Десетки лекари от Спешна помощ в София подадоха оставки

Над 80 лекари от Спешна помощ-София подадоха оставки в знак на протест срещу готвеното уволнение на директора си и се събраха на протест пред МЗ.

Обратно в новината

Коментари - Десетки лекари от Спешна помощ в София подадоха оставки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В телевизиите има доста репортерки,на които голяма част от трудовия стаж минава във Факултето.Нека отидат на адреса,от който е отклонена линейката,и да проверят колко спешно е било повикването.

Всичко си има своята цена, нали? Българското здравеопазване е икономически едно от най-ефективните от гледна точка на това което постига за глава от населението с парите отделени за човек. С други думи парите отделени за здраве на човек са едни от най-малкото. От друга гледна точка то е може би едно от най-неефективните, имайки в предвид колко немедицински гърла изхранва една медицинска единица от сестра и доктор: някой може да направи сметка колко администрация в здравните заведения (хората с докторски диплом в администрация,институти,в търговски, фармацевтични представителства не са медицински единици и не ви лекуват), колко администриращи, контролиращи, регулиращи хора в МЗ, НЗОК и разните им подразделения се падат на един доктор и една сестра.

Този Гелев не е цвете за мирисане. Но да замениш Иван Лайнаров с Петър Лайнаров само защото не ти харесва фамилията му е поредната тъпотия на БСП и компания. Да заплашваш с уволнение някой, който е в отпуск по болест еколкото безперспективно, толкова и глупаво. Особено ако той е лекар на висока позиция. Така ще извърти нещата та ще бъде в отппуск по болест до пенсионирането си. А ако го уволниш всеки съд ще го възстанови. Но къде толкова акъл у червените тъпанари. Те така уволниха Камен Ситнилски, но ето че съдът го възстанови на работа и сега ще трябва да му се плащат една купчина обезщетения. С лихвите - такъв е закона. А той като юрист ще ги побърка. И той не е цвете за мирисане, но поне знае как да бръкне в гъза на неграмотниците комундета. И ще го направи - с боксова ръкавица. И палеца нагоре - нали червените боклуци така се поздравяват. Здравеопазването е в колапс. И не от днес, не от вчера. Спешната помощ отдавна е на "изкуствено дишане" . Тази джофра, министърката очевидно не може да се справи - само харчи пари а резултати няма. И вместо да си подаде оставката (нали уж е някакъв "експерт" в "експертното правителство" на др. Обущарски), ще уволнява. И ще иска оставки. Ало, коневръза. Оня с Червените ескадрони. С червените бащини будьоновки. Много сте тъпи. Като че ли Айнщайн вас е имал пред вид като е казал: "Две неща в този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост. За първото не е съвсем сигурно."

не е само технически.Проблемът е,че директорът няма усещането,че е сбъркал/или поне не показва,че го има/.А изпращането в случая на педиатър е белег на тежък организационен пропуск.А организацията не я създава санитарката,а тъкмо директорът.

е добър юрист между лекарите и добър лекар между юристите.Но за протакане на уволнението не са нужни кой знае какви познания по право.

Преди години "Господари на ефира" имаха разследване за злоупотребите на д-р Георги Гелев при обявяване на обществени поръчки в софийската бърза помощ и разни други - нещо имаше и за средства разпределяни неправомерно.... Чудим се ние простите, дали лекарите от бърза помощ си спомнят това? Тогава нещо пак го бяха отстранявали - абе всяко правителство през последните 15-20 години се опитваше да го уволнява и все нещо не сполучваше, човекът боледуваше, правителството падаше - или уволняваха министъра, абеее ... вечната амбър на българското здравеопазване.....

БДЖ също умира! Май всичко е тръгнало към ама какво да иска човек от хора които управляват ползвайки се с рекордно ниските 8% доверие от народа си!

Министарката е пътница в политическото небитие. Въпросът е: кои достоен човек ще се съгласи да стане министър? Системата е разрушена. крепи се в 30% на дипломите на неработещи пенсионери!

