Коментари - САЩ и ЕС срещу Русия и Китай в горещи дебати за кризата във Венецуела | Днес.dir.bg

САЩ и ЕС срещу Русия и Китай в горещи дебати за кризата във Венецуела

Взаимни обвинения и упреци прозвучаха в изказванията на дипломатите в Съвета за сигурност на ООН

Обратно в новината

Коментари - САЩ и ЕС срещу Русия и Китай в горещи дебати за кризата във Венецуела | Днес.dir.bg

Коментари

върху кървящата Веницуела ,пустия му нефт ,изравни със земята цяла северна Африка,как се ненахраниха бе ?

В помощ на страдащия венецуелслки народ Русия изпраща бомбардировач, а пък Сащ изпращат най-голямата плаваща болница.

Вместо да бъдае едно от най-богатите населения на Земята като Кувет, Катар, Бруней , Саудитска Арабия, Бахрейн , където даже имат по- малко нефт от Венецуела, Мадуро с неговата комунистическа политика направи заплатите по кило салам.

Щастливец си ти. Отърва се от комунизма. Сега имаш банани и тоалетна хартия.

САЩ що не вземат да помогнат на венецуелците като им изпратят пари и лекарства ами се месят във вътрешно политическото устройство на страната.

може да изпратят храни и да си приберат дипломатите

Венецуелският шаьор на хафтобус направил 1 милион % инфлация, изгонил 3 милиона гладни души и направил заплатите кило салам. Ние тая попара сме я яли по жанвиденово време. Ако дадем сега на нашия шафьор на самолед цялата власт и той ще направи същото. Комуноидите толкова си могат.

опозиционния лидер е едва на 35г.

От Венецуела избягали два милиона души и давайте да бъде сменен президента. От нашата кочина избягаха три милиона и продължават да бягат, ама властта е демократична!

САЩ са хвърлили око на Венецуела, както на Сирия, и затова там трябва да възникне руска военовъздушна и морска база както в Сирия в подкрепа на Мадуро.

Според росийските СМИ, ако изхвърлят мЪдуро от властта, Росия ще претърпи многомилиардни загуби - около 20 милиарда, по най-повърхностни данни. Китай е инвестирал между 40 и 70 милиарда долара, но в момента не взема страна, дори води разговори с парламентаристи, т.е. постила си за евентуална смяна във властта. Типична китайска предпазливост.

Предлагам да поканим руснаците да управяват България чрез БСП

обзалагам се че първо ще национализират банките и ще направят газопровод

Не ми се коментират чужди грижи,но ме впечатли ,че една от причините за искане за нови избори е бягството на няколко милиона зад граница.По тази логика и у нас би трябвало да се смени властта и то за осем дни?

САЩ са на път да нагазят в блатото на една хубава партизанска война във Венецуела. Не им идва акъла след пораженията в Куба, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Иран, Сирия, Афганистан.... Налагането на узурпатора и метежник , политическия авантюрист и американски лакей Гоайдо в Каракас не вещае нищо добро за Вашингтонските безумци с маниакални идеи за господство над целия свят.

Явно не следиш световните СМИ, които отразяват събитията във ВенеЦуела? Може би четеш само росийските и българските русофилски сайтове? Народа на Венецуела - най-богата на петрол в света, живее в мизерия и НЕ поддържа авантюриста николас мадуро. Армията, онази част, която уж го подкрепяла, е един чуждестранен легион от кубинци и росийски престъпници! Истинските воини-венецуелци са на страната на народа, на Парламента.

В наше време възможността на един народ да живее свободно може да се ограничи само отвън! Оставете един народ да живее свободно и той ще живее свободно. В наше време повачето от държавните ръководители, обявени от САЩ за "диктатори", са национални герои. Колко по-добре щеше да бъде за тях лично, ако играеха по свирката на САЩ, но те се жертват в името на народа си. В сравнение с тях какви са нашите ръководители?

Охоо, вече се появяват позовавания за щатите в горещи дебати и някакви сили за сигурност и разузнаването. Какво значи това: че от самозвантсво и опит узурпация, от отпускане от Вашингтон на доларчета и организирането на опозиционни срещи за раздаването им като подкупи, вече се преминава към следващ етап? Да не би да се е появила опасност от появяването на неизвестни снайперисти, които да стрелят по протестиращите и/или законните сили на реда? Нищо не казват и слугинските американски правителства на Колумбия и Бразилия. Възможно ли е през територията им да проникнат във Венецуела диверсионни групи? Те биха ли направили всичко възможно, за да предотвратят действието на използването на страните им за бази и за достъп до Венецуела от диверсионни групи и по този начин да не станат съучастници в недемократични процедури и убийството на венецуелци.

"трябва и могат да бъдат решени само от народа" на страната. Да, и войниците от "Вагнер". Китайците са двуличници. И те пазаят някакви свои пари там. И всичко за сметка на народа.

А бензина е 4 цента, което значи с една заплата се купуват 250 литра бензин. У нас 500 лв заплата х 2 лв = 250 лв бензин. същата работа. За храните е същото, както у нас при комунизма баничката беше 10 ст, а билетчето 6 ст, при заплати от 250 лв. При комунизма е несравнимо по евтино.

Лъжец. Какви са тия заплати от 250 лв? Баща ми и майка ми по-големи заплати от 120 лв. по времето на комунизма не са получава. А майка ми в Кремиковци работеше. При 1 лев за бензин подарък се купуваха 120 литра. Само избрани номенклатурчици има такива големи заплати от 250 лв.

Вишистите почваха по закон с 175 лв, а след някояи друга година правеха по 220-250 лв. Началниците по 4-500 лв. Ако майка ти и баща ти са чистили кенефи, да са учили.

120 лв беше минималната заплата през 80-те. Ако майкати не е била чистачка значи лъжеш.

Чоко,у грешка си неква!През татово време по русенския край бензина беше 0,30 лв а заплатата ми в производството не съм падал под 500лв.

