Сирийските кюрди превзеха летище Мена до Алепо

Сирийски кюрдски бойци, подкрепяни от силни руски бомбардировки, превзеха почти изцяло военно летище северно от Алепо, което бе под контрола на бунтовниците.

Обратно в новината

Коментари - Сирийските кюрди превзеха летище Мена до Алепо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че нали рашките удряли само ИД?!?! Сега какво излиза, льгали са яко и всьщност бомбят само опозицията на диктаторчето Асад...... Истината винаги излиза наяве, рано или кьсно. Както рано или кьсно Асад ще отиде на гости на Саддам Хюсеин и Кадафито......

Бийте наред момчета, "нормалните" терористи трябва да се унищожават до девето коляно!

ей зелени чорапи научете се да пишете , че ще ви намалим пенсиите и ще ви вземем трофейните пистолети

ко мрънкат фесовете ефективно с талибаните се бият руснаци, кюрди и сирийци

Не вярвам в приказките за световни конспирации и че някой управлява света. Но май ще се окаже че греша.Ние тук си чешем езиците но.Много гледам документални филми.И като гледам на къде отиват нещата се чудя.Филми правени повече от 1 година( не Руски) като става дума за Турция и дават карта на Турция,територията и е само в азиатската част. Европейската част е оградено но без име.Защо?

Няма конспирации, всичко е истинско и действително! Най-голямата конспирация обаче (която проспахте и все още не можете да осъзнаете) е Обямбото в Бялата къща. Надминава двете търг, кули със своя абсурд.

ох кеф прекараха фесовете. :))) Въпрос на време е създаването на Кюрдестан.

РУСИЯ ВЪРШИ СПРАВЕДЛИВО ДЕЛО!!!ЧРЕЗ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ ТЯ ВЪДВОРЯВА МИР И РЕД,ОТ КОЙТО И ЕВРОПА СЕ НУЖДАЕ!!!МЕГАЛОМАНСКИТЕ АМБИЦИИ НА ЕРДОГАН ДА СИ ОСТАНАТ ПРОБЛЕМ НА ТУРСКИЯ НАРОД!!!САЩ ДА СИ КРОТУВАТ ЗАТ ОКЕАНА!!!ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА БРАТУШКИТЕ,СИРИЙСКИЯТ НАРОД И КЮРДИТЕ В БОРБАТА ИМ СРЕЩУ ГЛАВОРЕЗИТЕ НА САЩ!!!

неграмотен си троле 5000 рубли за тапети глоба

ИДИЛ се разсипва като пясъчна крепост под ударите на руските витязи! Ердоган вие на умряло! Продължавайте в същия дух скъпи руски братя!

Русия НЕ обстрелва ИД, а помага на Асад за създаване на нова шиито-алуитска република, дебил русофилски!

Краварска подлого, по-важното в случаят е, разбира се, ако си българин, че долният ислямист Ердоган духа супата!!

От кога ислямистите от ИД станаха бунтовници.От както ние искам да кажа нашите продажни политици ни продадоха на турските джалати които и в момента избиват собствения си народ.

османската империя скоро ще се нарича кюрдска ...благодарение на ердоганчо, сваляча на руски самолети и убиец на руски пилоти .

много се спори кои са терористи и кои не? Я да прочетем старите новини: 07.01.2014 - Бейрут. Лидерът на сирийската група Фронт ан Нусра, която е приближена до Ал Кайда, днес призова за прекратяване на боевете между сирийските опозиционни групи и джихадистката група "Ислямска държава"... 9 ноември 2014 - Инициативата, представена от Де Мистура пред Съвета за сигурност на 30 октомври, цели да тласне Дамаск и опозицията към съвместна борба с тероризма с оглед заплахата Алепо да бъде превзет от екстремистката групировка "Ислямска държава". 25 дек 2014 - най-малко 100 души са били убити или ранени днес при серия от въздушни удари на самолети на сирийския режим срещу северната провинция Алепо, предава ДПА. Атаките са били насочени срещу два района, контролирани от Ислямска държава в предградията на град Алепо. Демек, т.нар. умерени от Ан Нусра (които са клон на Ал-Кайда и са терористи) са готови да се съюзят с ИДИЛ и да се бият с Асад. Само че ИДИЛ не приема съюзници, а е единак. Извод: всичко там са терористи и врагове на АСАД и няма средно положение. Или трябва да влязат с коалиция с Асад и да се бият с ИДИЛ или са в кюпа с терористи и ще бъдат унищожени. Тук влиза и Турция/Ердоган, който подкрепя ИДИЛ. Аз няма да се учудя, ако след 2-3 месеца "излезе" според западните медии, че в Рака и Мосул също няма терористи, а умерена опозиция.

