Домашни кучета разкъсаха 76-годишна жена

Кучета разкъсаха тялото на 76-годишна самотно живееща жена в местност край град Симитли, предаде БГНЕС. От полицията в Благоевград уточниха, че кучетата са домашни и са били оставени без надзор. Собствениците им са двама братя. Според полицията кучетата ще бъдат убити, кметът на Симитли обаче чака доказателства, че те са убили жената.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Блаодаря за изчерпателния отговор и се извинявам за закъснението на моя! Аз не се "пенявя". Но тук повечето форумци хвърлят вината върху кучетата, а главния виновник е Човекът. И по-точно собственикът и тези, които все още не са написали и утвърдили по-строги закони за отглеждане на домашни любимци. Кучетата са следствие, но те ще го отнесат, защото са животни, а хората, които дефакто са виновни, защото са разумни нищо няма даим направят. И поради това недоглеждане ще има още такива случаи! За жалост, за щото се касае за човешки живот!

Жалко, че кучетата не ядът тикви.

Как БЕЗ АУТОПСИЯ разбрахте от какво е починала жената????!!???!

Най-изчистения от прекрасни изключения извод: любителите на кучета мразят хората. Предпочитат за приятел кучето. То робски им се подчинява, заради храната им лиже краката /и други работи/, и не може да им каже колко са жалки...

Дали наистина домашните кучета са виновни, не зависи от аутопсията. Аутопсията може да докаже само, че жената е починала от остра сърдечна слабост. Но, дали това е станало преди или след нападението, зависи от влиянието на собствениците на кучетата. Във всеки случай, правителствата не вземат мерки, защото умъртвяването по какъвто и да е начин на възрастни хора е ... една пенсия по-малко за социалната система.

Смърт за кучетата!

Аз-лично просто нямам думи ... Да почива в Мир ! (ако е възможно) =========== A за Всички-Нас все-още-неизядените : ---мир Няма да Има, докато Не Спрем тези (изберете думата) по Земите-Ни !!!

За съжаление, навсякъде по селата въпросът с домашните, овчарските и други кучета е извън всякакъв контрол. Практически всеки, който живее или случайно е попаднал там може да стане жертва на кучешка вакханалия. Обикновено собствениците на агресивни и зли кучета са особено горди с тези им качества, а когато се случи нещастие се правят на много изненадани.

Пропусна да отбележиш, че тия кучета може да са насъскани от господарите си!

По селата хората отглеждат кучетата ПРЕД домовете си, ползват ги като жива аларма, не ги кастрират, не ги обезпаразитяват, не им подсигуряват подслон през студено и дъждовно време и не се интересуват кой ще бъде ухапан... Няма закони, а и да има не се прилагат. Говори се само за София, а останалата България "кучета я яли".

Вие, колко време сте преживявали по селата? Там най-агресивни са кучетата, които се изпозват за охрана на стадо овце, коне изведени извън селото. И виновни са не кучетата, а стопаните им. Едно такова куче нахапа и двете ми кучета и ако аз не се бях намесила щеше да ги изкорми. Те са агресивни към всички живинки. Заще не можете или не искате да разберете, че ние сами си правим агресивен свят. Като почнем от животните, минем през децата и свършим в зрялата възраст.

Ти пък, не можа или не поиска да разбереш и да прочетеш написаното! Жената казва именно, че "виновни са не кучетата, а стопаните им". И че липсва контрол и адекватно наказание за подобни престъпления.

Сигурно и мъжът ти се чувства кастриран и обезпаразитен. Не бих искал да съм на негово място.

Къде попаднах? Drog... Drog... Drog... леят се тъпизми и провокации..., бе кой е тоя Дроги беее !? Знаем само че е съсед на бабичката, която хвана саксия и скочи от !5-тия етаж на блок "Некрасов "в Русе, но това не може да бъде извинение за толкова кучеобвилно поведение?!

