От понеделник софийските кучета само с чип

В първата седмица на Новата година всички собственици на кучета в София трябва да поставят чипове на домашните си любимци, съобщи Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - От понеделник софийските кучета само с чип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

срещу яка комисионна и сега се опитват да ни задължат с репресии да платим за тях, като рискуваме здравето на кучетата си. Нещо като ваксините Тамифлу за свински грип. Никъде по света чипосването не е задължително. Не е задължително и тук. Не се страхувайте, а искайте инспекторите да се легимитират, записвайте им имената и заедно с общината ги давайте на съд за нарушаване на гражданските ви права, терор и преследване. Чипосването и таксите са абсолютно незаконни.

Имам питане: За какво му е на кастрирано и регистрирано 12 годишно куче-чип? Ако реша да го водя на разходка в чужбина ще му сложа, що се отнася за изгубването-то изобщо не мога да се надявам района или ветеринара да ми помогнат /при липсващата база данни/.Струва ми се, че единственото, което ще се направи с чиповете е преброяването на животните.

Маркирайте си помиярите, дето скитат на глутници тъпи общинари такива. Понеже, те нали са си ваши, от глобите за тях ще съберем пари да ви изпратим барабар с тях в космоса като космически туристи с еднопосочни билети

От понеделник софийските кучета само с висше образование. дипломи могат да се купят в нов баллгарски университет срещи скромната сума от 10 хиляди лева.

Баба Сийка още преди Нова година се беше завтекла да чипира малкия си помияр ама не бяха отворили , сега седи в коридора моторизирана с бастун в ръка и GPS за да открие най-изгодната оферта за чипиране в София . С нетърпение очаква да се появят задължителни условия - оферти за скафандри за кучета при евентуален ирански или корейски ядрен удар !

Аз познавам съседи на село, които са носили кучета в София.

За какви устройства на служители на улица говориме. Аз пътувам с куче извън евросоюза, дори на руминска граница няма таково устройство - а там хора задължително трябва да проверяват моето или чуждо куче аз изнасям. Хора ми отговорили, че само на едната от граници разполагат с това устройство, и значи аз трябва премина от там!!!!!

ееех, глупаци! Толкова сте тъпи, че даже не ми жал за вас! Не разбирате ли, глупаци, че се чудят какви регистрации да ви измислят, за ви треснат такси върху тях. Доят ви, защото сте идиоти. Днес са тези с кучетата, утре ще бъдат онези с шапките, телевизорите, компютрите, водомерите.... други ден ще бъдете всички и така докато в прокъсаните ви джобове останат парици само за семки. (ДА МЕ ИЗВИНЯТ НЕПОКОРНИТЕ - ТОВА ЗА ТЯХ НЕ СЕ ОТНАСЯ!) Слагат ви всякакви такси, данъци, акцизи и вие малоумно крещите срещу всеки "Още може да плащат!" Нещастно, безумно стадо! Обръщам се към всички разумни хора - не плащайте, не поставяйте чипове, да не ви пука от глобите им! Да им кажем НЕ! веднъж и завинаги и да ги изритаме от властта без оглед на средствата.

нали такива като настояваха да се въведат европейски закони за защита на животните -това е една част от тези закони. като изчезнат кучетата по улиците и на много хора ще секнат далаверите . баба от Германия като дари 100 евро май повечето влизат в джоба на такива като тебе кучезащитници...

Ганьо, че ми пука за евр(оп)ейските закони! Никой не ми искал мнението за евр(оп)ейския съюз, още по-малко ме е питал какво мисля за бездомните помияри. И щом поставяш въпроса, ок, никога не съм бил съгласен Бг да е в евр(оп)ейския съюз. Следователно, имам отрицателно отношение и никакви задължения към него. Що се отнася до кучето ми - винаги сме имали кученце вкъщи - още от ранното ми детство при социализма и на никого никога не е пречило, освен на крадците. Само че при соца бездомни помияри нямаше и никой не тормозеше и не бъркаше в джобовете на хората с незаконни такси. Който се е съгласил да закриля бездомните помияри, той да им плаща. Те изобщо не са моя грижа, освен да пазя себе си и кученцето си от нападенията им. И понеже властите, които не съм избирал, търсят всякакъв повод, за да ни бъркат в джобовете, аз им казвам, че няма да стане. Те водят война с нас и ще си получат заслуженото. Данъците от семейството ми ще чакат в някой друг живот.

