Вложители в КТБ: Абсурд е да ни дадат само по 500-1000 лв.

Пореден протест на вложителите в КТБ е насрочен за днес. Те обявиха за абсурдна идеята на кабинета да се отпуснат по 500-1000 лева на вложителите.

Обратно в новината

Коментари - Вложители в КТБ: Абсурд е да ни дадат само по 500-1000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много е разумно дори, за начало е добре - за хората, които 500-1000 ги оправят.

Ама на цяло ще ги платят, с една банкнота.

Щом не искате няма да ви ги дават

А га прибирахте високите лихви, без да се запитате как така, аджеба, само тая банка предлага двойно по-високи лихви по депозитите от всички останали банки, не ревахте? Да сте си правили сметките - всеки средно грамотен човек трябва да се замисли, как е възможно да се изплащат толкова високи лихви. Пълно покритие на поговорката "лаком гъз кръв сере".

Щом държавата гарантира влоговете до 100 000 със закон, значи трябва наистина да го направи. Точка.

ей по леко - кви 500 - 1000 лв, вие искате зорлем да фалирате банката

Да се спазва закона!Виновните в пандиза!Какво оздравяване?След три месеца държавата да брой!

така и така не може да става дума за нормални инвестици в бг,тогава дигнете данака за тези които взмат над1200лв до з0%..какво толкова сложно!

Няма да си вземете парите докато не гласувате... за когото трябва

които е толкова туп да си сложи парите в корумпирани банки заслуява това. има си доклад на викилеакс за банките в бг, кои са читави и кои не, да си знаете следващия пут. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Готин част от хората особено от държавния сектор са принудени да си получават заплатите в тази банка. Тъпото е, че гарантираните влогове до 100 000 евро май не се оказаха толкова гарантирани. Сега другите банки не искат да платят масрафа на крадливите политици и всички групово са се разбрали да прехвърлят това задължение на народа.

Ами тогава предложението за изплащане на хиляда лева напълно те устройства - не вярвам аванса или заплатата ти да са много по-големи. Ако пък са, значи си поне зам. министър, няма да те жалим.

За заплати 100000 евро натрупани с години ли коментираме или някакви други "вземания"? Щото като ти преведат там заплатата, може да си я тегли всеки и да му седят няколко стотин, а не няколко стотин хиляди лв.

Е, само който иска. Не е задължително. Не е абсурно, защото 1000м лв. за бедният човек е голяма сума.

Искам да се откажа от Българско гражданство! Някой знае ли как да постапя? Ще бъда благодарен.

Подаваш в министерството на правосъдието молба за отказване от българско гражданство, като прилаш копие от документ за турското си гражданство.

първо трябва да получиш друго граждансво,например турско,а след това да се откажеш от бг

Ако се метнеш от аспруховия мост ти отпада автоматично

Ибаси наглостта - в интерес на народа било да се изплатят печалбите от КТБ с парите на всички! Аре да не се грижите за нашия интерес, не мерси. Миналата година в наш интерес взеха милиард заем, Белене и Цанков камък също в наш интерес ги почнаха. Аман!

Държавата беше изключена от помощите от ЕС за оздравяване на банката защото едни простаци и малоумници се слраха и едни други простаци и малоумници вече сума ти и време не правят нищо за да се случат нещата така както трябва

Какво ще им дават на тия ???!!! Първо трябва с парите на тия които са правили депозите, да покрият кредитите които е дала банката КТБ, и чак тогава, АКО изобщо останат някакви пари, може да връщат парите по депозити. Никой не ги е карал насила да си дават парите на КТБ, за разлика от разни изнудвачи, като - Топлофикация.

нима е вазможно да се осчтетят вложителите в тази сериозна банка *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи щом не са вашите лични пари не ви дреме?Аз не съм вложител в ктб, но със това мислене показвате на политиците точно къде да ви удрят без последствия.Днес ктб, но след като политиците знаят, че народа не се вдига в подкпрепа на съгряжданите си, а само ги плюе ще последват кражби и от други банки, и тогава ще докапат и ВАШИТЕ пари. И не ми говорете за 6октомври, ако със избори ставаше нещо досега да сме се променили.Дано след още 4години кражби ви стане ясне, че тука трябва да играят в най-добрия случай милионни простиращи, в най-лошия тоягата.

