Предложиха амнистия на Кадафи, ако се оттегли

Либийският бунтовнически лидер Мустафа Абдел Джалил предложи на Муамар Кадафи амнистия, ако си отиде мирно, предаде ДПА.

Обратно в новината

Коментари - Предложиха амнистия на Кадафи, ако се оттегли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз сега се чудя, защо преди 22 г. никой от новите демократични правителства след бай Тошо, не е поискал от чуждите банки замразяване на авоарите на партийните величия от бившия режим?

кадафи се опана на света грешка сега да си сарба попарата средства има но кои се отказва от власта театара които спретна с медицинските сестри молби от видни политици се обарнаха в атака сресту него да духа супата

Професор по международно право, Член-кореспондент в Бургаския свободен университет, Мъж на годината в Либия-2010.

Като гледам какъв мъж на годината има Либия,представям си каква е Мис Либия-с подобен мустак.

Бивше величие сега оглавява бунтовниците, смеееех все едно е в българия , хахаха

Гладна кокошка,просо сънува.

С 30 милиарда авоари - егати изгнанието!

Работата в Либия нещо се закучи, не върви както се иска на бунтовниците, САЩ и ЕС. Подкрепящите противниците на Кадафи журналисти от всички световни медии престанаха да пишат за похода към Триполи и успехите на бунтовниците. Сега насочват перата си към непропорционалния отговор, нуждата от зона, забранена за полети, хилядите жертви сред цивилното население /да не забравяме, че и бандитите-мародери, за които говори очевидецът от Ст.Загора, също са цивилни/, несъмнената бъдеща употреба на иприт от Кадафи и други подобни. За новото в конфликта говори и офертата към Кадафи: няма да те съдим, ама ти си иди, за да няма повече жертви сред цивилното население. Все повече се пише и за необходимата военна намеса на НАТО след разрешение от ООН, за спешни консултации с Арабската лига и т.н. С две думи: иди си Кадафи, че ще играе тоягата. Приказки на търкалета. Кадафи няма да си отиде, а Западът няма да влезе с армия в Триполи и да "турне" уж бунтовническия лидер и бивш министър на правосъдието за цар. Обстановката трябва да се успокои, но не със заплахи, а чрез преговори между двете воюващи страни, които да бъдат наблюдавани от ООН. НАТО да си седи в Европа, за да не изгори и европейската черга. Още не са затихнали пожарите в Ирак и Афганистан. Да не стане така, че вместо да загасим, да разпалим трети, по-голям и то досами нас.

Нямаме ли далечна родствена връзка и с този човек ?

Този изглежда много по-симпатичен и по-отворен от Кадафи.

Извинявай, на кой меридиан си?Този на снимката е като хиена.Не,че съм му фен на Кадаифа,но в сравнвние с този тарамбухтер,Кадафито е като Брад Пит пред него.Неззнам,нека не съм лош пророк,но както отиват работите Кадафито ще потуши "бунтовете",и после тези ще ги изсуши в пустинята.В СЪВЕТСКИЯ филм "Бялото слънце на пустинята" още в началото има подобна сцена с мюсюлманско наказание.

абе симпатичен.и на тоя трябва да му праснат черният мазен г..

Куче от кокал отказва ли се?

бедна им е фантазията на тъпите либийци къв чеп ги чака, ако и там дойде демокрация като булгаристанската

Ами на него Кадафито дали ще му предложи амнистия,или той вече се е подсигурил живот в Америка?

е, там на където идвате, аз оттам се връщам:)

Кадафи ако не го осъдят на смърт, ще го убият без съд. Следователно, да се предаде за да не го съдят. А за половината избит либийски народ кво го бърка?

Г-н Борисов, вътрешната политика Е, функция на ВЪНШНАТА! Ако Запада се договори първи с Кадафи..... губиме всички. Само Вие, можете да посредничите между Москва и Триполи, а какво ще спечелите Вие лично и България..... Ви е ясно:) Моля ДЕЙСТВАЙТЕ! П.С.Дори Обама се напъва да мисли, няма време!!!

"Запитан за пленените от бунтовниците британски командоси, които вече са освободени, Джалил каза, че те се опитали да се свържат с бунтовниците без предварителнни договорки. "Трябваше да съгласуват това с нас предварително. В името на добрите отношения с Великобритания, ги пуснахме" - преведено, това значи, че бунтовниците са дали съгласието си за забрана на полети над Либия (това не е военна намеса, както казва и ООН)

Явно Иво Далаверата е на ход...

Лорд Хонг вдигна забралото на шлема си и ги изгледа от висотата на седлото. - Ей ти го червеното знаменце - ненужно посочи Коен мокрия парцал на върха на меча си. - Да, насладихме се на малкото представление. Обикновените войници може и да са изтръпнали, варварино, но мен няма да впечатлиш. - Твой проблем. Дойдохме да говорим за капитулацията. - Аха! Не искате да се перчите повече. Добре, предайте оръжията си и ще ви отведат обратно в двореца. Коен и Тръкъл го зяпнаха. - Как тъй ще си предаваме оръжията? - Нали ще обсъждаме вашата капитулация? - Нашата ли?! Устните на господин Сейвлой бавно се разтеглиха в широка налудничава усмивка. Лорд Хонг се вторачи в Коен. - Нима искаш да повярвам, че си дошъл да искаш от нас... - Приведе се над седлото и се взря изпитателно във варварите. - О, да, така е. Ама че сте празноглавци! Вярно ли е, че можете да броите само до пет? - Мислехме си да не пострадат хора - обясни мило Коен.

- Мислехме си да не пострадат хора - обясни мило Коен. - точно Коен не иска да пострадат хора малиии къти мивкиииии

Тоя Джалил ми напомня за шайката около Тодор Живков след 10 ноември - довчера му се кланяли и му лизали подметките, и като усетили накъде духа вятъра, айде баста, той голям разбойник, винги съм бил против него, всичките ни репресираше, ний сега сме бодра смяна...

Да бе, тоя ненормалник по-скоро ще утрепе половината либийски народ, отколкото да се оттегли сам.

Въобще не е луд, на фона на либийските национални особености. Там или си отгоре, или ти одират кожата. Средно положение няма. Даже, в тази наледна обсдтановка Кадафито ще се окаже най-трезво мислещ. Но еуфорията и адреналина от пролятата кръв не позволява на тълпата да мисли трезво. След 2-3 години ще има да си спомнят с носталгия за диктатора. Чака ги само мизерия, разруха и хаос. Без твърда ръка тази държава е загубена.