На спирката пред хотел "Плиска" има 5-10 кучета, които се хранят от цветарите. Вечер през подлеза не може да се премине - всички кучета са налягали по пода и за да преминеш трябва да ги прескачаш. Невъзможно е за колички - бебешки или инвалидни.

на ъгъла на Сливница и Константин Величков, точно до автокъщата в посока Кауфланд, 20тина потомъка на кастрирани от "Екоравновесие" нападат хората.

"просто ти открадват домашният любимец. Ти си го познаваш и той те познава, но не можеш да докажеш, че това е твоето куче" - то който ще го краде какво му пречи да махне чипа? и пак няма да докажеш, че е твое кучето.

крайно време беше да започне изчистване на улиците от помиярите. и да се строят нови детски градини а не кучкарници . който иска куче да плаща -като не му изнася да връща на село.

Първо на кучетата и котките, а после и на хората в БГ. Нали сме кофти материал!

много добро предложение +1

Пълни глупости!Задължително трябва да се въведат татуировки или микрочипове за кучетата

нали, понеже е по трудно и изисква повече телодвижения (на администрацията и управата като цяло) за това да се убедят хората които имат кучета да ги регистрират, дай по хашлашкия начин чип 50 лева - глоба 50 500 5000. и какво кой ще стреснат с тия глоби? винаги глупака ще каже че му е избягало кучето, а не го е натирил.. после ако се докаже че е развило тумор около чипа в следствие на маркирането, кой от скапаната държава ще ти плати стреса? а бе, отворко а ветеринарите само ще се зарадват на това

Написах чип или татуировка,и категорично всяко куче трябва да има индивдуална индетификация незвисмио от какъв вид! Глоби трябва да има до дупка независимо избягало или загубено, защото е повече от видно, че преклано много собственици на кучета от друго неразбират.Ти не ми говори празни приказки за тумори, а ми дай статистика колко от чипираните кучета в света са доказно заболили от рак причинен от микрочипа.

Като чета форума, всеки плюе по кмета и общината, обаче въпроса е защо гласувахте за Фандъкова, като това с чиповете беше ясно преди изборите. Затова при следващите избори мислете като граждани, а не като селяни.

напечели от чиповете, докато кучетата ни измират. No pasaran!

ако не тричане *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да охладим изтрещялите им кратуни па, може и да поумнеят от зор.

на кученцето, няма да платя такса и глоби! Няма да се подам на изнудване от позицията на силата. Стига такси и пладнешки грабежи. Кучето си е моя отговорност и не виждам какво общо има тя с общината. Намерете статията "Кучетата с имплантирани чипове заболяват от рак".

ВМЕСТО ДА ПРИБЕРЕТЕ БЕЗПРИЗОРНИТЕ КУЧЕТА И ДА ГИ ПРАВИТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ.ВИЕ СЛАГАТЕ ПОРЕДНИЯ ХОМОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН.КА ПЪК НЕ ИЗМИСЛИХТЕ НЕЩО В НЕГОВА ПОЛЗА,ТА ДА СЕ ЗАРАДВА ЧОВЕК ПОНЕ В НАЧАЛОТО НА ГПДИНАТА.

И после се чудим - защо не върви футбола в България!

....и от тази просташка наредба-далавера нищо няма да излезе - слава на боговете!!!

от утре си монтирам стопове на опашката и мигачи на ушите,като правя рязко завои да не преча на уличното движение

хаха,добър си!

Ами на нас кога ша ни слагат чип-а?

