Разярени бежанци нападнаха български журналисти

Група яростни либийски бежанци нападнаха операторите на БНТ и Нова телевизия, като викаха по тях: "кучета, не ни снимайте, ще ви убием".

Обратно в новината

Коментари - Разярени бежанци нападнаха български журналисти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се навират навсякъде нахалните журналисти така ще е ,да ходят да отразяват новини в България ,и да покажат народа как живее !

Какво хубаво Калашниче си има приятелчето на снимката...

Да заповядат в България! Тук живота е спокоен, няма опасност от "хуманитарни кризи" и храна има за цялото човечество...

Преди двеста години отец Малтус доказа, че на бедните не трябва да се позволява да се размновават безконтролно. Защото иначе идва жестока криза и простотията унищожава цивилизацията. Пример- безконтролното размноваване на циганите ги превръща в безмозъчни примати, които крадат, убиват и унищожават изхранващата ги среда.

Вярно, но когато богатите се размножават безконтролно, се стига до кризи както в сектора на недвижимите имоти в САЩ..И освен това те се възприемат за непогрешими и недостижими.. Виж Африка.

След това, което се случи с медицинските сестри и след като ни изнудиха и се отметнаха от дълга си към България, не виждам защо въобще трябва да проявяваме активност и да им помагаме. Да е европеец - ще оцени жеста (може би), но арабинът няма да го разбере, а ще го приеме като израз на слабост или някакви тънки сметки и само ще се изплюе върху България. Нашите по-добре да мислят как да евакуират останалите българи, ако онези искат де, защото либийците имат навик да взимат заложници и така да правят политика. В ръцете им вече са няколко холандци - при силите на Кадафи и няколко англичани - при противниците на Кадафи. Гледайте само какво изнудване ще се развихри.

Под новината с битата американка в Египет се опитах да обясня поне на форумчаните, че не се ходи в чужда държава със собствените си навици, особено ако те драстично се различават от местните, но всички скочиха срещу мен. Сега историята се повтаря - полуграмотни журналя, нищо незнаещи от езика и нравите на хората, се хвърлят в тълпата и почват да си правят каквото са си свикнали у нас, и си получават кютека - нормална реакция на изнервени и изтормозени либийци, прогонени от родните си места и принудени да търсят спасение някъде си ... Ами, не става, колкото и да не ви харесва - не може да се държиш като нахален европейски журналюга сред хора, които си имат собствени разбирания за снимките, за облеклото, за поведението на жени и мъже, които са чужденци в тяхната си държава, дори и обхваната от размирици! "Тия от Външно" /поне по-старите дипломати, които знаят/ се опитват да обясняват, но никой не ги слуша, защото у нас се възцари чалгарията и арогантното поведение като модел и стил на новоизпечените репортерки, и те се развяват и по света с простащината си, защото друго нямат. Затова и си научават нещата по трудния начин - естествен процес. Но независимо от провалите, образован и подготвен човек не може да се вреди нито в журналистиката, нито във външното вече - това е тенденцията, до пълното вциганяване на нацията във всичките й прояви!

Аврора, рядко съм бил съгласен с теб. Но моят контакт с журналисти напълно съвпада с твоето изказване. Нагли, нахални, абсолютно уверени, че те са истината от последна инстанция. Вманиачени върху тяхната си задача и без значение каква е истината. Всъщност няма никаква логика, след моят контакт с журналисти още да няма бити журналисти.

"Бежанците от сблъсъците между противниците и привържениците на режима на Муамар Кадафи не крият благодарността си към страната ни и държавите-членки на ЕС, които участват в хуманитарната мисия." >>>С какво са благодарни? Като ни наричат кучета ли?Не разбирате ли,че тези хора са в пъти по-богати от нас.Къде е логиката България-най-бедната страна в Европа да е на първа линия с хуманитарните помощи?Нашите болници са пред фалит, в домовете деца умират от глад и студ!Питайте веднъж поне българския народ иска ли такива мисии!

НАШИЯТ САМОЛЕТ СИ ИМА МИСИЯ. ИМАМЕ СИ И ДОКЛАД. ТИ СЕГА ИСКАШ ДА КАЖЕШ, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДЪРЖАВНИЯ НИ САМОЛЕТ ДА НОСИ И ДА ОТНАСЯ НЯКАКВИ ХОРА И НЯКАКВИ НЕЩА В ЛИБИЯ И ОТТАМ ЛИ? ВСЕ ПАК ИМАМЕ "ДОКЛАД" ИМАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, КОЙТО ТРЯБВА СИГУРНО ЗНАЕ КАКВИ...

