Експерти: Скоро няма да видим върнати пари от КТБ

Пирамидите се струпват върху себе си, каза банкерът Лавон Хампарцумян по БНТ. С тези думи финансистът коментира фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Скоро няма да видим върнати пари от КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е много оптимистично, няма що! За това ли беше цялото чакане и цялата тази тайнственост? Да ни кажат, че пари ще видим през крив макарон. Жалка работа, слаба държава. Ей затова Ваислев още е на свобода.

(Пост)комунистическата пропаганда от 25 години е втълпила на нечетящото население, че "демокрацията донесе разруха", че "нищо не произвеждаме", че "всичко построено от социализма е разрушено" и пр. пропагандни нелепости. В примитивното, конспиративно и катастрофично болно обществено съзнание това очевидно се е превърнало от голяма ЛЪЖА в Истина от последна инстанция. Тя непрекъснато се втълпява и от олигархичните проруски медии. Всъщност въпреки тях, въпреки, че още не сме преодолели катастрофалните последствия от съветския комунизъм (напр. външния комунистически дълг не успяхме да изплатим и миналата година!), въприки разрухата, който фалиралата соц-"икономика" остави след себе, има блестящи примери за успешно работещи сектори, благодарение на които съществуваме. Дори без "братската съветска помощ " - т.е. ограбване! Русия чрез своите мафиотски енергийни дружества продължава да ограбва поне 2 млрд . евро от България всяка година.

Не стана ли ясно, че едни приблизително 5 млрд. лева изчезнаха. При раздадени кредити в общ размер на 5,7 млрд до сега са събрани 115 млн. Очакват се още 800 млн. лева да се съберат, което е 915 млн. лева общо и изобщо не е сигурно дали ще се случи. От 5,7 изваждаме 0,9 и се получава 4,8 млрд. лева раздадени кредити, които никога няма да бъдат възстановени.

Това с КТБ се случи, защото имаше чадър от държавата над нея. Случи се по време на управлението на БСП и на ГЕРБ. Оттук нататък няма какво повече да се коментира - всеки може да си направи извода дали има разлика в партиите.

На всеки. който що годе има малко акъл в главата му е ясно че се осъществи най-големия пладнежки грабеж в България. Нека не си правим илюзии че Цветан Василев само може да го направи. Той е само удобния виновен. Милиардите ги взе мафията дето ни размотава последните 26 години. Така че не чакайте нито пари нито виновните да отидат в затвора. Така е в България.

На всички е ясно кои ограбиха банката. Това руснаци, това башибозуци, това шипари, това братята масони от високите етажи на властта и банковите нива с участието на масона от Цацатурата, банкянския айдук Буда и ко мрррр мяуууу с позволението и лапачката на ЦРУ и тяхната дъщерна компания от АМ посолството и къде без порционера на републиката. Да им сер* в устите ненаситни. А на тези дето са влагали...е бяхте измамени от по-големите измамници. На честните попаднали в капана т.е. на трудещият се БГ народ ..грабвайте оръжие, че ви направиха на големи балъци.

При това положение, Цацаров няма друг избор, освен да се самосезира в следващите дни и да разпореди да бъдат разследвани за длъжностни престъпления конкретни банкери и надзорници, (след като вече се задейства скорострелно за някакви си лалугери и костенурки). Иначе ще възникне въпрос: чака да изтече давност за всичко това ли?

симо

Актуална тема,пък коментарите от час на час......И без светилата на фондацията!!!!????

Aми то много просто било ! Bземаш парите на хората и ни лyк ял, ни лyк мирисал ! Bog високо - цар далеко !!! Hяма контрол ! Hяма сbд ! Cадебна система - хризантема !!! Hяма никои ! Hяма дарJaва ! Hяма правителство ! Hяма банков надзор !!! че то било много хyбаво да работиш в такава банка ! Pезyлтата от пладнешкя обир на дbрявата е ясен !!! Mладите хора просто минават през терминаL 2 с еднопосочен билет ! продалJaваите ! Zакони за големите, яките крадци няма ! Dеиства закона на джyнглата ! Dори циганите крадат по този начин, защото им давате пример как се краде безнаказано !

Абе таяработа с необепечените кредити не е "патент" само на КТБ! Някой може ли да даде логично и обосновано обяснение как някаква си фирмичка без никаква история получи кредир от ПИБ и купи остатъците от Кремиковци?! И това изобщо не е единственият пример! В БНБ са или некадърници или нарочно си затварят очите!