Така е запада се върти като перка на хеликоптер според интересите на деня. Само Русия е с твърда позиция и трепе всичко наред, за това и постига резултати.

...с олигофрения: 9.02.2016 - Шмеркел - Ужасена съм от руските бомбандировки в Сирия (б.а. над ислямските терористи). 10.02.2016 - НАФТО - Руснаците сринаха 2 болници в Алепо и причиниха 50 000 бежински поток към Туркие... 11.02.2016 - На 10.02.2016 2 американски щурмовака А-10, излетяха от Турция директно към Алепо и на скорост изсипаха бомбите си над града. Уцелиха и 2 болници. От Държавния им департамент обявиха, че за това били виновни руснаците и лично Путин! Защото пилотите на американските самолети май били руски шпиони!

Абе тая Меркел заприлича на Иво Инджев.

Така е! Заразно Зло!

А бе Реджепе смотан! Къде си, та не се биеш срещу извергите от ИД! Защо не дадеш рамо на освободителната армия! Ти изложи Турция, заслужаваш затвор и военен съд! Поддържник на терористи - това си ти , Реджепе!

Време е САЩ да го обяви за "сатрап и диктатор" и да го последва съдбата на Садам и Кадафи. И да дойде някой военен или приятел на САЩ, който да оправи нещата.

приятел на сащ ?! от луната ли ?

Реджепе, Реджепе! Излиза, че ти си ъглавявал Ислямска държавал И си извършвал клане по почека на Баташкото. Изедник турски. Коко века и ние страдахме, както сега страдат хора от Ислямска държава, ръководена от Реджеп!

Северният мечок мачка здраво неверниците по библейските земи. Ердоган е крайно изнервен. Руснаците го дебнат от всякъде и той не може да мръдне. Изпаднал в безизходица, Ердоган вече се сърди на американците, че не били добри съюзници. Кюрдистан започна да се оформя териториално и това е смъртоносно за Турция и нейната стратегическа дълбочина

Така е, който гроб копае другиму, сам пада в него! Хвала тебе, Господи! Хвала тебе, Путин!

Паисий

Човекът му го каза в прав текст почти: "Няма да се разминете само с един домати! "

Това което казваш е ясно и на децата вече. Световната карта ще се посмести за да се образува нова държава. Мен по-скоро ме интересува какво ще значи това за България? Ще има ли потурански попълзновения към родопите?

Ако победи НАТО, начело с Ислямска държава - учи турски и си купи фес! Ако победи сирийския народ, начело с руските ВКС - има светлина в тунела (за нашия си имам предвид)!

Този въпрос остава във властта на нашите продажни управници. Те вече дадоха въздушното пространство на Турция. Може да дадат и Родопите. По-важно е дали Русия ще го позволи. Турция остава под постоянен контрол и наблюдение от руска страна. Турция трябва да се извини и да възмезди свалянето на Су 24 и смъртта на руснаците.

Шило

Мдаааа, ясно стана, че Русия и САЩ подкрепят кюрдите. Ясно стана, че те се бият срещу "бунтовници", които скоро пресата ще нарече "терористи". Ясно става, че кюрдите скоро ще имат държава.

Следващата стъпка е Русия да не си поднови договора за мир и сътрудничество с Турция и арменците да си върнат южните си територии. Тогава от Турция ще остане една малка спретната държавица, а Ердоган ще оспори лаврите на Фердинант Сакс Кобург Готски

Летище Мена е много важно. Алепо - още повече ... Оформя се територията на сирийски Кюрдистан, като част от голям Кюрдистан, в който влизат иракски и турски кюрди

На Турците им го забиха до сливиците с Кюрдистан. Само така, боцкай здраво

До сега Алепо се владееше от ислямистите - ИД, а сега вече се защитава от сирийски бунтовници! Каква метаморфоза при независимата журналистика след руските въздушни удари!

