Всяко куче задължително трябва да е с микрочип

Влезе в сила изискването всяко куче да бъде задължително идентифицирано с микрочип. Това съобщиха днес от фондация "Четири лапи".

Обратно в новината

Коментари - Всяко куче задължително трябва да е с микрочип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

После на собствениците. Накрая - на всички.

Всички депутати, министри, митничари и т.н. - също!!!

Трябва освен тези мерки, да се приеме закон, който да задължава собствениците на опасни породи(доберман, питбул, бултериер, кавказки, азиатски овчарки и т.н.) да плащат данък в размер поне на 1000 лв на година!! В България от подобни псета загиват над 20 души-срамно е!! Разни пикливи пубери да водят на разходка подобни псета без намордник е подигравка с хората, много често големите псета развяват като салфетки след себе си подобни надрусани тийнове!!

По една тапа в задниците да им сложат,че всичко е в акита около блока

градовете не са джунгли, всяко куче трябва да бъде с намордник и водено на каишка, опасните породи-убийци както е в развитите страни да не се отглеждат в градовете, парковете/да бъдат за хората/ в софия са се превърнали в кучкарници и кучешки тоалетни

Кучето ми е член на семейството ми все едно да сложа чип на децата си! Нека да започнат тези приели тази идея първи върху себе си!

Спокойно кучкар,скоро ще се слагат и на хората така цялото семейство ще се чипирани.

Абе четери лапи колко ви платиха за тази загриженост? За кого пак лобирате?

Кучетата не са виновни за деянията си ,а ние хората,защото се казва :по добре е да имаш за приятел куче,от колкото приятелят ти да е куче.

Кучетата не са чак толкова опасни, с някои улични изключения. Трябва чип и 24-часов контрол на някои видове хора (индивиди с присъди, висящи и ефективни, безработни цигани, но с палати, заподозрени тел. измамници и т.н.), за да се гарантира общественото спокойствие.

Днеска чипове в шията кучетата, а утре чипове в шията на децата.

Не в шията драги в дясната ръка и не само на децата на всички,ако не искаш си вън от обществото....

Поредната лобистка тъпотия. Животното е собственост на човека и като такова не е обект на обществен контрол. Това е естествения ред. Но за сатанистите първо са котките,кучетата, после емигрантите, педалите и лесбийките, мангалите, жените и накрая, евентуално в краен случай бял мъж. ДГД Фандък, марш към Самоков за компири ! И си забери гнусното НПО четири лапи.

Ще му фанете фантофа на бай Ганя дали е чипирал малките преди да ги пусне в квартала.

То в България закони много но не се спазват и на се контролира по никакъв начин спазването. Така че е напълно безмислено .

Е 4 лапи тия пък за какви се имат..а за уличните песове ??? предлагам на всички да се извадят зъбите

Това го мисля от години колкото и невероятно посегателство върху личното пространство да ми се е струвало. Някой ден(защо не станем свидетели/потърпевши и в нашия живот) ще поставят в тялото на всеки човек микрочип с GPS във всяка държава накрая. Няма не искам, няма недей. Уж за превенция на престъпления и тн. Отвратителна работа.

да се чете "намиране на заподозрени за престъпление'. 2-3 пъти си промених словореда докато писах и така го пуснах.

Идеята е добра, но какво правим, когато собствениците умишлено не слагат чипове на животните. Трябва да има наказания за тези, които не го правят, и то сурови. Отделно според мен е редно към кода на кучето да бъде прикрепена някаква уникална кучешка черта - не съм кинолог, но снимка на ирис или нещо, с което може да стане връзката. Защото собственици на опасни породи животни могат да унищожат или повредят чипа, ако животното е нападнало човек. Отделно ако някое животно не е чипирано трябва собственика да се глобява, а при второ нарушение да се отнема от собственика. Също така извършеното от животното да се третира пред съда като извършено от собственика му - тогава и само тогава ще има ред. Безотговорните собственици на кучета ще бъдат принудени да им слагат намордници и да ги държат изкъсо. Омръзна ми да слушам за разкъсани хора и после - ама то, кучето не е мое. Всеки си носи последствията!

Абе я земи се чипирай ти бе.

Щом може да се слага чип, значи може и да се маха, та за какъв контрол говорим, махаме чипа и диря няма чие е било кучето.

О,да! То и на пистолета може да му махнеш серииния номер, но това не го прави законен :D

На куче лесно ще го махнеш, но на човек ще е трудно. Ще се смята за углавно престъпление.