смотаняците даси сложат чип на тях,утре ще поискат и хората да имат,време е за пълна изолация на долната политическа класа

Първо да чипират и КАСТРИРАТ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всички кучета в селата и циганските гета, защото уличните кучета в градовете са донесени от "добри" стопани в кашонче в града. И чак тогава да мислят за домашните кучета на софиянци.

Редно е на всички улични безпризорни кучета да се монтира чип, след като бъдат кастрирани и върнати отново на територията на квартала от който са били прибрани.На тоя чип като техен стопанин да се вписва териториалната община, в която живеят като вторично разквартирувани след кастрацията. Иначе пак законът ще оневинява безхаберието на държавата като единствен стопанин на уличните животни, живеещи безпризорни и бездомни в нея.

Нали се сещаш, че ако те гонят безпризорни кучета, то не е за да ти покажат чипа си или кастрацията си.

И на нас да сложат ЧИПЧЕ та на изборите като ги зачипим да ни знаят поименно!!!! Айде идва и вашия КРАЙ с тия "реформи" който ми приличат на др.римската ДЕЦИМАЦИЯ.

Има и нещо друго, да забелязахте да са почистени вътрершните улици на кварталите??? НЕ! Е, къде са ни отишли парите за почистване тогава??? Съдете общината за това пък те после нека ни карат да плащаме разни чипове и да разхождаме кучетата си с една папка документи!

Нали, чудите се как да ни цицате парите! Ей, не ви стигна, егати ненаситните кретени! Има една приказка, "лакомията прецаква далаверата", е и вас ще ви прецака, 100% е сигурно!

А, на нас не искат ли да сложат чипчета?

пари на вятара кво ми е дала дурявата за кучето че да мъ слагам чип няма даже каде да го разхождам ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И защо собственикът на маркирано куче да носи хартиени документи в себе си като го разхожда?! След като общински служители "Паркинги и гражи" могат да имат терминали с постоянна връзка към базата данни на автомобилите, защо да няма и такава връзка към базата данни с домашни любимци. В нормалните държави всички подобни общински функции са обединени в дейността на общинската полиция и един човек може да проверява както паркираните коли, така и кучетата. Какво е това безумно назначаване на хиляди хора, които не правят нищо съществено, но получават заплати?!

Мога да отговоря на част от въпросите. Отговорите ги знам от вет. лекар на моето куче (то е и с паспорт и с чип). 1. Базата с данни за чиповете на кучетата в България не функционира и не се очаква скоро да започне да функционира. Реално имало някаква за Югоизточна Европа, но там пък не се въвеждали данните за нашите кучета. 2. За да се прочетат данните от чипа е необходимо устройство, а такива в ЦЯЛАТА страна по думите му има под 10. От тях 2 са в София. 3. Реално цялата система е направена, само за да се вземат пари от собствениците на кучета - за чиповете и паспортите. 4. Назначаването на нищоправещи служители е безкрайно удобно - "свои" хора, заплатени с чужди пари.

Отварят безумни работни места, за да отчетат намаляване на безработицата в София. Както метли за циганите. Забележете, че собствениците на куета ще им плащат заплатите. С чужда пита помен правят.

Предлагам след референдум да се сложат чипове на общинския съвет и кмета ! С непрекъснатите си алчни изпълнения, сини зони и прочее регулации те са по-опасни от бесни кучета ! Кучето я те ухапе, я не, ама кръвопийците винаги ще си получат лептата.

Всеки разумен собственик на куче ще му сложи чип. В случай на изгубване (ИЛИ КРАЖБА) това повишава шанса животното да се намери. Аз бих сложила чип и на породистите котки.

Марче, това е направено за да ти вземат 30 лева за чип, а не да си намериш животното след кражба. Как ще си намериш кучето в село горно нанадолнище в двор, където е затворено да ражда нон стоп, и кученцата да бъдат изнесени нелегално в чужбина. Изобщо май си вет.лекарица и се чудиш как да си оправиш бюджета и си мислиш, че с чиповете ще успееш.