Ако някой не е разбрал, ето това е либералната демокрация. Подчинена на банките и големите международни корпорации. Примери са Саудитска Арабия и Венецуела. Ако си послушен, може спокойно да убиеш човек и да го нарежеш на парчета, за да го зариеш неизвестно къде. Ще се пошуми малко и всичко ще се покрие. Дори и да си признаеш официално, ще накажеш няколко дребни риби и това ще е всичко. Ако не си послушен, веднага ще получиш ембарго, икономически санкции, ще започне целенасочено съсипване на държавата с глад, болести, миграция и промиване на мозъците от "демократични" загрижени медии, а когато недоволните станат достатъчно много ще се купят шепа продажници, които да заграбят властта. Същите тези продажници ще се погрижат банките и мултинационалните корпорации да "стрижат" стадото с години, а то горкото ще продължи да мизерства в корупцията на купените продажници и да чака "светлото бъдеще", радвайки се на демокрацията. Някой да се сеща за други "демократизирани" държави освен Венецуела?

Не знам много за мадуро, може да е пълен боклук, може и да не е. Тоя филм обаче вече сме го гледали многократно: Либия, Ирак, Сирия. САЩ не ги еня за венецуелският народ, както не ги еня за либийците, иракчаните и сирийците. Колкото до ЕС, те повтарят това което господарят им нарежда.

Ами ние не страдаме ли от България също напуснаха два милиона Българи това не ви ли тревожи значи ние трябва да напуснем евросъюза за да се промени нещо

Да се присъединим към СССР?

-)

Най развитата икономика в света

Посраните жилетки са част от хибридната война срещу първата икономика на ЕС. Също: Каталуния е най силната икономика в Испания. Великобритания най демократичната държава с най силната армия. Венецуела най богатата държава.

публичен разстрел за корупция

До къде докара социализма тази богата на нефт,злато и мед държава- нещата приличат като в Русия! Месечните заплати са 1кг салам !

Да не забравяме, че социализма победи и в КНДР!

да ама с пазарна икономика и публичен разстрел за корупция

Я прочети колко години каторжниците ат Северна Америка са блокирали парите на Венецуела. След това бързо си тресни тиквата в паметника на американските летци освободители на България

Що да не направим светът по-удобен без революции, преврати и войни? Как? В света има 193 държави. Да се подредат те на опашка - културно,без да се блъскат, по алфавитен ред и да искат разрешение от САЩ кога,как и кого да изберат на власт и да им подарят природните си богатства и други забележителности, разбира се, не безплатно, а срещу някой друг долар, но който иска може и безплатно (например територията си за 4 бази) и после да живеят спокойно без потресения, мирно без да се притеснява, че САЩ може да им начеше тиквата и да ги остави хич без прекрасните им забележителности. А който не иска, да не оплаква, че ще бъде демократизиран ( да не се бърка с думата "екзекутиран" все пак не сме средновековие).

А, като каза "екзекутиран", че се сетих. За наредените на опашка пред СССР Литва, Латвия, Естония, Финландия...да не ги изброявам всички, че и ние бяхме там.

Не може арммията да стои зад Мадуро при условие, че месечните заплати са 1кг салам

Това което говори един гноясъл соросоиден Козяшки мозък, няма общо с реалността. Армията е зад Мадуро и затова ще лапаш на Мадуро куро !!!!

четете бе русофили преди да пишете 7 долара заплата!

а салама Санчо е с пари

Ало, не си ли видял как по телевизията давали картинка - целия командния състав от различни видове войска са се подредили в тържествена обстановка в парадна форма и са се обявили, че ще защищават държавата си от външна намеса.

Ама поне е салам а не като нашите бъркочи дето незнаеш какво има вътре та и котките не го искат...

82 години американците експлоатираха 100% от петрола на Венецуела, който обаче е тежък петрол и са нужни много големи инвестиции за олекотяването му. Компаниит на САЩ обаче използуваха каймака на кладенците и толкова.100% от печалбата отива в САЩ, както правят и чуждите инвеститори в БГ. Заплатата на венецуелски работник 18 пъти под заплатата в САЩ.Дойде Чавес и национализира компаниите, но 225 тон държавно злато беше в Банк Енгланд. До момента тази банка не го връща под влиянието на САЩ. Това е причината за девалвацията на Венецуелската валута. Китай и Русия са вложили към 45 млрд. долара именно в технологии за олекотяване на нефта.Китайските инвестиции са най-големи около 40 млрд.долара. Защо западът не направи преврат във Франция и да посочи един президент. Да постави срокове на Макрон. Там съпротивата срещу правителството е 100 пъти по-голяма. Именно чрез съпоставяне на Венецуела и Франция всеки нормален човещ стига до извода, че политиката на запада е двулична и бандитска.

Руснаците днес се бият и умират по бойните полета в чужди държави и изпращат бомбардировачи не защото са миротворци, или хуманисти, а заради петрола и Роснефт! Браво, ще поумнеете най-сетне, че са същите агресори като американците без никаква разлика!Само нефт, газ и злато ги интересуват.Другото са мъгла и витиеви лъжи за наивниците!

Прочети изказването на Председателя на Европейския бизнес.Всички световни медии я публикуваха. Той казва точно каква е разликата. Американският втечнен газ струва 300 % по-скъпо от руската газ.Единствено руската газ прави продукцията на Европа конкурентна и ние сме благодарни за това. Именно поради тази причина ние заставаме зад Северен поток 2 и Турски поток. САЩ просто искат да ни ликвидират като икономика. Германия затваря АЕЦ и въглищните централи. Остава само на газ и възобновяеми източници, следователно конкурентноспособността на немските стоки зависят единствено и само от много по-евтината руска газ

Ето ти обясняваш прекрасно защо инфлацията е 1милион пъти но естественно като всеки комунст лъжеш като циган. в Банк Енгланд има запорирано злато само за 1,2 милиарда долара.Къде са 80 милиарда на Русия и Китай?

Какви 80 млрд.на Русия и Китай бе джурул ? Човекът ти пише над 40 млрд. руско-китайска инвестиция.Защо банк Енгланд не пуска парите на Венецуела бе идиот ? Независимо колко са ?Говорим за злато.Това са държавни пари. Я питай защо Щатите не връщат държавното злато на почти всички европейски държави по плана Маршал. Държавното им злато е там като гаранция по този заробващ договор. Само дьо Гол се усети и го върна, затва твоите чорбаджии го отстраниха и ликвидираха Франция.

Девалвация? Или инфлация? Май бъркаш двата щата, а си тръгнал политико-икономически анализи да правиш. Я, остави компа и бягай на плейстейшъна!

