Към 13.30 часа вчера Вера Карадакова е открита мъртва край къщата си в местността "Бурчето" на 4 км от Симитли. Краката на възрастната жена са били разкъсани.
Служители на Второ РУП - Благоевград и участъка на полицията в Симитли са направили оглед на местопроизшествието.

В благоевградската болница е извършена аутопсия на тялото на възрастната жена. Смъртта е причинена от ухапвания от оставените без надзор домашни кучета.

По думите на близки на Вера Карадакова тя е била нахапана от 10-12 кучета, предаде благоевградската агенция E79news. Трупът й е намерен от ловджия, който незабавно е позвънил на телефон 112. В трагичния ден жената е била сама в къщата. Фаталният инцидент е станал само на 150 метра от дома й. Кучетата-убийци са собственост на съседи, които отглеждат животни в околността, допълниха роднините на жертвата.

По-късно главен инспектор Мирослав Данаилов от МВР-Благоевград уточни за "Фокус", че кучетата, разкъсали възрастната жена, са три. Те са собственост на двама братя, които работят в овчарник в близост до къщата, където е живеела жената.
По-рано беше съобщено, че собственикът им е един - 70-годишен мъж.

В момента със заповед на наблюдаващия случая прокурор, кучетата са затворени.
„Създали сме организация с постановление на прокурора, кучетата да бъдат умъртвени. По процедура на ветеринарите, кучетата трябва да бъдат държани 14 дни, за да им се направят изследвания за бяс", но по думите на Данаилов, това няма да бъде спазено.

"Нормално е кучетата да бъдат умъртвени ако са болни, защото в противен случай съгласно законодателството, трудно могат да бъдат убити”, каза обаче кметът на Симитли Апостол Апостолов. Трябва да излязат резултатите от аутопсията на жената, за да се разбере дали наистина домашните кучета са виновни за смъртта й, добави той.
Собствениците на кучетата и починалата жена са в роднински връзки, каза още кметът.

Главен инспектор Данаилов подчерта, че единият от братята е задържан за 24 часа, а другият е разпитан и ще остане на разположение на полицията.