Експерти: Късно включихте Кристалина Георгиева за ООН

България е сгрешила с късното включване на Кристалина Георгиева в надпреварата в ООН, смятат двама експерти, макар и оценявайки различно шансовете на Бокова.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Късно включихте Кристалина Георгиева за ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много се радвам като прочета как някой се е кръстил "експерт". Алоу, я марш! Кой глупак пуска втори кон в същата писта за да компрометира и първия? Няма такива управленски некадърници и пишман експерти!

Трябваше от самото начало онази кривокрака пепелянка, боковата, да бъде отсвирена, още на старта.....ама на Борисов късно му дойде акъла, че не може повече да толерираме бившите комуноидни фамилии!!!!!!

късно го вкарахте, от там идва всичкооо! вашта мама дейба!

Йохана Даймел: Мисля, че това, което се случи, е политическа катастрофа. Във външнополитическо отношение беше нанесена голяма вреда - както за самата България, така и за ЕС и за еврокомисарката Кристалина Георгиева. А единствената, която може да се радва - независимо, че в крайна сметка отпадна, е г-жа Бокова, защото тя се представи най-добре от всички кандидатки Това е най-точната, най-кратката и същевременно най-изчерпателната оценка за резултата от действията на министър-председателят на България Б.Борисов в стъкларския магазин Избор на ген.секретар на ООН.

Борисов. Нито едната нито другата имат опита за този пост. УСПОКОЙТЕ се - Щеше да е по голяма грешка ако им бяха поверили този пост той не е ЛЪЖИЦА за тях. Нека не сме несправедливи /нахални/.

е един непросветен идиот.

аз не съм идиот и няма да сложа минус

Кои страни гласуваха: Ангола, Египет, Япония, Малайзия, Нова Зеландия, Сенегал, Испания, Украйна, Уругвай, Венецуела - непостоянни членки на Съветът за Сигурност + САЩ, Франция, Русия, Великобритания, Китай - постоянните членки. Каквато и подкрепа да са обещавали на Кристалина Георгиева, само 2 от 10-те непостоянни членки са от Европа. Приказките, че имала по-голям шанс от Ирина Бокова са само прах в очите. Да не споменаваме, че Борисов де факто НЕ замени Бокова с Георгиева. Той издигна втори кандидат. Без изричното съгласие на Бокова, придружено с нейната оставка, последвано от пресконференция с присъствието на Бокова и Георгиева, на която да обявят предаването на щафетата - това, което направи Борисов е просто мръсна игра. И сега се наслаждавам на оправдания. Засега виждам само "гьон-сурати" :)

Гьон суратлък е поведението на Бокова. "Аз бих приела единствено да бъда кандидатура на България" !!! Това нейни думи ли са! Чия кандидатура беше Бокова, след оттеглянето на доверието от страна на Министерски Съвет на РБ! Ако тя беше се оттеглила, щеше да даде допълнителни козове в ръцете на САЩ и Великобритания, ако те са държали на Кристалина, въпреки че при противопоставянето в Сирия едва ли шансовете шяха да са големи.

Ти сериозно ли мислиш ,че Сталинка изобщо е имала някакви шансове дори и по рано!Представянето й беше катастрофа не защото се включи късно,тя от една година се натиска и подлива вода,отделно си е повярвала че може,но ярно показа своята посредственост и незнание и резила щеше да бъде още по голям,защото щеше да изхвърчи по рано,както и че никога не може да стигне класата на Бокова и така стане добре да се види кой е по компетентен от двете,защото въпреки всичко Бокова е първа сред жените и до някаква степен успя да измие срама на КриСталинка " умната"!

Кристалинке вие с боко само дадохте мерителна единица на НАГЛОСТ и вече кой как му е удобно вместо наглост просто ще му викаме кристалина или боко

Да, късно е либе за китка! Яко се изложи еврокомисарката, ама не се връща! Всички я разбраха, че е куха лейка.

Я някой казал ли е, че трябва да се връща!

Поредната партенка платена от някое от шорошките нпо-та. Сталинка никога нямаше да бъде избрана просто щото освен Русия против нейната кандидатура са били Франция и Китай

Не е късно. Проблема е ,че въобще я включиха. Ако беше включена отначало щеше да има 4 поредни предварителни вота, на които да е на последно място. Едно е да ни я натрапват на нас - задния двор на Европа, друго е да я бутат за ген сек на ООН. Номинацията й беше АБСУРДНА. Който не го е знаел предварително, вече трябва да го е разбрал.