Aми те просто си крадат ! Kак се живее с 250 лева - пенсuя ? Hали има някакbв проcтичbк човешки стандарт ! Mоже и да работи човек на по-ниско квалифицирана работа, но този човек има отговорности ! Dлbжен е цял ден да баде на работното си място ! A какво да каJa zа мен и такива като мен - белите роби на бдж ! Pаботиш на смени по 12 часа !!! Hиaма празник !!! има нощни смени по 12 часа, след което се чyстваш паpцал ! Oтговорна работа !!! Aко не даи си боже сгрешиш - плащаш яко или те чака затвор !!! Oще на 18 години замислих да бягам от булгаристан ! Hооо баща ми ме спря, защото щели да го обявят за враг на родината ! Eга ти и родината ! Pодина на крадци и мошеници ! Cлава богy внyците ни са на добро място ! говорят по три езика, защото сме yмни и няма защо високопоставени балгарски крадци да ползват сивото им вещество bезплатно ! баста ! Tова беше и няма да го позволим с децата и внyците ни !!!

симо

Накратко казано----ВЗЕЛ КОЛЮ--ОХОО, АМА ДАЛ КОЛЮ---НАНАЙ....Всички обвиняват .....ДЪРЖАВАТА....Хмммм.Тази държава НЕ е държавата от вашите представи,тя е ...друга държава,друг модел на ОБЩЕСТВОТО...Този ,,УРОДЛИВ МОДЕЛ,, НЕ го измислихме ние...Той ни бе натрапен/буква по буква, от ,,вятъра на промяната,, ,или по-точно казано от спецовете на СБ,МВФ,Отворено общество,Държавния департамент и фондация ,,Америка за България,,.Те вкупом стовариха,,ТУХЛАТА,, със законите ,които да приеме парламента за да се ,,НАПРАВИ ПРЕХОДА,,.Основна цел на тези закони е ДЕМОНТАЖА НА ДЪРЖАВАТА И ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА.....Да , ние изпълнихме и преизпълнихме ,,ПРЕПОРЪКИТЕ,,,---ДАДЕНА НИ Е ОЦЕНКА ОТ ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ---ОТЛИЧЕН!!!!!!Критикуват ни за...ромите!!!!!корупция!!!!!!Но не и за банковата сфера.......Следователно това,което се случва е НОРМАЛНО СЪСТОЯНИЕ на НЕОЛИБЕРАЛНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ...Това ,че Точката,Гумата,Шило,Мичмана,Паисий и още БЪЛГАРИ не го приемат......сори,си е за ваша /и народа/ сметка.......казаха от посолството,фондацията,обществото,НАТО,МАТО и всички идиоти.

Кой ще връща парата е въпросът и ще има ли поемане на отгворност?

СПОКО БОРИСОВ НИ ГИ ТРУПА НА НАС КАТО ИЗТЕГЛИ ОГРОМНИ КРЕДИТИ!!!СЛЕДВАЙТЕ БОРИСОВ И ОТИВАТЕ ДИРЕКТНО В ДЪЛГОВАТА ПРОПАС!!!

Мутри пари връщат ли бе чвор след като има балама и търпеливи да продължават да им наливат безнаказано в джобовете

Абе защо никой журналист не пусне записите от интервютата с Левон и Королев от времето когато се теглеха парите от КТБ и я затвориха. Тия 2мата философи обясняваха на дълго и широко как няма страшно за вложителите как това е паника която ще отмине, как сме го виждали и преди със ПИБ.Малко по късно паниката обхвана и ПИБ, държавата помогна на ПИБ тихомълком за 2ри път а остави КТБ да фалира. После тия 2мата се обърнаха като фурнаджийски лопати в последвалите интервюта, дебелия и компания дръпнаха квото можаха от КТБ и го сложиха при Цеко. Ясно е че народа плаща сметката за пореден път, ясно е че и Василев е крал, но освен това не е нужно да си ракетен инженер за да се сетиш че е крал с позволение на държавата и на БНБ както е чсно че и много други са крали както става вече 1000 г, както е и ясно че пак няма да има осъдени. Мисля си че докато няколко души не бъдат избесени публично и групово няма да има оправия...ама и палачи няма

Прабаба ми навремето казваше: Когато отидеш зимъска в нужника по голяма нужда, звъкът на падащо гоМно е бил ХАМПАРЦУК. От тяхно време се е знаело, че тази фамилия е долна измет.

Въпрос към прокуратурата ? Вие господа прокурори, не се ли интересувате от г-н. Иван Искров, който знае много за "изчезналите" милиарди ?..

