Коментари - Внушителният Еърбъс А380 кацна на летище София | Днес.dir.bg

Внушителният Еърбъс А380 кацна на летище София

Най-големият в света пътнически самолет гостува в София. "Еърбъс А380" кацна от Франкфурт около 13:00 часа и ще остане за няколко часа на софийското летище.

Обратно в новината

Коментари - Внушителният Еърбъс А380 кацна на летище София | Днес.dir.bg

Коментари

Чудесно! Впечатляваща машина! Да са живи и здрави инженерите, които са я проектирали и построили. Спомням си едно документално филмче за А 380, показващо първия полет, как инженерите трепереха дали ще излети. Но той излетя! Всъщност такава тръпка изпитват всички авиоконструктори. Все едно да чакаш детето ти да проходи! И се радвам, че успяват да постигнат почти невъзможното - да вдигнеш 5-600 тона във въздуха и да ги накараш да летят с над 800 км/час е голямо постижение. За съжаление София не е перспективна дестинация за тези големи машини и едва ли ще го видим пак на нашето летище. Просто пътникопотокът е твърде малък за да се използват толкова големи самолети. А на нашето момче пожелавам да е жив и здрав и да се издигне до командир на тази великолепна машина. Всъщност ние имаме и други наши момчета, които командват големи машини, супертанкери например, с товароподемност 300 000 и повече тона, което също си е доста трудна и отговорна работа...

Така е! Знам за поне още двама - единият в Емирейтс и един в Етихад, но Луфтханза си е първа класа! Още повече, че Марио има голямо уважение в Луфтханза и огромен принос "голямата птица" да дойде в София. Имаме малко неща, с които да се гордеем като българи и е хубаво да ги оценяваме. Успех на тези смели мъже, където и да ни носят славата по света. Честит професионален празник!

Самолети от този тип излитат и кацат на всеки 3 секунди по света, у нас кацна за пръв път .... Щото сме няква Тъмна Индия братче, та чак сега и нас ни огряло.

Бай Шиле, за всеки влак (самолет) си има пътници. За коя дестинация ще се съберат 500 пътника у нас?? Този самолет, както и всеки друг, трябва да се изплати, т.е. трябва да лети колкото се може по-често!

Трябва да отбележим и факта, че в БГ вече има вече 6 хангара на Луфтханза, инженеринговия и поддържащ персонал също е изнесен у нас. Жалкото е само, че българите вършат висококвалифицирана работа и дишат отровите, с които се обработват самолетите срещу жълти стотинки, за които немец никога не би се съгласил да върши тази работа. Бели роби сме. Жалко за нашите техници работещи по поддръжка на самолетите има за жъллти стотинки.

кацал съм в Бургас но не го записаха в Гинес

В Истамбул пролетта видях три такива. Красиви машини!

ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ, НО НИКОЙ ЛИ ОТ ВАС НЕ ГЛЕДА НОВИНИТЕ, НИКОЙ ЛИ НЕ РАЗБРА, ЧЕ ПИЛОТА НА ЕРБЪС А380 Е БЪЛГАРИН! ЩО ЗА ХОРА СМЕ ДА НЕ ЗАБЕЛЕЖИМ ТОВА, ПОНЕ ЗА МОМЕНТ ДА СПРЕМ ДА СЕ ДЪРЛЯМЕ И ДА КАЖЕМ ЕДНА ХУБАВА ПРИКАЗКА! ХОРА, ВЯРВАТЕ ЛИ ИЛИ НЕ НАШИТЕ ПИЛОТИ БЯХА И ВСЕ ОЩЕ СА НАЙ-ДОБРЕ ПОДТОТВЕНИТЕ ПИЛОТИ В СВЕТА! БЪЛГАРИ СМЕ, ПОНЕ С ТОВА ХУБАВО НЕЩО ДА СЕ ГОРДЕЕМ, ТА МАКАР И ЗА МАЛКО!

И да допълня, че Марио Бакалов е единственият българин с лиценз да управлява А380.