Ти нормален ли си да сравняаш първата икономика в ЕС и петата в света с Венецуела, където има 1милн. пъти инфлация?

Дали народът е доволен да бедства и гладува??? или да има такава инфлация 1 милион пъти? Аз не вярвам този народ да е толкова прост. Освен това за около една година от Венецуела са емигрирали над 3 милиона души.

Защо стои тогава зад Мадуро армията лизгунь ?

Може,от България са емигрирали 2 мил. т,е,25% от населението от Венецуела която е 30 мил. емигрирали 2 мил.е умнико кое правителство трябва да си ходи според твоите разсъждения.Погледни своята страна не се пени за другите просто не ти достига унствен багаж.

От повторенията се затъпява и вие сте реалното доказателство:(((((Ами и аз невярвах българския народ да е толкова прост и да позволява 10 години да го яздят профани ама както се вижда щом сащ са ти ментори може и да се самопровъзгласяваш за президент и да си властващ щом изпълняваш чуждите задачи..

Бившият шофьор на автобус доведе Венецуела до 1 милион пъти инфлация! Той твърди че прилича на Сталин! Той е истински гений на разрухата. Преживял е 20 опита за убийство. МВФ предрича 1,5 милион пъти инфлация във Венецуела

Съжалявам, нообвиненията бяха единствено то страна на сащ и подлогите им.. От другата страна бяха казани истини за това как действат с Венецуела за да си налагат това що тя не иска.. И с какви очи франсетата испанците германците говорят за ''демокрация'' когато реално се вижда че в техните страни вече не се разпознава такава.. Използват международни институции които като тях се надупват за аванта а да си налагат заграбването, разрушенията и убийстват.. Американците да си прибират дипломатите от там след като са изгонени и да не си мислят че само те могат да гонят,,,,Когато де пъдят защото си мръсник докажи обратното като напуснеш с достойнство а не със сила да си доказваш мръсотията..

Роден е на 23 ноември 1962 година в Каракас. Бил е шофьор на автобус. Започва политическата си кариера като профсъюзен деец. През 1994 година повежда кампанията за освобождаването от затвора на Уго Чавес. В периода от 2005 до 2006 година е председател на Народното събрание на Венецуела. Става министър на външните работи (2006), а през 2012 година е назначен за вицепрезидент[2]

На 5 март 2013 г., заместник-председателят Николас Мадуро обявява по държавната телевизия, че Чавес е починал в Каракас в 16:25 ПОО (20:55 UTC). Вицепрезидентът казва, че Чавес умира „след битка с жестоко заболяване в продължение на близо две години“. Погребението е планирано да се проведе в Каракас. Неговата смърт предизвиква конституционното изискване да се назначат президентски избори в рамките на 30 дни. Министърът на външните работи на Венецуела, заявява, че заместник-председателят Николас Мадуро ще изпълнява временно длъжността президент, до провеждане на изборите. Чавес е надживян от четири деца и четирима внуци.

С 54,4 % срещу 45,6 % (при 33 % избирателна активност) венецуелският народ премахва на референдум ограничението за двукратен президентски мандат[5]. По този начин на Чавес се предоставя възможността да бъде преизбиран неограничен брой пъти.

Нефтената политика на Чавес и публичната му подкрепа за Куба обуславят лошите му отношения със САЩ. Чавес демонстрира близки отношения с Фидел Кастро като Венецуела става един от основните източници на финансиране на кубинското правителство след разпадането на Съветския съюз. Венецуела доставя 53 000 барела нефт на ден в замяна на услугите на стотици лекари, учители и други професионалисти, което довежда до съживяване на кубинската икономика и подобряване на здравеопазването и образованието във Венецуела. (BBC) Той също е първият демократично избран президент, който посещава Саддам Хюсеин от 1991 – 11 август 2000. Чавес силно се възпротивява срещу инвазията в Ирак.

сащ и подлогите им от еврогейския защо първо не си оправят вътрешните размирици които наблюдаваме от бая време ами са тръгнали на други да си налагат тази тяхна ''демокрация'' дето и в страните им вече се отвръщават от нея.. На базата на какви международни закони се врете там да си назначавате някакъв самозванец дето ако отиде на избори няма и 20% да вземе въпреки спонсорите му от сащ..Спрете се вече защото освен да разтурвате света за да се нагушите нищо добро за мнозинството хора не сте направили

Физиономията на Гуидо и моментната му привързаност към УС ми навява едно Дежа Вю с един образ Садам Хюсеин май се казваше, а Мадуро некъф сантимент към Мао явно създава на китайчетата. Абе и двамата си имат за цел да "оправят" Венецуела май.

Първоначалният източник на богатството на рода Боливар е захарната плантация Сан Матео с придадената към нея енкомиенда.[3] По-късно индианците от енкомиендата, работещи на плантацията, са заменени с роби и свободни негри. Друг важен източник на приходи за семейството са мините за добив на мед, както и на злато и сребро. Към края на 17 век добивът на мед във Венецуела се разраства до такава степен, че изразът „каракаска мед“ става обичаен в испаноезичния свят. Голяма част от медните мини по това време са собственост на рода Боливар.

Путин е като Симон Боливар за Мадуро

Венецуелското министерство на отбраната нарече предателство срещу решението на военния аташе на венецуелското посолство в САЩ Хосе Луис Силва да признае лидера на опозицията на президента на Венецуела Хуан Гуайдо. Агенцията публикува тази информация в Twitter. ОТ ТОЗИ ТЕМА Мадуро срещу Гуайдо. Какво се случва във Венецуела? "Това е акт на държавна измяна и страхливост към родината, наследена от нашия освободител Симон Боливар. Така ние отхвърляме изявленията на полковник Хосе Луис Силва, който заема поста на военен аташе в Съединените щати", се казва в изявление. По-рано в събота вестник "Ел Нуево Хералд" (Флорида) интервюира полковник, в който призова други венецуелски войници да отидат на страната на Гуайдо. Лидерът на венецуелската опозиция приветства решението на полковник Хосе Луис Силва да признае основната му държава.

Ами като е в сащ каква позиция искате да вземе като е подпрян здраво отзад??? Те такива веднага ги отстранявате без да им приказвате за предателство защото няма как да го разберът щом става въпрос за задниците им...