Цял живот се трудиш и се блъскаш,ставаш на 70+ години и накрая те изяждат кучетата..Утвърдила се закономерност в родината ни скъпа..

Преди да те ухапе куче по-вероятно е да те блъсне някоя кола и то на пешеходна пътека или да те уморят в някоя болница, но на хората всичко им е позволено.

Не виждам защо да убиват кучетата ако са здрави и не агресивни. Жената може да е убита или нахапана от какво ли не . Ако не е сигурно , че са тези кучета, а ги убият аз бих съдила убийците до дупка. Българите се доказаха , че са варвари и незнам защо Г.Димитров се е опитвал да го опровергае. Сто процентови простаци и варвари.

Ми очевадно е, че са агресивни... или не е?

Ти с каква националност си, драги/а? Българче,нали? Значи и ти си простак и варварин?! А си и с много ограничено, изкривено мислене. Аз познавам много българи, които са почтени и интелигентни хора. За съжаление все по-малко от тях остават в ДЪРЖАВАТА България, където живота на нищо не прилича и кучетата са по-важни от хората.

По последна информация са три. А какво ще направите със собствениците им - ще си пиете ракията с тях или...?

В цивилизованият свят избиват всичко: гълъби с газ и стрелба, врабчета вече няма, да не говорим за кучета и котки, просто пълна тишина! Само двукраките вилнеят наоколо.

НОРМАЛНО Е! ГЕРБ е партия на кучкарите и циганите!

Добре им го казахте товарищ!

Поне за ромите си прав!

Всички бездомни кучета, които държавата няма къде да прибере трябва да бъдат умъртвени! Природозащитните организации при положение, че не могат да решат проблема е добре да си мълчат! Разбира се, че е важно хората да останат живи, а не кучетата!

Проблема изобщо не е кучета срещу хора, а хора срещу хора. Ама за да се разбере това е необходим интелект.

Даже и да избиете кучетата при това ниво на интелект и нравственост на хората ще се появи друг масов вредител, я вирус, я отровено месо, мляко, боб. Тогава ще ми е интересно как ще се спасявате.

Вместо ленти, да беше рязал кучешки глави щеше да е по-добре. Без думи съм!

Казвам ти моментално :)). Съединението се нарича Етиленгликол и се ползва като термотрансферен агент в охладителни инсталации. Около 30% е съдържанието му в антифриза. Обаче, в антифриза се слагат и горчиви вещества, за да не се нагълта някой случайно. Иначе етиленгликолът няма цвят и вкус и не мирише. Перфектната щуротия е да инжектираш евтини кренвирши и да нахраниш помиярите: угасват за два дни - тихо и неусетно.

Роднините трябва да датат на съд съответния кмет и община, които са оставили хората на произвола на кучетата и кучкарите! Докато не започнем всичките да ги съдим - никой няма да си върши работата!

Ако куче ухапе човек - убиваме го. А ако кола блъсне човек - убиваме ли колата? Ако камък от сграда падне върху човек - събаряме ли я?

много си "умен"

ДДРОнег

"Благодаря"!

Абсолютно сте прав, но за българина понятието "лична отговорност" е напълно непознато и чуждо! На българина все някой друг му е виновен - турците, руснаците, американците, международното положение, Станишев, Борисов.. Лична отговорност! Кучето е собственост и то си има стопанин, който отговаря за него. Ругайте него!

Точно така е! 10г. затвор, след това ще си прави сметка как да се грижи за животното си и дали изобщо да се сдобива с такова! Но няма скоро да се случи. Хвърляш си фаса на улицата 100лв. глоба, ако откажеш да заплатиш - 1г. обществено полезен труд! Докога ще се държим като българи, вече сме европейци, размърдайте малко сивата течност в главите си, те не стоят между рамената за баланс!

ДДРОнег

Благодаря за разбирането! Кучето е домашно животно и отговорност за него носи човекът.

ако не престанеш с тъпизмите си, ще си помислим че си Макси Лудото под прикритие ? 1:1 сте ?!