Изложеното потвърждава една от основните причини за липса на по-сериозна намеса на САЩ и ЕС в Либия. Заеманата от тях позиция предполага най-малки загуби. Сред бунтуващите се няма отчетливо проявяваща се и достатъчно силна групировка, на която да могат да разчитат, както в умиротворяването на страната, така и за прозападното й последващо развитие. Колкото и да се опитват западните страни да показват благосклонност, човещина и доброта, па макар и с нескрити задни помисли, няма към кого от опозицията да ги адресират. За основна част от движещите сили на т. нар. революция представителите на Запада си остават "кучета" /не че някои журналисти не са такива/. Много вероятна остава възможността да оставят либийците да разрешат проблемите помежду си, пък каквото сабя покаже. Ако оцелее Кадафи - познато вече лошо, ако не оцелее - пак лошо, но в много широк диапазон /от хаос и несигурност, до втори Иран или до база на Осама/.

Аз "предлагам" на ТИЯ ДЖАГАЛИ дето имат такова отношение-Група яростни либийски бежанци нападнаха операторите на БНТ и Нова телевизия, като викаха по тях: "кучета, не ни снимайте, ще ви убием". не само хуманитарна помощ да им изпратят милите ни родни Управници, а направо да ги товарят на самолети и да ги докарват тук. Така ще им е по-лесно да избият и нас .

вози куче, да те лае ......

КАКВИ ПЛАТКИ АЗ ПРЕДЛАГАМ ПО ЕДИН АПАРТАМЕНТ ДА ИМ КУПИМ ЯЯЯЯЯЯЯ ЧЕ НИЕ СМЕ СИ ГЪЗОПОДАВЦИ ! ЧУДНО МИ Е АКО ТОВА СТАВАШЕ В БЪЛГАРИЯ КОЛКО ЛИБИИСКИ САМОЛЕТА ИЛИ ПАЛАТКИ ЛИБИИЦИТЕ ШЯХА ДА НИ РАЗДАДАТ ?

"..Информациите,..", кога българските журналисти ще се научат, че думата "информация" няма множествено число.

Като чета коментарите по-долу си ви представям простнали вкъщи на топличко пред телевизора, по чорапи с дупки и умно бистрите нашата и световна политика и давате акъли кое и как. Що са отишли журналистите ни? А чуждите защо са отишли? Ако нямаше кой да отразява събитията вие от къде щяхте да знаете за тях, че да седите и да чепкате тема сега?

Нито самолета, нито журналистите ни имат работа там. Там се вихри абсолютно маймунска история и тепърва ще става по-зле. Трагедията винаги е пълна, ако в една държава има мюслюмани и петрол, който големите бели отвъдокеански братя искат ... Бонусът за Европа са единствено тия "приятни" хора, които ще искат да ни дойдат на гости заедно с чалмите, фереджетата и гранатите си ...

И къв х.й дирят в Либия наште журналисти или осигурили им безплатен полет и хотел и те хоп като куче в каруца.Боко го разбирам прави си пиар с народна пара,ама журналисти събрани от кол и въже нямащи никаква представа от обичаите и култарата на страната която посещават не.

Тъпите и неграмотни... си позволяват да обиждат всеки, който не е от тяхната вяра... Вярна е думата, че във всяко стадо си има МЪРША!

добре, че не са ги обидили...

е как ше ги обидят бе, другарюююю...! на теб ше ти стане ли на грозотии кат патрашкова и на разни геЮве, дето са се поъкнали нататък да "отразяват" закономерности. по един бой и тва е.

За журналистите снимането и отразяването на човешки драми е най-голямото професионално постижение, изродило се вече в лично удовлетворение! Там, в Либия сега, могат да си го получат 2 в 1!

Най- голямото професионално постижение .Не ме карай да се смея -постижението се изразява в минимум 200 (двеста ) евро на ден .Не ми говори за друго .

какво правят там????

тия чували ли са що е това военен кореспондент . това не ти е да снимаш гаргите по тополите . абе докато не опукат някой от журналистите няма да им дойде акъл .

