Кристалина Георгиева предупреди за забавяне на световната икономика

Новият директор на МВФ изрази резерви към мерките срещу климатичните промени

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева предупреди за забавяне на световната икономика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вашия ментор Доган , ще го поканят да оглави някоя важна световна организация или поне още един язовир да построи.

Динамизиране ли е или Демонизиране нещо нищо не и разбирам ,ама тази лапа милиони на месец !

Мухи , а тя изработва.

Столичани ли си.Дето се срамуват от родното си място(село) и непрекъснато повтарят , колко са близко до НДКато на културата сега

Много модерна дума е избрала забавяне , няма никакво забавяне ,а направо си е Икономическа Криза която настъпва в Света ! Изберете някаква подходяща снимка за тази , то тук се показва на снимката че е много властна и умна !

Може да създаде такива кадри в България , които цял свят признава , но Ганьо гордо презира.

леля сталинка призова за динамизиране на търсенето и растежа?! боже боже... дано е грешка в превода. Ако не е , това значи няква лудост. Вместо стабилизиране - динамизиране ?! боже опази

Малко за икономиката и после се прави на интересен , че сега си смешен.Ще стабилизираш търсенето на растежа в герб и бсп

Забавянето не е криза,а забавяне! Продължава да има растеж,но с по бавни темпове! Забавянето не е спиране,нито и тръгване надолу,просто е по бавен темп на растеж на икономиката... На фона на алчността по света е нормално това да се случи. Трупането на милиарди в банките,които не се въртят и инвестират може единствено да докарва кризи!

Може да забавиш движението на автомобил,влак даже и на колело и мотопед ,и на мотор дори.но това не значи ,че си ги спрял от пътя по който са тръгнали! Това за което ти пишеш е друга тема.това си е чисто изоставане и див капитализъм .

И каква стана тя?Дойде наше момомиче на отгоеворен пост и кризата се зададе:(((Другият вариянт нашата мома озвучи това което се е гласяло за света и Европа преди тя да стане шеф.

Тъкмо ще паднат цените на жилищата!

О, добре че Кристалина ни предупреди за задъхващата се световна икономика. Пропуснала е само да уточни, че предстоящата криза ще бъде по-голяма от онази преди 10-ина години. А по време на кризи кристалинките действат "антикризисно"...Научили сме си урока...

И тази ли заговори за въглеродни емисии и взимане от богатите и даване на бедните. Някаква страшна соц и неолиберална върхушка управлява в момента света. Няма грам здрав разум, всички се извратиха и оглупяха

Световната икономика НЕ ни интересува. Вече по цялото Земни кълбо има някакви обитатели, Тъй че на България ни трябват СЪЮЗНИЦИ за да растем като територия и население. И затова трябва да убиваме- араби, негри и китайци.

Браво... почна с авторитетни отдавна извесни неща, или просто ще ни преразказва докладите които икономисти и оставят на бюрото!

Браво ! Само , че това си го знаем още от началото на годината ! Стара информация от една глупава жена !

Всъщност, ако Кристалина престане да се прави на Фридрих Енгелс, щеше да проумее някои от закономурностите, за които той говори. И щуше да назове виновниците с истинските им имена. "Крушата си има опашка."

Интерестено е за какъв спад на "растежа"говори "колежката"? Като "стана" изп. д-р на МВФ тя е наясно с предпоставките на задаващата се икономическа криза,която САЩ не са в състояние да контролират този път. Неприятното е че малките и зависими в икономически план държавици от бившия СИВ ще отнесат "плувката".Отвратително е че България е в челните редици на губещите за кой ли пореден път!! Жалко е!!

Колега, ти си безпощадно прав! Но не четеш "Априлската линия" на Бат Бойко. Ние сме в нечуван, чутовен растеж. И няма простолюден, който да ни спре. Ири си мислиш, че Бай Хуй лъже?

ще дига данъци да храни с тях супер богатите и разбира се чрез лъжата глобално затопляне и климатични промени, лихварите са ненаситни за пари и освен това са си наумили да правят, да струват - да редуцират земляните. Всички средства са пуснати в употреба - натиск към държавите, аутистчето горкото Грета го разкарват и го лъжат, че климатичните промени , а не вредните ваксини са го увредил. Ако имаше климатични вредности , всички деца щяха да са увредени. Марионетката действа както са й поръчали

Др. Сталинка се изкала компетентно, както само тя си умее. Все едно слушам реч на др. Янка Такева при откриването на новата учебна година.

Двете положителни нотки в цялото изказване са данъци върху замърсяването и преразглеждане на правилата. Останалото малко ми напомня родната реалност... стимулиране...преразпределяне... Достатъчно е да прочетем новините в Ирак, Ливан и Египет и веднага става ясно че се очаква икономическа криза и то сериозна. Достатъчно е да се огледаме в промените в посока неконтролирана власт на юг и изток и става ясно че сме в сериозна политическа криза. Изходът към момента не е намерен... Ще се наложи малко работа :)

"По думите й допълнителните приходи от облагането на въглерода биха могли да се използват, за да се намалят данъците на най-уязвимите домакинства. " - в западните сържави - това са арабите и африканците... гостите на Меркел...