ДДРОнег

Лудия Макс не се е изказвал тук. Така че не можеш да твърдиш, че си приличаме! И какво тъпо намери в коментарите ми, че ми е интересно?! Или ти просто искаш да избиваш животни?

ЛУДИЯМАКС

Не зная дали ще го прочетеш,(дроги от дрогиран ли идва!), но доколкото си спомням МАКС винаги е твърдял, че кучето прилича на стопанина си. И гореописаният случай отново потвърждава това. Кучето е оставено да пази -без значение от кого, то не мисли то е създадено по природа да пази. И го върши. Стопанинът е този който трябва да го възпре. Ти какво си мислиш, че можеш да приближиш до обучено полицейско куче без надзор и то ще ти измие муцуната от радост. Но пък тебе като те чета сигурно ти ще приличаш на кучето си ако си вземеш едно. Кучето е слуга; и си върши работата, за разлика от слугите народни от НС които само се хранят, но не пазят

много точно казано *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако беше спортувала достатъчно като млада ,щеше да получава 4000 лева пенсия и да си наеме бодигард да я пази от кучетата!

Когато плюете нагоре, към хората които стаят по-високо от вас (всеки олимпийски шампион е неизмеримо повече от вас), то плюнката се връща и ви се лепва на челото.

Мунчо,никой не плюе,глътни си лекарството!

стига сте се оплаквали, никои няма да ви чуе и помогне, сами трябва да се оправяте. започнете сами изтреблението на кучетата и сваршете с политиците.

докога хора ще умират разкъсани от кучета а ако човек убие куче ще го наказват ? трябва да се въведе данък куче и който иска да гледа да плаща писна ми да ходя по улиците в София и да се чудя кога някое куче няма да ме нападне

Аз пък се чудя кога ли някоя кола ще ме забърше, като няма свободен тротоар, където да се движа. Пълни са сколи, а не с кучета.

Браво на тези ловджии! Те трябва да бъдат за пример за това, как българите трябва да се справят с кучешката напаст, когато държавата я няма! Защото никъде в цивилизования свят няма понятието "БЕЗДОМНО КУЧЕ"

Абе вие луди ли сте? Толкова ли откачихте? Аре да хвърляме по-добре радиоактивни отпадъци, защото ще бъде по-ефективно?

защото никъде в цивилизования свят нама такива безотговорни и вечно мрънкащи като нас българите

И ГЕНОЦИДА ПРОДЪЛЖАВА... ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ...

Много нещастни случаи вече станаха с хора от нападението на кучетата.Човешкият живот е много по ценен.Няма ли най после да се разреши тоя въпрос?Христос преди по вече от 2000 години го е казал."Не е прилично да се вземе хляба на децата и да се хвърли на кученцата-"Матея 15.26

Доста хора печелят пари от "решаването" на този проблем. И доста организации за защита на животните - споделям от опит.

elena_ole

Докато не претерпят зверски някой собственик на кучета, няма да се погледне сериозно на въпроса. Срамно е да го казвам, но е така. Срамно е и да живееш в подобна държава.

Сигурно и не само кучета ;) Аз не съм на страната на кучетата, но това, което са направили е абсолютно безотговорно... Има си методи за справяне с проблема, но не желаят да ги прилагат, защото им е по-лесно да си прибират парите в джобовете!

Когато изядат майка ти или детето ти,ще си на друго мнение!

А, когато се окаже, че детето ти е похапнало от храната ще си на друго мнение ;)

Щом си ловец, значи знаеш как се прави, виждаш животното и го убиваш, а не хвърляш отрова пък каквото умре такова ;)

ЛУДИЯМАКС

Интересно, а ти ли облайваш дивеча по време на лов! То тая порода и в книгите пише е доста опасна (вживява се)

идва зимата и случаите на хора, пострадали от кучета ще се изостря, общините не се справят със ситуацията вече 10 години и е необходимо да кажат на хората, колко са допустимите жертви от кучета на година.

