Кюфтета с червеи продават софийски магазини

Семейство от София беше неприятно изненадано, след като се оказа, че в закупените за вечеря от топъл щанд готови кебапчета и кюфтета има живи червеи.

Обратно в новината

Коментари - Кюфтета с червеи продават софийски магазини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е във Fantastiko. На следващия ден ги занесох в Хеи при Д-р Труйкова, и в понеделник нито резултат

От известно време се чудя дали да стана вегетарианка!Вече съм сигурна-В България трябва да си вегетарианец,за да оцелееж!Иначе утре може и някой помиар да ти продадат!Те не напразно ги пазят!

А пестицидите и нитратите? Нема къде да бегаш!

Не мога да разбера защо така срамежливо се премълчава името на търговеца допуснал това. В една нормална държава репортажа щеше да започне точно с това, за да може хората да знаят от кого какво купуват !!!???

леле колко неприятна изненада! винаги когато е топло е рисковано някоя летяща да си снесе яйоцата точно там. вероятно мухата се е скрила и просто са нузни часове за да плъзнат.... неприятна работа! ако това стане тука-ще затворят магазина т. е продазбата на хранителни продукти. а върнаха ли им парите? трябва, дори и отгоре да има!!!!

Дайте кИфтетата на нашите пръдливи депутати!Те няма и да забележат червеите.Устите им са толкова широко отворени,че могат да лапнат даже и торен червей без да се усетят,а не някакво си там безобидно бяло червейче!

ДВСК да затвори за три месеца магазина ?!?! след три месеца обекта да се открие с критерии като нов ?!?! ДВСК да глоби магазина с 5000 лева.

най-после ИСТИНСКО МЕСОООО!!!

тези кюфтета ще бъде добре. Копувам си аз от фантастико запечатано пушено филе и се прибирам да си хапнем, а то излиза нещо слузесто и лепкаво , та чак да си повърнеш червата. От друг магазин взимам наденица Народен и то свинска, а се оказва, че вътре има и пилешко. Не само в наденицата, а и в техните свински кремвирши също има пилешко. Как може така да лъжат хората. Има алергични към пилешко, на други не им понася, на които изобщо не им пише срок на годност. Да сте видяли на някой кремвирш срок на годност??? Ще кажат да гледаме какво пише, да но то е с такива малки букви, че винаги трябва да си носим големи лупи. А за контролните органи нямам думи. Вече ни изтровиха за голямо съжаление.

ето това е кюфтетата продават магазини, а магазините продават ли кюфтета ?!

Май ще станем по неволя вегетарианци или ще минем на фотосинтеза, че то не остана какво да се яде! Сега ще готвя някакво пиле-културист, с морковчета и чесън (ГМО), с топено сирене (сиренов продукт с много Е-та) и подправки, за да има и нещо полезно в цялата работа. Трагедия просто! Да имаме най-вкусните продукти на света и да се оставим така да ни прецакат отвсякъде...

FANTASTIKO

Софийските магазини продават всякакви гадости! Изобщо целият град лепне от мърсотия!

Имате ли глисти, (2) имате ли тлъсти глисти, дайте ги насам. Тлъсти ли са те, тлъсти или не, щом се казват тлъсти глисти, дайте ги насам Наздраве !!! и да знаете - клиентът кълве на щурец, не на бял червей!

докога ще ни продават боклуци и защо си прехвърлят топката,а не се заемат със същественния проблем ИМАГО

Това е деликатес бе дървени сувенири.Рупайте и се облизвайте.

аааа, какво искат тези хорица , за червейте пари нали не са им взели.....хем на аванта, хем недоволни!

Никога не купувайте храна от така наречените "топли витрини". Цялата изостанала стока в магазина се сготвя, придава се търговски вид, замаскирва се с подправки и по този начин пласират храна, която или вече е развалена или срокът на годност изтича след един-два дни. Та най-вероятно червеите вече ги е имало отпреди опичането - едно кюфте се пече за няколко минути и нищо не им става.

Магазинът е ФАНТАСТИКО в Герена. За управата ще е по-добре да се извини публично, тъй като до утре сутринта всеки с нет (а и без) ще знае кои са. Мълчанието е PR самоубийство.

ОЧЕВИДНО ДВСК И РИОКОЗ НЕ РАБОТЯТ ЕФЕКТИВНО! СЛЕДОВАТЕЛНО ЕДНАТА Е ИЗЛИШНА! ПОЖАРНИКАРЯТ ДА ПРЕЦЕНИ КОЯ ДА ИЗТРИЕ ОТ ПРАВНИЯ МИР. АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН С ИЗБОРА МУ...

Поне има месо

Да не са китайски - там тези неща са деликатес?!?!

Протеини...

по репортая по новатв ми прилича на фантастико или т-маркет;чувал сам че има машинки от познати които подновяват баркода с нова годност, на вече изтекал срок?!!!при ч0 градуса жега не червеи ,а ми сигурно змиии ще излезат

току що една змия мина, гледам носи кюфтета, казвам й дай едно, тя - не, "това са ми на малките змийчета легълцата" вика.

фффффф хораааа

Аз смятам, че някоя муха ги е "наплюла" и затова след известно време са се появили червеите. Дори мисля, че проблемът е в съхранението след изпичането - били са изложени на витрина и мухите са ги кацали.