Също както с кюрдите. Вижте в Тубата филма "Земля Айлана Курди" Айлан Курди е детето, което се удави в турция. За разлика от американските политици и медии, които само говорят без да дават никакви доказателства, руснаците ходят на място и снимат хората и градовете в Сирия и Ирак!

От Пунтагона казват, че терорист, умерен от руска ракета ставал умерен опозиционер! Но още повече ги притеснява факта, че затова вече е достатъчно да те умери руска торта!

по кое международно право в страна член на ООН, армията и няма право да воюва за страната си??? СИРИЙСКИ ГРАЖДАНИ, каквито са СИРИЙСКИТЕ КЮРДИ, да нямат право да воюват на страната на АРМИЯТА НА ДЪРЖАВАТА СИ! Срещу мерака на ЕРДОГАН - под егидата на ЕС, ООН или НАТО, да ЗАВЗЕМЕ 11 000 кв. клм. от ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА ИМ! В лелеяната от него и т.н. "СВОБОДНА ЗОНА В СИРИЯ" под НЕГОВА ЮРИСДИКЦИЯ И ЗАЩИТА.

Да не се чудите защо Щерев днес не е на работа: Изперкалият шофьор на Цариградско, който потроши 12 коли с с реното, крещял: Аз съм Исус! Това твърдят очевидци на инцидента. Те допълват, че най-вероятно става дума за психически неуравновесен човек, който се мислел, че е самият Исус Христос.

Да не е бил дървосекача? Че и той от време на време изпада в амок...

Пари им, здраво им пари под краката на американските мекеренца. В Сирия нещата вървят към епилог, а това ще е фиаското на дългогодишните и скъпи подривни операции на ЦРУ в Близкия изток и Сев. Африка, а както изглежда и фиаското на опората им Турция. А от там и фиаско на цялата външна политика на щатите през последните десетилетия. В самата Америка, Тръмп се е устремил към президентския пост и надали може да бъде спрян. С всичките от това последици... В Европа омразата към американските марионетки придобива измерения, вещаещи бури. В България нещата гневно клокочат... Не е лесно да си простестър днес. По-зле от сляпо-глух насред минно поле. Търсете тапети, простестърчета, тапети за плакати, с които да посрещате освободителите. От турско робство са ни освободили, от нацистко са ни освободили и от евро-атлантическо ще ни освободят.

Никакви бунтовници не са тия в Алепо и това личи по действията им в Алепо.Сега ,като са притиснати от кюрдското опълчение,сирийската армия и руската авиация те използват като жив щит населението,гонят го към Турция и се крият зад него и в него.Знаят добре ,че руската авиация не бомбардира цивилно население!

"превзеха ПОЧТИ ИЗЦЯЛО военно летище" Абе всчки ли сте малоумни в България или все още се намират и не съвсем изцяло видиотени?

Явно ти си водещ такъв. Виждал ли си военно летище на каква площ се разполага или си мишлиш за поляната на село

Това, че НАТО ще ни пази, все повече ми прилича на една голяма илюзия. НАТО е една беззъба организацийка, за крадене на бюджетни пари. А спосорираните и обучаваните от нея "войници" са най-обикновенни престъпници, които могат да воюват само с мирните граждани ...

Това, че руската педерация ще съществува през 2020 година също прилича на една огромна илюзия, както е била илюзия тезата, че ссср ще съществува през 1992.

Стига ревахте, бре фесове:)))

първата задача на нато е да пази демократичното правителство , назначено от тях , а втората да се заяжда с путин ...а всичко това го плащат тъпите данъкоплатци !