Вие да си взимате лихвите, а па ние да ядем тоягите. Народът има една приказка "болен здрав носи"! Ама вече не сме 97а година, кой каквото си е надробил, това ще сърба.

Не че нещо, разбирам ги хората дето протестират, но в края на краищата всеки трябва да си преценява къде си дава парите и какъв е риска. Не може при всички други банки лихви по депозити да са 4-5 % а КТБ - 8% че и нагоре!!! Няма как да не ти направи впечатление. Аз също имах някакви спестени пари и се чудех къде да ги внеса, видях и на КТБ високите проценти и точно това ме спря да ги вкарвам там - дето се вика прекалено хубаво, не е на хубаво. Внесох ги в друга банка на по-малък процент. Всеки с елементарна финансова култура му е ясно, че по-голяма печалба ВИНАГИ означава по-голям риск. Така че, всеки да си прави сметките.

1000 лева на месец не е лошо решение докато заздравее банката,все пак от някъде трябва да се почне

Закона изплаща само сметки в евро, така че една студена вода. Ако не искате, може и без 1000 лева. Ама че нахалници!

Много говорене но каква е истината , май е табу. Големият въпрос е защо Василев да изнася пари , та банката е негова , можеше да я продаде и да прави каквото си иска с тях, Истината е доста по мъглява- кои иска банковата система да се клати, да има напрежение. Болни мозъци или болни амбиции .Маи почнаха с ПИБ но нещо се объркаха и КТБ. Каква роля играе БНБ , защо не взема решение , какъв е контрола й , доста въпроси , смешни арести за прах пред хората . ИДВА ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС - КОи и как ще вярва на Вас господа псевдо политици , Вие сте Господ , можете всичко , да Вие народе май спите, да говорите , но кои Вас защитава. Жалко е - какво пречеше да се даде разрешение по 500 лева на седмица хората да теглят за да живеят и пак водете следствие .За мен вече няма комунисти - всички сме продукт на тази система - последните събития показват това - как член на БСП отива от ляво в дясно , има интерест и лакомия .

в момента в който взема парите от ктб моментално ги ипревеждам в чужбина

То затова НЯМА пари! Други вече са ги превели по няколко пъти, така че да се загубят следите им.

... изпреварх те !

аз вече го направих само ктб остана

Aми трябва да чкаш дълго .Aми ако русся удари с голямата бомба...Tака и така не може да става дума за нормални инвестици в бг,тогава дигнете данака за тези които взмат над1200лв до з0%..какво толкова сложно!

МНОГО ХОРА ПИТАТ:КОЙ,ОТКРАДНА ПАРИТЕ ОТ КТБ?1.БЪЛГАРИНА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА,ЧЕ Е ПРОСТ. 2.КОМУНИСТИТЕ,ТОВА И ЧАКАХА. 3.СЕГА НА 05.10.ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА 15/15.ТАКА,ЧЕ АНГЛИЧАНИНА Е ПРАВ,КАТО И ТОЙ НИ КАЗВА,ЧЕ СМЕ МНОГО ПРОСТ НАРОД.ГРАБЯТ НИ, ЕКСПЛОАТИРАТ НИ,КРАДЪТ НИ И НИЕ ПАК ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ!?!?!?

Има три категории вложители: 1. Такива които не са знаели, че КТБ е банка на олигарсите и затова са си дали парите, 2. Такива дето не им дреме на кого е банката, важното е да печелят повече и 3. Такива дето са знаели за връзките на КТБ с олигархията и за това са си дали парите - и те да намажат покрай големите батковци. Първите си плащат от наивност, вторите от алчност, а последните от наглост.

Ами аз знам, че е банка с лиценз това не е ли достатъчно. Както знам, за хляба, бензина и болниците.