По времето на Тройната коалиция не беше така! ГЕРБ създават в тайни лаборатории кучета-зверове, които насъскват срещу нашия застаряващ електорат, като целта им е да инищожат червените бабички до изборите и да спелелят вероломно поредната си победа! Ние, бузлуджийското братство, няма да позволим това!

Смятам, че проблемът не е в бездомните кучета, а в хората, които са ги създали. Хората, които са си пуснали кучетата на улицата са първопричината за бедата. И хората, които са позволили популацията на бездомните кучета да нарасне до почти безконтролни граници. Това трябва да се поправи, и парламентът да приеме закон за регламентиране на домашното отглеждане на кучета и строг контрол, защото без контрол всеки закон е неззъб!!!

То ясно, че хората си пускат кучетата на улицата, но какво от това? Това означава ли, че не трябва нищо да правим с глутниците бездомни кучета. То по тази логика и отпадъците не трябва да се събират от улиците, защото хората са виновни, че са ги изхвърлили.

ДДРОнег

Не, не означава, че не трябва да се справим с бездомните кучета. Но не обвинявайте само кучетата, а хората, които спомогнаха за задълбочаването на този проблем!!!

Ал

Безспорно кучетата не могат да бъдат винени за проблясващите инстинкти на прародителите им - вълците. НО, кучкарите които отглеждат такива животни и ги пускат да застрашават живота на хората трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона. В случая за причиняване на смърт. А тези които разхождат зверовете си по градинките и особено до детските площадки трябва да отнасят яки глоби за замърсяване.

Да, трябва да бъдат глобявани, както и тези, които хвърлят фасове по детските площадки или ходят по голяма нужда в бизката околност, особено сега при този бум на хепатит, така както и колите, които се движат и правят колони в крайпарковите улици

Изобщо не искам да чета нещо в защита на такива кучета, в кой век живеем бе хора, в тази страна да те изяде куче е вече нещо нормално

ДОКОГА, ДОКОГА ЩЕ НИ ЯДАТ КУЧЕТАТА! Трябва ли да се случи нещо с някой от отговорните другари, за да се заемат с безмълвното унищожаване на бездомните кучета. А колко за природозащитниците - вдигат много шум в защита на кучетата, защото се прибират в нечий джоб и много пари.

Не може годишно да се отделят повече пари за помиярите, отколкото за БАН, не може да се спестява от детски и инвалиди, за да се дават на Екоравновесие и разни други лапачи за кучешки приюти, а в същия момент помиярите се увеличават, а с това и жертвите им. Скоро госпожа Фандъкова обясняваше,че съседните на София общини пускали кучета - сигурно дълбоката провинция иска всеки софиянец да бъде изяден - това си е направо българска конспирация! Писна ми да чета подобни новини, писна ми да се страхувам да ходя на работа, защото някой пес ще реши да да ми направи сепуко, писна ми да плащам от джоба си за кастриране на кучета и за хора, които видиш ли трябва да решат дали кучето е агресивно или не и колко трудно било това. Не господа - лесно е! Всяко животно оставено на студ и глад е потенциално агресивно. Къде сте господа природозащитници, които обяснявате за хуманно отношение към животните и ми обяснете хуманно ли е да живееш на улицата, да студуваш, да гладуваш, да боледуваш и да си пълен с паразити? Това ли се опитвате да ме обедите, че е най-правилно за животните? Ами хайде тогава да пуснем и лъвовете от Зоологическата градина, за да бъдат свободни!

Не знам колко пъти писах до общината за премахване помиярите-глас в пустиня.Може би ние сме единствената страна в Евпопа, в която има умрели хора от ухапвания на кучетата.Правителството и общините не можаха да решат тоя проблем.По програмата на ГЕРБ 2009 г. не трябваше да има кучета по улиците.Защо отложиха този въпрос-за финансови далавери.