Експерти: Скоро няма да видим върнати пари от КТБ......................................................... БЕЛ . НА РЕДАКТОРА - Експерти: НИКОГА няма да видим върнати пари от КТБ

Крадеца.. опс банкера на Иванчо Костов говори за другите мошеници ! Има ли по-голяма наглост ?

искахте Бойко те ви Бойко, следват пенсионните фондове и 100 милиарда заем и край с България.

Ние банкерите не сме виновни, че хората са глупави и алчни, и са се налапали с по два-три кредита заяви Хампарцумян Ние не сме карали насила никого да взима кредити, всичко това е било изцяло доброволно решение. Не е наша вината, че печелим пари за сметка на глупаците, ако нямаше глупаци нямаше да има и банки. Ние не сме виновни, че глупаците не четат условията при отпускането на кредити или, че не ги разбират. Ние не сме виновни за безумието на глупците. Искаме си парите и ще си ги вземем.

Като прочетеш решенията на съда, ще разбереш, че договорите не са толкова порочни и хората добре са ги прочели. Ще разбереш, че хората не са алчни, а банката тълкува всяко нещо така както си иска и съда я осъжда да върне пари на хората, но казва няма значение какво е правила и че банката е ненаказуема съгласно нашето законодателство! И сега светна ли ти къде е проблема. В законодателството и при ония 240 идиота, начело с главната тиква в държавата. А някой малоумни продължават да си ги избират. И тия от БНБ не могат с пръст да пипнат съгласно законодателството ни!!!

След провала на КТБ е време за разследване на БНБ , одиторите, които не са правили отчети, а са крили явната неплатежоспособност и измамите, както и съучастниците в схемите за длъжностни присвоявания. Ако КТБ не се разследва ще означава, че участниците в модела укриват остатъците от схемата за източване на държавата. Може би държавата трябва адекватно да провери останалите български банки и ако не го стори е по- добре хората адекватно навреме да се спасяват от всичко българско.

След 2 години???!!! Да се търси персонална отговорност на БНБ!! Къде е бил Искров?? Взе си шапката и изчезна, той трябва да бъде осъден.

Практиката показва, ЧЕ не ги ли видим скоро - никога няма да ги видим тези парици !?

ПСИХИАТРИЧНАТА КЛИНИКА ОТ РАЗСТРОЙСТВОТО КТБ НЕ СПИРА ДА СЕ РАЗШИРЯВА... КТБ Е ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО ВЕЧЕ СМЪРДИ ДО ГНИЕНЕ...ВСИЧКИ ВИКАТ "У..У...У..."ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ И ОПИШАТ АКТИВИТЕ НА КТБ! ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ИЗПОТИХА ДА БУТНАТ КТБ СА ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ, КОИТО ТЪРСЕХА ПРИМЕРА НА БАНКОВИТЕ ФАЛИТИ ОТ 1994-7 ГОДИНИ, ИСКАХА ФАЛИТА, ЗА ДА ОТМЪКНАТ ПАРИТЕ... ТЪРСЯТ СЕ АКТИВИТЕ! ОСТАВЕТЕ ГО ХАМПЪРЦУМЯН, ТОЙ Е ЕДНА ПИОНКА, ЗА ДА БЪДЕ МЕСТЕН НА ДЪСКАТА...СТРАННО, КАКЪВ ФИНАНСИСТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕДИН ХИМИК...ДРУГИТЕ, С ХАЛЮЦИНАЦИИТЕ ЗА ПУТИН, ОВШОРКИТЕ...СА СЪЩО ОТ КЛИНИКАТА! ИСКАМЕ ДА ПРОЧЕТЕМ ЗА АКТИВИТЕ НА КТБ! ИСКРОВ И "БНБ НАДЗОРА" В ЗАТВОРА!

Държавата създаде един уродлив модел, който днес показва само лоши резултати. за този модел имат вина всички законодателни комисии и прокуратурите, които отказват да разследват документни измами между дружества. КТБ се превърна в провал на системата и политическата класа, но и нейно изобличение.

