Либийската армия води боеве в бастиона на ИДИЛ - Сирт

Либийската армия е навлязла в бастиона на "Ислямска държава" (ИД) в страната, средиземноморския град Сирт, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Либийската армия води боеве в бастиона на ИДИЛ - Сирт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успехите нс либийците срещу ИД явно не се нравят на путопутлерастията!На тях им е хубаво да има терор и някой касапин начело на сатрапска власт който да е, ,демократично избран" ,а Путин, ,демократа" да го подържа с пари и оръжие!

Ако не умрат от глад,либийците ще направят паметник на Кадафито от 24 карата злато в естествен ръст.Защото виждат какво загубиха и какво ги сполетя.

При Кадафито нямаше "бастион на "Ислямска държава" (ИД)" ??Къде сгрешихме??

И Сирт ли са го превзели с помощта на "умерените"? Да припомня , че превземането на столицата на ИДИЛ - град Ракка стана чрез бунтовници водени от Фронт Нусра, заедно с бойци от "умерената" Сирийската свободна армия...

В Ирак не намериха оръжия, а за Либия Обама призна, че намесата там била най-голямата му грешка. Какво казват експертите: Малкъм Нанс - световно признат американски експерт по антитероризъм: "Инвазията в Ирак не бе просто изтощителен провал и грандиозен неуспех в изкореняването на тероризма и бунтовническото движение; тя на практика създаде целия този легион от терор и тирания, познат ни като "Ислямска държава". Ако инвазията не бе унищожила съществуващите обществени, политически и племенни структури в Месопотамия, сега нямаше да има ИДИЛ".

Интересна ситуация. След демократизирането на Ирак и Либия там се установяват бастиони на ИДИЛ. Явно има сериозна зависимост между НАТО=САЩ и терористите от ИДИЛ. Добре обучени и организирани армии бързо бързо се побеждават от САЩ и коалиция, но терористите от ИДИЛ САЩ не могат да победят.Даже когато САЩ се борят с ИД терористите разширяват териториите които контролират. ИЗВОД: САЩ подкрепят и стоят зад тероризма, който използват за своите геополитически интереси.

Не само там, Ал Кайда и ИДИЛ се разрастват в Тунис именно след Арабската пролет там през 2011-та. тунезийците са най-големият чуждестранен корпус в ИДИЛ.

В Либия беше установен перфектен за тяхният манталитет строй. Тях ги мързеше да работят и Кадафито ги хранеше. Правилото беше ясно на всички-който слушка папка. Условие за това беше, печалбата от либийският нефт да бъдат за либийският нтарод. Това те го наричаха социализъм. И беше верно. Полза от това положение имаха и хиляди българи. Сега всичко се обърна на 180 градуса. Либия вече не е това, което беше. И никога няма да бъде. Преценете сами, на кого беше нужна тая промяна. В Сирт се бият хората на Кадафи. И тая битка няма да свърши с превземането на града. Дрън дрън-правителство наложено от запада, а не избрано от самият народ.

До колкото си спомням по времето на Кадафи в Либия нямаше война. След инвазията на сащ война, разруха и смърт. То това се случи и с Афганистан, Ирак, Сирия.

верно?

КАЖЕТЕ НЕДОНОСЧЕТО РОСЕН ПАК КАКВИ ГУЛПОСТИ Е РЪСЕЛ ? ЩО НЕ КАЖЕТЕ КАК ПАК ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА СЕ Е ИЗКАЗВАЛ КОЛКО Е ОПАСНА РУСИЯ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ. МРЪСНО КОМСОМОЛСКО МЕКЕРЕ - РОСЕН

Българския Президент каза истината на висок глас.

За Роско Помиара ли иде реч... еми лошия м'трял такива ги пръква

Сега ребята, Москва ще ни помисли за предатели!

Едно истинско магаре да бяха издигнали Герб и него щяха да изберат герберастите. То поне нямаше да излага България така както плевньо.

Важното е Путин да го посочи с пръст

Да бе, да..Тоя Путин с неговите "пролети"....И кога свари се пребоядиса и от негър стана бял?!?!

ЦРУ ще му издига паметник.

Това е странно. Точно родният град на Кадафи - бастион на ИД? Дали срещу ИД се водят тези боеве?

Де го сега Саркозито, да се похвали с успехите на либийската демокрация, след свалянето от евроатлантиците на омразният тиранин Кадафи? И де го Кадафито, да спита тълпите към Европа?

путлер пак на страната на жихадистите.

Въх, аме сега евроатлантиците къде ще ги прехвърлят брадатите ?

ще ги изгонят. Но се питам толкова хиляди джихадисти, после къде ще отидат?

Америка и Запада ще ги "интегрират" в Европа!

Честито аркадаш!

Че баба Меркел нали ги покани! Бръснат брадите и добре дошли в Германия!

Муамар Кадафи сигурно се върти в гроба.