Прокурор спря разследването за убийството на лабрадора Цезар

Варненският прокурор Георги Манасиев е издал постановление за прекратяване на наказателното производство за убийството на 6-годишния лабрадор Цезар.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор спря разследването за убийството на лабрадора Цезар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

които не го е гонило псе тои не знае какъв кошмар е !

Лабрадор не те е гонил. Той ще те гони, само ако го повикаш да си играете. Това са най-умните и послушни кучета, дружелюбни с всеки.

Депутат се намесва в работата да съдебната власт. Интересно, много интересно. Я още някой да се сезира за тая работа...

За депутата не знам, но това е същата тази съдебна власт, дето я хващат по дела за курупция и после й прекратяват делата. Да, наистина е добре някой да се захване с нея.

И аз не съм от изплисканите природозащитници, но смятам, че този изрод би трябвало да понесе наказателна отговорност за действията си. И принципно всеки, който си позволи за изтезава, измъчва или убива животни по такъв идиотски начин трябва да понася отговорност за действията си. Кое нормално същество би ти причинило болка и страдание само за да се наслаждава на това? Такова нещо могат да правят само хората...Да оставим на страна, че наистина и стопаните имат вина за това, че са изпуснали животинката, но това не е нещо, което не може да се случи. Когато видя снимки във Фейса на осакатени животни се питам - възможно ли е до такава степен да се видиотиш, че да извадиш очите на кучето си или да му отрежеш краката по каквито и да било твои малоумни причини и след това да го гледаш как се мъчи... Защо?

Браво на прокурора! Един смислен магистрат. И колко народни пари се потрошиха за това куче? А после били ниски заплати и пенсии.

Знам, че ще ти е трудно да разбереш, но потенциала и зрелостта на едно общество, се проявява в отношението му към по - слабите и беззащитните. Без значение хора или животни. Тук не става въпрос дали са дадени пари или не, тези неща се наказват, защото само наказанието / достатъчно тежко/, е подходяща превенция, срещу онези комплексари, съобразяващи се само със своето светоусещане и настроения. Повярвай ми много пари са дадени, за да можеш ти, аз и всички останали да се движим и съществуваме с относителното спокойствие, че някой няма да ни гръмне, просто защото така е решил.

Не се хаби, пич. За примитивни мозъци като тоя и подобните му това са съвършено непонятни концепции.

Прокурорът бил работил по делото, т.е взел от т.н. народни пари за да реши в последствие, че понеже става дума за някакви си мизерни 100 лева ( които за него очевидно са смешно малко, игнорирайки и факта, че става дума за емоционална, не материална стойност), не си струва да се иска отговорност от извършителя. Та - и народните пари похарчени, и виновни няма!

кво значи "стойността на кучето не била висока", като такова животно, гледано с години в семейството става негов член, и стойността му не се измерва с пари. и в такъв случай значи ли, че след като такива боклуци като прокурора и тоя, дето е застрелял кучето за мен не струват нищо, мога спокойно да ида да ги гръмна и после няма да ми се търси отговорност, щото цената им е ниска

На прокурора просто не му се занимава или просто е некомпетентен за такива случаи.. и не му се занимава да стане компетентен. Като прекрати производството - проблема е решен за него. Това е !

Животните са приравнени по закон на вещи и поради това кучето си има цена-като всяка вещ.Нищо странно няма в това.

Пълни глупости

Георги Манасиев не беше ли задържан преди време по съмнение за корупция. Е, явно делото му е прекратено. Сега и той на свой ред прекратява дела - въобще, красота. Омагъосан кръг, от който излизане няма.

Значи, когато Георги Пъ. застреля рядко животно (от червената книга), всичко е законно и етично, но когато някой друг застреля изскочило му в тъмното куче, вече е жестокост?

Първо, защо реши, че е изскочило в тъмното? Второ, в тъмното може и дете да изскочи - и тогава ли първо ще се гърми, а после ще се гледа какво е изскочило? Ако човек е чак с такива фобии - той е за лечение, а не за разходки в тъмното... Въоръжен... И, не. Да застреляш каквото и да било "от любов към спорта" никога не е било нито законно, нито етично.