кои професии зависи живота на много хора? 1. Лекари 2. Пилоти 3. Капитани Не предполагах, че с всеки изминал ден българина все повече изпростява. Четейки коментарите на т.н. българи разбирам две неща: 1. Никога не се качвали на самолет. 2. Не са се реализирали в собствения си живот и завиждат на другите, ако ли не обвиняват всеки са собствените си несгоди. И после се чудите защо една ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ е на това дередже! Наистина по злобен и прост народ в момента от българите няма! А това е жалко за всички които са воювали за свободата ни. Израдвайте се, че един българин е успял в живота, че е постигнал мечтите си.... Колко от вас могат да се похвалят с това? Колко от вас могат да се похвалят, че ги уважават извън родината си? Жалки хорица останаха на великата ни територия.... Браво на Марио Бакалов за постижението в своята професия и за уважението което е постигнал, но не от сънародниците си.....

Най- много зависят от майорчето на пулта на балистичните ракети. Една грешка и 6-7 милиарда отиват на кино.

Понеже пътувам често със самолет, добре знам каква досада е качването и слизането, особено когато е през ръкав само от предната врата. Летя най-много по маршрути в Европа, където най-масовия самолет е А320 за около 180 човека. Товари се и се разтоварва през ръкав средно за 20 мин. А този 380 за 3 пъти повече пътници, ако също се товари и разтоварва през един ръкав и понеже е и двупалобен просто не ми се мисли какво висене ще е !

Никой не те кара да се буташ вечно пръв да се качваш и слизаш.... Ама да, все пак това е запазена "марка" на Бай Ганьо. Явно не си пътувал достатъчно, да видиш и разбереш, че на много малко летища се усеща качването и слизането от самолета, всичко зависи от организацията

Да те Е-а у селянина! Летя поне 2 пъти месечно, киртак. Не съм видял на европейско летище на което да са качили пътниците на 320 за по-малко от 15 мин.

Да те Е-а у селянина нагъл! Летя поне 2 пъти месечно, киртак. Не съм видял на европейско летище на което да са качили пътниците на 320 за по-малко от 15 мин.

И понеже съм пътувал с такъв самолет ще ти отговоря, на повечето места където обслужват А380 на ръкави качването и слизането става през два ръкава.

А на по-малкото места детоне НЕ го товарят така какво се случва, би ли споделил!?

Не е през един ръкав :) Затова и не се обработва от всички летища. Има си специален ръкав за него - двуетажен :)

Самолетите са на кантар спрямо задния колесник. Ако не е нафраскан до горе с гориво в крилете или има силен вятър на перона може да се килне на опашка затова ги товарят отпред 90% от случаите. Ако ще ги товарят от зад и отпред винаги първа товарят тези които са отпред. Другите отзад ги товарят със закъснение. При слизането пак се следи за баланса. Натиска трябва да е преди крилата.

Що пишеш простотии бе , умняк! На летище София когато самолета не е на ръкав качването е едновременно от предна и задна врата. И самолета не се "фрашка " с гориво най-често а се слага гориво за 1.5 дистанция на която ще лети. Т.е. за полет на 2000км, една типична дистанция за Европа се слага гориво за 3000 км. А 320 може да покрие дистанции над 6000 км.

Виж, драги, пътувал съм многократно с всички видове големи самолети, с изключение на този! Е трябва да ти кажа, че слизането на пътниците не отнема кой знае колко време, все е от порядъка на 15-на минути. Друг е въпросът с качването, винаги отнема повече време и най-вече за това, че пътниците се точат като свински черва и все има по някой и друг запил се в близкия бар и не си погледнал часовника навреме...Пък и полетите с тези самолети обикновено са "трансфер", т.е. прекачване от друг полет. Случвало ми се е да бягам като изоглавен от единия терминал до другия и да се качвам в последната минута, даже съм си чувал и името по транслацията и това се е случвало обикновено поради закъснение на самолета от София...А за багажа не говорим, случвало ми се е след такива полети да си го получа след две седмици...

Защо Б.Б. не беше в центъра на събитието?

защото няма келепир

Еърбъс А380" кацна от Франкфурт Много просто е това в България: транспорта ни е от тролйБЪС и автоБЪс . Така е с българският и редакторите ни. В Европа се нарича Ейрбус

Чудото дето ще отнесе гробарските крадци в дън земя тилилейска. Плевнята, тиквата, цецо - пеленгатора с всичките му послушани разговори, партийната секретарка цуца ще им е стюардеса. Прав ви път крадливи гробари.