сега всеки може да стане лекар, ако не го приемат в стара загора отива в македония или румъния и след това се прехвърля в бг

Еквивалент на ЮЗУ няма.

най-големите зубрачи ставаха лекари, какво логическо мислене, а за мед . сестра се влизаше с тройка какво искате от хората

изисква определено количество знания да са постоянно на разположение,и то в главата на лекаря,който в своята работа много рядко има възможност да каже "сега тука видите ли ми трябват едни 2-3 часа за да направя справка".Така че по-кротко с упрека в зубрачество,моля.

Да, зубрачите станаха доктори, а тарикатите с аналитично мислене станаха мениджъри. А най-големите аналитици превърнаха здравеопазването в бизнес. Остава и вие да решите какво искате бизнес или здраве?

Хайде да ви кажа как точно трябва да работи бърза помощ. Вчера извиках в офиса си бърза помощ. Офиса е в Америка в щата Индиана. Обадих се на 911 за една 86 (осемдесет и шест) годишна жена с болки в сърдечната област. След точно три минути по часовник пред офиса спря пожарна кола. Осем човека влясоха в офиса при жената. Носеха носилка, дефибрилатор, сет за интубация, кислород, сет за венозно вливане и лекарства за реанимация. Всеки имаше роля. Един разпитва, друг мери кръвно пулс кръвна захар оксигенация на кръвта, трети записва, двама носят, трима готови да дефибрилират, интубират и подават каквото е необходимо. Ролите очевидно разпределени предварително и никой с никого не се бута и на никого не пречи. След шест минути от повикването бабате беше на носилка с кислород в носа в линейката и на път за спешна кардиологична клиника. Нито един от тези хора не беше лекар. За тези които се интересуват по нататъка. Бабате е изследвана най подробно за инфаркт и коронарна болест. Освен вече направеното ЕКГ в спешната клиника и прават сет на кардиачни маркери, дават нитроглицерин и я приемат за наблюдение. Веднага е прегледана от кардиолог, който на следващия ден и прави стрес тест на сърцето. Окончателна диагноса - болка в сърдечната област, която не е от сърдечен произход. За тези които им се иска да се върнат и да сверят отново годините на бабата повтарям осемдесет и шест лазарника. Жената е бедна, на медикейд и социална осигуровка. Просто исках да разберете, че отдавна вече нямаме здравеопазване в България. Имаме само отделни лекари и медицински сестри, които са останали напряко на логиката и лекуват колкото им позволява системата.

И не опира ли всичко пак до пари?

Даже и да метеш офиса си в Америка в щата Индиана, пак става дума за пари, нали? Поправи ме ако бъркам, но нали не го метеш за кеф или в името на Американската мечта? Филмите са хубаво нещо, но завръщането в реалността може да заболи. Апропо, за това, че българското здравеопазване е в окаяно състояние никой не спори. Но погледнато от друг, от икономически ъгъл едва ли има по-добро от него. Как така ли? Ами, че едва ли друга държава може да предложи релевантна здравна услуга с по-ниска себестойност. Затова пък в Америка в щата, кой беше, себестойността е една от най-високите, и не бих се учудил ако в скоро време г-н Обама не почерпи опит в таз насока. То ветеринарната помощ е къде, къде по-скъпа.

Това става в някоя друга галактика...В комунистическа държава това не може да се случи

Седят за да не ти умрат всички билзки, а само тези които са приритали точно когато повечето екипи и забележете казвам екипи а не линейки, са във Факлутета, Хр. Ботев, Св. Троица и други. П. С. не смятам, че е умесно да се изказват хора без медицинско образование, а до спецификата на спешна помощ София би трябвало да си го позволят само добре запознати с работата. Иначе всичко останало е .... как беше? разхождане на пръстите по клавиатурата

600-800 е малко. Много малко. Едните лъжат че плащат, другите че работят. Къде по-добре е да си МУТРА, отколкото ЛЕКАР. Хем не учиш, хем биеш другите, хем депутатите ти плащат! А ние плащаме на депутатите! И им гласуваме доверие!

