ТВ7: ”Софарма” продава лекарствата си в България по-скъпо

Голяма българска фармацевтична компания продава в пъти по-скъпо лекарствата си у нас в сравнение с цените, на които се продават в съседните Сърбия и Турция, които са извън ЕС, показа разследване на TV7.

Обратно в новината

Коментари - ТВ7: ”Софарма” продава лекарствата си в България по-скъпо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно има нещо сбъркано във всички нас. Защото в нашата страна минават всякакви евтини номера и шмекерлъци и ние вярваме на всико, което ни лъжат. Или просто си затвяряме очите, или сме някакви, които се кефим да ни лъжат... не знам. Но със сигурност не реагираме така както биха реагирали в нормалните страни. Когато станем съзнателни и си разберем правата и интересите и започнем да си ги отстояваме може би ще се пооправим. Дотогава обаче ще мизерстваме и ще ни лъжат...

Че Гевара къде си, има толкова работа , бедната ни държавица пълна с лимузини с номера хх 5959хх (софарма) хх1991хх(овергаз) и други и други и други. Когато лимузините в Б-я на калпак от населението станат както в Германия, Франция, Италия и др.- тогава ще се оправим. Ивестиции в заводи не в автомобили апартаменти и "тръняци"!!!

Сутринта гостите на Бареков, а и самият той призоваха ДАНС да започнат разследване на Софарма .

Къде е Тренчев и изобщо всички синдикати да вдигнат народа срещу тези мошенници.Дано им приседне .Господ бави,но не забравя.А тия смешковци как му се подмазваха на този глупак и всячески искаха да унижат журналистката.Глупаци.

Птам тия в парламента какво работят?Защо Бареков трябваше да им свърши работата???

За цените на лекарствата на Софарма питайте Софиянски и Любо Пъпката.

ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ-ОЧАКВАЙТЕ ГО ИЗЕДНИЦИ НА БГ НАРОД!

А на колко хрисим се правеше С.Софиянски,когато беше кмет на София,все ухилен,като олигофрен беше.Живял и живее на гърба на бедните си сънародници. Има господ,той вижда,г-Софиянски и ще си платиш греховете много скъпо-омразен си от всички страдащи болни хора!

Да ви кажа ли какво си мисля. Не че лекарствата са по-евтини навън. СОФАРМА укриват ДОХОДИ ! Това е тезата ми.

А откога "Софарма"продава в пъти на по-високи цени и трупа печалбите си на гърба на болните си сънародници,ОТКОГА?

А така ! Машалла ! Това не се ли наричаше в близкото минало - ,, национално отговорен капитал ,, !

Браво на тази "българска фирма" - пък си е вързала нещата с министерството - фирми български за пример !

Никой няма право да се оправдава с ДДС защото дори да нямат данък в чужбина това са 20%, по ниска цена, а не в пъти

в Корея цената на всички антибиотици е 15 стотинки.Нашите заплати са мизерни а цените ни са космически .До кога ще продължава това бе народе- за това беден човек не трябва да влиза в политиката хем е прост, хем става алчен

Цяло котило от мръсници с дебели кожи прави милиарди на гърба на болния български народ. Коват си закони, купили са си Народното събрание, превърнали са страната в първата в Европа територия, свободна от закони и правов ред. Нашата България отново е робска земя заради криминални типове като Дончев и подобните му в системата на здравеопазването. Жалко е, че ЕС не реагира, а надеждата ни беше в него. Защото иначе ще чакаме отново Дядо Иван да ни оттърве от новитге кърджалии... Няма Запад - има Изток.

ТУКА МИ НАМИРИСВА НА КОРУПЦИЯ

Зравеопазването е тотално корумпирано. а лекарствата са или ментета или са с намалени активни съставки за да се увеличи консумацията /продажбите/ им. Българската НЗОК е 100% паразитна институция. Холандия е права в оценката си за Б-я и вероятно ще я последват и други страни. Не може един народ изостанал с хилядолетие в културното си развитие да седне на една маса със съвременната цивилизация, като претенциите са му "и там има боклук". Да и там има, но у нас всичко е боклук. Това е разликата, а тя е 1000 години нормално развитие.