симо

Този ,,УРОДЛИВ МОДЕЛ,, НЕ го измислихме ние...Той ни бе натрапен/буква по буква, от ,,вятъра на промяната,, ,или по-точно казано от спецовете на СБ,МВФ,Отворено общество,Държавния департамент и фондация ,,Америка за България,,.Те вкупом стовариха,,ТУХЛАТА,, със законите ,които да приеме парламента за да се ,,НАПРАВИ ПРЕХОДА,,.Основна цел на тези закони е ДЕМОНТАЖА НА ДЪРЖАВАТА И ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА.....Да , ние изпълнихме и преизпълнихме ,,ПРЕПОРЪКИТЕ,,,---ДАДЕНА НИ Е ОЦЕНКА ОТ ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ---ОТЛИЧЕН!!!!!!Критикуват ни за...ромите!!!!!корупция!!!!!!Но не и за банковата сфера.......Следователно това,което се случва е НОРМАЛНО СЪСТОЯНИЕ на НЕОЛИБЕРАЛНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ...Това ,че Точката,Гумата,Шило,Мичмана,Паисий и още БЪЛГАРИ не го приемат......сори,си е за ваша /и народа/ сметка.......казаха от посолството,фондацията,обществото,НАТО,МАТО и всички идиоти.

А кое се промени и гарантира, че и днес родни банки не се ползват за същите цели и начин? Как е възможно да купуваш огромни активи и цялата държавна власт и купища контролни органи да не ровят и разследват произхода на парите? Освен Гунев от БНБ и Цв.Василев как няма други виновни - нима властите твърдят, че двама могат да откраднат над 4 милиарда? Кой разследва дали и другите собственици на банки не са "усвоили" по същия начин кредити, за да финансират придобивания и луксозен живот?

Съгласен по принцип, един химик станал банкер се изживява като специалист. А какво да кажем за сервитъорката Петя Славова - Инвестбанк или Цеца Секса - БАКБ? Това са публични факти и никой не реагира.

ЧЕ ТО КОЙ КРАДЕЦ КРАДЕ ЗА ДА ВРЪЩА ........... 27 ГОДИНИ СА ПЕРИОД В КОЙТО ИЗРАСНАХА ВЕЛИКИ КРАДЦИ НАДМИНАЛИ ДОСЕГА ИЗВЕСТНИТЕ ДРЕБНИ РИБКИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ........ ПРЕДАТЕЛИТЕ СЪЩО НАДМИНАХА ДОРИ СЕБЕ СИ КАТО ПРЕДАДОХА И СЕБЕ СИ ДОРИ ЗАТОВА И ИМЕНАТА НА КРАДЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ СА ИЗВЕСТНИ НА ВСИЧКИ КАТО СА ОКУПИРАЛИ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА

Измамата КТБ продължава с пълното и любезно съдействие на държавата. Дори момента, в който публикуваха доклата по време на празници не е случайно избран - все пак с толкова окрадени милиарди е лесно да имаш добри специалисти по "психология на масите". Къде е държавата? Къде са обещаващите от ГЕРБ? За всички тези заеми само и единствено Цвенатан Василев ли е отговарял и се е подписвал? Нима в БНБ едно лице само е виновно и има власт да "не забелязва" нередности? Кой от Финансово разузнаване, ДАНС, а дори и НАП е подведен под отговорност за немърливо изпълнение на задачите си? Що за държава сме да не съдим за щети одиторите доказано и нееднократно излъгали в одитните си доклади? Защо никой не е проверил произхода на парите на всички тези закупени активи с отпуснатите, а сега окрадени пари? Престъпността явно е в държавата и властта- ако не умишлена, то е от некомпететност и некадърност.

ТОЯ ПЛУЖЕК Е ВРЪЗКАТА: КГБ-БУЛБАНК-БЕРЛУСКОНИ-ИТАЛИЯ!!! ИНЖЕНЕР-ХИМИК СТАНАЛ БАНКЕР НА 45г. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Хъмпи, абе защо и ти си първобитник, като келеша от първа ктб? Все майстори на юдаизма(краденето)? :-))).

Хампърцумян да каже защо неговата банка присъства в толкова много решения на съда като осъдена от кредитополучателите си / клиентитите си/. И защо вместо да връща парите на клиентите си, ги кара да го осъждат и междувременно освен парите за които е осъден плаща и на адвокатите по делата, на експерти на съда. От къде ги взима тия пари, дето ги хвърля на вятъра - от вложителите си и от такси с които дере клиентите си. И какво става вместо да хвърля на вятъра тройно повече пари и клиентите му да бягат, да разбере че файда от НЕДОВОЛНИ и Бедни КЛИЕНТИ НЯМА. Хампърцумян е ПРОСТ и ГЛУПАВ човек!

Popa

2-та милиарда, чрез Внешторгбанк са отишли в офшорната сметка на Путин в Панама, откъдето придворния музикант Ролдугин, купувал антикварни балалайки (по 1 милион за всяка) за придворния оркестър на Кремъл! И ние сме дали нещо на света!

Никога не съм се съмнявал в способностите на "демократите" - доносницицата на Костов и Радан. Вие всичко можете, стига да е на печалба, не спа? (питайте митеран какво е не спа.)))