Никога, ама, никога САЩ (Запад) не жалил народа там, където те са се намесвали.Това им било последна грижа.Но да изглежда намесата оправдана и благороден акт, те надуват информационен рев за страдащия народ, който спешно се нуждае от демокрация и Запад ще им помогне като започне да им се бърка в държавното устройство и да сваля власт. САЩ отдавна правят опити да свалят властта в Венесуела. Опит с Чавес не се получи и сега пак се напъват да демократизират най-богатите на света залежи на нефта за да направи народа на Венесуела щастлив, който не подозирал,че трябва да бъде ограбен за да разбере, че точно това му е липсвало за благоденствие.

вие русофилите обичате повече да пишете, а не да четете.

Мъдьо е докарал държавата до милионна инфлация и нищета,че е повикал блядси наемници да го пазят от народната любов,а се опитваш да му плодължиш благия живот,макари всички други да страдат? Къде ти е интернационализма?

Като прочета подобен инфантилен коментар ми става ясно що "демокрацията" все повече губи позиции. Просто си наемат некадърни тролове.

Много сте примитивни укрите. Ти си поредно доказателство.

Русия, Китай, Виетнам, Сев. Корея, Еквадор, Венесуела, Куба, Казахстан, Турция, Беларус, ЮАР, Египет, Алжир и т.н. Я да видим дали Русия не се е намесвала в делата на други страни? Даже стигнаха до Чад. Китай ли не се меси в делата на другите съседни страни??? Тайван например или стрените около Южнокитайско море?погледни картата и ще видиш спорните зони в Хималаите.... Или Сев Корея, която насочва ядрено оръжие и директно заплашва острови на САЩ , Япония и т.н. Куба,която дава базина руснаците, които пък говорят против наближаването на НАТО до нейните граници. Подобни неща мога да ти кажа и за другите страни, които споменаваш, но ще стане твърде дълго и няма да го четете, защото вие русофилите обичате повече да пишете, а не да четете.

Инфлацията във Венецуеа е 1.5 милиона пъти!!! Е да ама Мадуро го търпят, защото той държи армията и полицията. Е да ама се оказва, че и те не го поддържат дотолкова, че да им вярва и затова си наема руски наемници. Това е истината. Защо не го приемете, ами търсите кой го признал и кой не. Народът не го признава. Следователно си помислете как е дошъл на власт при тази инфлация итова управление.

Дали народът е доволен да бедства и гладува??? или да има такава инфлация? Аз не вярвам този народ да е толкова прост. Освен това за около една година от Венецуела са емигрирали над 3 милиона души. Как мислиш ... дали някой бяга от хубавото? Освен това те не са избягали в САЩ или ЕС, а в съседните страни, които също не са богати. А дали Франция е на ръба на банкрОта ... е за това наистина трябва да имаш секретна информация.

Във Венецуела има 3 милиона емигранти за две години. Путин призна, че само в България руските имигранти са 600 000. Вероятно не са чак толкова, но това е в България. А ако сметнем колко са на запад!!!! и защо? защото в Русия е хубаво и има демокрация???

Във Венецуела силни са руснаците. Преди няколко месеца изпратиха там руски бомбардировачи. Роснефт държи най-големите находища на нефт и злато....

Руснаците днес се бият и умират по бойните полета в чужди държави и изпращат бомбардировачи не защото са миротворци, или хуманисти, а заради петрола и Роснефт! Браво, ще поумнеете най-сетне, че са същите агресори като американците без никаква разлика!Само нефт, газ и злато ги интересуват.Другото са мъгла и витиеви лъжи за наивниците!

Мадуро беше назначен от неговия предшественик. После той подготви и проведе избори, които естествено спечели след като държи и полицията и армията. Само умници като теб могат да си помислят, че избори или референдум (За референдум визирам случаят в Крим) в присъствие на армия по улиците може да бъде легитимен.

Ти как мислиш,нашите избори легитимни ли ще са:))))

щом армията не на улицата значи ще са лигитимни

САЩ (с евросъюзните й васали) винаги е била срещу Русия, другото е лъжи и лицемерие. Че как иначе ще си провежда превратите и майданите в независими държави? Вече и силен Китай излезе на сцената. Времето на гнилия запад изтича.

А един невероятен парадокс преди малко повече от 200г когато САЩ се е борила са собствена индентичност против Франция и Англия,единствената европейска страна която я е подкрепила с пари и военно моски флот е Русия.Това да Ви доказва за сетен пък една наша поговорка,че няма ненаказано добро???

Добре е, че има все пак кой да се противопостави на американската агресия по света...

82 години американците експлоатираха 100% от петрола на Венецуела, който обаче е тежък петрол и са нужни много големи инвестиции за олекотяването му. Компаниит на САЩ обаче използуваха каймака на кладенците и толкова.100% от печалбата отива в САЩ, както правят и чуждите инвеститори в БГ. Заплатата на венецуелски работник 18 пъти под заплатата в САЩ.Дойде Чавес и национализира компаниите, но 225 тон държавно злато беше в Банк Енгланд. До момента тази банка не го връща под влиянието на САЩ. Това е причината за девалвацията на Венецуелската валута. Китай и Русия са вложили към 45 млрд. долара именно в технологии за олекотяване на нефта.Китайските инвестиции са най-големи около 40 млрд.долара.

Аз мисля че Мадуро има много да се учи от наш Бойко .Само погледнете след Европредседателството Ишиаса се покри а баце му беше хвърлил мерака с домашна банкяска с суджуци тъй де самото Европредседателство бе здадено на празна зала като чуят за Баци и се покриват веднага иначе ги чакат селфита прегрътки в всякакви пози дори патока Доналд не отиде в Давос като разбра че Баци ще ходи там за селфи а той му е хвърлил мерака уж ще купуваме Ф16 уж това онова ама само да го добара цял снимачен екип бе подготвил но уви.Едно ръкостискане с Доналд излезе тук от всички страни и посоки затъмнено осветено от ляво от дясно дали ще купим ф16 не е ясно но едно е ясно патока бега от Баци да го не награби.Затова тук никой не го интересува какво става Макарона дойде и --"Казвам, че всички парле ву франсе" та вече не иска да си спомня тези приятни моменти а патока Доналд може да не яде суджуци а и тази двойно препечена Банкяска ще вземе да обещае нещо и ще бъде преследван по всички междупланетни кълбета.Та Мадуро има да се учи много от наш Боци.