...а може би, искаш да сложат снимка на куче дояждащо човешки труп, така ли?!...

Не съм употребил думите "изроди" и "ненормалници". Просто убийството не решава нещата. Убийството е решавало нещата няколко века по-рано. Ако сега почнем да убиваме, защото нещо ни пречи - утре освен кучетата, ще започнат да ни пречат още един куп други фактори. Убийството НЕ е решение! Убийството е просто.. Убийство!

Магистрали, магистрали, магистрали, а народа.....? кучета го яли!

Подкрепям ви! Да спрем всякакви строежи и наличната армия да се хвърли в борба с кучетата, котките, пияните шофьори, некадърните лекари, спящите полицаи, корумпираните чиновници, лукавите политици и очевидните малоумници като вас!

Според мен поведението на кучетата е резултат от поведението на хората. Откакто съществува човека до него винаги е имало кучета. Защо сега зачестиха случаите на агресивно поведение на кучета? Защото хората станаха по-агресивни както към самите себе си, така и към всичко около тях. Собсвеникът на кучетата е възпитал така кучетата, защото самият той е агресивен. Бях свидетелка на следното: Покрай оградата на една къща минаваха двойка - мъж и жена. От двора ги залаяха кучета. И те вместо да продължат, даже да ускорят хода си, защото кучето естесвено лае, за да пази територията си мъжът се спря и започна да рита по оградата. Защо? И какъв беше резултата - за кучето минаващият отвън се оказа наистина голям враг и то още по-яростно ще лае всеки преминаващ.

И като идеш на терминала, какво ще направиш? Мислиш, че те чакат с отворени обятия. Ела и виж!

никои никого не чака! човек сам се управя. в чужбина е трудно в началото по принцип, но упоритя човек успява за разлика от такива плазмодии и чалгаря. (толкова много булгари живеят в чужбина).

И като идеш на терминала, какво ще направиш? Мислиш, че те чакат с отворени обятия. Ела и виж!

така де. я да мрем по-бързо, че на реститутите и мутрите им пречим на бизнеса. това не е държава, а помийна яма. бързо към съответния терминал на летището или към най-близкия граничен пункт!

До органиираме протест във фейсбука и излезем на улиците. Нашите малоумници винаги тичат след събитията и некога не действат превантивно. Трябва ли да чакаме още някой човек да бъде разкъсан и още колко души трябва да бъдат разкъсани, за да се вземе решение за унищожаване на всички помияри.

Някой пречи ли ти да излезеш на улицата? За АСТА-лавистабейби изкара младежите през зимата на улицата. Преди една година се вълнувахме ... от село Катуница.

За какво ще протестираш? За неадекватно поведение включително и твоето.

Защо не са на снимка собственикът и кучетата му, а някакви си улични кучета?

Като са домашни кучетата, защо показвате уличните животни?! Домашните са научени специално да нападат, а тези от улицата са обикновено кротки, ако някой не ги напада или предизвиква. Когато коментирате, поне четете какво е написано, а не да гледате от картинката само. Има хора, които точно това целят, само да насъскват всички срещу всичко.

Тука не съм съгласен! Когато се съберат 10-20 кучета, ако решиш да минеш покрай тях може да те възприемат като заплаха и спокойно да решат да си похапнат! ...иначе толкова добрите кученца, когато са 1 и 2 е едно, но когато са глутница е съвършено друго ;)

Като са домашни кучетата, защо показвате уличните животни?! Домашните са научени специално да нападат, а тези от улицата са обикновено кротки, ако някой не ги напада или предизвиква. Когато коментирате, поне четете какво е написано, а не да гледате от картинката само. Има хора, които точно това целят, само да насъскват всички срещу всичко.

Ще ласувам за тази партия, която успее да прокара в народното събрание закон за унищожаване на популация на бездомните кучета, налагане на огромни занъци на кучегледачите и ограничването до минимум на селските кучата.