Да не дава Господ да опираме до лекарите... малко човеци има сред тях...

Възмутена съм от наглостта простотията и некомпетентноста на министърката то бива наглост бива мръсотия но като тази особа няма. От години са проблемите в спешните помощи не само в София а в цялата страна. Обществото е озлобено гладно и бедно иму трябва само едно изказване от рода на така наречената министърка която надали знае как се провежда реанимация на болен.Тази особа съм сигурна че неможе маймуна по дупето да убоде камоли инжекция да направи.Но да крещи и търси под вола теле кото твърди че протестите са под натиск може.То това е характерната черта на комунистите -все другите са виновни.

Ти сам неможеш до се видиш колко си жалък никои нормален чове няна да защити сегашен лекар макар че и междо тях има и добри хора

Е кое точно му е нормалното на човека,който заради некачествените мрази свестните?Кога ще се научите да правите разлика между добро и зло?

Виждам, че тук пишат някакви недорасляци. Докторите трябвало да се грижат за тях, много добре! А Вие, глупаци, с какво се погрижихте за докторите - с това, че искате да получавате по 2000 кинта за глупостите с които си губите времето по цял ден? А докторите - не, те са длъжни да ви лекуват любезно и да Ви държат за ръчичка като ви боли срещу 600-700 кинта. Кой да е доктор е поне два пъти по-смислен, интелигентен и способен човек от 99.99% от драскачите тук, работата, която върши няма да коментирам. Никой от Вас не може да направи дори проста коремна операция, нито да приземи самолет, не може да 'кара' електроцентрала, да управлява топлопреносна мрежа, но всички сте много наясно какаво трябва да се направи и кой колко трябва да получава за труда си.

Казано е че от всяко дърво свирка не става. Имам допир с доктори, сестри, лаборанти. Не съм очарован от знанията им. В повечето случай съм стигал само до намиране на отговор. Инженер съм и смея да кажа че имам по добро логично мислене от 99% от докторите. Те не са виновни просто са такива. И все пак тези линейки защо нямат най-нужното оборудване. Защо плащаме някакви здравни.. за да се мре ли?

Абе недорасляк не съм, имам две висши образования и правя неща, които 0.01% от докторите евентуално ще разберат. Също като човека от горния пост и аз съм инженер и аз съм стигнал до абсолютно същия извод - 99% от докторите, за които пишеш, се ръководят от много прост алгоритъм, базиран на статистика (който в повечето случай дори не са научили добре в университета). Какъв е изводът - ако ги заменим със софтуер той ще се справя много по-добре. И дай да не бъркаме занаятчийството с лекуването. Несъмнено коремната операция е висш пилотаж, но е съпоставима с поправяне на старинен часовник от майстор часовникар, само залогът е по-голям. За жалост докторът залага живота на пациента си, а не своя - и не му пука особено. И стига с тези пари - да разбирам ли, че парите правят добрия доктор? Тоест професионализмът идва с високата заплата? Извинявай, ама е точно обратното. Срещал съм много топ доктори, които печелят много пари в частни клиники - те по нищо не се различават от държавните по отношение на отношението към пациентите си. Не искам докторът да "ме държи за ръчичка", искам да ме уважава, и това не е мое желание, това е негово задължение! Както аз с влизането ми в кабинета казвам "Добър ден, доктор Еди кой си", очаквам да получа същото, а не "Кажи сега, какъв ти е проблемът?". Колкото той е учил, толкова и аз, че най-вероятно и повече. Колкото той е постигнал в живота в професионален план, толкова и аз, че и повече, но в кабинета му той е свети Петър и всички трябва да благоговеят пред него. Аз такова отношение в работата си нямам - професионалист съм и си върша работата добре, без да се държа унизително и напълно безхаберно с колеги и клиенти. В България здравеопазване няма - аз се самолекувам от години, много добре знам, че това не е добре за мен, но е по-добре отколкото да оставя здравето си в ръцете на българските доктори. Въпреки това им плащам заплатите.