Йахана, защо си служиш с лъжи? Фактите : - Нито на едно от 6 гласувания Бокова няма 9 гласа за необходимия минимум, а Гутериш на всички 6 има над 10 гласа за - Бокова е била уведомена, че САЩ и Англия са против нея и че шансовете са и НУЛА, но участва за да пречи на К.Георгиева която уплаши десет члена на СС с Реформи на загниващото ООН...

Пиша бавно, за да разбереш. Кофи Анан е бил избран след 9 кръга, в които е имал червени бюлетини. И не само той. Има преговори, на които се стига до компромис.

Пропускаш нещо важно. Бокова е неизбираема не за кои да е две страни от постоянните членки на СС, а от страни, които са партньорски такива! Ха сега помисли, с нашата кандидатура подпомагаме ли партньорите! Или това не е особено важно за националния ни интерес и можем да се бутаме с лакти и с тях!

Сигурен ли си,че си добре запознат с процедурата по избирането? Всичките тези гласувания до сега бяха предварителни.И всяко едно няма общо със следващото,няма като във футбола натрупване на точки,всеки път се започва от нула. Ирина Бокова беше идеален компромисен вариант за всички! И имаше огромна вероятност да се стигне именно до нея. Беше подкрепяна от две страни-постоянни членки -Франция и Китай ,и трета нямаше нищо против нея (предполагам) -Русия. Само една от тези три да беше пуснала червена "не" на Гутериш и той си заминаваше. И кои оставаха в борбата? Да,казвате,че не е удобна за САЩ и Великобритания. Но САЩ май не бяха гласували против нея на последното предварително допитване. А и да искат,те двете не биха предпочели да спрат нея,отколкото още по-неудобните за тях Лайчак и Йеремич ,които бяха класирани точно след Гутериш. Само на едно вето има право една страна,не забравяй това. И спрямо кой според теб щяха да го използват САЩ и Великобритания? Според мен,срещу други ,по-неприемливи за тях,отколкото за Бокова. Ето как тя имаше най-голям шанс за поста.Там всичко е договорки,не се заблуждавайте. Там 90% са задкулисни договорки ,търси се не най-добрия ,ами компромисен вариант!

Колега, мисля че бъркаш за правото на едно вето от всяка страна от постоянните членки на СС. Ако беше така, всички вета щяха да са само пет, а само българките имат общо 4. Другият въпрос е, че България не може да си позволи да участва с неприемлива кандидатура за партньори!

Вземи се ограмоти, преди да пишеш глупости. Ирина щеше да бъде избрана ако това нещо (наглостина).

На неформално гласуване, няма вето,червения картон е предупреждение за вето на официалното. И наистина всички имат право само на 1 вето.Чете регламента.

Гледайте майтапа Бокова да стане заместник на Гутереш ... те тогава Бойко, Митов и компания трябва да си бият шута от политиката доживот. Ако имаха капчица (общо) достойство де.

Ще стане. По-хубаво не можеше да бъде :).

Ако хората гласуват масово за Боко, а не за Бокова, какво общо има длъжността на Бокова!

Аз не съм в България. Избирайте си Боко до края на света (но ще гласувам за Радев де, това не се търпи).

Само ще докажат че резила на България дето го сътвори боко се дължи на таквиз като него кристалинка митов т,е, че НЯМА хора в България

Тази жена колкото и да се напъва , не може да скрие селското си начало ! Ама тя нахална бе , ама тя изкуствена бе , ама тя като ръкомаха си мисли че ще прикрие лошата си подготовка по английски ! Пък сега и се сърди че късно са я предложили ! Ама нея и в началото да я бяха предложили , пак щеше да е на последно място бе !

Професоре, ама хубаво маха ръцете бе, всичките мухи изгони. Това може - това прави!

Професоре, не се поддавай на манипулации! Лошият английски твоя констатация ли е, или цитираш чужди мисли! Не забеляза ли свободното боравене с езика! Това е типичен плавен английски, който се изисква. За селското начало имаш основание, но благодарение на нахалството и непукизма е достигнала до най-високи световни позиции. Е, не на върха, но все пак в подножието. Един скромен, изискан човек, примерно от рода на Стефан Тафров, не може да има такива шансове. Все пак сме страната на Бай ти Ганя!

Тая като базука, бе! Здрава балканджийка!

Като не я искат, да я дадат на мене да си затискам сеното с нея, да го не пилее вятъра.

Китай и Русия нямаше да подкрепят. Руснаците заради санкциите, Китай подкрепяше Бокова. И като цъфна и сътвори запомнящ цирк, те избраха Гутериш.

Очевидно в САЩ предпочетоха урагана Матю, пред урагана Сталина.

