи бе Бойко, такива като тебе и обкръжението ти от айдуци, 80 процента от народа мизерства, що за държавници сте що за хора сте не мога да разбера, ако сте слепи имате близки и познати да Ви отворят очите за истинската картинка, пък слезте от тези лимузини държавни и самолети, огледайте се, ослушайте се ...положението е плачевно.

Е, стига вече сте ни занимавали с тия конюшни. То цялата държава е окрадена, сега решиха да осветлят поредната тъмна сделка. А, още колко като тази сделка са ставали? Стига вече сте ни занимавали с глупости. Страната се тресе от мигрански потоци, мизерията става все по-голяма, идва зима и се чудят поне 80% от българите дали ще я преживеят, а те тръгнали с конюшните да ни занимават. Пак отклонявате общественото внимание от важните неща, от жизненоважните бих казала неща.

Свършиха схемите от вида "1 долар срещу Кремиковци" и се започнаха многоходовите схеми. Към момента не виждам каква му е далаверата на този, но със сигурност не е платил 2 милиона за нищо.

difor

стига и вие, бе! имотът НЯМАЛ пазарна стойност! за к,ви държавни интереси става дума?? при това защитени! и на селския идиот му е ясно, че далаверите вървят с пълна сила. и ще вървят, докато спим или пишем коментари пред таблетите. Да дойде д-р Гилотен с изобретението си и да почне наред-първо от 240-те дебелогъзи дупетати...следващите се знаят от всички!

Това е светата троица на бедния духовно български "бизнесмен" строител! Да ги бутат и да се успокоят, че всяка сграда подобна на тези във Виена, Прага, Будапеща е бутната! Нека строят лъскавите грозотии бетон, метал и стъкло!

Тези наистина правят българите на идиоти. Сега какво ли ще измислят, за да се оправдаят за грабежа. Абе хора, има Закон за държавната собственост. Там ясно е записано какво може и какво не. Какво ми ги диплят сега едни глупости. Крадци и мошеници, всички които са участвали в сделката. Аз също купувам имота даже на двойна цена.

ТОВА Е СХЕМАТА ,ПО КОЯТО БЪЛГАРИЯ Е ОГЛОЗГАНА ОТ МОШЕНИЦИ ,с наши пари ,я да му видя потеклото на това момченце ,май ще стигнем пак до ЦК на БКП и ДС...!

Всеки един от горните лица говори пълни глупости, без да е запознат със законовите разпоредби. Начело с Примера и Л.Павлова. Инвеститорът също.

"собственикът на банката Цветан Василев обяви, че бил изнудван от Янко Иванов, зад който пък стои Богомил Манчев" Как са увързани нещата! Като свински черва!

Продавам 200 кв.м. идеални части от имот под блок в центъра на София за 1500 лв. кв.м

petrovito

Театър на абсурда. На всеки четири години си купуваме билети, за едно и също представление, където артистите се сменят, но кукловодите остават. И така вече почти 30 години.

или да плати повече или сградата да продължава да се руши. така всички ще бъдат спокойни нали

Да бе прочел, да знаеш, че не става дума за сградите, а само за земята.

Само като прочетох заглавието "Купувачът на Царските конюшни защитил държавните интереси" веднага ми стана ясно че ни будалкат. В Българя НИКОЙ не защитава държавните интереси!!!!!!

petrovito

зависи от гледната точка...теоретично всеки собственик на капитал, примерно фирма, или всяко частно лице е част от тази държава. Облагодетелствайки се, това лице засилва интереса на държавната частичка, която представлява...

Ьовиги

айде и ти сега. Тва е все да кажеш че колкото повече ла*на има толкоз повече зеленчуци ше пораснат щот има повече тор :-)

ми да беше гледал предаването за да ти е поне нещо ясно. Зрител съм на предаването и поне ми стана ясно, какво разбира човекът под "защитих държавният интерес"! Защото ако не е спечелил делото за него си, Тя, държавата си е продала всичко още преди 2005година. И не е правила НИЩО да си върне имота! А, сега, благодарение на ПРЕДИЗБОРНИЯТ напън на дъртата "столетница" БСП нещата се разсмърдяха. Реалното плащане, както се каза е 1,5млн. лева + сегашната сума + съдебните разноски за всичките тия години, които не са хич малки! Та, в случая, не е важно кой е купил, а кой си е траял толкова години за една незаконна сделка в ущърб на държавата!

