Пращаме трети самолет за българите в Либия

Ще бъде извършен трети полет за евакуация на българите от Либия, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Обратно в новината

Коментари - Пращаме трети самолет за българите в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...трябва да носят със себе си задграничен паспорт, вода и лека храна... За пасопорто че го преглътнем, ама мое ли да си носим ракия и сланина? Че с вОда и лека рана - немоем...

Поредни глупости .Да информират тези ,които не желаят .НОРМАЛНО Е ДА ИНФОРМИРАТ ТЕЗИ ,КОИТО ЖЕЛАЯТ. И ДА СИ ПЛАТЯТ ПРЕВОЗА-НА ЦЕЛИЯ КУРС НА САБОЛЕТА -ДО ЛИБИЯ И ОБРАТНО.Ние не сме длъжни да плащаме на НАЕМНИЦИ,които са получили в пъти по-високи възнаграждения.А нас кой ще ни спаси от мизерията ,в която тънем.

ако мислите че либииците гивеят по зле от булгарите това е голяма заблуда но ако вярвате че като си замине кадафи либиискя народ ще буде по добре това е още по голяма *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Държави като САЩ и Канада прекъснаха дипломатическите си отношения с Либия и изведоха първо дипломатите си и техните семейства, другите /европейските/ държави осъждат, налагат санкции, също пращат всичко възможно да извежда хората им, а нашите се загрижили за имущества и за пари ... Там се готвят за бомбардировки, и лудият полковник е точно човекът, способен да използува и химическо, и биологическо оръжие, и всичко, каквото има, срещу народа си. Дано тези наши сънародници да вземат все пак някакво разумно решение тази вечер, че едва ли що имат повече възможности! Под бомбардировки вече никой няма да праща самолети и да ги евакуира тях, с всичките им имоти, или останките от имотите...

Не ти ли омръзна да плещиш реститутски глупости, а?

Мисля, че Аврора е права и Либия ще бъде разпердушинена. Горките хора там!

И ЩЕ ПРАЩАМЕ! В това се изразява патриотизма! Когато аз бях в Ангола, посолството избяга някъде. Ние останахме на произвала на съдбата , други ни взеха !И един да е, ще се борим за НЕГО !

Скъпи форумци, обърнахте ли внимание, че всички държави изпращат военни самолети, кораби, катери и т.н. Значи има риск. А ние с правителствения, с флага и юруш...Да става каквото ще.

Пращаме това , което имаме . Важното е , че го правим.

Булка, преди да почнеш да плюваш и ти правителството, замисли се малко дали имаме изобщо вече военна авиация, та да изпращаме военни самолети или кораби. Нали всичко унищожихме, продадохме или попиляхме през управленията на Костофф, Кобурга и триглавата ни ламя! Това беше най-новата ни отбранителна доктрина - присъединяване към НАТО и унищожаване на съветските въоръжения, а за нови нямаме пари да си ги закупим по страшните цени на натовските държави! Правителственият самолет поне има опитни екипажи с летателен стаж, обучавани когато имахме и летци, и инструктури, и всичко останало - машини и гориво. Отдавна вече нямаме нищо подобно - кажи голямото си благодаря на Костофф, гаражната патка, кривоустата мегленка, монито пасито и другите яростни демоКУРОклати ...

Ми, ние нямаме такива военни машини. А хората, които искат да се приберат са готови и на камили да пътуват. Дано този самолет да вземе повече хора, освен наши. Защото българите, които не са в Триполи, няма начин да се предвижат от другите градове до столицата за една нощ.

Изпращат военни, защото само те са държавни! Всичко останало е притежание на НЯКОГО !!!Сега всички умуват, как да завладеят петрола! Чуждият петрол !

Дано всички се приберат живи и здрави.

Колко жалки хора коментират тук - да не дава господ ваши близки да изпаднат в подобна ситуация.Ще бъде интересно тогава ако министър председателя който и да е той изпрати помощ.Ето това манталитета ни - затова ще гладуваме,затова ще сме безработни / и за безработицата манталитета има пръст - стотици работодатели фалират фирмите си за де не плащат данъци и други задължения не им пука за хората/затова ще цъкаме като гледаме как живеят хората в другите страни.Ние сме измет - заслужаваме си съдбата с този манталитет.

