На опашката сме по употреба на антидепресанти в ЕС

В ЕС най-много антидепресанти вземат португалците, а най-малко - германците, гърците и българите.

Обратно в новината

Коментари - На опашката сме по употреба на антидепресанти в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено ,ние ги заместваме с огромни количества алкохол!

това са пълни глупости.просто повечето се купуват без отчитане,тоест един вид нелегално.сигурен съм,че сме на едно от челните места в тази класация......

Депресии... глупости. Пълно е с лигльовци и лигли, които вместо да се трудят здраво за да оправят проблемите си и да подобрят живота си са седнали да се оплакват и самосъжаляват. В Америка депресия е официален повод да си вземеш болничен... Представяте ли си. Ако аз имах такъв служител, който ми дойде с подобен болничен и глоба щях да му тресна. С реване доникъде не се стига. Колкото по - рано народът го осъзнае толкова по - добре

ти никога няма да имаш какувто и да е служител, защото си галош! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами като сме на първо място по липса на пари за хляб откъде да вземем за депресанти за да сме и там напред??

Българите не пият антидепресанти, не защото не им трябват, а защото имат изключително ниска здравна култура. Повечето хора смятат, че депресията и тревожностите са лиготия и превземка. Малко знаят, че намесата на специалист-психотарепвт е задължителна, а самолечението на принципа "ще се справя сам/а", е абсолютно неефективно и води до трайно влошаване на състоянието.

Дрън, дрън, дрън :-) Психо глог парички ли искаш да печелиш от глупостта на хората. :-) Да не си завършил в УСА?!? Там вероятно процента на антидепресанти е над 50. :-D :-)

You are correct, sir.

Ами то ние сме си директно за 4ти км. Какви анти?

Какви са тези безумни статии? Тази статия едва ли не внушава, че да не взимаш антидепресанти е нещо много лошо. Това нещо се прилага само в краен случай и ти променя насилствено психиката. Депресиите възникват поради причина. Като вземеш антидепресант ти не премахваш причината, само си изпържваш мозъка да не забелязва какво става. Аз съм бил на антидепресант, и мога да заявя че в този период от живота ми извърших постъпки, които никога нямаше да направя иначе. Ставаш друг човек и това не е задължително за добро. В някои случаи антидепресантите могат да доведат до много зловещи случаи на самонараняване, като оня човек наскоро които се беше самонакълцал в собствената си баня. После стана ясно, че наскоро бил приключил лечение с антидепресанти.

Я па ги тея, ние не сме пиели антидепресанти. Ами водката, ракията, уискито, виното, бирата, антифриза и течността за чистачки?? Все хубави и качествени антидепресанти, комбинирани с някое чалга парче, депресията ти изчезва моментално.

когато робинзон попаднал на самотен остров,той разделил дневника си на две:"лошо и добро" и това му помогнало,още повече,че книгата е написана по действителен случай. има и такава приказка от ангел каралийчев--всяко зло за добро. депресията идва от всичко лошо,което те води до безизходица--болест,безпаричие,старост,самота и т.н. дори и напреднали държави имат такива проблеми. точно сега расте внучето ми и питам децата:хайде да мислим какво да направим, че като порасне да е добре-жилище,образование,добри доходи...макар това да не обославя на 100% идеала, ако съществува.препоръчвам ви любими занимания, покрай тях ще намерите приятели. лично аз имам много--събирам пощенски марки, правя моделчета на превозни средства,колекционирам стари неща,интернет--мога да изброя още. но най-важното--да сме здрави. аз тая държава наред няма да я видя, но тя ще се оправи от дългата болест и младите ще живеят добре.търпение още 20г+ хапчета за радост--1-2 на седмица стигат.

Докога ще ни навират тия психари от севера за най-най. Как беше с въпроса за самоубийствата при тях? Май и там бяха първи. Самоубиват се от радост.

От безпаричие ще да е... Но чудно за португалците - слънчева страна, лазурно море, пък с химия да си вдигат настроението?!

Е за какво са ни антидепресанти, нали си имаме чалга :)) Да вземем да им продадем малко на португалците даже!

Мен лично именно тези ритми ми действат депресиращо.Трябва със закон да ги забранят.Освен това чалгата беше любимата музика на лицата на прехода.Какво релаксиращо има в парчетата на Глория,Кали,Кати и пр.Аз лично си представям...Георги Илиев.На Бони си представям Карамански.На "Губя те" на Тони Дачева са застреляли Васил Илиев.Да продължавам ли?Това е траурна музика-музите й отдавна не са живи.Не я препоръчвам на никого.Виж рокмузиката е нещо друго-музиката на нашата младост,на детските купони,когато бяхме на 12-13г...

Свързаната новина е "70 000 българи са болни от шизофрения". Изводът - българинът не си пие лекарствата. Резултатът - сегашното ни дередже.

Заглавието, едва ли не, внушава, че това е нещо не въвсем редно :), ха-ха!

ama te ne sa vklu4ili rakiata v lista na antidepresiori

мисля, че у нас антидепресантите масово се заместват от едно друго нещо, което има други странични деиствия ,зависещи от количеството и качеството,което си употребил. някои го ползуват от мака, други от сутринта ,до фаза-,,ти мене уваяваш ли ме....,,

Абе това е хубава новина... направо...живеем като германци :-)))))))

Много искам да знам кой пише статийте тук. В целия интернет трудно се намират по безмислени теми. Относно темата: повечето българи не знаят че са депресирани.

това е добра новина... тези боклуци не помагат, само дрогират и човек не може да си помогне сам..

ами то без да си специалист може да кажеш защо вземаме най-малко-бедните нямат пари даже и за успокоителни,а откакто и докторята си извоюваха правото да няма лек. без рецепта...

АЗ ЛИ ДА ВИ КАЖА КАКВО ЗНАЧИ ТОВА,НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ? - БЪЛГАРИТЕ НИТО ХОДИМ ПРИ ПСИХОЛОЗИ И ПСИХИАТРИ,НИТО ПЪК ИМАМЕ ПАРИ ЗА ДА СИ ПОВДИГАМЕ НАСТРОЕНИЕТО С АНТИДЕПРЕСАНТИ.ТОВА Е!!!