ГЕРБЕРАСТКИ ПИСАНИЯ ДРАМАТИЧНО СИ ПОКАЗВАТ КАКВА СУПЕР ЕМАНАЦИЯ ГИ Е СЪТВОРИЛА. ЛОШО Е, ЧЕ НАРОДЕЦА ДЕТО ОЩЕ Е ОСТАНАЛ КАРТИНКАТА МУ Е КАТО В СЪОТВЕТЕН СЕРИАЛ. САМО ЧАТ-ПАТ НЯКОЕ НАВОДНЕНИЕ, НЯКОЯ ФАЛИРАЛА БАНКА ИЛИ ДРУГО СЪБИТИЕ МУ ПОДСКАЖАТ, ЧЕ НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ ЩЕ ПОБЕДЯТ СИНИТЕ ИЛИ ЧЕРВЕНИТЕ, А Е ВАЖНО ДА СЕ ИГРАЕ ДОБЪР ФУТБОЛ И СЪДИЯТА ДА Е ЧИТАВ. ДО ИЗБОРИТЕ ВСЕ СКАЧАЙТЕ И ВИКАЙТЕ: " КОЙ НЕ СКАЧА...".

Сега заменят банкнотата от 2-та лева с монета, а зимата и останалите хартийки....

Търсете ДПС и Прокопиев!

Толкова за "гарантираните влогове". Днес е тази банка, утре може да е друга, или всички. В момента се надсмиваме на вложителите в КТБ, а утре може да плачем заедно с тях.

точно така ,няма гаранция явно за нищо и никой в БГ . ЦЯЛАТА БАНКОВА СИСТЕМА Я ЧАКА СРИВ АКО НЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА С КТБ.ТАКА ЧЕ НИКОЙ ДА НЕ ЗЛОРАДСТВА . И СЕ МОЛЕТЕ И ДРУГИТЕ БАНКИ ДА НЕ СЕ СКАПЯТ .ЗАЩОТО НЯМА ПЪЛНА ЛИКВИДНОСТ НИКЪДЕ ПО СВЕТА!

Шепа алчни представителни политици с болни мозъци напълно съзнателно оставиха без защита потребителите на банкови услуги. Това се отнася както за физическите лица, така и за малкия и среден бизнес. В същото време се толерира привилигерованото и монополно поведение на банките, които, противно както на юридическата, така и на елементарната житейска справедливост, поставиха българските граждани и българския бизнес на колене пред чуждестранните корпорации, от своя страна и без притеснения те предприеха незапомнено ограбване и изнасяне на национален капитал извън страната. Приравнявайки банките с държавата и общините, шепа алчни политици с болни мозъци удобно са пропуснали да въведат и съответните задължения за тях. Така допълнително беше насърчено голямото ограбване на България. България изобщо НЕ е бедна страна, както ни се внушава постоянно. България просто е една ограбена страна. Нейните богатства са съсредоточени в шепа хора и фирми и са изнесени извън границите. Интересно е, че и медиите са в железните клещи на банките. Журналистите разчитат на парите на банките от реклама и ако излъчат истинско предаване, рекламата и съответно парите спират. Това е и причината за пълното информационно затъмнение. Само в България няма закон за фалит на физическо лице от целия ЕС, по този начин, банкерите буквално са заробили десетки стотици хиляди хора до живот и след него. А тези десетки стотици хиляди заробени хора имат право да ГЛАСУВАТ, ето защо, ИЗБОРИТЕ в РБългария са незаконни, защото гласуващите са напълно зависими (роби). И това е наложено от политическите ЛИДЕРИ от десетки години. Когато НЯМА пълна и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, изборите са НЕЗАКОННИ.

Въпросът е КОЙ КОЙ открадна парите от КТБ КОЙ??? А може и да са си още вътре във банката и да лъжат хората.

Банката не е фалирала, а е обект на конспирация на ГЕРБ, евреите, Отворено общество и неоколониалистите. Като дойда на власт ще я оздравя и ще платя всички депозити. Преди това ще върна казармата и ще изгоня сирийците и на тяхно място ще внеса украинки. Ще осигуря един милион нови работни места с 1000 лева минимална заплата, почивна станция на Варадеро и безплатни украинки.

Национализация, оптимизация, приватизация - това е единствения начин да се спаси банката и вложителите без значителни разходи!

Държавните фирми ги оздравяват чрез приватизация,частните-чрез национализация?

Държавата гарантира.. при всяко друго решение банката ще затвори врати половин час след като почне работа, когато овцете се натрупат по гишетата.