ОКе, но в какво са превърнати парите на КТБ? В президентски офшорки, или в друго полезно за едноличното управление на негъра Ердоган?

Мирише на "дългата ръка " на КРЕМЪЛ и Милен Велчев /да си припомним как се продаде БТК от МВ+Кобурга +синчето Кирил/ и чия собсвеност е сега .Планът е да рухне държавата както 1996 г. и те да купуват на безценица.

държавата може да върне някои от кредитите, но трябва да влезе в банката и да сложи ръка на успешните инвестиции! но нямало да го направят! защо! и сам си отговарям - защото държавата са точно те-самите крадци!

да се разприказва и да извади тефтерите.

Хампарцумян, имате ли смелостта да ви поставим пред детектор на лъжата?

Пред детектора на лъжата, всичко при него ще изглегда като истина. Както казва Остап Бендер, ако се организира конкурс за лъжци , ще спечели само този , които казва истината".

Ердоган, начи...

се е струпала върху Ливон..Банковата система сама си търси белята с отглеждане на такива шеметни пирамиди. Че и банкери, скатаващи се по света и хитреци чакащи ние да им влезем в положението заради лихвите им и цесиите им. Затова - вересия никому, най-малко на банка.

Изобщо не беше явлението "пирамида", беше си най-обикновен "рейдерски захват". Къде отидоха 4-те милиарда от гаранционния фонд - в банката на Хампрацумян и компания. Кой спечели от закриването на КТБ - другите банки. Кой участва активно в закриването и' - и другите банки включително.

Та това е чудесно! Много от нас, коментиращите тук са повече от експерти! Само дето за нас остава цензурата, а за експертите - парите ни. :-))) Не е ли смешно? Ти как мислиш?

"Експерти: Скоро няма да видим върнати пари от КТБ" Хе, че да не би някой наивно да си е мислил, че ще видим?

Всички постове в държавата са обсебени от некадърници с по дузина нищо не значещи дипломи. Докато държавата не бъде изчистена от тях, няма да има оправия. Това е работа на народа, и никой друг няма да я свърши. Загубите от КТБ са 6.6 милиарда. Това са всичките пари които са били в нея. Настоящите и бъдещи приходи служат само за да бъдат усвоени от другите крадци.

Интерпол още дири Цецо Мустака в 190 държави. Още ли не са го открили?

и маскировъчна брада да не го идентифицират управлявайки милионите от белградска банка.

Познавах бащата на този псевдобанкер. Много добър и умен човек. Работеше в БАН, като н.с. Като се разболя не го погледна. Умря сам като куче. Чужди хора го погребаха. Как можеш да имаш доверие на такъв човек. Чудя се на тези дето са му поверили банката! При най-малка възможност безопасно да я окраде, няма да се замисли!!! И той раздава морал!!!

Просто му имат политическо доверие.А в чисто човешки плам сие мошенник отвсякъде. Бих го оприличил на един Остап Бендер- "Той обичаше и страдаше- обичаше парите и страдаше от тяхната липса".

Лъжеш и мажеш по незнайни причини. Можеш да разкажеш нещо по-истинско, примерно за баба яга и кумчо вълчо.

Добре,разбрахме няма ги парите и ние ги платихме,защо Цветан Василев е все още на свобода?Проверката показва,че негови фирми са теглели кредити,а пък той казва,че не ги е взел и така ще станат 2 години тъпчат на едно място и ни баламосват.

ЦВ е на свобода, по същата причина поради която ЦЦ е на свобода. За да се вкара който и да било политик в затвора трябва пълно измитане на политическия набеден "елит". Ще стане по естествен път в България, и пак няма да има кого да вкарат в затвора. Но пък може би да конфискуват имоти наследени по престъпен начин - нещо като национализация, пак революция. Ясно беше че приватизацията е контрареволюция в България.

Рухват ама в случая с КТБ не без помоща на корумпираните институции от ДПС и Пеевски. Парадоксът е, че тези институции се корумпираха и с парите на вложителите в КТБ. Парите в КТБ се използваха и за медийна пропаганда, политичски проекти и организиране на масови протести.

Не само са корумпирани с пари, което е твое предположение. По-вероятно е да са държани в страх от явното бездействие на държавните органи, политически обвързани един с друг, и икономически разбира се. Понеже да дращиш по форумите е безопасно, но да поискаш изгонване на ЦВ от КТБ не е. И трябва подкрепа. А като я нямаш? Е, длъжен си оставка да подадеш, ама пак не е пълна гаранция, иска се мъжество.