Не 2000 а 4000. И не искам да са им ниски заплатите - напротив. 6% от 4000 всеки месец и слава Богу, все още не ползувам здравната каса! Това не е безплатно! Отделно за роднините ми, ако касата плаща 700лв за пътеката, аз давам на ръка 1500! Но е гадно, когато разбирам после, че хирургът е нехаел за състоянието на болният! И ми иде да му счупя ръцете, за да не осакати други болни!

Поръчковите доклади ги познаваме . Всички имат вина, само не МЗ и г-жа министърката-акушерката.

Не, просто на 65 човека лекари им е писнало да ги третират като улични чистачи. И са преценили че за 600 лв заплата не си струва да се подлагат повече на унижения. Това е капката, която е преляла чашата. Ако беше в провинцията може би щяха да си мълчат и да преглътнат. Но в София ситуацията е доста по-различна. 600 лв в София не са никакви пари - това не е Видин или Монтана. И общо взето за тези условия не си струва да си трошиш нервите. Който иска - да работи в Спешната. То и досега е имало 100-ина свободни места за лекари. Без реални кандидати за постъпване. Тези хора не заплашват - те просто теглят една майна на системата. По-възрастните ще си намерят някаква по-спокойна работа. А по-младите - Терминал2...

Протестиращите са под натиск от администрацията,която гъмжи от пенсионери,бивши ченгета,бивши военни,близки и роднини ,далавераджии,че даже и бивши любовници на Гелев,приятели на чашка и каква ли не друга измет - общо около 85 човека.Заплатите им са доста по-високи от лекарите,които са 90 на брой. От около 570 души работещи в ЦСМП София - 90 са лекари. Нека министерството обяви,че приема оставките им и ще видите как сами ще се откажат да стачкувати ще продължават да работят.Спешната помощ може да работи и без Гелев - той и без това не ходи на работа,понякога не сме го виждали със седмици и месеци да стъпне там.

Браво за коментара

Ти вярваш ли си на това, което си написал, че докторите получавали по 600 лева?

основните заплати са за фелдшер,1-ва година лекар,лекар без специалност,лекар с 1 специалност съответно около 600, 700, 800, 900 лв месечно ,върху които има удръжки за осигуровки,данък и др Или това са най-ниските заплати за медици ,в света -направете справка .

трябва да има промяна и конкуренция, защо не стачкуват зъболекарите, трябва да има и парамедици

Те ти булка Спасов ден!

Отдавна спрях да уважавам докторите /в по-голямата им част/Особено от спешна помощ .Гледат по всякакъв начин да те "изръсят". Може ли с болки в сърдечната област,бодежи в гърба,изтръпване на лявата ръка, повдигане-все симптоми за инфаркт-докторът да ти казва"Ако почерпиш,ще те пратя на кардиолог"! Хора, идваше ми да го убия!Тоя мръстник е учил безплатно ,от нашите дънъци , а сега се еб,ва с хората! Докторите станаха една мафия! Доказателства за това-хиляди! Като не им изнася ,да напуснат! А държавата да търси алтернативи-има доста чужденци,които работят у нас и се справят много добре! А нашите да отиват на запад да сменят памперсите на тамошните пенсионери!

Доколкото разбирам от утре и това няма да го има. Ще Ви лекуват циганки-баячки.

Гнусен лъжец си! С тези оплаквания трябваше да отидеш на спешен кабинет.

Г-н шоп, докато заплатите на лекарите са колкото на продавачите и овчарите, това ще е положението. Радвайте се, че все пак в страната ни са останали някакви лекари и медицински сести. Много скоро ще се наложи сами да се лекуваме и да си правим операции. Айде чао.

По добре отколкото хора които от болен те правят по болен.