Само аз ли не разбирам каква е цялата еуфория??? Самолет ежедневие за САЩ или други големи държави тук стана национална гордост. Нито ние сме го измислили, нито сме го купили...Не разбирам ентусиазма Ви. Дошъл, кацнат, направил рекламата и си заминал. И браво на пилота, но все пак това му е работата и явно добре си я върши, но чак истерията, която предизвика...

ха ха ха колко е грозен. а за протокола Hughes H-4 Hercules е дъвена летяща лодка!

Щото е било война и не са му давали дуралуминий за не военни проекти.

по редовните линии оттук - наведнаж по 500 парчета ще се изнасят... доста ефективно....

Браво на нашето орле- пилотът на Ербъса. Да ни е жив и здрав и да се гордеем и с други български чеда по света. Дано от такива мъже вземем пример за култура, добрина, човечност, че иначе с тая култура от Банкя съвсем се изложихме. Щом стигнахме до там, че да избираме красавицата Цецка за президент и главнокомандващ въоръжените ни сили. Тя тенджери и тигани може само да командва и ще я сбъркат със тези от средния пол.

А бе кой плати масрафа? Не вярвам българския пилот да си е написал сам курса.

луфтханза текник

Един самолет, който е ежедневие в белите държави става национална атракция и повод за Чичовски лакърдии накъде щял да излети в колко часа и как махалата да се струпа и в коя посока да гледа, махайки с бели кърпички...да ти се приплаче от умиление...

Честито на авиаторите! А относно новината - отивам да прочета отново разказа "трактор на село".

Току-що кацна в гр. Хамбург. Да пожелаем на екипажа приятна вечер, приятна почивка и до нови срещи!

Този самолет изпълнява полети на далечни /трансконтинентални/ разстояния, а от летище София не се извършват директни такива полети.

На мене един Варна-Хонолулу през Северния полюс ще ми дойде таман.

само 20 такива могат да връщат по 10 000 мигранти на ден на обратно.

Голям праз,като кацнал този самолет.Нито ще ми стане по топло ,нито по студено от това.

Нито ще станеш по-умен

един русофил каза:гроздето е кисело..ха.ха

И аз не разбирам каква е цялата еуфория с въпросният самолет...

Кво излиза? Нози самолет е по-голям от руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" ..ха.ха

Аре бе,верно ли?Щото и жена ти така каза за моя самолет.

простак! Не е малко.

Много е забавно как побърканите русофоби намесват злите рашки в тема за европейски самолет кацнал в България и посрещнат от цялото ни правителство :) Не се притеснявайте за руснаците, американците още им ползват техните ракети за да ходят в космоса.

БРАВО НА ПУТИН...КОЙТО МОЖЕ СИ ГО МОЖЕ

НАИСТИНА ВПЕЧАТЛЯВАЩО !!!! ДАЛИ ОПИТВАЩИТЕ ДА НИ СТАНАТ НАСТОЙНИЦИ РАШКИ, НЯКОГА ЩЕ НАПРАВЯТ НЕЩО ПОДОБНО ЗА ЧОВЕКА, ИЛИ САМО ЩЕ ДРЪНКАТ ОРЪЖИЯ !!!!

Наясно си, че САЩ харчи за отбрана 600 милиарда, повече от следващите 10 държави взети заедно, а Русия е на второ място по износ на оръжия след тях. Нали бе, побъркания русофоб, дето ти се привиждат зли руснаци навсякъде?

Абе САЩ може и 6000 милиарда да харчи, и 66 000 милиарда. Важното е, че хората там живеят добре, за разлика от посткомунистическите такива, и не им пука за русия, а пък България си нямат идея къде е

ан225

Gotvi se porednata dalavera!

мина кат Граф Цепелин

Подарък за новия ни президент. ЕР ФОРС 1

НА БЪЛГАРИЯ НЕ И ТРЯБВАТ ЕЪРБЪСИ А САМО ДВА ДРОНА ДА ПУСНАТ ПО ЕДНА КОШНИЦА С ПИРОКИСИЛИН НАД БАРДАЦИТЕ НА КОМУНЯРО СИДЕРАСТИЯТА НА ПОЗИТАНО И ВРАБЧА!ЗА КОПРИНКА И БУЗЛУДЖА СТИГАТ И ПО ДВА ВАРЕЛА С Л...НА, В НАЙ ГОЛЕМИЯ КАЛАБЪЛЪК !!