В следващите години приносът на "България към надпреварата за генерален секретар на ООН ще бъде използвана като пример в академиите по дипломация за това как не трябва да се прави мултилатерализъм." Ричард Гоуън Най-малкото Бълагрия има нужда от нов, действителен Дипломат Но.1. Сега май караме без такъв.

Като се обърне колата пътища много... И какво значи късно? Напоителната кампанията на Георгиева тече почти от една година, за нея лобира цялата Еврокомисия, Литва, Полша, Унгария и Германия,водени от ЕНП,още преди месеци казаха че тя е техния кандидат, а Меркел ходи на уше да си говори с тоя и оня на срещата на Г-20... и накрая Борисов каза че е бил подведен от приятелита му да застане зад Георгиева.

Е поне пои малко показа простотията си а за нагъзването и алчността кой не е чел за нея ама явно се е объркала за какво отива там

Ха хаааа! Е па нема, нема по тъпо същество от комунделата! Прекратиха парламентарния контрол! В предизборна обстановка умният политик може да ползва контрола за трибуна за агитация. Още по-невероятното е, че те искат преди изборите да внесат вот на недоверие. Следващото заседание е чак в сряда!

То щото Боко зачита парламентарния контрол. Оставка!

Бокова беше издигната от Орешарски, когато вече беше обявил, че се оттегля. Трябваше веднага със сформирането на кабинета Борисов 2 да я разкарат. Изгуби всички шансове преди това, като подкрепи Аржентина за Фолкландските острови и така си осигури сигурното вето на Великобритания. А и по нагла от Бокова едва ли има. Да играе срещу държавата си, още повече, че вече веднъж се е провалила на мажоритарен вот, като кандидат вицепрезидент!

осрана до ушите и пак си отваря устата...

Защо да е късно? Още като я видяха и направиха избора. Не събраха сили и кураж да я слушат повече. Море, както се беше разпенявила, каквато е и яка като вожда си, само на ООН-ета щеше да стане!

За да поемеш отговорност,първо трябва да го осъзнаеш. А за да го осъзнаеш,трябва поне малко да имаш интелект и познания по международни отношения и дипломация. И понеже сред нашите управляващи няма такъв човек,те не могат и да го осъзнаят какъв ГАФ сътвориха с подмяна на кандидатурата! Ама била на 5-то място. Ами тези,които са от 6 до н-то място? Защо отделните държави не ги подмениха? Ами защото в другите държави има мислещи управляващи,с нормални външни министри ,и освен това са по-независими от нас ,които само изпълняваме чужди нареждания. Цялото интервю германската политоложка Йохана Даймел пред Дойче Веле го има на много места из нета,всеки може да го прочете на всякакъв език,то е публикувано след това и в десетки други издания от разни страни...! Тя казва,че е било наивно от страна на Меркел да си мисли,че Франция би допуснала Кристалина до този важен пост...И тя класифицира подмяната на кандидатурата ни с една дума -КАТАСТРОФА !

Селски, не си ли разбрал, че Хърватска и Черна Гора оттетлиха своите кандидатури! Знаем вашата мантра, комунистите са умни, образовани, знаещи, можещи. Другите са некадърници и нещастници! И как така се сринахте бе, Селски! Ами от селянията ще да е, лапнали властта, па останалите били нещастници!

Самите кандидати са се оттеглили.

Само че аз не съм комунист-:) Както и да е! А кандидатите на Хрватска и Черна гора с кои бяха заменени на тяхно място? Аз не се обявявам да защитавам или нападам някоя,аз отбелязвам пълната некадърност (и неадекватност) на правителството,по самата процедура. Във Франция се намирам, и ме е срам от тези,които знаят,че съм българин,от това дебелоочие на българската ни външна политика. Ти,може би не можеш да го усетиш,но толкова по-зле за тебе. Ако излезеш някъде,където отношенията са много фини,щеше да разбереш какво искам да кажа,сега е излишно и да продължавам,защото е ясно,че с теб водим некомпетентен разговор!

Как не разбират някои, а други се правят, че не разбират - никакво значение няма кой с кого е заменен, просто така не се прави! Не може един необразован дерибей да се разправя така с уважавани хора. Той си мисли, че урежда за 5 години човек и фамилия! Искам принципи, дори да не ги приемам, а не селски интриги.

Не е грешка късното включване. Грешката е самата тя - резултат от късно изваден!

