До 10 000 лв. глоба за поставяне на паметник без одобрение

При поставянето на паметници без съгласуване с министъра на културата се предвижда наказание от 5000 до 10 000 лева.

Обратно в новината

Коментари - До 10 000 лв. глоба за поставяне на паметник без одобрение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпите ни законотворци пак изакаха закон, в който не са дефинирали понятията. Какво значи паметник? Надгробите плочи и те могат да бъдат считани за паметници, например. Какво ще с безбройните паметни плочи край пътищата? Най вероятно от тях ще започнат да глобяват за незаконно поставен паметник.

Каква е дефинициата за паметник? Ако сложиш кукла на дядо Мраз на улицата пред заведението или магазина си това паметник ли е? Ами ако куклата е от бетон? А ако направиш промяна на фасадата на сградата която включва колонада и склуптури?

Не ме е страх от министъра на културата ,страх ме е от културата на министъра....

ИМА РЕШЕНИЕ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКИТЕ ОРДИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ПРЕМЕСТЕН.

За 5000 лева половината български чорбаджии ще си сложат паметници приживе само от гъзърия.

Еда, за глобите сте номер едно, да си поддържате паметниците никакви ви няма.

А дали се смятат за паметници възпоменателните плочи, които се поставят около пътищата...........?

Дано да се смятат за такива, че да секне тази простотия.

А ще има ли глоба за поставяне на безумно грозни паметници? Идете в парк Заимов да видите за какво говоря. Надупчени парчета необработен камък или частично обработени буци, безумни на вид. Някои от тях са дори опасни. Например един, представляващ огромно каменно паве, върху което има висока метална мрежа, пълна с по-малки камъни. Мрежата е ръждясала и като нищо може да се скъса, а съдържанието й да се изсипе върху играещите отдолу деца. Има и други "паметници", изцяло от метал, на които се катерят деца и могат направо да се разпорят, ако паднат. За поставянето на тези не само грозни, но и опасни паметници някой ще бъде ли глобен? Стоят там от години, със сигурност с нечие позволение.

Това са скулптури и се предполага, че са монтирани там с разрешение на общината. Може да има и някакви от т.нар. катерушки, които ако са ръждясали или опасни за децата, всеки видял ги може да подаде сигнал и да иска да му се даде отговор какво е направено да са в нормален вид, безопасни и т.н. Не отричам, че има всякакви псевдопаметници, но и някакви наказания е редно да се предвиждат, за да може да се опазят паметниците, които наистина ги считаме, че са такива.

А КО ША ПРАИМ сега с паметника на камата в Борисовата градина?:))))))))

Това не е демократично. Трябва кметовете по места да правят допитване до хората какви паметници да се слагат,а не някакво си политическо лице да еднолично. Комунизма няма да напусне дъртаците в тази държава никога.

КОНТРАМЕРКИ - НЕКОЙ Е РЕШИЛ ДА ОБЕЗСМЪРТИ ЗА ХЕЛОУИНА ГЕРОИТЕ НА НАШЕТО ВРЕМЕ С ПАМЕТНИК НА ТИКВАТА :)) ... А ТО БЕЗСМЪРТИЕТО Е ДРУГАДЕ ...:)) МОИТЕ ПЕСНИ И аз на своя ред ще си замина, трева и мен ще расне над прахът. Един ще жали, друг ще ме проклина, но мойте песни все ще се четат. И много имена и лесна слава годините без жал ще изметат ил ще покрие плесен на забрава, но мойте песни все ще се четат. В тях зов се чуй за правда, за свобода, любов и благи чувства ги красят и светлий лик на нашата природа, та мойте песни все ще се четат. В тях вее на Балкана лъхът здрави и тайните хармоний му звучат, и гръмът на народните ни слави, та мойте песни все ще се четат. Във тях душата ми изля се цяла с най-скъпите си бисери, цветя, в тях всичко светло, ценно си е дала, във тях живей, звънти и тръпне тя. Не ме смущава див вой от омрази, не стряска ме на завистта гневът спокойно гледам в бъдещето ази: там мойте песни все ще се четат. Те жив са отклик на духа народни, а той не мре, и дор сърца туптят от скръб и радост в наший край свободни, и мойте песни все ще се четат. Януари 1913