Идиот

Излетя! Гледах го с бинокъл; беше огромен и красив. Успех на нашия пилот!!!

Нашият пилот изрази специални благодарности за посрещането и си взе довиждане (по радиото) с диспечерите на София кула, на София подход и на София контрол и продължи към Румъния...

Туй доказва само едно, че не е пилотирал самолета както се тръбеше на всякъде, а е водил само радиообмена. Тези които по някакъв начин са свързани с авиацията ще ме разберат другите ще слагат минуси до заранта. Дано поне при подхода към София не е било така.

Видя голямата Тиква, уплаши се и излетя!

Глупендер, поне веднъж погледни от позитивната страна. Остави настрана политиката и политиците. Самолетът е дело на инженерната мисъл и на тези, които са смели мъже, достойни да го карат!

Излетя (за съжаление) по 09 - на изток и веднага наляво на север.

Най-големия бил.А АН-225 МРИЯ е само 11м по-дълъг и 9м по-голям при крилете и е 640тона.

Този АН 225 пътнически самолет ли е ?

А, случайно да ти е направило впечатление, че товарните самолети, кораби, влакове и автомобили издържат на далеч по-голямо натоварване на единица площ? В случая това, че Airbus е пътнически, не го прави по-сложен от инженерна гледна точка.

Иде реч за ПЪТНИЧЕСКИ самолет, бе брат'чед

Дръжте се братя българи излита по 09 сякаш май

На изток ще излита !!!

Като тръгне ще напиша на къде да гледате ако искате да го видите на излитане !

регистрация D-AIMD

След малко си тръгва А380,може да го гледате на link

Да на флайт радар. Преди обед го имаше в разписанието после го изтриха вече се появи на перона.

Едно време Гатарин го развозваха из България, за да го показват на хората като циганска мечка! Толкова ли не можаха да го закачат за някой по-толям камион и да го лъзнат по някоя от магистралите на Боко! Така ефекта щеше да е троен! Първо, народа щеше да види нагледно колко велика е западната, пардон евроатлантическата цивилизация! Второ, Боко пак щеше да има повод да се похвали с магистралите! Трето, при тоя тонаж не е трудно да се предположи, че магистралата щеше да има нужда от ремонт, което разбира се означава нови поръчки и естествено комисионни! А сега кво? Шашнахме циганите от кв. "Христо Ботев".

Гагарян- първият арменски космонафт

На простащината!

сега, за компенсация, може да доиде във варна руски(ят) самолетоносач.

наи-големият самолет в света е руски - товарен.

УКРАЙНСКИ Е

извинявам се, не знаех, че е украински

Тцъъъъ, Олег Антонов е руснак, роден в района на Москва, а конструкторското бюро Антонов първоначално е било в Новосибирск.

бе украйнски беше майче кво ше кажеш,а? И самолетоносаче им украинци го правиха в Николаев 30 години след това руснаците сами един хеликоптероносач не могат сделат, не самолетоносач

А, самите украинци какво направиха 30 години по-късно? Олег Антонов е руснак, не украинец.

Ако потърсиш в Wikipedia A380 обаче на английски ще видиш всъщност кой е най-големият самолет в света. Около срадата на страницата в дясно са насложени всички самолети един върху друг. Не се доверявайте на българските страници защото те са адаптирани за прости българи каквото ни мислят. В оригиналните страници в Wikipedia пред езика има звездички и само на тях може да се вярва. Поне такова е указанието на wikipedia в общите условия.

Hughes H-4 Hercules е дървен самолет! направен е от бреза и нестава за работа!

Сега да качват 500 бежанци и на гости при баба Меркел.

щели били да ги карат при дядо путин.

Този голям самолет да не идва да извозва имигрантите? Хайде товарете ги, и при Меркел да си ги интегрира.

Идва да пробва да натовари мухльовците русофили, да ги закара при Путлер!

За ,да го осерат ли?!

Германия > Путлеристан, и за разлика от крадливите рашисти е истински приятел на България. Такава е тя, другари руски тролове.