То май няма пари и за по 1000 лв. на вложител?!

ако не оправят ктб то да нова година всичи банки рухват надолу така че мислете

След 25 години "оправяне" от султан доган, и за него МАНДАЛОТО ХЛОПНА.

Пирамида, ама от нов тип.

Пирамида, ама от нов тип, с "Окото на Хор" на върха.

къде в закона намира опора "уникалното" решение да се изплатят по 500 - 1000 лв на вложителите при настоящето стъстояние на банката? Още по-интересно как след като нямаме достъп до парите си повече от 2 месеца, все още не е ясно дали банката е фалирала или не?

Банката е фалирала и това е съвсем ясно, пирамидата рухна. Не са я обявили във фалит, защото нямат пари да изплатят дори гарантираните суми до 196 000 лева.

в касите на КТБ имаше над 1 000 000 000, които безследно изчезнаха. Освен това банката има активи. Не на последно място това е проблем на БНБ, за който Искров лично ще си отнесе последствията.

Президента Плевнелиев, който сега има пълната власт в БГ, пред НС поиска огласяване на досиетата на КТБ. Сега се скри и не обелва нито дума. Пита се, кой получи необезпечени кредити, кой изтегли над 200 мил. кеш, къде е Василев и къде са парите на вложителите. Отговори няма! И Президента го няма, да не говорим за Искров, Цацаров, Писанчев и т.н..

Василев е я в Дубай, я в Оман, ако не е там, кой знае къде?

"Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха, казва Вежди Решадов. кои ти каза че и другите,, банки,, са добре???

балгари не разбрахте ли c плакати не cтава вземете автомати и брадви и какви са тези заздравяване на банката глупости исплатете гарантираня депозит па тогава cи заздравиваит колко искате

Прозтете ме много съм прозт и ни мужах да завършъ трети клаз затува ни могъ да пиша многу правилну!

На всички е ясно , че тук играта е между БСП и ДПС.Просто искам да попитам , ако в ситуацията на КТБ беше изпаднала друга банка каква щеше да е реакцията на БНБ.

Следователно няма пари за данъци, няма пари за сметки към Топлофикация и Софийска вода. От днес плащам с извлечение от банковата ми сметка в КТБ и с пари от "гарантирания" ми влог.

?!

ми да раздават тостери, тигани, автомобили, самолети, сгради. Ние знаем какво да ги правим.

Искров, кога ще се прибереш от почивка? Да те посрещнем на летището н,е за друго. Да обясниш как мина почивката, къде скри 400 000 лева получени от нашите данъци. Цацаров, кога ще дадеш разумно обяснение на проведените екшъни в КТБ?

"Спестовността е майка на мизерията!", Тодор Колев.

Икономията - майка на мизерията. :-)

Да, са мислили когато са влагали такива големи суми САМО В ЕДНА БАНКА. Най- вероятно от лакомия да получават повечко пари от високите лихви, като са такива големи играчи не им ли направи впечатление, не се ли усъмниха... Аз пари нямам в банката, само дължа под формата на кредти, които след 5 години съм изплатила.

И каква беше лихвата ? Да те препитаме!

Епа написах каква е била лихвата от това което са ми казвали приятели и познати, ама ми махнаха коментара! Значи лихвения процент е почвал от над 7,5% годишна лихва, а от приятели знам че е имало и по 8% че и по 10% А за вложители с над 100 000 лв. процента е бил по договаряне!

На батко умницата , каква сладурана ,ако си активира и втората мозъчна клетка още мъдрости ще сътвори-Душица.

няма такова правило или рухват всичи банки или нити една

Мислили са когато са спестявали а ти да си мислила когато си теглила кредити - не завиждай на имащите. Хора спокойно - вложителите ще си получат гарантирания минимум.

То от спестяване не се забогатява... :) или вие действате на принципа - спестявай от закуска. Аз съм мислила когато съм теглила кредита и какъв да бъде, затова сега не рева с плакати пред банката , а големите хитряги бучат. Ми то не се иска да си топ финансист , за да се досетиш , че при нашата "стабилна банкова система" пари не се оставят само в една банка.. елементарно :)

Не разбрахме,как се събраха много пари и как се довериха на банка със висок процент доходност.не е ли съмнително?