Щом признаваш че си измет, няма да ти противореча, но други хора не са такива. Други хора обикновено си плащат билета, когато пътуват с въздушен транспорт, а не се държат като привилегировани. Не прави чест на тези наши "либийци", които дори не си направиха устата да си заплатят билета за самолета, който е за НАША сметка. Защото всички наши "либийци" са там на средна заплата от 2200 динара/долара/ при осигурена безплатна храна, квартира и личен транспорт. Колко българи тук, които съвестно си плащат билетите, могат дасе похвалят че работят при такива условия?!

Много си лют бре Иване!

Ванка, който има брадичка, си има и гребенче, стабилягите не ползват чужди!

Иван, ние не сме ИЗМЕТ! Ние сме най-визше организираната нация на земята, но врагът се е настанил между нас и създава ситуации ,за да покаже и докаже, че ние сме НИЩО.Врагът има пари, той е определил че всичко се измерва в пари, врагът е определил съизмерима стойност на златото 1300 пъти по-малка!!!Врагът е определил хартийки, за които да се избиваме! Златото си го прибира той! Но....няма къде вече да го ползва!!!

И един български гражданин да се нуждае от евакуация,трябва да се изпрати самолет.

Взе да ми писва от тия нашенци в Либия. Имаха достатъчно време да решат ще остават ли или ще се прибират. Какво ми се точат на час по лъжичка?! Няма за всеки поотделно България да праща самолет за наша сметка!! Като са отишли там да правят пачки, да бъдат така добри да си плащат поне билета, а не да се возят гратис, а на летището да се хилят и да мрънкат колко пари имали да вземат и затова пак щели да отидат в Либия. Никой от нас не е длъжен да плаща за глупостта им!

искат да се върнат и ги е страх....наоколо се стрела...опасно е .....нека да заминава самолет

Лошо няма да лети български държавен самолет да спасява хората, независимо българи или друга националност. ЛОШОТО e: ББ не го прави от хуманизъм, а от абсолютен предизборен популизъм. Затова негодуват хората. На всеки му писна да го лъжат за щяло и нещяло.

Няма нищо лошо, само че защо отново се изпраща граждански самолет в Либия, къде е военно-транстпортния ни самолет, за който дадохме толкова пари. До момента няма държава, която да изтегля хората си с граждански полети, може би защото има голяма опастност за екипажите или за МВнР те не са българи. Защо тези българи, които са в Либия не се изтеглиха с корабите на други държави, може би защото не искат.

Стига де! Сега обявиха, че утре желаещите трябва да са в 10:00 в Триполи! КАК ще стане това???

от МВнР да бяха съобщили, в колко часа тръгва влакът от Бенгази до Триполи тази вечер.

Кой влак - експресът или пътническият?

Повечето останали българи са около Бенгази. Ние пращаме самолет в Триполи, а и то до Бенгази не може. Дано тоя път Божественият самолет да прибе ДВАМА българи поне!

Да се връщат всички българи защото този непредвидимия не се знае какво оръжие ще използва.Той ще си отиде но може стотици хора да си отидат със него.

Защо ни е трети самолет? Още китайци ли ще спасяваме?

защото има 1з00 българи още в либия...и даже и да спасяваме китаици какъв е проблема?

Добре де, това Външно или пък някой друг има ли въобще конкретни цифри, колко са били българите в Либия, колко са се върнали и колко от останалите имат желание да си дойдат. Или просто ББ е решил пак да се прави на всеотдаен вожд и велик спасител?!

има още 1300 българи, само 200 българи са си тръгнали

Който "пие" ли, или пак ние? Абе не разбрахте ли, че останалите не искат да се връщат, стига сте се заигравали. На повечето и така там им е по-добре, отколкото ако са тук! Това не ви ли говори нещо? Прокудихте хората, сега милозливо леете крокодилски сълзи и се вайкате и тръшкате от "загриженост". И си мислите, че някой ви вярва - чакайте вие.

Кого ще връщат? Не разбраха ли от предишните полети, че никой не желае да се връща. Може би определят ситуацията в България (безработица, ниски доходи, за които работят, високи цени) по-лоша и от военна.