Коментари - Внушителният Еърбъс А380 кацна на летище София | Днес.dir.bg

Внушителният Еърбъс А380 кацна на летище София

Най-големият в света пътнически самолет гостува в София. "Еърбъс А380" кацна от Франкфурт около 13:00 часа и ще остане за няколко часа на софийското летище.

Обратно в новината

Коментари - Внушителният Еърбъс А380 кацна на летище София | Днес.dir.bg

Коментари

Чудесно! Впечатляваща машина! Да са живи и здрави инженерите, които са я проектирали и построили. Спомням си едно документално филмче за А 380, показващо първия полет, как инженерите трепереха дали ще излети. Но той излетя! Всъщност такава тръпка изпитват всички авиоконструктори. Все едно да чакаш детето ти да проходи! И се радвам, че успяват да постигнат почти невъзможното - да вдигнеш 5-600 тона във въздуха и да ги накараш да летят с над 800 км/час е голямо постижение. За съжаление София не е перспективна дестинация за тези големи машини и едва ли ще го видим пак на нашето летище. Просто пътникопотокът е твърде малък за да се използват толкова големи самолети. А на нашето момче пожелавам да е жив и здрав и да се издигне до командир на тази великолепна машина. Всъщност ние имаме и други наши момчета, които командват големи машини, супертанкери например, с товароподемност 300 000 и повече тона, което също си е доста трудна и отговорна работа...

Така е! Знам за поне още двама - единият в Емирейтс и един в Етихад, но Луфтханза си е първа класа! Още повече, че Марио има голямо уважение в Луфтханза и огромен принос "голямата птица" да дойде в София. Имаме малко неща, с които да се гордеем като българи и е хубаво да ги оценяваме. Успех на тези смели мъже, където и да ни носят славата по света. Честит професионален празник!

Самолети от този тип излитат и кацат на всеки 3 секунди по света, у нас кацна за пръв път .... Щото сме няква Тъмна Индия братче, та чак сега и нас ни огряло.

Бай Шиле, за всеки влак (самолет) си има пътници. За коя дестинация ще се съберат 500 пътника у нас?? Този самолет, както и всеки друг, трябва да се изплати, т.е. трябва да лети колкото се може по-често!

Трябва да отбележим и факта, че в БГ вече има вече 6 хангара на Луфтханза, инженеринговия и поддържащ персонал също е изнесен у нас. Жалкото е само, че българите вършат висококвалифицирана работа и дишат отровите, с които се обработват самолетите срещу жълти стотинки, за които немец никога не би се съгласил да върши тази работа. Бели роби сме. Жалко за нашите техници работещи по поддръжка на самолетите има за жъллти стотинки.

кацал съм в Бургас но не го записаха в Гинес

В Истамбул пролетта видях три такива. Красиви машини!

ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ, НО НИКОЙ ЛИ ОТ ВАС НЕ ГЛЕДА НОВИНИТЕ, НИКОЙ ЛИ НЕ РАЗБРА, ЧЕ ПИЛОТА НА ЕРБЪС А380 Е БЪЛГАРИН! ЩО ЗА ХОРА СМЕ ДА НЕ ЗАБЕЛЕЖИМ ТОВА, ПОНЕ ЗА МОМЕНТ ДА СПРЕМ ДА СЕ ДЪРЛЯМЕ И ДА КАЖЕМ ЕДНА ХУБАВА ПРИКАЗКА! ХОРА, ВЯРВАТЕ ЛИ ИЛИ НЕ НАШИТЕ ПИЛОТИ БЯХА И ВСЕ ОЩЕ СА НАЙ-ДОБРЕ ПОДТОТВЕНИТЕ ПИЛОТИ В СВЕТА! БЪЛГАРИ СМЕ, ПОНЕ С ТОВА ХУБАВО НЕЩО ДА СЕ ГОРДЕЕМ, ТА МАКАР И ЗА МАЛКО!

И да допълня, че Марио Бакалов е единственият българин с лиценз да управлява А380.