Маро, всеки разумен собственик на куче не би причинил такъв стрес на кучето си. Къде е правото ми на избор дали да сложа чип или не на домашния си любимец? Тези 24 лв ще ми ги върнат ли ако стане нещо лошо с кучето ми- не, нали? Кучето е мое и аз полагам грижи за него- купувам храна, чистя му, водя го на лекар, купувам му лекарства. То е част от моето семейство. Редно ли е да ме задължават да плащам данък и да слагам чип на всеки член от семейството си. Вече ми писва от задължения и доброволни,задължителни осигуровки. Писна ми от фалшива загриженост,която непременно е свързана с даване на пари. Ако трябва ще плащам за бодигард на кучето ми. Точка!

как му чистиш, събираш ли му лайната от улицата ?

БРАВО, БЛЕК ДОГ!!!!

Напълно подкрепям, всеки собственик, който си държи на любимеца ще се погрижи за него, съобразявайки се с околните. Не може да тормозим животните , да плащаме излишно за това и насреща от общината какво получаваме? Да не би да има подходящи места за разходки с любимците или нещо друго?

Приятели - слагат първо чип на кучетата ,за да пробат как работи системата и да я усъвършенстват. После ще слагат чипове и на хората , за да ги контролират. Света върви към ново глобално робство. Осъзнайте се докато е време.Това е игра на световните поробители.

Чета коментарите тук и за пореден път се убеждавам, че в Европа по-прост народ от българския няма. Всички искате да получавате европейски заплати, да ви третират като европейци, а не искате да спазвате елементарни европейски правила! Няма как да береш плод, ако не си го засадил...

и как това фактически е свързано с повишаването на доходите на простия усер? слаб ви е вратаря ми се струва на вас евроидиотите..

Слагането на чип няма да ви повиши дохода, но пък неспазването на законите със сигурност няма да ви го увеличи! Ние българите, винаги сме против правилата, но винаги сме първо по права и претенции...

Човекът ви каза да си смените чипа, а не да слагате на кучетата! Материал.....

ако имах 40 лв за чип и 24 лв за данък щех му купя GSM

Pipi е много прав/а/. От дълги години живея в чужбина и имах куче/ немска овчарка, която почина на 15 годишна възраст/. Разбира се, че беше регистрарано с паспорт и редовните имунизации, но никой не ме задължавал да му сложа чип. Такъв сложих тогава, когато реших една гоидна да го взема с мен в България. Беше задължително, плюс специално издаден европейски паспорт и рутинната имунизация месец преди пътуването. Но ако не пътуваш зад граница и то към изтока, защото в централна Европа не се налага за слагаш чип, ако решиш да пътуваш донякъде, никой не те задължава. Е, България за съжаление все вършан нещо недоразбрано и за пари, разбира се.

погрижете се за софииските бездомници те са в по окаяно състояние от кучетата! и са човеци все пак! или ако няма далавера , що да го правите!? като се вращам в бг , всеки пат виждам вав все по лошо и гадно састояние просяци и стари и болни. няма ли савест и срам в тези дето зависи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сигурно нямат братле.прочети вчерашната новина как,великият наш премиер е спасил от умиране 1800 папагала а е обрекал на мизеря цял народ.аз имам канарио не знам има ли в бг данак канарче. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За жалост това ни чака. Започва се с животинките, минава се на децата и така, докато може да се проследи всяка крачка на всеки. Не стигат мобилните връзки и интернет, трябва да е сигурно, щото ако някой се изгуби....

а бездомните с гпс *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредната простотия за пари - същата работа върши и татуировката ... само дето е 10-20 ПЪТИ ПО-ЕВТИНА (в зависимост от това колко алчен ти е вет-а)! И както каза някой по-горе ... няма регистър, но задължение да потрошиш за нищо 30-50 лева има ... че и глоби и актове!!! А уж нямало държава!?!? Има ... ама шибана!!!