тяхното уж "случайно запалване" и след това нов бизнес център на това място. Бас хващам!

Уф, хайде стига с тези простотии, бе, тате! Правото на строеж е вечно и неотменимо.

Значи ще има изнудване и извиване на ръце по мафиотски тогава.

управление на София няма спирка. То не бяха седесари,то не бяха гербери...и още има да усвояват.

То понеже при останалите не се крадеше....Вие толкова ли не можахте да разберете, че който и да дойде, без значение от цвят, краде? В България се краде още от турското робство, та досега, без спирка....

Фандъкови яхъри . праз голям. хората събират пари от закуски да ги купят, вие им завиждате. лоши хора .

Обява: В "защита" на държавните интереси търся да закупя земя и сграда в идеалния център на град София на цена 0,50 лв. за кв.м. Цената подлежи на актуализация в посока надолу!!!!

Много скъпо купуваш!!! Това са много пари 0,50 лв. за кв.м. идеален център на София.

Хвала на такива защитници!Ако не бяха те ,как ли щчхме да живеем!Преди си мислих,че народният съд е бил нечувана и ненужна жестокост, но вече смятам,че е бил изключително уместен и непобходим!И онези са били като тези!

Комунетата едно време ни убеждаваха, колко са лоши капиталистите и че на Запад децата преглъщат гладно пред магазините като Гаврошчета. А сега първи капиталисти и Западът пак е виновен!

3ащо, "едно време" бре, тарикат???,.. че сега, какво време е и Kои, са новите??? Aбсолютно, същите/Cтарите/!!... посочи ми, един от управляващите след 89 г. да не е бил роден и участвал в живота по време на соца?? и сдс-та и бсп-та, Bсичките, са едни и същи!! "Bълкът, козината си мени, Hо,.. нрава Hе"!!;))

Този е човек на Гербаджите и няма какво да се занимаваме с него , защото е безполезно ! Покровителите му са на най -високо ниво в Държавата България ! Време за въстание срещу изродите !

Aма направо и един орден стара планина да вземем да му дадем.

И някой с 5 квадрата ще спре строежа или ще ги продаде за 5 милиона

Ако земята е частна собственост ,а сградите държавни нормално е да поискаш да държавата да ти плача наем /по пазарни цени/ и ако откаже да следва я съдиш в БГ съд и естествено после отиваш в Страсбург и печелиш делото с всички пропуснати ползи като парите които си дал ще се върнат многократно .........ДАЛАВЕРА СИ Е

Старата изпитана схема със заменките още върви. Това е доказателство,че държавните чиновници и шмекерите в тази схема са с нисък IQ. Толкова години шмекеруване и крадене,а нищо ново да не измислят :-)

Их, леле, един частник да "защити държавните интереси", след като цели 12 години ни една от "отговорните институции" не го е направила?!;)) Пита се в задачата - частникът ли е такъв алтруист или държавните институции са толкова некадърни и корумпирани?! Или истината е някъде по средата ... където са се срещнали и интересите на "заинтересованите страни"!

са текли съдебни дела мужду съсобствениците,това е причината.

Я виж къде богомил манчев си влагал парите откраднати от гьола Белене, пък ние си мислехме , че ще търка съдебната и скамейка и ареста , че се губят милиард и половина с негово участие... И що не казват кой е собственик и кой стои зада останалите проценти и иска да придобие терена изцяло .

Дават му този апетитен имот за без пари,а наглецът казва,че прави услуга на България.Много са такива като него,които за стотинки взеха имоти в големите градове и по морето.

Купувача да се съгласи да развали сделката щом смята, че е "по-изгодна за държавата отколкото за него". Само че се съмнявам, че това е вярно.

Един се намери да "защити"държавните интереси за 26г. и вие не спряхте да го плюете.Трябва да бъде издигнат за президент.