а помните ли оная глупава американка, дето тия маймуни я онодина посред бел ден на площада та ще помни революцията за цел живот. та без малко това да им се случи и на наште загубени журналя . без малко да запомнят и те кога са ходили до либия на сафари за сметка на наште данъци .

Сега да чакаме нов "положителен доклад за усилията на България"? Явно нашият самолет много помага. Пренася, отнася, пренася, отнася. Ясно, че либийците ще са "много благодарни" за "помощта" на всички, които ще разорят страната им, пожеже Кадафи не е приел с благодарност вносния военен преврат срещу него. Либийската опозиция ясно каза: не искаме никаква външна намеса. Кадрите от Либия ясно показваха дни наред 50-100, максимум 200 души, които викат нещо и държат два-три плаката НА АНГЛИЙСКИ с поправки. И само един избягал бивш министър, обявил се за водач на преврата, каза че иска да го въоръжат отвън, а легитимната опозиция категорично се дистанцира от него. Поредното грозно и зле прикрито пропагандно театро, което сме виждали като прелюдия за войни и в други страни, непослушни на "борците за мир". Нашите сигурно затова с такава радост викат "Йес, сър" - щото за един ден може да им организират "размирици" "на етническа основа", тръгнали от някой "спонтанно" обявил се "водач"... И после да ни спасява Кристалина от Световната банка. Ама ние имаме "гъвкава политика". Тренирали сме стотици години.

Цял ден блъскаме във форума по темата, а ти ни отнесе с един замах. Предлагам на Дир-а другите коментари да бъдат премахнати.

В материала се казва: "Международната общност отправи спешен призив за помощ, за да бъдат извозени тези хора ПО ДОМОВЕТЕ ИМ". Абе тези хора нали са либийски бежанци - за какъв дявол ще ги извозват по домовете им, нали те именно от там бягат? Или нещо не съм разбрал? Или авторът нещо ...

не става дума за либийците. Както разбрах, нашият самолет пренася чужденците извън мястото на събитията. В Либия има гурбетчии от цял свят и сега, всеки иска да се прибира. Най-многобройни са тези от съседните държави. Това "многобройни" означава, че цялата икономика на страната се върти от чужденци.

Да ви кажа защо е цялата патърдия с тази "хуманитарна акция". Всичко е заради номенклатурната еврокомисарка Кристалина Георгиева, да и се излъска малко имиджа, да и се създаде ореол че върши нещо важно, а не че седи само в Брюксел да лапа тлъстите заплати платени от данъците на европейските граждани.А по този начин косвено да се помпа и имиджа на БГ правителството. Една ненужна акция, платена от българския данъкоплатец.Дано не отвлекат само някой журналист, дето не им е там мястато, защото откупа пак ще се плаща от нашите джобове.

" Демокрацията " изисква да не се публикува нито едно мнение ,което е в разрез с официалната политика. Браво на Редакторите. В сайта няма място за разярени и побесняли " псета ''

Чудия се докато Кадафи ръководеше Либия защо нашите ходят там да работят ,а един либиец не дойде в БГ- демократичната ни държава да печели пачки.Тук е толкова ,толкова хубаво тъй прекрасно ,че да не ти се иска да заминеш никаде.

Първо много либийци има, а второ, повечето араби са доста мързеливи и тъпи, та да работят за тях е свръхусилие

Прав си, повечето араби са доста мързеливи, но и тъпи, и затова предпочитат за тях да работи (да им слугува) няко друг, който няма самочвствие на бял човек. Но защо трябва да ги спасяваме?

А ти сигурен ли си, че няма либийци, които да въртят бизнес в България? В магазинчетата за подправки, месо, дюнери и "всичко за 1 лв.", ако видиш собственика, виждаш само арабин. Но те са различни и на челата им не пише, кой от къде е.

Цензор, защо изтри текста?

затова и плащат. хляба трябва да се изкара ... както и борците. рекетират за да си изкарат хляба :)

защо не ги оставят да се трепат помежду си?а тичаме вднага да помагаме?

а бе няма-не искаш.... "хуманитарна помощ"

Говеда с говеда! Българска журналистикйа!!!