Не е проблема в един дефибрилатора или линейка, пак и лекар които му е все едно , дали ще работи съвестно или не, които е недоволен от мн неща не от ЗО. Проблема е следния , че най-големия геноцид който се случва в моментален в тази държава , на тези бедни и болни данъкоплатци е това че най-голяния процент от лекари го правят умишлено заради пари, прекомерна власт и некадърност или просто защото им е омръзнало да се грижат за някого, макар и да са дали клетва. Не по-малко важно и страшно, те държат като заложник този слаб народ , като отиват по протести и заплашват да напуснат или няма да си вършат работата в която са се клели и им се плаща. Което всичко погледнато е извън рамките на закона и те са за затвора.

Умопомрачителна глупост! Ама, че глупащина - дали са клетва! А твоята клетва каква е - да си беден, да не би да работиш без пари? Докторите са дали клетва да използват наученото, за да помагат на хората, а не да го правят безвъзмездно, т.е. без заплащане. Или смяташ, ще хипократовата клетва ги задължава да се влачат по корем, но да те лекуват, щото ти си много беден.

И ти сигурно си член на бялата мафия, Единствено те така очевадно квалифицират хората на бедни и богати. ТИ умник смитан видял ли си прегърбен лекар от работя ? Няма щото да работиш трябва да знаеш как се работи, а не с една овца и прасе да те назначат. Ти ли плаща 30 г осигуровките та да може вашите копелета да ядат хляб!

Като ви са мал парите идете на полето да работити.но всеки българин знае че и сенитарките се въсползват от болнити и тяхните блиски както могат даже и финансово

Никой лекар със специалност "Кардиология", например няма да отиде да работи в Бърза помощ за 600-700 лева. А новозавършилите лекари само чакат да вземат дипломата в джоба и отпрашват за чужбина, където началната базова заплата на лекар е 2500 евро.

Това не повод за престъпление, а право на избор! Да работи или не?

Ако е вярно манипулирането на показанията от линейката трябва да се направи следното: 1. Лекарите и персонала прикриват умишлено това престъпление. 2. Значи следва, че са съучастници. 3. От там - нарушават хипократовата клетва и една камара други в НПК. 4. Разследване на случая от криминална и икономическа полиция. 5. При нарушения - лишаване от право да упражняват професията + съдебна процедура по НПК ПРОСТО ЯСНО НАПИСАНО В НЯКОЛКО ЗАКОНА ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ????

kolko ti e zaplatata zonko 500 lv li

Ако не са доволни от парите да си кажат. Има синдикати. Това не е повод за престъпление от което ще умират хора. Утре това ще си ти или аз. Не е това пътя!!

1500 lv zaplata

1500 lv zaplata

Значи наистина е имало кофти организация, 65 лекари са се скатавали на гърба на останалите и сега не им изнася промяната!

Д*ба овцете Ви!!! няма да подадете оставка за мизерни заплати и липса на техника, ама коча да защитите, веднага!!! Извивате ръце, ама на кой? на хората, на държавата? Овце сте бе, некадърни при това!

Нещата не са черни или бели. За съжаление всичките 65 са за уволнение. Ако бяха подали оставка, защото няма дефибрилатори, не достигат линейки и заплащането е ниско, което не им позволява да си вършат работата качествено и в интерес на пациента, това щеше да е признак, че са истински професионалисти. Преди седмица ми се наложи да придружа мой близък до спешен кабинет в голяма болница в София. Отношението на медицинския персонал към пациенти и близки беше повече от безумно - арогантно отношение, пълна липса на емпатия, пълно отегчение от рода "абе тези какво ми пречат сега да си чета вестника", "говорене на ти" и т.н. Тези хора НЕ ЗАСЛУЖАВАТ европейски заплати, НЕ ЗАСЛУЖАВАТ дори да носят лекарствата от буса до склада на болницата. Има го и другият момент - докато заплатите в спешната помощ са жалки, такива ще са и докторите там - жалки и некомпетентни (с някои изключения, разбира се).