Коментари - САЩ и ЕС срещу Русия и Китай в горещи дебати за кризата във Венецуела | Днес.dir.bg

САЩ и ЕС срещу Русия и Китай в горещи дебати за кризата във Венецуела

Взаимни обвинения и упреци прозвучаха в изказванията на дипломатите в Съвета за сигурност на ООН

Обратно в новината

Коментари - САЩ и ЕС срещу Русия и Китай в горещи дебати за кризата във Венецуела | Днес.dir.bg

Коментари

върху кървящата Веницуела ,пустия му нефт ,изравни със земята цяла северна Африка,как се ненахраниха бе ?

В помощ на страдащия венецуелслки народ Русия изпраща бомбардировач, а пък Сащ изпращат най-голямата плаваща болница.

Вместо да бъдае едно от най-богатите населения на Земята като Кувет, Катар, Бруней , Саудитска Арабия, Бахрейн , където даже имат по- малко нефт от Венецуела, Мадуро с неговата комунистическа политика направи заплатите по кило салам.

Щастливец си ти. Отърва се от комунизма. Сега имаш банани и тоалетна хартия.

САЩ що не вземат да помогнат на венецуелците като им изпратят пари и лекарства ами се месят във вътрешно политическото устройство на страната.

може да изпратят храни и да си приберат дипломатите

Венецуелският шаьор на хафтобус направил 1 милион % инфлация, изгонил 3 милиона гладни души и направил заплатите кило салам. Ние тая попара сме я яли по жанвиденово време. Ако дадем сега на нашия шафьор на самолед цялата власт и той ще направи същото. Комуноидите толкова си могат.

опозиционния лидер е едва на 35г.

От Венецуела избягали два милиона души и давайте да бъде сменен президента. От нашата кочина избягаха три милиона и продължават да бягат, ама властта е демократична!

САЩ са хвърлили око на Венецуела, както на Сирия, и затова там трябва да възникне руска военовъздушна и морска база както в Сирия в подкрепа на Мадуро.

Според росийските СМИ, ако изхвърлят мЪдуро от властта, Росия ще претърпи многомилиардни загуби - около 20 милиарда, по най-повърхностни данни. Китай е инвестирал между 40 и 70 милиарда долара, но в момента не взема страна, дори води разговори с парламентаристи, т.е. постила си за евентуална смяна във властта. Типична китайска предпазливост.

Предлагам да поканим руснаците да управяват България чрез БСП

обзалагам се че първо ще национализират банките и ще направят газопровод

Не ми се коментират чужди грижи,но ме впечатли ,че една от причините за искане за нови избори е бягството на няколко милиона зад граница.По тази логика и у нас би трябвало да се смени властта и то за осем дни?

САЩ са на път да нагазят в блатото на една хубава партизанска война във Венецуела. Не им идва акъла след пораженията в Куба, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Иран, Сирия, Афганистан.... Налагането на узурпатора и метежник , политическия авантюрист и американски лакей Гоайдо в Каракас не вещае нищо добро за Вашингтонските безумци с маниакални идеи за господство над целия свят.

Явно не следиш световните СМИ, които отразяват събитията във ВенеЦуела? Може би четеш само росийските и българските русофилски сайтове? Народа на Венецуела - най-богата на петрол в света, живее в мизерия и НЕ поддържа авантюриста николас мадуро. Армията, онази част, която уж го подкрепяла, е един чуждестранен легион от кубинци и росийски престъпници! Истинските воини-венецуелци са на страната на народа, на Парламента.

В наше време възможността на един народ да живее свободно може да се ограничи само отвън! Оставете един народ да живее свободно и той ще живее свободно. В наше време повачето от държавните ръководители, обявени от САЩ за "диктатори", са национални герои. Колко по-добре щеше да бъде за тях лично, ако играеха по свирката на САЩ, но те се жертват в името на народа си. В сравнение с тях какви са нашите ръководители?

Охоо, вече се появяват позовавания за щатите в горещи дебати и някакви сили за сигурност и разузнаването. Какво значи това: че от самозвантсво и опит узурпация, от отпускане от Вашингтон на доларчета и организирането на опозиционни срещи за раздаването им като подкупи, вече се преминава към следващ етап? Да не би да се е появила опасност от появяването на неизвестни снайперисти, които да стрелят по протестиращите и/или законните сили на реда? Нищо не казват и слугинските американски правителства на Колумбия и Бразилия. Възможно ли е през територията им да проникнат във Венецуела диверсионни групи? Те биха ли направили всичко възможно, за да предотвратят действието на използването на страните им за бази и за достъп до Венецуела от диверсионни групи и по този начин да не станат съучастници в недемократични процедури и убийството на венецуелци.

"трябва и могат да бъдат решени само от народа" на страната. Да, и войниците от "Вагнер". Китайците са двуличници. И те пазаят някакви свои пари там. И всичко за сметка на народа.

А бензина е 4 цента, което значи с една заплата се купуват 250 литра бензин. У нас 500 лв заплата х 2 лв = 250 лв бензин. същата работа. За храните е същото, както у нас при комунизма баничката беше 10 ст, а билетчето 6 ст, при заплати от 250 лв. При комунизма е несравнимо по евтино.

Лъжец. Какви са тия заплати от 250 лв? Баща ми и майка ми по-големи заплати от 120 лв. по времето на комунизма не са получава. А майка ми в Кремиковци работеше. При 1 лев за бензин подарък се купуваха 120 литра. Само избрани номенклатурчици има такива големи заплати от 250 лв.

Вишистите почваха по закон с 175 лв, а след някояи друга година правеха по 220-250 лв. Началниците по 4-500 лв. Ако майка ти и баща ти са чистили кенефи, да са учили.

120 лв беше минималната заплата през 80-те. Ако майкати не е била чистачка значи лъжеш.

Чоко,у грешка си неква!През татово време по русенския край бензина беше 0,30 лв а заплатата ми в производството не съм падал под 500лв.