И друго ми е интересно. Путин уж бил удрял Ислямска държава, а в Русия няма НИТО ЕДИН техен атентат. Само руските "медии" пускат по някоя мъглива новинка за предовратени такива. Ама като ги знам руските служби, колко са ефективни, миналата година чеченците съсипаха Волгоград, а те нямат ресурсите на Ислямска държава. Да не говорим, че 1/3 от главорезите на Ислямска държава "случайно" са от Русия и Евразийския съюз на Путин.

Боже слез на земята да си прибереш вересиите. Абе разбирам че драскаш постове за стотинки ама вземи пиши поне малко по-умно

А другите 2/3 са от Франция, Белгия и Англия.

Не се сърдете на фесовете във форума - ясно е защо реват.

1/3 не са случаино от РФ. И това е добра причина да си намерят покои в Сирия. Забрави за самолета над Синаи. Волгоград е бил преди малко повече от година, а терориста е бил етнически руснак(за ж.п. гарата говоря). Абе като цяло има си раота за руснаци в Сирия.

да се бориш с ИД по законите на ПАРКИНСОН. Една работа, трябва да бъде разтеглена във полагаемото се за целта време. По ДАННИТЕ на ПЕНТАГОНА за ГОДИНА И ПОЛОВИНА УСА бомбандировки са убити цели 117 ИСЛЯМИСТИ!! И след УСА, И ФРАНЦИЯ вече онагледява "успехите" си в борбата с клипчета за точните си удари с БУКВИ ОТ КИРИЦАТА!!!

Мдаа... Колегите от "Америка за България" току-що получиха така дълго очакваната директива! Русия и Асад не се борят срещу ИД, защото те са я създали! За съжаление все още по света има хора, които "им верват"...

Русия за България ли?

Не, аз съм за силна и независима българска държава!!! И за обединена Европа от Рейкявик до Владивосток, без конфликти, интегрираща също под една или друга форма Русия, Украйна, Молдова, кавказките републики. Европа, която се основава на общочовешките, а не на т.нар. "европейски" ценности. И спазваща законите и недопускаща тълпи хора с фалшиви паспорти и фалшива самоличност да атакуват границите ни...

Безкрайно наивна е бандата от Лубянка окупирала Кремъл, ако счита, че ще може да задържи Сирия когато когато икономическата, финансовата и социалната катастрофа принудят алкашите окупатори да си приберат самолетите и главорезите в Русия.

Колкото и да плачеш за приятелчетата си от ИДИЛ скоро ще им свърши земния път

И от кога държава, която оказва военна помощ на друга държава по искане за законно избраната власт, се нарича окупатор ? А тези, които бомбардират суверенна държава без да са канени и без резолюция на ООН - как да ги наричаме ?

Ислямска държава бе създадена от бившите главорези на Садам. Те едва ли изпитват особенно хубави чувства към САЩ. А и те бяха обучени от КГБ. Путин също е КГБ. Не знам за вас, но аз в случайности не вярвам. САЩ си имаха Сирийската опозиция, а Русия създаде Ислямска държава за да удар в гръб сирийската опозиция на Асад, които "случайно" също е руска подлога.

в Тубата има един филм: Терроризм под прицелом - фильм на А.Рогаткина. Там има разузнавателни данни за това как и кой е създал ИДИЛ!Чеченски агенти разказват за лагерите за подготовка на терористи.

Благодарим! Няма нужда.

Ислямска държава е проект и реализация на ФСБ. Сбъркан като всичко руско. Сбъркан, защото вече е без значение дали Катар ще продава газ в Европа. Американската енергийна революция обърка сметките.

Интересно ми е дали самият ти си вярваш ?

я пак да чуем-Катар щял да продава газ на европа -кога и как ше стане това щото 15 години вече ни плямпат за катарска газа, ама те не знаели. а пък след руската намеса в бл.изток -катарска газ ша видиш през крив макарон.А що се отнася до американската шистова революция-тя завърш с фиаско фалит на 2/3 от компаниите и дългове за 600 млд.долара. към банките.Пак ше чакаме от умрял писмо.

Две войни водихте в Ирак, обесихте Садам Хюсеин, разтурихте иракската армия и в обявихте, че сте победили. Сега Путин ви бил виновен.

Антируската пропаганда на фесовете придобива все по-гьобески вид.