Тия мошеници заслужават да се сблъскат с народният юмрук

Късно е чадо, народния юмрук толкова е изтощен , че може вече само да гласува, повечето случаи срещу порция кебапчета(реални или във вид на обещание). Нашия народ се разпада при липса на сопа, но мисля че това важи за всички народи, фактите показват. Прекалените човешки права водят до оскотяване на човека. Човешки права за тези които спазват 10-те божи заповеди. Изрод изнасилил и убил дете в най-лошия случай ще получи доживотно отглеждане от държавата с осигурен стандарт по-висок от стандарта на половината български пенсионери, това европейския модел на човешките права.

Няма ли някой за извади на бял свят връзката на Мафиянски със Соффарма за да се види кой е в основата на лекарствената мафия?

СТЕФАН СОФИЯНСКИ ЛИ? КОЙ ДА ИЗВАДИ ФАКТИТЕ,КАТО ЖУРНАЛИСТИТЕ НИ СА СТРАХЛИВИ?

напротив драги, с ДДС се облага потреблението, данъкът се плаща от потребителя, а се внася от доставчика, затова е косвен данък. В някой страни се нарича данък потребление. С косвени данъци(ДДС и акциз) се облагат т.н. луксозни стоки или стоки, чието потребление се цели да се ограничи. Данъкът върху лекарствата да се запази, но да се наблегне на превенцията на заболяванията и да се рекламира здравословен и целесъобразен начин на живот, да се забрани тютюнопушенето и т.н.

Някой изненадва ли се от всички простотии ,които се случват?Така е било,е и ще бъде в Абсурдистан!

Софиянски и Павлов са купили половин София. Строят с подставени лица и управляват заводи като Софарма също с подставени лица.Трупат капитали- наглеци и не им пука!Хайде малко да се поразровят журналята .

Хайде сега да видим как ще се спасяват Любо Пъпката и Софиянски -истинските собственици .

Колко много се шумеше за любовницата на Симеон - Арсенова, чиито мъж беше вносител на лекарства и ги продаваше на много по-високи цени на българските болници и аптеки, чрез НЗОК. Да сте чули да има нещо срещу това семейство? Разследване?.... Живуркат си хората, а може би все още са вносители на скъпоструващите лекарства. А сега, след като Софарма продава лекарствата си на болните българи на такива ависоки цени, то защо от НЗОК и Министерството на здравеопазването не се опитат да внасят на по-ниски цени от други производители? Защо не внасят същото лекарство чрез сръбските търговци, а уж провеждат търгове между кандидати за доставчици - обществени поръчки и разни глупости. Дайте като дърти циганки да прокълнем тези, които печелят от болните!

Айде Бойко нали си голям мъж покажи ,че можеш да се справиш с Донев,Павлов и сие или и теб са те купили????

Бе какъв мъж бе?! Да не би да се е справил със приятеля си Златев?! Пълен палячо е!- изигра един театър с Лукоил (Златев) пред изборно , и всичко затихна. Това е поредното "различно" престъпно правителство, служещо на собствените си финансови итереси!

какво значи всичко е затихнало? Лукойл монтира уреди на 90% от тръбите. Кога е правено такова нещо, кога някое правителство се е опълчило на Лукойл до сега? Що говорите без да мислите не знам.

Призив за пълен бойкот на продуктите на Софарма и отчет на контролните органи защо са допунсали това и как така се стигна дотам че ЕК да се занимава с това

О Днев и С Софиянски ...строят не с езанимават с лекарства ...влезте в час.

Напълно е нормално тази изродщ..на! Естествено е, че тука в БГ ще са високи цените, за да има повече пари като комисионни за тези хрантутници и престъпници в парламента, които я прикриват и организират тази корупционна схема! В другите държави е принципа на пазарната икономика- за да си на пазара им, трябва да си конкурентен със стоката и с Цената! Да са живи и здрави Холандците ,че показват истината за нас в Европа без да я заобикалят Корупция до шия! Технически сме биле изпълнили всичко, Отличници сме биле. ?! и каква файда от това като зад техниката стоят поми..ри, готови да продадат майка си и баща си, че и децата си!!!! Отличници на малоумие и Търпение сме, та ги търпиме тези паразити и престъпници по гърбовете си, за жалост!

Питам кретените от правителството: Защо не намалите ДДС на лекарствата?Хората изнемогват и не могат да си ги купуват. За какво сте там, изобщо?