Ако някой не е разбрал, ето това е либералната демокрация. Подчинена на банките и големите международни корпорации. Примери са Саудитска Арабия и Венецуела. Ако си послушен, може спокойно да убиеш човек и да го нарежеш на парчета, за да го зариеш неизвестно къде. Ще се пошуми малко и всичко ще се покрие. Дори и да си признаеш официално, ще накажеш няколко дребни риби и това ще е всичко. Ако не си послушен, веднага ще получиш ембарго, икономически санкции, ще започне целенасочено съсипване на държавата с глад, болести, миграция и промиване на мозъците от "демократични" загрижени медии, а когато недоволните станат достатъчно много ще се купят шепа продажници, които да заграбят властта. Същите тези продажници ще се погрижат банките и мултинационалните корпорации да "стрижат" стадото с години, а то горкото ще продължи да мизерства в корупцията на купените продажници и да чака "светлото бъдеще", радвайки се на демокрацията. Някой да се сеща за други "демократизирани" държави освен Венецуела?

Не знам много за мадуро, може да е пълен боклук, може и да не е. Тоя филм обаче вече сме го гледали многократно: Либия, Ирак, Сирия. САЩ не ги еня за венецуелският народ, както не ги еня за либийците, иракчаните и сирийците. Колкото до ЕС, те повтарят това което господарят им нарежда.

Ами ние не страдаме ли от България също напуснаха два милиона Българи това не ви ли тревожи значи ние трябва да напуснем евросъюза за да се промени нещо

Да се присъединим към СССР?

-)

Най развитата икономика в света

Посраните жилетки са част от хибридната война срещу първата икономика на ЕС. Също: Каталуния е най силната икономика в Испания. Великобритания най демократичната държава с най силната армия. Венецуела най богатата държава.

публичен разстрел за корупция

До къде докара социализма тази богата на нефт,злато и мед държава- нещата приличат като в Русия! Месечните заплати са 1кг салам !

Да не забравяме, че социализма победи и в КНДР!

да ама с пазарна икономика и публичен разстрел за корупция

Я прочети колко години каторжниците ат Северна Америка са блокирали парите на Венецуела. След това бързо си тресни тиквата в паметника на американските летци освободители на България

Що да не направим светът по-удобен без революции, преврати и войни? Как? В света има 193 държави. Да се подредат те на опашка - културно,без да се блъскат, по алфавитен ред и да искат разрешение от САЩ кога,как и кого да изберат на власт и да им подарят природните си богатства и други забележителности, разбира се, не безплатно, а срещу някой друг долар, но който иска може и безплатно (например територията си за 4 бази) и после да живеят спокойно без потресения, мирно без да се притеснява, че САЩ може да им начеше тиквата и да ги остави хич без прекрасните им забележителности. А който не иска, да не оплаква, че ще бъде демократизиран ( да не се бърка с думата "екзекутиран" все пак не сме средновековие).

А, като каза "екзекутиран", че се сетих. За наредените на опашка пред СССР Литва, Латвия, Естония, Финландия...да не ги изброявам всички, че и ние бяхме там.

Не може арммията да стои зад Мадуро при условие, че месечните заплати са 1кг салам

Това което говори един гноясъл соросоиден Козяшки мозък, няма общо с реалността. Армията е зад Мадуро и затова ще лапаш на Мадуро куро !!!!

четете бе русофили преди да пишете 7 долара заплата!

а салама Санчо е с пари

Ало, не си ли видял как по телевизията давали картинка - целия командния състав от различни видове войска са се подредили в тържествена обстановка в парадна форма и са се обявили, че ще защищават държавата си от външна намеса.

Ама поне е салам а не като нашите бъркочи дето незнаеш какво има вътре та и котките не го искат...

82 години американците експлоатираха 100% от петрола на Венецуела, който обаче е тежък петрол и са нужни много големи инвестиции за олекотяването му. Компаниит на САЩ обаче използуваха каймака на кладенците и толкова.100% от печалбата отива в САЩ, както правят и чуждите инвеститори в БГ. Заплатата на венецуелски работник 18 пъти под заплатата в САЩ.Дойде Чавес и национализира компаниите, но 225 тон държавно злато беше в Банк Енгланд. До момента тази банка не го връща под влиянието на САЩ. Това е причината за девалвацията на Венецуелската валута. Китай и Русия са вложили към 45 млрд. долара именно в технологии за олекотяване на нефта.Китайските инвестиции са най-големи около 40 млрд.долара. Защо западът не направи преврат във Франция и да посочи един президент. Да постави срокове на Макрон. Там съпротивата срещу правителството е 100 пъти по-голяма. Именно чрез съпоставяне на Венецуела и Франция всеки нормален човещ стига до извода, че политиката на запада е двулична и бандитска.

Руснаците днес се бият и умират по бойните полета в чужди държави и изпращат бомбардировачи не защото са миротворци, или хуманисти, а заради петрола и Роснефт! Браво, ще поумнеете най-сетне, че са същите агресори като американците без никаква разлика!Само нефт, газ и злато ги интересуват.Другото са мъгла и витиеви лъжи за наивниците!

Прочети изказването на Председателя на Европейския бизнес.Всички световни медии я публикуваха. Той казва точно каква е разликата. Американският втечнен газ струва 300 % по-скъпо от руската газ.Единствено руската газ прави продукцията на Европа конкурентна и ние сме благодарни за това. Именно поради тази причина ние заставаме зад Северен поток 2 и Турски поток. САЩ просто искат да ни ликвидират като икономика. Германия затваря АЕЦ и въглищните централи. Остава само на газ и възобновяеми източници, следователно конкурентноспособността на немските стоки зависят единствено и само от много по-евтината руска газ

Ето ти обясняваш прекрасно защо инфлацията е 1милион пъти но естественно като всеки комунст лъжеш като циган. в Банк Енгланд има запорирано злато само за 1,2 милиарда долара.Къде са 80 милиарда на Русия и Китай?

Какви 80 млрд.на Русия и Китай бе джурул ? Човекът ти пише над 40 млрд. руско-китайска инвестиция.Защо банк Енгланд не пуска парите на Венецуела бе идиот ? Независимо колко са ?Говорим за злато.Това са държавни пари. Я питай защо Щатите не връщат държавното злато на почти всички европейски държави по плана Маршал. Държавното им злато е там като гаранция по този заробващ договор. Само дьо Гол се усети и го върна, затва твоите чорбаджии го отстраниха и ликвидираха Франция.

Девалвация? Или инфлация? Май бъркаш двата щата, а си тръгнал политико-икономически анализи да правиш. Я, остави компа и бягай на плейстейшъна!

