България, Румъния и Гърция създават Вертикален газов коридор

България, Румъния и Гърция подписаха споразумение за изграждането на "Вертикален газов коридор".

Обратно в новината

Коментари - България, Румъния и Гърция създават Вертикален газов коридор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да де ама ще взимат газта от Турция.

Те тук усели ДЕСЕТКАТА! Иначе в БГ оттук нататък, ще се ПОСТРОИ само дед..ия!

Хасан да са казвам ако България, Румъния и Гърция, построят нещо заедно в близко или далечно бъдеще!

Дребното фюрерче от кремъл, предложило с влажен поглед гледайки любовно Ердоган газопровода да се казва "Турски поток"... Днес Ердоган му показа КОЙ е господар на преминаващата газ през Турция като каза ХЪБ на границата между Турция и Гърция, така че дребното фюрерче ще лапа дръвцето.... Колкото до България на нас ни е все тая на кого ще плащаме, е ако успеем да намалим цената,..... а дано ама нада ли!!!

Проклет да си че възхваляваш турчин пред руснак!

over gas

ще бъде запълван от различни източници, Понта Боко и Самарас че пърдят заедно в него зер....

хахаххахахахахахахаххахахахахахахаххахахахахахаххахахахах

АЗ ПЪК ИСКАМ ДА ИМА ХОРИЗОНТАЛЕН КОРИДОР!!!

Това е поредната глупост на Боко !!

Това нема начин да не е идея на Бат Бойко или Цветан Цветанов. Ще направим един вертикален газов коридор към космоса и ще продаваме газ от находищата на Бат Бойко към Луната и Марс. Ще продаваме газ на извънземните!

За какво ни етази газ, бе?? Да покажем среден пръст на ръшите! България вече опря на 3 морета! Северно море стигна до ... Мизия! А Бяло море опря до Ямбол града!! Дано ръшите не дигнат Черното ... да ни залее!?... То и без него - достатъчно са "оляхме"!!

"Вертикалата" бързо пада - особено когато не е подпряна добре!? Ба, тее не водиха ли Междусъюзническата... - 1914?! Това в чест на нея ли е??!! Минете на " Хоризонтален".. имате проект!?

Чиче, вертикален - значи север- юг, а хоризонтален - изток- запад! Тя и госпожата се затрудни!! Ма дядо ме светна.

Отвсякъде си личи, че си третокласник! Вертикално означава перпендикулярно на някаква равнина, т.е., под прав ъгъл!

прякора от Банкя на ББ е боко тиквата. Какъв хъб бе серсем?къв коридор? те не ви дадоха да прекараме тези тръби на газпром, че сега ще се оставят да им продадем газ от Газпром с един път посредник Турция и втори път посредник България.

Колега , заедно пихме , ма тии...!? А? Много черногледо?

те тикви по цвят, размер и форма много, но съдържанието нема как да се промени :)

Ясно е- ама май ще бъде "ВЪРТИ_КАЛЕН"! От послушковци и политически пигмейчета в тази,инач хубава страна,се оставихме мижитурки-ЕС-чиновници да ни решават/предрешават съдбите

И ББ предлага хъба да бъде в България :). Първо е късно, второ това не е България на тръбата да са наредени няколко прекупвача. Европа те разреши да имаме тръба, а сега ще разрешат да им го препродаваме. Идиоти ли са, не ги ли е срам да се държат като олигофрени.

А газ откъде? сигурно ще го купим от газпром с посредник Турция! Ето ви описание на пълни идиоти!

По вертикала, по вертикала и право - ГОРЕ!

Не е лоша идея- в космоса има редица енергийни източници. Остава само да го финансираме- дребна работа.

Вертикално газ от Луната или Марс.Ех Луно Луно и Марсе, земи Македонски и вас ли взеха за пиар.

И аз както си седя и почвам да създавам едни газови коридори вертикални,хоризонтални,ЮП,Син поток,Български поток иии като се събудя то било сън...

Йезуитска агитация. Що си вярвате да сме толкова наивни!? Преди 01.12.2014 го пишеха интерконектор с Гърция и интерконектор с Румъния сега....тралала. Ами газ откъде бе аланкоолу???? Ами с навлото от транзита ще ни излиза още по скъп този виртуален газ!!!!