Очевидно е че тиквите казионни журналисти нещо са оплескали напълно наште пратенници посраници дипломати в кавички журналя там са напълно наедактветни та сто процента са оплескали от безхаберие нещата Арабите не са виновни Гоце и антражът пращат такива Добре е че не съм им отрязали главите на некадърниците

Какво правят " кучета " при плазмодии.Тарикатите гърци ,италианци ,австрийци ,румънци ,чехи ,словаци ,словенци и т.н си стоят по домовета .Ние -Барабар Петко с мъжете.

Абе ти си отишъл да им помагаш, а те... Деба и циганите му, деба! Ама ние сме си виновни, кому дедовия дирим там, а?

така става по мангалските страни!

Живял съм в Либия. Всеки, който е бил там, знае че е опасно да се разхождаш с фотоапарат в ръка. Тези са нападнати не, защото са българи, или журналисти. Или защото либийците са кръвожадни. А, защото са ги снимали с камерите. Там хората считат за посегателство върху личността снимането или рисуването на лицата им върху хартия. Това има връзка с някакво вярване, че така им се влияе на душата. Недопустимо е пътуващите за Либия да не са предупредени за това. На нас ни се струват странни местните нрави, но това не е причина да им налагаме нашите разбирания. При това, в тази изнервена ситуация.

Защо човек трябва да отиде и живее в Либия, за да направи толкова културен и умерен коментар?

Съжалявам, но аз не разбирам въпроса ти. Споделям нещо, което съм виждал с очите си за тези, които не го знаят и се канят да пишат. Дори, не е коментар.

Като ученик, през 60-те бях в Томбул джамия в Шумен. Тогава ни казаха, че мюсюлманите не изобразяват живи същества, защото те ще си поискат душите (вече не помня кога става това). Затова са развили орнаментите. Арабските (мюсюлманските орнаменти - арабески) са едни от най-добрите и най-изящните. Това е недопустимо да не се занае (даже в детайли), когато тръгваш в страна с друга култура...

Кой да ги предупреди? Румяна Желева или ДС младежът, който случайно (след 122 сменени партии!) е външен министър??? Виж са, просто нашето МВнР може да бърка Либия с Либерия. Случва се.

Това е най-разумното нещо. прочетено от мене в Дира!

.....ЕГАТИ МИРИЗЛИВЦИТЕ ...ПОМАГАИМ СЕ С НАРОДНА ПАРА--....А ТИЯ СКАЧАТ- Е ТОВА Е РАСИПИЯ И ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ.....ПЛЕМЕ АФРИКАНСКО НЕБЛАГОДАРНО И МЪРЗЕЛИВО............

Изобщо не ни интересува тази новина !

Само заглавия: Над 50 т мазут от мистериозен космически самолет, изстрелян от разярени бежанци, са се излели в морето; САЩ: Не може Станишев да ни оценява; Посланик нападна български журналисти край Балчик.

Ох, паднах от смяаа-ха-ха-ха! Благодаря за освежаващото включване!

Посланик нападна български журналисти край Балчик,защото се изпикали във Фонтан с 50 тона нефт........И това ще мине.

Разбира се, че може да мине. Вероятно се вижда, че в моите скромни коментари се опитвам да размествам само части от заглавията в рубриката на Дир-а Последни новини. От себе си не добавям нищо. Понякога се получава и аз се забавлявам. Днес умрях да се смея на себе си като откачен. Не ме интересува как ще ме наричат във форума. Понякога размишлявам за буквите, думите и цифрите, колко абстрактни са те, и колко много скрита енергия се крие в тях. Това е.

както винаги с най-адекватната информация!))) поздрави

Да би мирно седело - не би чудо видело...

Който сам падне ,не плаче. Каква работа има България ,за да харчи грешни пари от бедния български народ ? Действително -храни куче ,да те лае.

а ние самолет им пращаме да се евакурат плащаме от нашите пари ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имам един тъп въпрос. Какво правят български журналисти в държава с която сме си имали проблем за задържани хора? За да имаме нов такъв проблем ли?

Правят ПР на ТИМ и премиера.

Та нали самолета който се плаща от местните данъци откара журналистите от основните медии,това е защото Борисов няма как да си купи Рекламно време.А са направили сделка - от ГЕРБ всички разходи по транспорта и петзвездни хотели на 150 човека ,а от Частните Национални Телевизии Рекламата. Жалко за Пенсионерите отишли да си платят Данък смет.

С ТУНИС не сме имали проблеми!