за да има пари за бонуси в НЗОК

В средата на миналата година по време на пациентски форум в Бургас бе съобщено, че цените на лекарствата у нас са по-високи, тъй като данъкът добавена стойност върху лекарствата в България е 4 пъти по-висок от средното ниво за ЕС- ЕЙ ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛНО КОЛКО НАГЛО НИ ЛЪЖАТ

Аз искам да знам след като е изнесена тая новина ще има ли последици? ???? Пишем и драскаме по форумите, а не виждам някой да се е стреснал от това. Какво трябва да се случи, за да се събудим от този сън....... Всичко е в пъти по скъпо в България както в пъти заплатите са по-ниски. Продават ни лекарства ментета - ампули с вода вместо с Витамин С и кой знае още какво..... До кога, до кога , до кога.........

Всичко що е стока в българия се продава по-скъпо.Това се прави с цел равновесие на пазара.По- ниски залати с по- високи цени и става равно!

за съжаление това е абсолютно вярно

Цялата парлама около Нешева показва КАК продължава КРАЖБАТА ОТ БЮДЖЕТА и при сегашното правителство. Трябва един или двама зам.министри, един или двама н-к отдели, направления, дирекции или каквото там ви дойде на ум и ... врътката е готова! С лека промяна на наредбичката... С или без участието на Боко! Но той трябва да ПОМНИ, че знаял, не знаял, мат'риала НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА!!! Щом се случва при неговото управление, ТОЙ Е ВИНОВЕН! И ако не разпердушини тая КРАДЛИВА ПАПЛАЧ, значи НАИСТИНА ТОЙ или негови приближени взимат комисионни!!! Предстои да видим КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ Боко!!!

А после малоумния електорат пищи, че децата на КОМУНОИДИТЕ учат в университети за по 200х. паунда на година! Те от вас си ги взимат, малоумници, защото 2 х 2 не можете да сметнете! И ви дерат както си поискат...

АКО(???) Нешева е спряла далавера за 100 млн. лв., дали(???) заслужава премия 1000 лв. на месец? А онзи, дето не взима 1000 лв. бонус на месец, колко ли взима бонус от това, че не е спрял далаверата за 100 млн.??? Колко е 1(!)% от 100 млн.? И като знаем, че комисионната изобщо не е 1%!!!

Не е спряла! ДОПУСНАЛА Я ДАЛАВЕРАТА. Затова да си ходи. Овце си имаме достатъчно.

Откакто Борисов е на власт, има светлина в тунела. КРАЖБАТА при строителството на пътища бе ПРЕКРАТЕНА - с основната заслуга на Плевнелиев. Дори комисаря по регионална политика долетя набързо за да "поправи" непослушните, че тия ниски цени, ако станеха и европейски, нямаше да може да се формират техните, на чиновниците комисионни... Но раковото образувание клиентелизъм в здравеопазването остана - дойде време и тая помия да се разрови, да, ще мирише много, но това е поредния авгиев обор, с който Борисов трябва да се справи...

Кражбата от строежа на пътища не е прекратена. Кражбата е от БЪЛГАРСКИЯ труженик - затова магистралите са по евтини, а броя на милионерите расте с 99 на година.

Известно количество хора известно време могат да бъдат ЛЪГАНИ! Но все още не се е родил ИЗМАМНИКА, който е в състояние да ЛЪЖЕ ВСИЧКИ неограничено време! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА, ЛЪЖЛИВИ КОМУНОИДИ! Вие сте ОБРЕЧЕНИ и е добре много-много да не се обаждате, вие, КРАДЛИВАТА ПАПЛАЧ, драла България така, както и башибозук не я е ДРАЛ!!!

Геноцита е част от здравната система и държавна политика за регулиране на "Лош човешки материал".

Геноци"Д", неграмотнико КОМУНОИДЕН...

наскоро си купих аспирин от аптеката и продавачката ме пита: български обикновен или искам или вносен. аз я питам каква е разликата? тя ми отговаря, че българския се разтварял в стомаха, а вносния в червата и затова нашия струвал 3 лева, а вносният 7. аз я питах тогава защо в англия аспирина (този вносният) струва 40 стотинки в магазина и тя ми каза, да ида да си го купя от там.

КРАЖБАТА от бюджета! Това е основното занимание на партокрацията, впила се от 22 г. в снагата на обществените фондове. Бруталното изнасилване на народа и присвояване на общественото богатство започна интензивно и като самоцел при костовата приватизация! Продължи със сделките на юпи-тата за да стигне в края на царския мандат до 30%. При тройната коалиция положението стана неудържимо - всеки обществен разход се осъществяваше само при условие, че се напълни партийната копанка. В допълнение всяка година се ОТКРАДВАХА и по 2-3 млрд. излишъци...