Тия "лекари" съвест нямат! Убийци а тръгнали да протестират! Повечето от тях са тройкаджии и пишман знахари получили диплома по милост или директно купили такава! Излезли пред министерството и скандирали в защита на себеподобните си убийци, МАСКАРИ!!! Ако са невинни защо са преправяли часовете, а?! Колко хора затриха, колко семейства разплакаха, колко майки почерниха тия нещастници!!! Единици са свестните сред тях, но и те се израждат смлени от системата...джипита с по 3000 пациента...и те не гледат на тях като на пациенти а като на ходещи портфейли... Гади ми се от вас, УБИЙЦИ, страдал съм от ващите престъпни действия и бездействия!!!

Все пак има 65 лекари на милионна София.Може би идва време да няма ич....Хипократ не е написал да не се вземат пари от лекарите? Отидете във Германия и Англия дама вече има хиляди български лекари да работят. На българина не можа да се угоди.Свикнал е нашенеце всичко да е бадева.

Ужасно е когато в здравеопазването не можеш да намериш и 20 лекаря които да си спомнят хипократовата клетва. Ужасно е че когато са избирали тази професия не са си давали сметка че тя е по-различна и особена от всички останали и че там само даваш и нищо не вземаш, както е казал Хипократ "...отплата не чакай." Такава е лекарската професия. Понякога дори само доброто отношение и истинска грижовност може да излекува човек. Да пари няма, и майка Тереза не е взимала пари а кой каквото може но отношението е еднакво за всички. Ето това е лекарската професия и печелбарите работа там нямат. Тя е призвание от всевишния и всичко останало е извращение защото човешкия живот е всичко и няма нещо което може да сложиш от другата страна на везната.

Как всички обичате да парадирате с Хипократовата клетва не е истина ! Хора осъзнайте се никой няма да ви даде хляб в магазина без пари! По същата логика не сме длъжни заради хипократовата клетва да работим на версия ! А и имам чувството , че по времето на Хипократ лекарите са били много по ценени отколкото сега ..

напълно съм съгласен.. Докато строителите вземат повече от лекарите - няма да се оправим.... Не може водопроводчика да ти иска 50 лв за смяна на батерия, а лекарят да лекува безплатно... ами хляба е с пари...

Ти чел ли си хипократовата клетва? Що не я прочетеш преди да дрънкаш?

За голямо съжаление лекарското съсловие има доста трески за дялане. И корупция има, и непрофесионализъм, и проста некомпетентност, и високомерие. Та нека си стачкуват. Миньорите, учителите, чиновниците, търговците, земеделците и т.н. като стачкуват да не би да се надига вълна за защита?! Това са три системи изгнили от корупция - съдебна, здравеопазване и правоохранителна. Всичко що е вътре ухае.

Е, ти дано да нямаш нужда от лекарска помощ................ Хулите ги тук, а забравяте колко хора са върнали към живот.

като няма лекари в бърза помощ да накарат джипитата да дават дежурства с линейките и без това нямат работа а само събират такси които никъде не отчитат.

Фащай учебника за фелдшери и почвай сам. На старо са евтини и по-лесно се усвоява материала.

Уважаеми господине, умолявам Ви да застанете пред някой кабинет на общопрактикуващ лекар и да се сблъскате с опашката, да видите как лекаря няма почивка и как върви потока от оплаквнаия и болежки. После да отидете с лекаря на домашните прегледи. После да отидете с него и на другите места, където работи (едва ли има лекар, който да може да се изхранва само с една работа). Накрая на деня ще си помислите отново дали това Ви глупаво твърдение за дежурства в спешна помощ е нормално.

kumalissa73@

Разбира се, че няма да почива! По 3 лева суха пара на преглед, без отчет без касов бон, дотациите отделно, как ще почива?! Те вече не са лекари, те са шибани бизнесмени!!!

Лекари в спешна помощ няма, GP-тата също са с тенденция за намаляване. Ако има повече като теб - ще си останете само да се тюхкате и да умувате, без лекари...

Уволнението и оставките ще са им малко. По-добре да ги лекуват и обслужват както от БП го правят. Като започнат и уж "докторите" и блазките им да мрат по улиците ще им дойде акъла

Овчи народ,казвам ти,начело с тебе.Търпяхте и търпите да ви яздят изодзадзе 25 години,да окрадат парите и достойнството ви,да таковат за десерт жените ви,но за такива като теб винаги има друг виновен,не ти, че си натискаш мекото дупе пред компа.На такъв гъз,такъв х..