Даже и реститутките от Дневник са наясно, че ИД е рожба на УСА.

Руските окупатори се съюзили със създадените от тях кюрдски терористи в опит за възраждането на Съветски Кюрдистан. Съдът в Хага ще им много работа.

Рязан, как е - газ пикаеш, а? Той Путин ви каза, че няма да се разминете само със санкции. Ще ви настъпи по най-болното място. Този Су-24 и убитият пилот с години ще ги сънувате ....

Ще ни обясниш ли защо САЩ открито подкрепят "кюрдските терористи"?

Да. С удоволствие бих спорил, когато прочетете малко за генезиса на кюрдския тероризъм. За Съветски Кюрдистан. За Бюро1 и т.н.

Вместо част от Сирия Ердоган ще получи Кюрдистан и обесване от военните на входа на Синята джамия.

За да има здрава нация е нуждо здраво поколение. И естествено е и проститутките да са на ниво. Русия е единствената голяма нация в Европа, която се възстановява от демографските си проблеми. Та така е. Даже и проститутките на ниво.

Само така. Бой по каските. Пък после да се обръщат и да влизат в Турция. Рашата ще даде оръжия и разузнавателна информация, а от кюрдите живата сила. Туркия ке падне !

Светослав 11.02.2016 10:55 Дир, моля престанете да цитирате "Сирийския център за наблюдение" бла бла. Вече цял свят разбра , че това е един апартамент в Лондон , в който седи един арабин на заплата в ЦРУ - така де. какви са тези центрове от един човек- и то престъпник!

май грешиш. апартаментът не бил в Лондон, а в Ковънтри. )))

Какъв е този сириец който ще дава информация за Сирия - тя трябва да идва само от кадри на руска заплата.. И нещо изтърсено по РТ далеч не означава 'цял свят разбра'

Истината е , че центъра е къде Мимас дюнерджийницата в София...

И Путин нали уж бил в Сирия да бие Ислямска държава? От както е там удря само по опозицията на Асад в северна Сирия. Защо ли си мисля, че май ще се окажат верни слуховете, че Ислямска държава е отроче на Путин.

И по западната преса вече написаха, че основната част от "опозицията" в Алепо са от Ал Нусра (=Ал Кайда). Тази организация е призната от САЩ за "терористична" още през 2012-та... Тя е със сходна на ИД идеология, малко по-умерена е, но също е за създаване на шериатска държава.

На цъкналите минуси: потърсете "Джабхат ан-Нусра" и ще видите следното: През декември 2012 година САЩ обявяват фронта Нусра за терористична групировка.[3] През април 2013 година групировката официално се обявява за клон на Ал-Кайда.[4]

В такъв случай Русия работи в един отбор със САЩ защото благодарение на американците се зароди ИД като свалиха Садам.

БРЦК

Ми откакто Путин бомби 'опозицията' на Асад - ИДИЛ загуби 1/3 от територията си. Що така бе ? Да не би 'опозицията' = ИДИЛ ?

Май Ед доган ще го обявяват скоро за лош диктатор. С игрички за да спечели изборите май ще загуби кюрдистан. И разбира се наш Боко и Меркел първи приятели на Ердоган. Дано не се наложи да се приготвяме за половин милион бежанци от турция, при това български граждани.

Типично тролска новина, за да има къде да лъскат платените тролове на Шишко Лавката, Миков и Йотова. Както и разни надрусани панелни атакисти. Кво му пука на българина, че някакво си там летище било паднало в ръцете на путлеристи и кюрди?

Ами нали трябва и вие да изкарате по някой цент от дедо ви Шорош като плюете из нета.

Ти да ИД ли се радваш, бе кьопек соростутски. Аре, бегай към Козяшка правда за хонорара.

Какво толкова! Някаква турска провинция била паднала в лапите на УСА! Уса са толерантни. Ще я върнат на Турция. Трябва да покажат на Русия, че е постъпила недалновидно, откъсвайки вилаета Булгаристан от Високата Порта!

Една добра новина за Сирия и лоша за САЩ, Турция и Саудитска Арабия. Жалко, че продължаваше толкова дълго, а можеше да бъде прекратена още в началото.