ами сигурно ще да е нормално потребителят да търси най-доброто предложение и няма да е нормално да бъде измамен от държавата, която му гарантира, че банката не е пирамида.. схващаш ли ?

важното e, че зрителите на ибрик7 нямат пари в ктб и чакат на кепачета и купони и от нас. Сега пак ще ме изберат, пак ще съм депутатин, а вие пак ще го дух...

Б Н Б до кога ще мълчи , не виждали протестите , хората се нуждаят от парите си, това е безочие и бездушие.

Няма как, БНБ да не мълчи. На 6-ти октомври Иван Искров чака и НИЕ ДА СИ МЪЛЧИМ. А това нещо случили се, всеки ще трябва да си вземе кирка и лопата, вместо кошница за гъби или въдица И ДА СИ ИЗКОПАЕ ГРОБ. Като дойде зимата, да може той да си има място където всеки от "мълчаливото мнозинство" да бъде заровен, от гладните и все още оцелели граждани и селяни.

Днес всички вложители на КТБ са канени на парти!Домакина на партито е Чобанов!Младия дебел мъж приел исляма желае да почерпи балъците!

Какво става сега, господа и другари? Георги Димитров едно време постави задача на БКП и българският народ, "За 25 години, България да постигне това, което други народи са направили за векове.". Андрей Луканов, съвместно с РАН'ЪТ, постави задача на БСП и българският народ, "За 25 години, България да бъде заличена и превърната в територия, което други народи ще направят за векове.". Сега, тази година на 10 ноември, ще станат 25 ДЕМО'но'КРАТИЧНИ ГОДИНИ. И тази задача поставена пред народа /лошият мат'риял/, е МАТЕРИАЛИЗИРАНА, ИЗПЪЛНЕНА. Вложителите в КТБ, няма какво да се учудват. Щом Румен Гечев, както и при историята от 1996 година с Първа частна банка, БНБ, и т. н. банки, е начело в провеждането на ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ НА ЕВРЕИТЕ, ЗА БЪЛГАРИТЕ. Ако след месец, на 5 октомври на байряма, не се мобилизираме /да се вземем в ръце/ И САМОСИНДИКАЛНО ВСЕКИ ОТ НАС ДА РЕШИ ДА БЪДЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ, само тогава може да се спаси България и ние ратуващите за тази цел покрай нея.

От кого ще спасяваме България? Докато не минат 40 години няма спасение. Справка Стария Завет.

Проблемът ти "123", е твоето мислене СТАТИСТИЧЕСКО. Сега отново, след 2000 години, сме в Нова Ера. Тогавашните 40 години, сега са равни на 25 години. ВеРВАЙ МИ, такава е Божествената Аритметика.

Аз пък смятам така:в банката имало около 5 млрд.,на държавата и липствали 3 млрд.,и при фалит какво става, 2мрд. за погасяване на влоговете до 100к евро и 3млрд, за държавата.ето ка за няма и 3-4 месеца се стопява вътршен дълг.:))))

Малка грешка в третия знак, обаче. В банката няма никакви пари, а държавата трябва да извади 3.8 милиарда за покриване на гарантираните депозити. Във фонда за гарантиране на депозитите има около 2 милиарда. Ето как ще трябва да се увеличи дълга с още 2 милиарда.

Аман от идиоти! Никоя банка няма три милиарда в касите. Парите се дават като кредити или влагат в активи. И тези активи и обезпечения би трябвало да са доста повече от депозитите. Ти пробвал ли си да вземеш кредит. Искат да заложиш майка си и баща си и ще ти си ги вземат. Виж ако на някой са дали 100 мильона срещу хамбара на село, това си е измама и си има виновни с подписи на документите.

Просто в момента парите от КТБ са по-важни по циганските махали, където да вкарат Пеевски за депутат, а след това други пари на държавата ще бъдат прехвърлени в КТБ, за да я "спасят". Партията има 5 годишен План! ;))

каде е оня с мазната физиономя станисев засто това стана по негово оправление и казвсе и се изказвасе по всички телевизии че бг и всички банки са стабилни