Какво значение има дали е лабрадор или ретривър и дали струва 100 или 350лв:( Според мен хората станаха много лоши и се хранят само с човешката болка. Как може да извършиш хладнокръвно убийство и разследването да бъде спряно??? Мъчно ми е за животните много повече отколкото за хората, защото ние просто заслужаваме мизерията, в която живеем.

ами всеки ден ядеш храна, добита от убити животни, за това не се ли срамуваш/протестираш?

От животни, създадени и отгледани специално за тази цел? Не.

Колко несправедлив е този свят. Някакъв оскотял урод убива лабрадор, а в същото време агресивни питбули на татуирани селяндури, хапят невинни хора и нищо не им се случва. Не съм чул оскотял тъпак да убие агресивен питбул.

Далеч съм от шантавите природозащитници и смятам, че човешкият живот струва безброй животински. Само че това е друг случай. Животинчето е убито от жестокост и без причина - не е бил уплашен, не е бил застрашен. Срамувам се като чета тази статия.

То не се знае колко е вярно написаното. Жалко за кучето, но стопаните му са за бой, що го пускат да се разхожда само????

СТОПАНИТЕ му ли са за бой? Значи вече в момента, в който кучето ти излезе извън портата, и може всеки идиот да го разстреля, а СТОПАНИТЕ са за бой! Сигурно защото не се съобразяват, че улиците са пълни с въоръжени психопати! Ти си голям тъпанар, бе.

Аз пък смятам, че 500 човека спокойно могат да се жертват за един ягуар, от които има към 500 бройки останали в цял свят (познай защо). Иначе за останалото съм съгласен с теб.

няма проблеми, но: ти и твоето семейство ПЪРВИ, после роднините ти. аз, ако може, предпоследен, преди моите деца. ПС давам тъщата за след твоето дете.

И аз не мисля че животните трябва да имат чак такива "ПРАВА", но Прокуратурата особено Варненската е едно много корумпирано образование, дори съда не е толкова корумпиран колкото тази структура те могат да се мерят само с полицията. След среща на четири очи между обвинител и обвиняем са намерили за ненужно да водят дело. Тъжителя ще получи едно писъмце в стил той човека се е отбранявал срещу освирепелия звяр!

Това не е Лабрадор, а е Голдън Ретривър. Няма такава порода Лабрадор Голдън Ретривър, това са две различни породи. А иначе и двете породи са страхотни, умни, послушни, надеждни кучета, обучават се лесно и са с много стабилен характер, използват ги да водят слепи, да помагат на сакати и да се грижат за малки деца.

Има кръстоска между двете и ѝ викат Лабрадор Ритривър. Именно защото двете породи толкова си приличат с тия качества, дето си описал, ги кръстосват.

Бивш военен , заслужил член на Партията - какво ли се учудвам ! То онова червено лайненце - синчето на активиста на БСП- Перник , двойния убиец от дискотека "Соло" се отърва , то за едно куче да очакваме правосъдие !

този прокурор явно е толкова прокурор ,колкото и човек. само изрод може да счита ,че един Лабрадор се оценява на 100лева,след като си го гледал 6 години и той е станал част от семейството ти. ако той загуби член на семейството си дали ще го счита за маловажно. аз има лабрадор и се кълна ,че никога тези кучета не проявяват агресия нито към животни нито към хора.рядко се срещат по-дружелюбни същества от лабрадорите на този свят. дано освен връщане на делото да има и наказание за прокурора.

май всички сте за лудницата. Не, по скоро сте с промити мозъци от много гледане на турски сериали. Не знам дали имате представа че някой е заменил стойностните ви критерии. Как може да се вайкате за едно скапано куче, а за тея дето измират от глад да не ви е еня. Къде е човек, който има душа и къде е кучето? Как може тъпата ни съдебна инстанция да изпадне толкова ниско в своя разсъдък, че да дава затвор за убито куче, а за крадльовците и убийците на човешки същества да им се умилкват. Явно е че става въпрос за пари. Но истинската справедливост не се купува с пари, тя е недостижима за поквареният.