Спешната помощ е в много лошо състояние. Лично аз съм викал бърза помощ заради баща ми и тя дойде след 1 час и 40 мин., при положение че той имаше дихателна недостатъчност и трябваше спешно да се транспортира до болница. В линейката нямаше ЕКГ монитор, апарата за кръвно на лекарката беше счупен. Според мен това е престъпна безотговорност за която трабва да има разследване и виновни. Нека лекарите да не защитават своя началник на принципа гарван гарвана око не вади, защото и те могат да попаднат в състояние на пацинети.

За 1 час и 40 минути вие рискувахте живота на вашия баща и седяхте и го гледахте спокойно как се задушава, вместо да изгорите 200 грама бензин и да го закарате в Спешното? Ами браво на вас! Това се казва дърпение и дебелокожие!

Мърлячи като тебе са лъгали жената,че всеки момент идва линейката.

Не всеки има кола.............

Докато населението се дърля за и против докторите, ние правим сондажи в Етрополе и скоро чакайте отрови в питейната вода и дълбоки дупки, поглъщащи къщи, коли, хора. Хайде със здраве от СДС министрите на Орешарски.

шеврон напусна булгаристан на доган. Ще пукнете това червеногъзите уроди, ако не излъжете

гелев незабавно трябва да бъде уволнен, защото не е изтеглил един кредит за да закупи линейки с оборудването им и да повиши заплатите на лекарите.

пич, Гелев и да иска не може да тегли кредит и не той вдига или намалява заплатите в БП и купува линейки. С всичките му косури, в ситуация в която цялото българско здравеопазване е заминало на кино, е цяло чудо, че БП в София още работи и то благодарение на него.

оставките им да бъдат приети незабавно , а тези които са останали да бъдат уволнени!

2000. Ruse. zaplata (lekarska)140 DM. ne isdurjah. Molja vsichki kolegi da se evakuirat na zapad. Ste ostane blagodarnoto naselenie da se lekuva samo.davaite minusi, cherveni i murgavi, krepjasti pravitelstvoto..

Дано! Дано напуснат всичките. Тогава да видиш какво е медицина като на запад - ще чакаш по 3 месеца за преглед и ще си плащаш по европейски и ако имаш оплакване, ще го подаваш на арменскипоп.ком.

... дори всички възражения на лекарите да са основателни, изпаднах в потрес от обясненията на директора на Спешната, че съвсем в срок се отзовават на всички повиквания, защото според тяхната вътрешна наредба, отчитането на време започва от запалване на двигателя на линейката... а колко време минава от сигнала на нещастниците чакащи линейка до запалване на двигателя това никой не знае...

Ако си видял екипа да пие кафе след подадения сигнал можеш да му внушаваш вина. Но ако се работи каква е вината на екипа? Вината е на тия за които гласувате , че подценяват проблемите ни.

Защо не протестираха през 2007 година,когато Гелев си направи кабинет за стотици хиляди лева,по голям от министерските,обзаведе се със секретарка,охрана,отделен персонален вход в сградата на ЦСМП,смени опела с мерцедес,пътуваше по целия свят,в ресторанта до централата пиеше на обад бутилка червено вино от 140 лв,кабинетът му беше винаги зареден с кашони марково уиски и т.н Как става това със заплата от 1200 лв.по това време. Ав същото време протестиращите сега вземаха 350-4оо лева и тогава нямаше дефибрилатори /спомнете си случая на починал следовател в кабинета на главния прокурор и четири екипа без дефибрилатори/.Защо не протестираха тогава???

будали...