като идея-о.к.,но кой ще контролира изпълнението?!Например-в паркове и градини е забранена разходката на кучета(с изключение на определените със заповед на кмета места).Идете напр. в южния парк (където са поставени доста табели "забранено за кучета") и ще видите ,че кучетата са едвали не повече от хората!!Само от глоби в събота и неделя общината може да си напълни хазната!Същото е и с велосипедите-забранено е карането в паркове и пешеходни зони, и какво от това?!Никой не контролира,затова дори и добри законите се обезсмислят у нас!!

фандъкова, малоумнице проста и неграмотна, а кучетата кога ще имат осигурен уайфай и акаунт във ФБ, задължително безплатно. и, некомпетентнице, кога ще си влезеш в ролята на градоначалник, а не да обслужваш за сметка на гражданите цигани, мутри, НПО-та и всякаква престъпна измет. приятен ден.

и всеки помияраджия да е с чип!

И в г.ЗА ти моаа ти поставя моаа чип

Оня ден във Варна, под моста, дето е вързана "Калиакра", една женска кучка, улична превъзходна, не повече от 15 кила, ми събра погледа. 9 палета! А да идат да ги чипират. Смешници.

Днес на кучетата утре на хората. Апропо кой ще плаща поредното задължително нещо

А кой плаща ваксинацията на кучето?

Засега са псетата, да се готви хомо сапиенсът...

Какви чипове, какви пет лева, бе! То това е същото като пръстовите отпечатъци в болниците и машините за електронно гласуване. Много шум, бизнес за "наши хора" и никакъв ефект. 90% от "кастрираните" улични женски кучета са манипулация кожен разрез и оставен да виси за заблуда конец, уж че са кастрирани за еди-колко си пари, които иначе са отчетени и "усвоени". И заинтересованите от тази и други далавери покрай бездомните кучета ни баламосват с чипове.

абе не е така. не си спомням от колко години не съм виждал кутрета по улиците. да не говорим че промяната в навиците на кастрираните животни е видимо. те надебеляват неимоверно - понякога са 3-4 пъти по дебели от преди процедурата.а това обуславя доста по ранната им смърт - нещо дет според мен трябва да се компенсира по някакъв начин.

И на мен ми се иска да не е. Ама е. За мъжките си прав. Режат им ташките, защото операцията е елементарна и си личи. Ама едно-две да пропуснат и те осеменяват махалата. Пък за женските обясних. Не си длъжен да го вярваш.

прайм закон... после цял живот жънем печлби..... само в БГ време е кучетата (най добрите приятели на човека) да бъдат заменени с антидепрессанти....

Как са вързали тва мъничко куче с такова дебело въже!!! Все едно е питбул....

По един чип на всички политици, че да се знаят къде ходят, колко харчат. Кучето когато стопанинът реши го разхожда, а те немогат да се задържат в парламента.Сигурно и за въздуха където дишаме данък ще искат.

С двукраките (т.нар. хора) за сега се оправихме - взехме им "отпечатъците". Следват кучетата (т.нар. четириноги или четири лапови, като че ли има дву, три, пет...лапови). След това следват пак двуногите - смяна на чипа... ....и т.н.... Забележка: Най-добрият приятел на човека отдавна не е кучето. То е на трето място, след като беше изместено от АВТОМАТИЧНАТА ПЕРАЛНЯ И ЖЕНАТА! С уважение към кучетата, жените и автоматичните перални! За сведение: Имам си "маркови" (расови) куче и котка. Те си имат (освен мен и семейството ми) всичко - ДжиПи-та, ДжиПиЕс-и най-вече свободата в малкия ми двор и околната природа. От кучето нямам особена полза, освен да ме информира кога идват мургавите братовчеди да "вземат боклука". Те "разлайват" кучетата (съвсем рядко) с разхвърлянето на кофите по улицата. Най-съм доволен от котката. Тя е котка ловджийка - като улови пернато си го изяжда. Когато улови мишок/мишка го подарява на мен! Заключение: За проблемите с домашните животни, отглеждани като "любимци" или за "наяждане" са заподозрени двукраките!

Аз съм за чЕп и при хората, стига да е отзад и по възможност да не е изълнен по микротехнологии, а по-едричък!

Ей станишев тебе пък кой те пита.