ЧЕРВЕНИ КАРТОНА! РУСИЯ СЕ ВЪЗДЪРЖА ЗА ДВЕТЕ! РАВЕН РЕЗУЛТАТ от страните с вето! 3 страни - папат пари от ЕК! 7 страни - от ЮНЕСКО!! Та да ва питам - при тоз свирен мач, треньорът на ВТОРИО отбор на Бистришките БАБОтигърчета, ще извади ли тоз дет играе що годе добре, за да пусне тоз дет требе да му ПОВТОРВАТ дузпите, белким уцели топката кат ги бие??

Това е лъжа. Бокова има 3 за от 5-те и 2 не. От 5-те Георгиева има 2 за, 2 против и 1 без мнение.

ЕДИН ЧЕРВЕН КАРТОН и ЕДИН ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ!!! РУСИЯ НЯМА ПРАВО НА ДВА ГЛАСА.. ИЗКАРВАТ Я ВТОРА, а не както пишат нашичките едии - ТРЕТА.. Тъй, че ЛЪЖЛИВА ТИ Е ТВОЙТА ИНФОРМАЦИЯ!! Бокова също има ЕДИН БЕЗ МНЕНИЕ!!

Две години кампания на Бокова - 7 гласа ЗА, Кристалина Георгиева 5 дена кампания - 5 гласа ЗА. Какво ли щеше да направи, ако беше издигната от самото начало?!

Седем са латиноамериканските, африканските и азиатските страни, дет не са и ЧУВАЛИ ЗА ЕС, ЕК и т.н. вредни Е-та.. ЗНАЯТ СИ ЮНЕСКО!! 3 СТРАНИ са зависими от ЕС, ЕК и т.н. + САЩ и АНГЛИЯ.. КОНСТАНТНИ ПЕТ ГЛАСА ЗА!!!! ПРИ N+1 броя гласувания та до безкрайност!!!

Ричард Гоуен може да си приказва,колкото си иска. Истината е,че американците и руснаците си свършиха перфектно работата,а Меркел остана в небрано лозе. Май,единствения,който може да командва безпрекословно,е нашият премиер.За съжаление.

Ричард Гоуен си взима надницата за интервюто с положителните оценки за пепелянката,както я наричат собствените и господари.няма безплатен обяд и безплатно интервю.

да ви го начкам на експертите. като че ли за два три месеца кристалинка щеше да научи перфектно английски, фпенски и нямаше да мрънка като насрана крава. позор ако това се случеше в Япония всички замесени в такъв скандал щяха да си направят харакири

Бокова изобщо не трябваше да бъде издигана. Писна ни от вас комунистически изчадия!

Няма значение кой кога е включен. Там има други игрички. Боко пак се издъни. Станали сме за посмешище.

ВИДЯХТЕ ЛИ НЕДОМАСЛЕНИТЕ УРОДИ ОТ ИЛИКТОРАТА НА БОКОВА ВЧЕРА НА ЛАРГОТО?ТОВА ИМ Е МАТРИАЛА НА БСП И АТАКА! А ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МОМАТА И САЧМАТА!

Гласувайте си за МАМАТА - ЕДНА оФцЪ пред урната, две оФФци пред урната, три оФФФци пред урната, четири.. Никой не ви пречи..

"Даймел е на мнение, че във външнополитическо отношение е била нанесена голяма вреда - както за самата България, така и за ЕС и за еврокомисарката Кристалина Георгиева. А единствената, която може да се радва - независимо, че в крайна сметка отпадна, е г-жа Бокова, защото тя се е представила най-добре от всички кандидатки" Ама те пак се изкарват невинни.Все някой друг им е виновен.Тъпи и упорити за да немогат да разберат какво им се случва."ама ние мислехме че" То със такова мислене не става.Това е съботаж срещу БЪЛГАРИЯ. ПРЕДАТЕЛСТВО.

Тъпи Гербери изцапаха България , следващите ще я чистят поне 20 години ! Оставвка на Правителството и на Евро Комисаря !

СРАМ И РЕЗИЛ. КЪСНО, РАНО ВСЕ ТАЯ. НЕВЪЗПИТАНА,ПРОСТОВАТА, ГРУБА, НАПОРИСТА,АГРЕСИВНО УВЕРЕНА, НЕКОМПЕТЕНТНА,РЪКОМАХАЩА СТРАХОВИТО, ТЕКЕЗЕСАРКА. НЕ ТИ ЛИ Е НЕУДОБНО БРЕ ГЕОРГИЕВА. АМА СИ МИСЛИШ,ЧЕ СИ ВЕЛИКА, НАЛИ.

На това му се вика кризисен ПР - за намаляване на щетите. Само дето няма да мине.

Поредната поръчкова статийка на ДИРа..преписана от някакъв глупак. Този номер не минава, хората са значително по-образовани и правят собствени изводи. Доста подценявате читателите, а това ще се отрази на посещаемостта и приходите.