бих ти избил зъбите с удоволствие ахахахахаа

Що за животните ли ти пука повече? То като погледнеш какви хора са се навъдили, май ще се окажеш прав! Много, с превъртяна ценностна систма, са за избиване!

Прав си дедо Йоцо, кучето няма душа. Ама виж какви душевни характери са Митьо Очите, ало-ало измамниците и т.н. Ти си егаси пешкира, деде... :)

Дедето може да е деде, сам го каза, гледай кво правят със "знакови" дела, гледай как убиват възрасни хора за 50лв. Човече, има некакви приоритети! Егаси измисления евродепутат, сичко му наред, та се хванал с животните и то заради PR и нищо друго. Ако защитаваше нещо смислено, половината нямаше да обърнете грам внимание, а сега го знаете!

Викаш тия, дето се възмущават на безпричинния разстрел на домашно куче, били за лудницата, защото имало умиращо от глад хора, а? В тая държава вярно лудите викат на нормалните, че те са за лудницата.

... и затова всички бивши военни и полицаи трябва да бъдат разстрелвани публично за вечно успокоение на олигофрените като теб, и "чукащите те" с плюсове!

Ето че и клоуните можели понякога да дават добри идеи! Браво! Апропо, вчера-завчера разстреляха един бивш полицай, така че си жив ясновидец, г-н анал-лизатор!

Естествено, че трябва. Ти като се пенсионираш запазваш ли привилегиите, които си имал докато си бил на работа?

Нищо не ме натъжава така, като жестокостта над животни. Как може да има такива изроди, психар мръсен, дано да умреш по най-мъчителния начин!!!

Ако някой постъпи зле с моя домашен любимец, въобще няма да чакам полиция и прокурор, ще го убия собственоръчно!

Всякакъв коментар е излишен.... След като прокурора е импотентен а извършителя на тази гавра на свобода... надявам се поне кармата да си свърши работата и тъпкано да им се върне и на двамата... Язък за кучето.... някой животни са много по-достойни от някои хора за съжаление....

убиецът трябва да получи ефективна присъда

на този трябва да му се отнеме оръжието и да го осъдят. Да убиеш такова куче си е най-брутално убийство. Не отглеждам куче, защото считам, че в апатамент кучето само се мъчи, но това е психар-рептил, определено опасен и за хората. А прокурора - е, нямам думи за "професионализма" му. Нещастник.

добре дошли в българия ... където кучешкия живот е 100 лева и е по-ценен от човек ...

животните са по-добрите на тази планета, в тях няма злоба и алчност, за разлика от хората, в една нормална държава щеше да си получи заслуженото, но не и в скапаната България

Говедо, ако примитивни, жестоки идиоти не си позволяваха да се държат с животни по тоя начин, и стойността на човешкия живот щеше да скочи, ама това не е за приматски акъл!

Не е нужно да се правят такива обобщения. Просто това е България, в която прокуратурата проваля еднакво качествено дела с пострадали хора, и дела с пострадали животни.

jingiby

Просто престъпникът е платил на прокурора, за да не го преследва за неспазването на закона, както често става у нас и делото е било прекратено....

Наистина трябва да си социопат и откровен идиот, за да убиеш по този начин животно от тази порода! Това са най-дружелюбните глезльовци сред кучетата! Интелигентни и добродушни! Не случайно са избирани за кучета-водачи на слепи хора!

Пипи, виж какъв бивш е въпросният! С думичките "социопат" и "откровен идиот" влизаш в тавтология.

Не съвсем, Джак - идиота може да е безобиден, докато социопата е опасен за хората!

Егати и нереза е тоя, да си застреля кучето така.. дано и той да си намери майстора някой ден!

Този човек е за лудницата, не за затвора... Което не значи, че не е опасен и за хората.

Въпросният господин утре сигурно ще убие "хуманно" и някой човек.

Щом го е гръмнал хуманно с един изстрел в тила не е жестокост, така ли реши съда?

ми давай тогава по хуманен начин да почваме да трепем сичко дет мърда. влизаме в зоопарка и почваме лъвове, слонове тигри... па като свършат може и по улицие да тръгнем - наркомани, клошари...