въх, горкичкия ! охарчил се, направо пускам сълза за него !!

Щом Лилянка се намесва, значи човека ще излапа цялата лапаница. И ще бъде законно и от съда оправдано. ГАРНАЦИЯ

"Вони" на "червени" партийни и енергийни пари.

Усвоени от сини общинари!

А ако не беше стигнала информация до обществото ?

Този същия не купи ли и една сграда на ул.Съборна през 2005 година. Булгар....Явно 2005 е била много успешна за фирмата му ... , а ДАНС спи ?

Без брутални съдебни действия и ефективни присъди нищо няма да се промени в тази държава. За това обаче са нужни закони, а законодателната ни власт нелучайно е с нисък рейтинг, но колкото и да ги наказваме на избори се оказва, че заменяме едни крадци с други, а те между тях си следват мафиотския принцип за омерта, за непреследване и най-вече за неприкосновеност на окраденото. Кражби, огромни кражби и безнаказвана корупция. Никой не атакува имуществата на мафията - това е знаково доколко властта реално се бори с тях или е част от тях. ГЕРБ излъгаха народа си и е въпрос на време или да предприемат реално действия, законодателни промени, присъди и конфискации или да се самозалъгват с рязане на ленти на всеки 2-10 км построен участък, което е задължение на властта, а не празник за народа. Няма и да разберат откъде ще им дойде, а после нека си играят на сърдити

А преди всичко, ОТНЕМАНЕ НА ИМУЩЕСТВАТА и въдворяване в Ловеч, Белене, Скръвена и ТУХЛАРНИТЕ. После, както си описал, почваме наново

Тук не мирише - тук направо ВОНИ на боклуци! Десните са по-големи боклуци и от комунистите!

Тъй ли.А когато комунистите продаваха земи край морето по 8.9 евроцента квадратния метър какво беше.Или тогава Ниновица като новобогаташка от сделката с Техноимпекс си мълчеше а сега се пъчи и обвинява другите в кражба.

Виж кои са купувачите по морето, тогава говори. Неподготвен се изказваш.

Ще вони като не ползваш тоалетна хартия

Хайде да видим откъде започна всичко - от най-главната задача на СДС според президента Желев - разрушаване на всичко ,създадено по времето на соца - и добро и лошо. Дивата ,крадлива приватизация на Костов. Рушене и крадене - това се прави и до днес.

офиси на Гарибалди? там дето беше централката на КТБ

Подкрепа.

и офисите на площад Гарибалди. Държавните сгради в цяла София се разграбиха съвсем демократично.

Че имаше скандал и Тренчев беше в сърцевината. Явно е "помогнал" с този тарикат да си поделят сградата на пл. Гарибалди.

""""""По думите на Иванов той е заплатил за този имот с офиси на пл. Гарибалди на стойност 1,2 млн. лв. Той не смята, че пазарната стойност на терена, за който е платил 800 хил. лв. с ДДС, е занижена, защото върху него има застроена сграда на площ 7,2 дка и той не може да предприеме нищо без съгласите на собствениците й.""""".Да ама лицето с тубата бензин и факлата в ръка ,вече тича в потайна доба към така пречещите построики.Ако някой си спомня и бившия хотел"Сердика" ,също го палиха и в чудо се видяха докато го гътнат

Това и без бензин е тотал щета, като се има предвид, че е в центъра на европейска столица! Държавата няма пари да го поддържа, а такива имоти хиляди!

Способните работят и печелят, мързеливците - коментират по форумите!

Тъпчат знамената на ЕС и НАТО, до като плюскат кебапчета и се наливат с бира за без пари.

А политиците и пишман банкерите крадат! Ти от кои си, май списовател във форумите по-неволя и соросоид-търтей по призвание.

Ей, какъв голям коментатор

И на автоматична!!!

нали знаеш - не пожелавай на другите нещо, което не искаш да те сполети и теб

Ти ще си преди всички!!!

То бива, бива нагли и алчни престъпници, ама то такава наглост рядко се среща! Защитил бил държавните интереси - с кеф да му забиеш няколко в наглата мутра. Но, тия са ясни. По-интересни са глупаците, които им вярват!