Съвсем скоро имаше една друга статия за това, спешните екипи да тръгват от бензиостанци. Някои изказванията бяха да пият кафе докато чакат спешно позвъняване. Моето предложение бе да им се раздадат и по едно тесте карти за игра и веднага се намериха такива да ме апострофират, че видиш ли..заплатите им били малки. Заплатите като са ви малки, защо си го изкарвате на пациентите и то много често с летален край господа линейкаджии?Защо се бавите и се мудните докато стигнете до адрес? Защо, вместо дефиблиратор в ръцете си държите чашката с кафе и догаряща цигара и докато си допивате това кафе и допушвате цигарата, изслушвате присъстващите за случая с пациента и едва тогава се плесвате по челото" Ех, ако имахме и дефиблиратор..." NO KOMENT......Отивайте си некадърници..Нека останат тези които наистина се борят за човешкия живот!

Малко елеметарни сметки. 1 екип - лекар + шофьор. Месечна заплата 1000 лева за шофьор + 2500 лева за лекар. Общо 3 500 лева. Делено на 22 дни - 160 лева на ден за 8 часа. 4 повиквания 50 лева = 200 лева. Т.е. получава се макар и малко висока, все пак възможна цена на повикване от 50 до 100 лева. На тази база може да се изгради частен вариант на Спешна помощ, която също да отговаря на 112. При повикване пациентите или техните близки решават дали да се обърнат към частна или държавна.

тези не може да са на разположение 24/7. трябват поне 2-3 екипа за да поемат денонощно дежурство. от спешна помощ дето да работи само 8 часа няма голям смисъл. Иначе идеята не е лоша.

Това са сметки а един екип. Същите сметки се пренасят за 3 екипа за 24 часа, които работя с една кола. От там броя на колите също расте. Всичко си зависи от броя повиквания. Ако има повиквания за 50 коли, собственика ще купи и оборудва 50 коли с 3 екипа всяка. В зависимост от нужите. Въпроса е че срещу 50 - 100 лева повикване може да се разчита, на съвсем друго качество. А тези пари, ако помогнат да спасят човешки живот, са нищо и всеки ще предпочете да ги плати.

Сметката не е точна. Спешна помощ не може да работи 8 часа, трябват 24 часа, т.е. 3 екипа. В тази сметка не се включват консумативите (застраховки, каско на линейката, масло, поддръжка), горивото и консумативите на лекаря. Поддръжката на линейката е скъпо нещо, бензина още по-скъпо, а спешните консумативи са най-скъпи. Още нещо забравяте - за да бъде валидна тази сметка някой трябва да е купил линейката и да я изплаща, за да може да купи друга след амортизацията. Този някой инвеститор също ще иска печалба. Също така лекарите и шофьорите имат право на отпуск и болнични, т.е. 3 екипа на практика не стигат.

Правилно, добре са си подали оставките лекарите - работа ще си намерят където решат! За нас като пациенти и без друго спешната помощ не работи, както се вижда от този случай. За сметка на това лекарите от спешната помощ се занимават ежедневно с роми и пияндурници. Сега те да му мислят.

Медицината е високо специализиран бизнес и нищо повече. Заедно със фармацевтичната индустрия е номер едно в света и затова в този отрасъл са най-високите възнаграждения.Само малоумници могат да определят суми от порядъка на 500-800$ , за разумни месечни доходи,които в света се получават за еднодневно дежурство г-да отворковци.

може - в България сумите са ниски, защото отговорност не се носи.

Докторе, разбирам от цифри но разбирам и от хора. За цифрите си понаучил нещо, но за отношението ти към хората си в "предучилищна възраст". Успех в Мелбърн.

Много ми е смешно като прочета новина в която "подавали оставки" и след 2-3 дена си изтеглили оставките, тези методи подхождат повече на деца от детската градина, след като очаквате достойни заплати се дръжте като лекари със достойнство!

СПОКО , БЕ! ЩЕ ГИ ОПРАВДАЯТ , КАКТО ВИНАГИ НАКРАЯ! ДОКТОР И ПОЛИТИК В БГ ВИНОВЕН НЯМА! САМО ИНЖЕНЕРИТЕ И СЧЕТОВОДИТЕЛИТЕ СА ВИНОВНИ!