Ти нормален ли си да сравняаш първата икономика в ЕС и петата в света с Венецуела, където има 1милн. пъти инфлация?

Дали народът е доволен да бедства и гладува??? или да има такава инфлация 1 милион пъти? Аз не вярвам този народ да е толкова прост. Освен това за около една година от Венецуела са емигрирали над 3 милиона души.

Защо стои тогава зад Мадуро армията лизгунь ?

Може,от България са емигрирали 2 мил. т,е,25% от населението от Венецуела която е 30 мил. емигрирали 2 мил.е умнико кое правителство трябва да си ходи според твоите разсъждения.Погледни своята страна не се пени за другите просто не ти достига унствен багаж.

От повторенията се затъпява и вие сте реалното доказателство:(((((Ами и аз невярвах българския народ да е толкова прост и да позволява 10 години да го яздят профани ама както се вижда щом сащ са ти ментори може и да се самопровъзгласяваш за президент и да си властващ щом изпълняваш чуждите задачи..

Бившият шофьор на автобус доведе Венецуела до 1 милион пъти инфлация! Той твърди че прилича на Сталин! Той е истински гений на разрухата. Преживял е 20 опита за убийство. МВФ предрича 1,5 милион пъти инфлация във Венецуела

Съжалявам, нообвиненията бяха единствено то страна на сащ и подлогите им.. От другата страна бяха казани истини за това как действат с Венецуела за да си налагат това що тя не иска.. И с какви очи франсетата испанците германците говорят за ''демокрация'' когато реално се вижда че в техните страни вече не се разпознава такава.. Използват международни институции които като тях се надупват за аванта а да си налагат заграбването, разрушенията и убийстват.. Американците да си прибират дипломатите от там след като са изгонени и да не си мислят че само те могат да гонят,,,,Когато де пъдят защото си мръсник докажи обратното като напуснеш с достойнство а не със сила да си доказваш мръсотията..

Роден е на 23 ноември 1962 година в Каракас. Бил е шофьор на автобус. Започва политическата си кариера като профсъюзен деец. През 1994 година повежда кампанията за освобождаването от затвора на Уго Чавес. В периода от 2005 до 2006 година е председател на Народното събрание на Венецуела. Става министър на външните работи (2006), а през 2012 година е назначен за вицепрезидент[2]

На 5 март 2013 г., заместник-председателят Николас Мадуро обявява по държавната телевизия, че Чавес е починал в Каракас в 16:25 ПОО (20:55 UTC). Вицепрезидентът казва, че Чавес умира „след битка с жестоко заболяване в продължение на близо две години“. Погребението е планирано да се проведе в Каракас. Неговата смърт предизвиква конституционното изискване да се назначат президентски избори в рамките на 30 дни. Министърът на външните работи на Венецуела, заявява, че заместник-председателят Николас Мадуро ще изпълнява временно длъжността президент, до провеждане на изборите. Чавес е надживян от четири деца и четирима внуци.

С 54,4 % срещу 45,6 % (при 33 % избирателна активност) венецуелският народ премахва на референдум ограничението за двукратен президентски мандат[5]. По този начин на Чавес се предоставя възможността да бъде преизбиран неограничен брой пъти.

Нефтената политика на Чавес и публичната му подкрепа за Куба обуславят лошите му отношения със САЩ. Чавес демонстрира близки отношения с Фидел Кастро като Венецуела става един от основните източници на финансиране на кубинското правителство след разпадането на Съветския съюз. Венецуела доставя 53 000 барела нефт на ден в замяна на услугите на стотици лекари, учители и други професионалисти, което довежда до съживяване на кубинската икономика и подобряване на здравеопазването и образованието във Венецуела. (BBC) Той също е първият демократично избран президент, който посещава Саддам Хюсеин от 1991 – 11 август 2000. Чавес силно се възпротивява срещу инвазията в Ирак.

сащ и подлогите им от еврогейския защо първо не си оправят вътрешните размирици които наблюдаваме от бая време ами са тръгнали на други да си налагат тази тяхна ''демокрация'' дето и в страните им вече се отвръщават от нея.. На базата на какви международни закони се врете там да си назначавате някакъв самозванец дето ако отиде на избори няма и 20% да вземе въпреки спонсорите му от сащ..Спрете се вече защото освен да разтурвате света за да се нагушите нищо добро за мнозинството хора не сте направили

Физиономията на Гуидо и моментната му привързаност към УС ми навява едно Дежа Вю с един образ Садам Хюсеин май се казваше, а Мадуро некъф сантимент към Мао явно създава на китайчетата. Абе и двамата си имат за цел да "оправят" Венецуела май.

Първоначалният източник на богатството на рода Боливар е захарната плантация Сан Матео с придадената към нея енкомиенда.[3] По-късно индианците от енкомиендата, работещи на плантацията, са заменени с роби и свободни негри. Друг важен източник на приходи за семейството са мините за добив на мед, както и на злато и сребро. Към края на 17 век добивът на мед във Венецуела се разраства до такава степен, че изразът „каракаска мед“ става обичаен в испаноезичния свят. Голяма част от медните мини по това време са собственост на рода Боливар.

Путин е като Симон Боливар за Мадуро

Венецуелското министерство на отбраната нарече предателство срещу решението на военния аташе на венецуелското посолство в САЩ Хосе Луис Силва да признае лидера на опозицията на президента на Венецуела Хуан Гуайдо. Агенцията публикува тази информация в Twitter. ОТ ТОЗИ ТЕМА Мадуро срещу Гуайдо. Какво се случва във Венецуела? "Това е акт на държавна измяна и страхливост към родината, наследена от нашия освободител Симон Боливар. Така ние отхвърляме изявленията на полковник Хосе Луис Силва, който заема поста на военен аташе в Съединените щати", се казва в изявление. По-рано в събота вестник "Ел Нуево Хералд" (Флорида) интервюира полковник, в който призова други венецуелски войници да отидат на страната на Гуайдо. Лидерът на венецуелската опозиция приветства решението на полковник Хосе Луис Силва да признае основната му държава.

Ами като е в сащ каква позиция искате да вземе като е подпрян здраво отзад??? Те такива веднага ги отстранявате без да им приказвате за предателство защото няма как да го разберът щом става въпрос за задниците им...