С постоянните нови и нови изисквания, които ни слага Евросъюза ще заприличаме като в оня виц , където слагаме "нови и нови пищови на тумбака" , а той продължава да е все така гол...Цял арсенал от пищови вече наредихме на голия тумбак.Всички права на животните вече са гарантирани,но не се намери някой да помисли за хората...

Засега на кучетата. После и на хората. Накрая някой с джойстик ще ви управлява.

Песовете оставят чипове по пътечките и тревните площи. Служителите на "4 лапи" само трябва да минат и да ги съберат.

Ще приложим тази идея в хуманната медицина и ще спрем корупцията.

По един гсм в гъза на песовете с месчена такса за пряка връзка с общината.

Не разбра само думите "би трябвало да има във всеки ветеринарен кабинет". Предполагам, че това не е част от текста на закон. Значи е предположение на журналиста. Следователно законът не задължава ветеринарите да имат четец. Дали пък чак такова безобразие е възможно в нашия парламент? Задължили са хората, а лобито на ветеринарите се е отървало от задължаване, като по този начин смисълът на допълнението на закона изчезва.

София е най-торния град в Северното полукълбо.

не само чипове, но и да се забрани произволното продаване на кучета.

трябва да се записваме за ред като за жигули ?

Не, докато: - след толкова програми и пари, е пълно с бездомни кучета - огромен брой бездомни котки /те по-малко ли болести разнасят??? - кучетата на обикалящите ц.игани кога ще чипирате??? За тях безплатно, "разбира се". Те данък ще плащат ли? /риторичен въпрос/

Котките разнасят по-малко болести, защото не хапят.

Не съм чул скоро някой да е разкъсан от глутница озверели котки ,виж за такива от кучета всеки ден .

То и с ц У ганите е така - много средства за ограмотяване, обезпаразитяване, интеграция, дефекация и какво ли още не, но цуг ан ската популация се завръща с пълна сила! Парите потъват в нечий джоб, а положението е все същото!

скоро и на нас ще ни слоят по един чип

кучетата са от партията на Зукърбърг

Имам съмнения че в европа има вече повече бездомни новодошли мангусти отколкото кучета и котки. Така че там насочете услията с чиповете....

След изяждане на кучето, да предам ли чипа за рециклиране?

Да, предаваш чипа за пре-програмиране. Ако събереш 6 чипа и 6 капачки на кока кола участваш в голямата томбола с много награди....

само след като си го изкарал по естествен път.

Ти ще го рециклираш по естествен път... Напълно годен за повторна употреба.

Айде нема нужда. скоро и на децата и на всичко чипове. Няма да я бъде тая.

На всички плювачи ше кажа, че това е едно много полезно нещо. Така могат да ви намерят кучето, ако се загуби - случва се. Друг е въпросът , ако искате да го 'загубите'. нарочно.

Немогат да ти го намерят така. Чипа съдържа код и срещу този код в базата данни пише стопанин години и т.н. Поне на теория не е проследяващ. УЖ.

Ми на мангустите дето нахлуват без документи чипове на врата кога?

правим с кучетата изхвърлени на улицата преди да са навършили 4 месеца?

нема лабаво.Държат да няма кучета по улиците.Котките също намаляват но гарваните и свраките са в вихъра си за сметка на врабчета и гълъби.

Обяснете му го на кучето, то много ще ви се зарадва. А аз данъци за него няма да плащам. Боли ме като ми удържат каквото и да било за тая скапна държава, че и да го дават на мангасарите. Вие троловете поне данъци не плащате.

Много просто. Един микрочип би ни улеснил толкова животЯ. Значи в него са ти личните данни, шофьорската книжка, кредитни/дебитни карти, съвсем лесно проследяем си навсякъде, т.е. няма да има отвличания, няма да има загубени документи..открадни портфейли. Въобще би било много КРАСИВО, нали? Да, нека първо го изпробваме върху домашните любимци, за да се убеди стадото само колко хубаво нещо е това.

Ами ако с микрочип се пътува лесно навсякъде? Ако с него отпадат всички визи и ограничения?? Как да не си сложиш едно такова звънце?!!!! Как?!?

Даа, и за съжаление няма да има и Човек!

КОГА ЩЕ БЪДАТ ОБЕЗПАРАЗИТЕНИ ,КАСТРИРАНИ И МАРКИРАНИ ЧЕРВЕНИТЕ ПЕСОГЛАВЦИ НА КУЧКАТА КУРНЕЛА И ГЛУТНИЦАТА ПАВИАНИ АТАКА НА БЕЛАТА ЗЛАТКА??