И аз ,така си мисля .че е станало ,много е кофти да гледаш как мухите са кацнали на нещо, което искаш да си купиш :(

Абе Вие как я виждате тая работа на щанд за топла храна в печени на място кюфтета да има живи червеи. ако има други обадили се с подобни кюфтета е ясно че причините вероятно са пропуски в системата за контрол....ама не е видно че има и други .... можеби тогава п0ричините са други . аз имах случай при който разгневен клиент ми направи луд скандал че в пакет с бисквити имало мишка ... видно си беше че е вътре ...ама после се оказа че хлатепо я е сложило вътре да уплаши мама ама на пакета попаднал бащата . хайде моля да не правим от такива непроверени и недоказани съобщения сензации

Стегни се брато,май не мислиш!?

що да няма?! като са печени някоя муха да не снася ли в/у тях и като не се продаде 2-3 дена само се претопля

Виновен е магазинът. Кюфтетата са стояли на открита витрина и при висока температура. В магазина е имало и доста мухи. Един ден е достатъчен, за да се стигне до това положение. Много магазини и търговски вериги продават развалена храна. За магазини Пикадили това е традиция - и руска салата, и колбаси и плодове и зеленчуци - всичко това се продава на чудовищно високи цени и 2 седмици след изтичане срока на годност. Неколкократно повдигах този въпрос при мои посещения в магазин Пикадили на новооткрития МОЛ на бул. Ситняково, но никой не ми обърна внимание. Престанах да пазарувам от тях и посъветвах същото всички мои познати ... В Метро (София) преди няколко месеца половината от колбасите бяха с изтекъл срок на годност (преди 2-3 седмици) - бяха дори граниви, побеляли и вмирисани. Предупредих жената, която зарежда щанда, а тя в този момент караше за зареждане пълна количка с други колбаси, също с изтекъл преди 1 седмица срок. Уплаши се, когато й казах, че и тя лично носи отговорност за случващото се. Едва тогава върна некачествените продукти в склада. Задължение на всеки потребител е да следи качеството на стоките и срока на годност, при нередности да реагира незабавно и твърдо !!!

Е да, ама на тези кюфтета им е липсвата лепенката със срок на годност...

тази фирма трябва да зарежда със същата стока и парламента, тогава със сигурност ща научим бързо,бързо и името и собственика й, да им е сладко на депутатите дето ни докараха до...очервивяне и да им се връща двойно повече....

Лично съм виждала тлъста муха в топлата витрина на Била, така че нищо чудно

Потърпевшите да напишат по всички форуми името и на магазина, и на фирмата-производител на боклука, за да ги знаем и да не купуваме от тях никога нищо вече! След като "контролните органи" сами не знаят кого и как да контролират, поне потребителите трябва да се обединим срещу мръсниците и да се поддържаме - за да можем да оцелеем някак в това безумие! Аз съм вегетарианка /откакто като дете се трових няколко пъти с меса и колбаси ... /, но и в млечните храни, а и във всички други винаги е имало проблеми, да не говорим за боядисаните хлябове, клисави и миризливи на какви ли не плесени, добавки, оцветители и консерванти, да не споменаваме изобщо от какво се правят газираните напитки и особено детските близалки, бонбинки и "сладкиши", от които децата ни се разболяват, нервите им се съсипват, а метаболизмът - разстройва за цял живот!

Преди месец купих от МАГАЗИН 345 в Бизнес Парк картофени кюфтета и те бяха с мухъл !!! Затова бързат да вържат найлоновите торбички, в които ги слагат, та да не се усети лъха на стара, застояла или мухлясала стока. Преди доста години имаше 2 или 3 магазина за полуфабрикати в София. Винаги имаха вкусна, добре приготвена храна на разумни цени. НИКОГА НЕ СМЕ КУПИЛИ (в семейството ни) НЕЩО, КОЕТО НЕ СТАВА ЗА ЯДЕНЕ. ТАМ РАБОТЕХА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, А СЕГА ГИ ОБУЧАВАТ САМО КАК ДА НАТИСНАТ КОПЧЕТО И ДА СТОПЛЯТ ДОКАРАНИТЕ ИМ ПОЛУГОТОВИ ХРАНИ И ДА ГИ СЛОЖАТ НА ВИТРИНИТЕ. ЛЕЛКИТЕ, КОИТО СА ТАМ СЪС СИГУРНОСТ НЯМАТ ЗДРАВНИ КНИЖКИ !!! ПО-ГОРЕ КАЗАНОТО ВАЖИ И ЗА МНОГО ДРУГИ МАГАЗИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ С ПОДОБНИ ЩАНДОВЕ.

Ти нали живееш в чужбина,хубавицо!?Защо те интересува къде и какво се продава в България?Или ти само,когато даваш "професионално"мнение си зад граница????

В отпуска съм, умнико. Все по-рядко се връщам, и все по-страшно ми става. Някое лято няма да ме четеш - когато окончателно ми писне. Грамотните в дира ще намаляват още, правопропорционално на броя на червеите в кюфтетата...

Хей хора, не разбрахте ли до сега ,че никой не се интересува от нас и от нашето здраве. Всички институции са само за заплати и никой не си знае задълженията.Втова съм се убедила категорично. щом си потърсиш правата започва великото препращане от институция на институция докато сам решиш да се откажеш.

Хей хора, не разбрахте ли до сега ,че никой не се интересува от нас и от нашето здраве. Всички институции са само за заплати и никой не си знае задълженията.Втова съм се убедила категорично. щом си потърсиш правата започва великото препращане от институция на институция докато сам решиш да се откажеш.

И аз съм купувала филе с червеи. Беше от луксозен магазин до Плиска. Филетата висяха на куки. Мисля, че този магазин вече не съществува. Така се погнусих, че от тогава като видя филе си го представям с червеите.