Коментари - КЗП: Парите на туристите ще бъдат връщани най-рано през есента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мръсници наглеци

незаконно е

От есента най-рано ще започне връщането на парите на туристите, чиито пътувания са се провалили зарази обявената пандемия от коронавирус. Това предвиждат последните поправки в българското законодателство, заяви пред БНТ Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите Как стой въпроса с лихвите за времето когато не са върнати .

абе ти гледай да си вземеш онова което си дал пък лихвите си търси друг път ,че като почнат наесен да фалирват ще видиш ти пари :))

А ЛИХВИТЕ, кога????????????????????????????????

Лихви ли :))??? Хванаха ли ви за топките :))

Няма такъв закон в ЕС, който да принуди потребител на туристически продукт да финансира с парите си компания, която не е предоставила услугата. Това е нонсенс, и в съда същата тази компания ще бъде осъдена без никакъв проблем едновременно да върне принудително парите заедно с лихви + всички други разходи, които потребителят е бил принуден да направи за реализиране на правата си!

Ако бяха следили международните новини нямаше да я има тази статия. Гърция и тя се опита да пробута ваучери и то преди два месеца, но се оказа правилното написано от теб. Нямаш основание да не върнеш парите на клиента, ако той е решил да не пътува.

Господа управляващи, какво ни предлагате с нашите пари да направим богатите собственици на хотели, още по-богати. Намалихте ДДС на ресторантите, казвате, че е грешка, но цените няма да паднат, даже ще скочат, почиващите ще плащат. Декларации ще подписваме, че ако в хотела ни заразят пак ние ще си плащаме, че сме отишли да почиваме и стоим под карантина. Пари от резервации няма да се връщат, да не сме си планирали и плащали за почивка. Е добре дошли на българското черноморие. Никога...

А лупата под която ще ги ,,наблюдават,, кой ще им я даде- Боко има ли такава?

Нормално е ако сам се отказва защото го е страх, да не получи нищо от това което е дал плачкото

И кое му е "нормалното" ? Личи ти, че не ходиш на почивки от типа ползване на хотел и пр. Ако човекът си е букнал по-скъп вариант включващ възстановяване на сумата то нямат никакво право да го бавят чак до септември или да му откажат връщане на парите без значение от причината! Виж ако си е букнал пи-евтиния вариант, без възстановяване, вече е друга бира.

Няма такъв филм, приятел...букнал си "вариант без възстановяване". Щом е купена услуга за определена дата и доставчикът на услугата не я е осъществил, втой е длъжен да възстанови парите без подканяне. Законът предвижда давност от 5 години за непотърсени задължения, ако получателят е добросъвестен, но в случая имаме покупко-продажба.

Това го разбрах още края на март ! Не е ли ги срам ! Когато взимат парите (всички туроператори) става много бързо ! Когато трябват да връщат ставало много бавно ! Нали ползват същите банки ! Нагли измекяри !

Ако е вярно написаното - в страната /хотела/ която си избрал за почивка образно казано "мрат по улиците", но ти си платил, и за да не губиш парите си - грабваш маски, ръкавици и тръгваш. Подписал си договор.... малко се разпобяваш, но договора е такъв

Ами да. Като подпишеш договор трябва да се съобразяваш с него. Нормално. Или не ти се струва нормално а?

Срам! Като Топлофикация сте.