Стигни до настоящето - сега как е? Посочи ми, моля, какво се промени в НЗОК - освен , че се вдигна ЗО от 6 на 8% с мотива, че това ще подобри здравеопазването ни. Освен че подобри личните финанси на някой и друг висш чиновник, аз не чувствам подобрение за себе си - нито ме обслужват по-добре, нито "доплащам" по-малко. ЕТП-та - защо не се преразгледат договорите им? Какви са тези гарантирани 12 % печалба на частни чужди търговски дружества???

Хехе, сетихте се що я махнаха Нешева /уж месечна премия от 1000лв., колкото взема шеф на магазин "Техномаркет", а наща управлява бюджет от 3 млд./. Тая новата няма да има нужда от премии /хехехехе/ и простият български народ ще е доволен.

БОРИСОВ, КЪДЕ Е КОНТРОЛЪТ?

Как може да задаваш този въпрос на Престъпник!? Питай го колко му е комисионната!

Гледах предаването, но не видях да се даде думата на засегнатата страна. След като е погазен този основен принцип в журналистиката няма съмнение, че се касае за поръчков репортаж, разчистване на лични сметки между две враждуващи медийни групи - собственикът на Софарма е съсобственик и на вестниците Труд и 24 часа, които пък са във война с медиите на Цветан Василев и Делян Пеевски, сред които е и ТВ7.

Когато продажбите на някои ваксини не вървят в такива случаи корпорациите си купуват министри и депутати, които вкарват закони за поголовна консумация на "лековете", които често се оказват отровни, понеже са ненужни - те лекуват несъществуващи болести.

Четейки статията се питам какво е това безобразие и до кога?Лекарствата за хронично болни трябва да са в пъти по-евтини от останалите.Но фармацевтите печелят най-много от хроничните илачи.Безочливо съсловие,както и други-лекари,адвокати,чиновници и т.н.Край няма!

Този въпрос(яка далавера) не трябва да слиза от дневния ред-докато се разреши . Но....и да се разбере кои се лишават от яки печалбите.Гадна престъпност спрямо народа ни от недосегаеми престъпници.

.. на легло се опр..я. А тия си вдигат кули до небесата.

И не са само лекарствата. Преди година си купих сако Hugo Boss в САЩ за 20 долара. След месец го видях в София за 2000 лева! Няма ли съд и закони, измамниците си правят каквото искат.

Добро утро. За сметка на това политици, доктори и чиновници почиват по скъпи екзотични дестинации, за сметка на фармацевтичните фирми. Някои политици са и чести гости в именията на фармацевтичните олигарси в Австрия, Швейцария, Испания. Предполагам само ДАНС не са чували за това. Октопод - който и сектор да подхванеш, все на това ще се натъкнеш. Захар, горива, банани, строителни материали - или е монопол или олигопол. Министрите не знаят, правят се , че не знаят или не им пука. Плащат всички, получават малцина.

Жалко е, че не му достига смелост на народа, да се вдигне и да промени всичко това, а се лъже по партийни и какви ли не обещания, за някога в бъдеще, което все е някъде далече. А е толкова просто- болшинството определя правилата. Независимо дали е от средна или бедна класа. Болшинство ли са те определят правилата , начина си на живот и изобщо състоянието на държавата. Нищо , че има действащо правителство. Като стъпи накриво , вдига се народа и образно казано му казва - Внимавай! Днес си на власт , но утре не се знае! Правителство може да се сменя на избори, но може и преди изтичане на мандата! А това зависи единствено от избирателя, от никой друг!

Народът взе да се събужда-вижте масовите протести против шистов газ;вижте протестите с/у АКТА!Да плахи са,но това е началотослед дълбокия литоргичен сън,наречен османско нашествие и после социализъм. Необходима ни е повече комуникация в социалните мрежи и нещата постепено ще се получат!

Хората трябва да си повярват , че могат да променят живота си, и че от тях зависи. А не от преходните правителства, които използват случая да се облагодетелстват. Правителството е избрано да служи на болшинството, но не това от изборите , а от днешния ден! Защото на избора мнозинството може да са ЗА една партия, но на следващия ден , може да са ПРОТИВ същата. А това зависи от мнозинството, което преценява кое му харесва и кое НЕ!

За да се случи Промяната, болшинството трябва да ОСЪЗНАЕ, че наистина е СИЛА, която може да променя, стига да е единно в исканията и действията си - това, което се случва от началото на годината дава такива надежди. БУДНОСТ и ЗАЕДНОСТ за по-сраведливо общество!!!