Никога, ама, никога САЩ (Запад) не жалил народа там, където те са се намесвали.Това им било последна грижа.Но да изглежда намесата оправдана и благороден акт, те надуват информационен рев за страдащия народ, който спешно се нуждае от демокрация и Запад ще им помогне като започне да им се бърка в държавното устройство и да сваля власт. САЩ отдавна правят опити да свалят властта в Венесуела. Опит с Чавес не се получи и сега пак се напъват да демократизират най-богатите на света залежи на нефта за да направи народа на Венесуела щастлив, който не подозирал,че трябва да бъде ограбен за да разбере, че точно това му е липсвало за благоденствие.

вие русофилите обичате повече да пишете, а не да четете.

Мъдьо е докарал държавата до милионна инфлация и нищета,че е повикал блядси наемници да го пазят от народната любов,а се опитваш да му плодължиш благия живот,макари всички други да страдат? Къде ти е интернационализма?

Като прочета подобен инфантилен коментар ми става ясно що "демокрацията" все повече губи позиции. Просто си наемат некадърни тролове.

Много сте примитивни укрите. Ти си поредно доказателство.

Русия, Китай, Виетнам, Сев. Корея, Еквадор, Венесуела, Куба, Казахстан, Турция, Беларус, ЮАР, Египет, Алжир и т.н. Я да видим дали Русия не се е намесвала в делата на други страни? Даже стигнаха до Чад. Китай ли не се меси в делата на другите съседни страни??? Тайван например или стрените около Южнокитайско море?погледни картата и ще видиш спорните зони в Хималаите.... Или Сев Корея, която насочва ядрено оръжие и директно заплашва острови на САЩ , Япония и т.н. Куба,която дава базина руснаците, които пък говорят против наближаването на НАТО до нейните граници. Подобни неща мога да ти кажа и за другите страни, които споменаваш, но ще стане твърде дълго и няма да го четете, защото вие русофилите обичате повече да пишете, а не да четете.

Инфлацията във Венецуеа е 1.5 милиона пъти!!! Е да ама Мадуро го търпят, защото той държи армията и полицията. Е да ама се оказва, че и те не го поддържат дотолкова, че да им вярва и затова си наема руски наемници. Това е истината. Защо не го приемете, ами търсите кой го признал и кой не. Народът не го признава. Следователно си помислете как е дошъл на власт при тази инфлация итова управление.

Дали народът е доволен да бедства и гладува??? или да има такава инфлация? Аз не вярвам този народ да е толкова прост. Освен това за около една година от Венецуела са емигрирали над 3 милиона души. Как мислиш ... дали някой бяга от хубавото? Освен това те не са избягали в САЩ или ЕС, а в съседните страни, които също не са богати. А дали Франция е на ръба на банкрОта ... е за това наистина трябва да имаш секретна информация.

Във Венецуела има 3 милиона емигранти за две години. Путин призна, че само в България руските имигранти са 600 000. Вероятно не са чак толкова, но това е в България. А ако сметнем колко са на запад!!!! и защо? защото в Русия е хубаво и има демокрация???

Във Венецуела силни са руснаците. Преди няколко месеца изпратиха там руски бомбардировачи. Роснефт държи най-големите находища на нефт и злато....

Руснаците днес се бият и умират по бойните полета в чужди държави и изпращат бомбардировачи не защото са миротворци, или хуманисти, а заради петрола и Роснефт! Браво, ще поумнеете най-сетне, че са същите агресори като американците без никаква разлика!Само нефт, газ и злато ги интересуват.Другото са мъгла и витиеви лъжи за наивниците!

Мадуро беше назначен от неговия предшественик. После той подготви и проведе избори, които естествено спечели след като държи и полицията и армията. Само умници като теб могат да си помислят, че избори или референдум (За референдум визирам случаят в Крим) в присъствие на армия по улиците може да бъде легитимен.

Ти как мислиш,нашите избори легитимни ли ще са:))))

щом армията не на улицата значи ще са лигитимни

САЩ (с евросъюзните й васали) винаги е била срещу Русия, другото е лъжи и лицемерие. Че как иначе ще си провежда превратите и майданите в независими държави? Вече и силен Китай излезе на сцената. Времето на гнилия запад изтича.

А един невероятен парадокс преди малко повече от 200г когато САЩ се е борила са собствена индентичност против Франция и Англия,единствената европейска страна която я е подкрепила с пари и военно моски флот е Русия.Това да Ви доказва за сетен пък една наша поговорка,че няма ненаказано добро???

Добре е, че има все пак кой да се противопостави на американската агресия по света...

82 години американците експлоатираха 100% от петрола на Венецуела, който обаче е тежък петрол и са нужни много големи инвестиции за олекотяването му. Компаниит на САЩ обаче използуваха каймака на кладенците и толкова.100% от печалбата отива в САЩ, както правят и чуждите инвеститори в БГ. Заплатата на венецуелски работник 18 пъти под заплатата в САЩ.Дойде Чавес и национализира компаниите, но 225 тон държавно злато беше в Банк Енгланд. До момента тази банка не го връща под влиянието на САЩ. Това е причината за девалвацията на Венецуелската валута. Китай и Русия са вложили към 45 млрд. долара именно в технологии за олекотяване на нефта.Китайските инвестиции са най-големи около 40 млрд.долара.

Аз мисля че Мадуро има много да се учи от наш Бойко .Само погледнете след Европредседателството Ишиаса се покри а баце му беше хвърлил мерака с домашна банкяска с суджуци тъй де самото Европредседателство бе здадено на празна зала като чуят за Баци и се покриват веднага иначе ги чакат селфита прегрътки в всякакви пози дори патока Доналд не отиде в Давос като разбра че Баци ще ходи там за селфи а той му е хвърлил мерака уж ще купуваме Ф16 уж това онова ама само да го добара цял снимачен екип бе подготвил но уви.Едно ръкостискане с Доналд излезе тук от всички страни и посоки затъмнено осветено от ляво от дясно дали ще купим ф16 не е ясно но едно е ясно патока бега от Баци да го не награби.Затова тук никой не го интересува какво става Макарона дойде и --"Казвам, че всички парле ву франсе" та вече не иска да си спомня тези приятни моменти а патока Доналд може да не яде суджуци а и тази двойно препечена Банкяска ще вземе да обещае нещо и ще бъде преследван по всички междупланетни кълбета.Та Мадуро има да се учи много от наш Боци.