Много ме радва! Захвана се с най-наболелите проблеми директно!

от яървия ден запретна ръкави и работи .....що се помотва ..некойако чака таа дъроза д аму прогнозира нещо ззначи е нооого зле

Уаааааууу Уааааауу Герберастската Калинка чите от Википедия и ни информира, а СМРАД ДРИС Гьобелската я пропагандира като нещу стойностно!

Капитала и корпорациите нямат никакъв контрол, навсякъде цари тотален монополизъм, политиците са кукли на конци и идиоти марионетки... нищо добро не ни чака.

Ах, Сталинка вече предупреждава ! Тя умна, бе, и много знае. Леле мале, дпкъде я.докарахме - недоразумения да фа.представляват страната ни ! Резил !

Кристалина Георгиева на тази позиция представлява много повече всички държави - членки на МВФ отколкото държавата България. Не знам откъде е това елементарно мислене, предполагам от все още недозрелия провинциален манталитет на българина, че щом човекът е от наше село, разбирай, държава и е министър, разбирай Директор на МВФ, значи ще представлява само наште интереси. Под провинциално в случая имам пред вид, че България все още се възприема като глуха провинция на ЕС и съответно гражданите и нямат съответното самочувствие и манталитет на пълноправен гражданин на ЕС.

Е, за сметка на това твоето самочувствие е до небето. Ти ся и икономист ли стана?

Запретна ръкави и предупреди за забавяне на световната икономика!!!

Още в първите си работни дни вдигна белия байрак!

Тея просто преместиха коминтерна на друго място.

Струва ми се, че заглавието е в противоречие със съдържанието на статията. Какви точно резерви е изразила Кристалина като казва: "Въглеродните данъци могат да бъдат едно от мощните и най-ефикасни средства". Тя просто добавя, че трябва да има промени в данъчната система и когато се налагат въглеродни данъци съответно да де намаляват другите данъци за населението и да се насърчават инвестициите в собствени енергийни инфраструктури демек слънчеви панели по покривите, по-добра изолация на жилищни и обществени сгради и т.н. А като прочетеш заглавието оставаш със съвсем друго впечатление.

Много пъти съм се питал с какви качества потомсъвените комунисти като Сталинка, Станишев, Младенив, габриелки, мейдалкии т.п се налагат на западния политически пазар? Отговорът е еднозначен-вродена продажност и сервилност!

Имам един въпрос - тези данъци на господ ли ги дължим или ............ ?

И тази стана Експерт по климата ! На всякао гърне магданос ! Скрийте я и не я наричайте повече Българка ! Някой знае ли каква е националност ?

Сега- смееха се на нашите баби и майки, че като ходеха да пазаруват носеха със себе си пазарската чанта. Смееха се, че като си купуваха кисело мляко си носеха кастрончето за да бъде сипано в него. Смееха се, че хората си поправяха нещата като им се повредят. Смееха се, че хората не си сменяха мебелите защото нещо ново излезнало на пазара и трябва да го купят за да се хвалтотят на ляво и на дясно. Смееха се, че билетите за превозният транспорт струваха жълти стотинки и хората ползваха този транспорт. На много неща се смееха, но сега говорят за този техен ,,напредък,, като за причина за климатични промени. Сега обаче дойде време хората да им се смеят- та техническият напредък се оказа капана за тъй- нареченото благосъстояние.

до дд Научи се къде се слагат запетайки. Ново изречение започна с главна буква.

А ти се научи как да слагаш реплика към човека, когото репликираш. Мнението ми за твоята "грамотност" и глупостите, които си изписал по темата съм изложил под твоето мнение, където трябва да бъде.

От всичките истини ,липсата на запетайките ли забеляза само бе "голю"?

Who's that бияч?

У Българистаня бУрбЪтЪ с климатичните промени се свежда до следното: -надуваш цените на градския транспорт така, че всеки който може да си го позволи да се мята на колата -съсипваш железниците до положение, че пак всеки да се мята на колата или на рейса (собственост на някой депутат) като трябва да пътува по-надалече -внасяш чесън от Китай, защото българския е по-скъп -внасяш зарзават от къде ли не, дори от Германия, защото българския излиза по-скъпо, тъй като някой вече е гепил евросубсидиите Та, Кристалинка да Оди да ги разправя тези на мегданя на селото, от което е тръгнала. Може кучетата и няколкото останали мургави да й повЕрват (ако им плати тока примерно)

Е ти представяш ли си тази корпоративна пача да не изрази резерви, при положение, че господарите й ще губят пари...