кои професии зависи живота на много хора? 1. Лекари 2. Пилоти 3. Капитани Не предполагах, че с всеки изминал ден българина все повече изпростява. Четейки коментарите на т.н. българи разбирам две неща: 1. Никога не се качвали на самолет. 2. Не са се реализирали в собствения си живот и завиждат на другите, ако ли не обвиняват всеки са собствените си несгоди. И после се чудите защо една ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ е на това дередже! Наистина по злобен и прост народ в момента от българите няма! А това е жалко за всички които са воювали за свободата ни. Израдвайте се, че един българин е успял в живота, че е постигнал мечтите си.... Колко от вас могат да се похвалят с това? Колко от вас могат да се похвалят, че ги уважават извън родината си? Жалки хорица останаха на великата ни територия.... Браво на Марио Бакалов за постижението в своята професия и за уважението което е постигнал, но не от сънародниците си.....

Най- много зависят от майорчето на пулта на балистичните ракети. Една грешка и 6-7 милиарда отиват на кино.

Понеже пътувам често със самолет, добре знам каква досада е качването и слизането, особено когато е през ръкав само от предната врата. Летя най-много по маршрути в Европа, където най-масовия самолет е А320 за около 180 човека. Товари се и се разтоварва през ръкав средно за 20 мин. А този 380 за 3 пъти повече пътници, ако също се товари и разтоварва през един ръкав и понеже е и двупалобен просто не ми се мисли какво висене ще е !

Никой не те кара да се буташ вечно пръв да се качваш и слизаш.... Ама да, все пак това е запазена "марка" на Бай Ганьо. Явно не си пътувал достатъчно, да видиш и разбереш, че на много малко летища се усеща качването и слизането от самолета, всичко зависи от организацията

Да те Е-а у селянина! Летя поне 2 пъти месечно, киртак. Не съм видял на европейско летище на което да са качили пътниците на 320 за по-малко от 15 мин.

Да те Е-а у селянина нагъл! Летя поне 2 пъти месечно, киртак. Не съм видял на европейско летище на което да са качили пътниците на 320 за по-малко от 15 мин.

И понеже съм пътувал с такъв самолет ще ти отговоря, на повечето места където обслужват А380 на ръкави качването и слизането става през два ръкава.

А на по-малкото места детоне НЕ го товарят така какво се случва, би ли споделил!?

Не е през един ръкав :) Затова и не се обработва от всички летища. Има си специален ръкав за него - двуетажен :)

Самолетите са на кантар спрямо задния колесник. Ако не е нафраскан до горе с гориво в крилете или има силен вятър на перона може да се килне на опашка затова ги товарят отпред 90% от случаите. Ако ще ги товарят от зад и отпред винаги първа товарят тези които са отпред. Другите отзад ги товарят със закъснение. При слизането пак се следи за баланса. Натиска трябва да е преди крилата.

Що пишеш простотии бе , умняк! На летище София когато самолета не е на ръкав качването е едновременно от предна и задна врата. И самолета не се "фрашка " с гориво най-често а се слага гориво за 1.5 дистанция на която ще лети. Т.е. за полет на 2000км, една типична дистанция за Европа се слага гориво за 3000 км. А 320 може да покрие дистанции над 6000 км.

Виж, драги, пътувал съм многократно с всички видове големи самолети, с изключение на този! Е трябва да ти кажа, че слизането на пътниците не отнема кой знае колко време, все е от порядъка на 15-на минути. Друг е въпросът с качването, винаги отнема повече време и най-вече за това, че пътниците се точат като свински черва и все има по някой и друг запил се в близкия бар и не си погледнал часовника навреме...Пък и полетите с тези самолети обикновено са "трансфер", т.е. прекачване от друг полет. Случвало ми се е да бягам като изоглавен от единия терминал до другия и да се качвам в последната минута, даже съм си чувал и името по транслацията и това се е случвало обикновено поради закъснение на самолета от София...А за багажа не говорим, случвало ми се е след такива полети да си го получа след две седмици...

Защо Б.Б. не беше в центъра на събитието?

защото няма келепир

Еърбъс А380" кацна от Франкфурт Много просто е това в България: транспорта ни е от тролйБЪС и автоБЪс . Така е с българският и редакторите ни. В Европа се нарича Ейрбус

Чудото дето ще отнесе гробарските крадци в дън земя тилилейска. Плевнята, тиквата, цецо - пеленгатора с всичките му послушани разговори, партийната секретарка цуца ще им е стюардеса. Прав ви път крадливи гробари.

