Хората дори похапнали от злополучните свински продукти, преди червеите да плъзнат из чиниите, предаде Нова телевизия. Не закъснели и стомашните проблеми.

Пострадалите клиенти веднага се обадили в магазина и дори отишли на място. Оказало се, че в момента, в който са получили оплакването от клиентите си, търговците са изпратили цялата останала част от партидата за унищожаване в екарисажа. Уверили разгневените хора, че преди това са направили „визуална” проверка. Според магазина досега оплаквания от този продукт на тази фирма никога не е имало.

Нито ДВСК, които са проверили обекта на следващия ден, нито РИОКОЗ, при които е била дадена проба от кюфтетата, дават отговор на въпроса защо в тях е имало не само свинско, но и червеи. Двете институции дори се затруднили да уточнят, в крайна сметка, коя от тях отговаря за този тип продукти. От РИОКОЗ обаче  уверяват, че те не се грижат за никакви продукти от животински произход, били те печени или сурови, въпреки че вече цяла седмица в тяхната централа престоява пробата на кюфтето, донесена от съвестното семейство потребители.