а ти чуваш друго. Сигурно проблемът не е в него. Човекаът казва, че руснаците са братя на БЪЛГАРИТЕ, Е, може и полу братя да са -по майка, по баща, по осиновяване, но не се отнася за небългари. Не е казал, че ТИ имаш братя руснаци. За какво да ти се извинява човекът?

истината е, че като слушам руски разбирам почти всичко сякаш ми говорят на сръбски или "македонски". Разбирам и половината от украински, чешки и дори полски. Виж като ми говорят на турски - не разбирам почти нищо. И на китайския не му разбирам, и на арабския. Трябва да ги уча специално, както английски или испански. Ерго, с руснаците сме от една група..

медии много "обективно" ни информираха за боевете в гр. ДИАРБЕКИР! За убитите и ранените там. И над 50 000 ТУРСКИ ГРАЖДАНИ - БЕЖАНЦИ ОТ ГРАДА!!Ама, че ЕРДОГАН плаче за сирийските кюрди, че му бият приятелчетата в Сирия - ВОЙ, ВОЙ..

много хубаво каза че избиват "невинни американски долари". Бих добавил само че освен пари друго няма в тези войни и революции.

ако беше война - всеки убит в Сирия щеше да си личи дали е военен с униформа или е цивилен. То при тероризма е така. Убит и изглежда като цивилен, щото не е с униформа. Дали и бил с оръжие преди това - не се знае. Ходи си из планините и е терорист, ама като си хвърли автомата на 2 метра и вика: а, съм мирен гражданин. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. Виж, американците не можаха да се оправдаят щото удариха болница и убиха лекари и деца.

Вчера в Москва бе открито официално представителство на Кюрдите в Сирия в Москва. Всъщност си е дипломатическо представителство и също така ще служи за координиране между Асад и Кюрдите. Със завземането на летището Аалепо трябва да сдава фронта. Най- добре е Ердоган да мисли за оставка за да замаже отношенията си с кюрдите от последните месеци. Ако сега Асад прокламира че ще прави кюрдистанската автономна област с право на отделяне, не само че ще остане на власт ами и ще бъде за доста години.

Ердоган ще умре като герой на поста си. Той е без това е болен и няма какво да губи. Ще загубят само турция и турците

Пиша ви от АБСУРДИСТАН, Ако си истински мъж ще направиш 1 свирка на паисий х.

стига занимавахте хората с този трол. Тук няма място за лични спорове.

Паисий

според правилата на ДИР-а е забранено: м) да преследва или по друг начин да безпокои друг ПОТРЕБИТЕЛ; Което значи че един БАН за 1 седмица ще свърши работа. Човекът ще знае как да се държи в бъдеще!

Дълбоко гърло с преглъщане.

На кого да вярваме вече не знам :-) Най-добре на никого. Ето какво каза ген. Стив Уорен вчера - "Ние нямаме доказателства, че има руски (сухопътни) войски. На първо място, те са - във въздуха". Той добави, че министерството на отбраната на САЩ няма информация за предполагаеми въздушни удари на Русия в близост до сирийския град Алепо. Явно там всеки си прави каквото иска и кой кой няма да разберем скоро. Мирните хора щат не щат се изнасят.

"ПРАВИЛНИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ СЪС СЕМЕЙСТВАТА СИ! Те бягат. Тези - за които ПЕНТАГОНА СИ ПРИЗНА. СЕДЕМ от ДЕСЕТ обучени и въоръжени от нас революционери, преминават на страната на ИД с оръжието ни де им дадохме. ТЕ БЯГАТ ДА СА КРИЯТ В ТУРЦИЯ. Щот тя си ги спонсорира и обичка!!

Бой по миризливите фесове.

Гледай ти какви са лоши кюрдите че превзели летището и съвсем скоро сирийската армия ще отреже напълно достъпа на оръжие към т.нар "умерена опозиция". Лоши хора да унищожават толкова демократични ценности създадени с толкова труд от САЩ

както каза вчера един анализатор: руснаците със своите бомбардировки избиват в Сирия невинни американски долари!