Само аз ли не разбирам каква е цялата еуфория??? Самолет ежедневие за САЩ или други големи държави тук стана национална гордост. Нито ние сме го измислили, нито сме го купили...Не разбирам ентусиазма Ви. Дошъл, кацнат, направил рекламата и си заминал. И браво на пилота, но все пак това му е работата и явно добре си я върши, но чак истерията, която предизвика...

ха ха ха колко е грозен. а за протокола Hughes H-4 Hercules е дъвена летяща лодка!

Щото е било война и не са му давали дуралуминий за не военни проекти.

по редовните линии оттук - наведнаж по 500 парчета ще се изнасят... доста ефективно....

Браво на нашето орле- пилотът на Ербъса. Да ни е жив и здрав и да се гордеем и с други български чеда по света. Дано от такива мъже вземем пример за култура, добрина, човечност, че иначе с тая култура от Банкя съвсем се изложихме. Щом стигнахме до там, че да избираме красавицата Цецка за президент и главнокомандващ въоръжените ни сили. Тя тенджери и тигани може само да командва и ще я сбъркат със тези от средния пол.

А бе кой плати масрафа? Не вярвам българския пилот да си е написал сам курса.

луфтханза текник

Един самолет, който е ежедневие в белите държави става национална атракция и повод за Чичовски лакърдии накъде щял да излети в колко часа и как махалата да се струпа и в коя посока да гледа, махайки с бели кърпички...да ти се приплаче от умиление...

Честито на авиаторите! А относно новината - отивам да прочета отново разказа "трактор на село".

Току-що кацна в гр. Хамбург. Да пожелаем на екипажа приятна вечер, приятна почивка и до нови срещи!

Този самолет изпълнява полети на далечни /трансконтинентални/ разстояния, а от летище София не се извършват директни такива полети.

На мене един Варна-Хонолулу през Северния полюс ще ми дойде таман.

само 20 такива могат да връщат по 10 000 мигранти на ден на обратно.

Голям праз,като кацнал този самолет.Нито ще ми стане по топло ,нито по студено от това.

Нито ще станеш по-умен

един русофил каза:гроздето е кисело..ха.ха

И аз не разбирам каква е цялата еуфория с въпросният самолет...

Кво излиза? Нози самолет е по-голям от руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" ..ха.ха

Аре бе,верно ли?Щото и жена ти така каза за моя самолет.

простак! Не е малко.

Много е забавно как побърканите русофоби намесват злите рашки в тема за европейски самолет кацнал в България и посрещнат от цялото ни правителство :) Не се притеснявайте за руснаците, американците още им ползват техните ракети за да ходят в космоса.

БРАВО НА ПУТИН...КОЙТО МОЖЕ СИ ГО МОЖЕ

НАИСТИНА ВПЕЧАТЛЯВАЩО !!!! ДАЛИ ОПИТВАЩИТЕ ДА НИ СТАНАТ НАСТОЙНИЦИ РАШКИ, НЯКОГА ЩЕ НАПРАВЯТ НЕЩО ПОДОБНО ЗА ЧОВЕКА, ИЛИ САМО ЩЕ ДРЪНКАТ ОРЪЖИЯ !!!!

Наясно си, че САЩ харчи за отбрана 600 милиарда, повече от следващите 10 държави взети заедно, а Русия е на второ място по износ на оръжия след тях. Нали бе, побъркания русофоб, дето ти се привиждат зли руснаци навсякъде?

Абе САЩ може и 6000 милиарда да харчи, и 66 000 милиарда. Важното е, че хората там живеят добре, за разлика от посткомунистическите такива, и не им пука за русия, а пък България си нямат идея къде е

ан225

Gotvi se porednata dalavera!

мина кат Граф Цепелин

Подарък за новия ни президент. ЕР ФОРС 1

НА БЪЛГАРИЯ НЕ И ТРЯБВАТ ЕЪРБЪСИ А САМО ДВА ДРОНА ДА ПУСНАТ ПО ЕДНА КОШНИЦА С ПИРОКИСИЛИН НАД БАРДАЦИТЕ НА КОМУНЯРО СИДЕРАСТИЯТА НА ПОЗИТАНО И ВРАБЧА!ЗА КОПРИНКА И БУЗЛУДЖА СТИГАТ И ПО ДВА ВАРЕЛА С Л...НА, В НАЙ ГОЛЕМИЯ КАЛАБЪЛЪК !!