Помогнете, от одеве не мога да реша коментарите по-долу от 4-ма или от 5-ма души са писани???

Най-много двама!

НАГЛОСТИНА ГЕОРГИЕВА!

Защо включихте Кристалина Георгиева за ООН изобщо ?

дето защитавате този позор за България, тази годна и нахална жена

ОГРОМНИЯ ГАФ , КОЙТО СКАЛЪПИ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, Е ТОЛКОВА ГРАНДИОЗЕН, ЖАЛЪК , ЧЕ ВМЕСТО ДА СЕ ЗАМЪЛЧИ И С ДОСТОЙНСТВО ДА СИ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТТА, ТЕ ЗАПОЧВАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА НИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ С РАЗНИ ЧУЖДЕСТРАННИ И НАШИ ЕКСПЕРТИ. ТАЯ ОТ СНИМКАТА, ОЩЕ КОГАТО КАЗА, ЧЕ МИГРАНТИТЕ ЩЕ НИ РЕШАТ ДЕМОГРАФСКИЯ ПРОБЛЕМ, ТРЯБВАШЕ ДА Я ИЗГОНЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ. НЕКАДЪРНИЦИТЕ, ДЕТО С ФАЛШИФИКАЦИИ НА ИЗБОРИ СЕ ВКОПЧВАТ ВЪВ ВЛАСТТА СА ПОСЛУШНИЦИ НА ГОЛЕМИТЕ НА ДЕНЯ И ЗА ДА ЗАПАЗЯТ ПОЗИЦИИТЕ СИ СА ГОТОВИ И ДЪРЖАВА ДА ИЗЛОЖАТ И НАРОД ДА ЗАГРОБЯТ, И НА ТАКИВА КАТО ТАЗИ ДА СЕ УМИЛКВАТ, НО ДА ЛАПАТ. ЖАЛКИ, ПО-ЖАЛКИ, НАЙ-ЖАЛКИ, НО НА ВЛАСТ.

Хм, организаторите на интригата, посрамила България пред целия свят бутат "експертите" си по интригантство да "мажат" очите на населението в колониална територия Вулгаристан!

Тя, България е пълна с експерти, щастливци кацнали на бюджета.

Хайде бре, умните красивите интелигентните къде сте бре мама ви долна продажна, или чакате пари за да излезете, продажна жалка герберска пасмина

на крива ракета космоса и пречи

БОКОВА Е ПЕТА! Дупетатина от ГРОБ - МЕТОДИ АНДРЕЕВ и активни борци от партийката на ГРОБ коалиционния КОРМАНЧО пратиха писмо срещу нея. Посланика ни в ООН - гу-жа ТАФРОВА са сурна по стълбите на другия ден да го входира в секретариата на СС. И НА избора на 7,09 - БОКОВА СТАНА ТРЕТА!!! Бокова е ШЕСТА!! Пуснаха в кушията куция кон Сталинка! И след два дни - БОКОВА ПАК ТРЕТА!!! Ама нъл си е комунистка едно КОНГРАЧУЛЕЙШЪН, БАЦЕ не МУ кажува за УСЪРДНАТА ПОДКРЕПА НА ДЪРЖАВАТА - да завърши кушията като НАЙ-ДОБРЕ ПРЕДСТАВИЛА СЕ ЖЕНА!!

Teзи експерти да си хвърлят дипломите. Не трябваше изобщо да я бутат там. Борисов и ГЕРБ спечелиха 10 победи, защото не водеха негативна кампания. Основен принцип. Първия път в който го доближиха хора като Евгени Михайлов загуби . Митов още ли е министър?

за поредния резил, спретнат от премиера и компания, определено предлагам една дума с три представки - из,по,на-срахте се, неуважами, направихте народа на маймуни и продължавате да се оправдавате с нахалство и т.т., мина времето, когато този номер вървеше, вече трябва вие да си вървите, ами тръгвайте си най-после, оправихте 18-20млрд и няма причина още да сте тук, ще платим и този обяд, но вечерята - не, оставката е най-подходяща за вечеря...чакаме я

До всички "копейки" по-долу: Никога няма да повече да има "големи шлемове", никога няма да сте на власт с мръсни "костенбродски афери, никога вече няма да търгувате българския интерес за рубли, с които да пращате децата си на запад. Никога! Никога! Никога!

Хапчетата, бързо!

Кръвното пазете!

Борисов ( Боко тиквата ), ти ли плати на тези т.н. 'Експерти' за това им мнение :))). Хаха, страха бил голямо шубе, мръсни герберски лакеи