никой не може да направи това което сами си го направиме

извинявайте искам дави кажа моето мнение което си е само мое не го налагам на никой кристалина е калинка малинка разберете сорос са зло а не добро

Чудя се дали да протестирам против глобалното затопляне. 1.Не мога да корегирам слънчевата активност. 2.Не мога да корегирам наклона на мислената земна ост, и океанските течения. 3.Не мога да спра вулканите и огромните горски пожари. Сега най важното- ако намалим въглеродния диоксид, растенията ще загинат. След растенията идва нашия ред. Освен това човек и животни колкото въздух вдишат, 80 % диоксид издишат. Дали борците за намаляване на въглеродния диоксид не искат да намалят хората и животните наполовина.

Да ме прощавате но след земетресенията в Индонезия теченията в Индийския океан се промениха драстично... а с подходящи бомби на подходящо място можете да разтресете земята и да получите видим, но не и предвидим, ефект върху океанските течения;)

научи да пишеш, след това предлагай експертни мнения. но най напред, научи се да мислиш първо.

Първо корИгирай правописа си, надявам се , че това можеш. Второ, както вече са ти писали по-горе, се научи да мислиш. Каква е тая глупост: Ако намалим въглеродния диоксид, растенията ще загинат? Ти въобще правиш ли елементарен опит да мислиш? Става въпрос за емисиите на въглероден диоксид, които се отделят основно от индустриалната дейност на хората. Въглероден диоксид се емитира от всички живи същества, които дишат. Да не би преди няколко хилядолетия, согато хората не са горили активно изкопаеми горива растения да не е имало, защото не се е отделял въглероден диоксид от индустриалната дейност на човешката раса?

"Равносметката за 30 години преход е обезкужаваща. Има елементи на уронване на правовата държава и демократичната система. Допуска се корупция в мащаби, която изпразват от съдържание демократичната държава. Ние виждаме, че има хора, които се ползват користно от това, има осъзнат интерес да бранят и утвърждават това положение. Това заяви пред Дарик радио преподавателят по европейско право в СУ "Климент Охридски" Христо Христев." "ГДБОП разследва Пламен Георгиев за „покрита“ ревизия на Цветанов и престъпления по служба"

"не трябва само да намаляваме щетите, но и да се приспособяваме към бъдещето" т.е. да мутираме ли?

Абе скриите я тая селянка проста вече

Ок няма лошо , за България това е успех че дори Сталинка е важен шеф ама дано направи нещо и за нас а не само за собственият си джоб

ХА, ХА, ХА!

Сигурно затова всички в БГ, се юрнаха да си купуват дизели от Европа. Щот били евтини, понеже замърсяват. Какви ЕКО данъци, като отопление на въглища е най-евтино. Дизелите също. То за еко неща пари няма де...

Нещо май се е объркала, английският ѝ не е роден затова. Нали точно тия все ревяха за климата, утре ще каже друго.

Селска стрина Кристалина тъпан била!

Сталинка всичко свърши на новия пост, само до климата опря..... Човек, който лъже за името си му нямам вяра!!!

Спонсорите ще са доволни

Дава пример 90те години когато икономиките прегряваха, истината е че след финансовата криза от 2008 световната икономика като цяло едвам крета. От тук насетне 95% от населението ще плаща еко данъци. Пете процента милиардери намериха нов начин пак да ни изтискват. Тези нови еко рестрикции са пари за инвестиции в грийн и еко проекти които отново отиват в джобовете на големите инвеститори.

Като гледам как крета, направо е спряла. Сега от пиле мляко има, каквото ти скимне. Навсякъде пълно с туристи, самолетите претъпкани, влаковете също. Курортите фрашкани. А банките по света пращят от кинти. Страшна криза, няма що.

не си ти когатго си проЗд и гледаш обаче

Това, което си написал означава, че е пълно с консуматори ... Които бързат да си харчат парите, защото утре тези пари се превръщат във вестници. Иначе половината човечество страда (в същност измира) от глад студ и болести. Все по-трудно гражданите на Европа имат достъп до медицинско обслужване - стана бизнес и на галвозамайни цени, както и лекарствата. Третият свят насилствено се заселва из ЕС. Оръжия се дрънкат на всяка крачка. Ако говориш за българските курорти - не са "фрашкани" - напротив тази година бяха празни и едвам изчаха септември за да затворят. "Банките по света" пращят от кинти - вестници, а и всички знаем че банките са собственост на тези които правят кризи ни и грабят ...

Крета на баба ти хвърчилото. Машиностроенето и електрониката сега са във възход. В момента всички машини, достигнали края на употреба се подменят с нови. Ако не ти е ясно, в една машина има метал, кабели, електроника, развойна дейснот, пластмаси, текстили и много други материали, което дърпа и съответните индустрии. До 10-на години ще е така, след това ще има спад разбира се.