Идиот

Излетя! Гледах го с бинокъл; беше огромен и красив. Успех на нашия пилот!!!

Нашият пилот изрази специални благодарности за посрещането и си взе довиждане (по радиото) с диспечерите на София кула, на София подход и на София контрол и продължи към Румъния...

Туй доказва само едно, че не е пилотирал самолета както се тръбеше на всякъде, а е водил само радиообмена. Тези които по някакъв начин са свързани с авиацията ще ме разберат другите ще слагат минуси до заранта. Дано поне при подхода към София не е било така.

Видя голямата Тиква, уплаши се и излетя!

Глупендер, поне веднъж погледни от позитивната страна. Остави настрана политиката и политиците. Самолетът е дело на инженерната мисъл и на тези, които са смели мъже, достойни да го карат!

Излетя (за съжаление) по 09 - на изток и веднага наляво на север.

Най-големия бил.А АН-225 МРИЯ е само 11м по-дълъг и 9м по-голям при крилете и е 640тона.

Този АН 225 пътнически самолет ли е ?

А, случайно да ти е направило впечатление, че товарните самолети, кораби, влакове и автомобили издържат на далеч по-голямо натоварване на единица площ? В случая това, че Airbus е пътнически, не го прави по-сложен от инженерна гледна точка.

Иде реч за ПЪТНИЧЕСКИ самолет, бе брат'чед

Дръжте се братя българи излита по 09 сякаш май

На изток ще излита !!!

Като тръгне ще напиша на къде да гледате ако искате да го видите на излитане !

регистрация D-AIMD

След малко си тръгва А380,може да го гледате на link

Да на флайт радар. Преди обед го имаше в разписанието после го изтриха вече се появи на перона.

Едно време Гатарин го развозваха из България, за да го показват на хората като циганска мечка! Толкова ли не можаха да го закачат за някой по-толям камион и да го лъзнат по някоя от магистралите на Боко! Така ефекта щеше да е троен! Първо, народа щеше да види нагледно колко велика е западната, пардон евроатлантическата цивилизация! Второ, Боко пак щеше да има повод да се похвали с магистралите! Трето, при тоя тонаж не е трудно да се предположи, че магистралата щеше да има нужда от ремонт, което разбира се означава нови поръчки и естествено комисионни! А сега кво? Шашнахме циганите от кв. "Христо Ботев".

Гагарян- първият арменски космонафт

На простащината!

сега, за компенсация, може да доиде във варна руски(ят) самолетоносач.

наи-големият самолет в света е руски - товарен.

УКРАЙНСКИ Е

извинявам се, не знаех, че е украински

Тцъъъъ, Олег Антонов е руснак, роден в района на Москва, а конструкторското бюро Антонов първоначално е било в Новосибирск.

бе украйнски беше майче кво ше кажеш,а? И самолетоносаче им украинци го правиха в Николаев 30 години след това руснаците сами един хеликоптероносач не могат сделат, не самолетоносач

А, самите украинци какво направиха 30 години по-късно? Олег Антонов е руснак, не украинец.

Ако потърсиш в Wikipedia A380 обаче на английски ще видиш всъщност кой е най-големият самолет в света. Около срадата на страницата в дясно са насложени всички самолети един върху друг. Не се доверявайте на българските страници защото те са адаптирани за прости българи каквото ни мислят. В оригиналните страници в Wikipedia пред езика има звездички и само на тях може да се вярва. Поне такова е указанието на wikipedia в общите условия.

Hughes H-4 Hercules е дървен самолет! направен е от бреза и нестава за работа!

Сега да качват 500 бежанци и на гости при баба Меркел.

щели били да ги карат при дядо путин.

Този голям самолет да не идва да извозва имигрантите? Хайде товарете ги, и при Меркел да си ги интегрира.

Идва да пробва да натовари мухльовците русофили, да ги закара при Путлер!

За ,да го осерат ли?!

Германия > Путлеристан, и за разлика от крадливите рашисти е истински приятел на България. Такава е тя, другари руски тролове.