Азербайджан бъка от газ, но не може да го рподава свободно, понеже Русия ги притиска. Има газ да обгазиш цяла Европа!

Гърците ни работят. Газта от ЮП от Турция и Гърция трябва да се пласира?!

Абсолютно! И аз като лежа по корем създавам такъв (особено след боба)!

Точно така - умно решение! Тоя Пу.кин е пътник така и така.

Ще ми създадат вертикалният уй.

Вертикалните проекти са обекновенно пирамиди. Познайте БГ-то в коя част ще е?

Народа го е казал ясно: Гладна кокошка просо сънува!!!!!

С кви пари? То ЮП за без пари щяха да ни го строят и ни беше скъпо, сега явно бълха ни ухапала да се бръкнем да строим сами? То асъл на триците скъпи, на брашното евтини. Пък и като гледам с кого сме се хванали - все богати и сигурни страни, Гърция, Румъния. Ех, юнаци балкански, нема други като нас.

В Германия строят за 3 милиона 1 километър а тука Южният паток за 7 милиона. Доста комисионни за комунистическите крадци. Ще се строи. Точка. Руснаците ни продават най скъпата газ в света и е време това да спре.

То ако беше най-скъпата никой нямаше да купува, най-вече германия! Те па си направиха северен поток, и изключение си уредиха!

от двете страни на вертикалния да направят две по-големи хранилища за извънредни ситуации...едно имаме, ако може ЕС да плати и другото...нема да е ялова работата.

Следващото изобретение на мутрака ще е диагонален газов коридор само и само да вкара Шеврон да перфорира Добруджа.

Путину му е по добре да си надене тръбата през Крим на горната част на вертикалния.

а дали ще минава от Румъния до Гърция, или от Гърция до Румъния...важното е да не спира, да е от различни източници.. пък утре може да закачим и сърбите и виенчани. да си кръстопът не значи на Путина путь. Той ако ше в Орландовци да си прави магазията, пак тук ще тече. така било е и ще бъде. не път, а кръстопът. и да не се инати много, много че Турция надали ще позволи да е зависима прекалено от Русия..

Визията на седесаро-гЪрберистите за бъдещето на България: Внасяме нефт и газ от уса,бутилирани,в шишета от кола и пепси.Продават се във всеки магазин-отпада Нефтохим и руските бензиностанции. Даваме на големия брат поне 10 военни бази, а той ни дава въоръжение ,3-то поколение/тоест от преди 3 поколения/ На мястото на руските туристи идват афроамериканци и някой и друг оцелял индианец,които плащат с долари ,а не с рубли. Е щели да се напиват и дрогират-те и сега се правят тия работи на Сънито, но все пак ще идват цивилизовани западняци, а не източни варвари! Ще ги задомиме с нашенски ромки-ще нарастне приръста,циганията ще стане страшна и никакви чалми няма да искат да припарват до нас. Едновременно с това ще се развие земеделието-ще се повиши рязко отглеждането та мак,коноп, канабис и други "весели" култури. Частният бизнес ще процъфтява-особено ракиджииниците,"къщите с червени фенери",клиниките за лечение на някои деликатни болести и прочее. Ето така завинаги ще се спасим от колониалните мераци на Русия към нашата просперираща страна!

Браво! Страшна идея! Бат бойко ще го крепи за да стои вертикално! Той има опит в крепенето! Истината е че изтървахме питомното а сега ни заблуждават, че по лесно е да хванем дивото!

След изявлението на Путин за спирането на Южен Поток се забелязват признаци на масово оглупяване. България щяла да участва в строителството на вертикален газопровод. Това е първият вертикален газопровод. Досега се правеха само хоризонтални такива, т.е., успоредни на земната повърхност. Вертикалният тръбопровод трябва да е перпендикулярен към земната повърхност. Този тръбопровод е изключително авангардна идея. По него ще продаваме газ на марсианците, от газовите находища, които ни обеща Бат Бойко.

Словоблудстваш, забеляза ли?

Вертикален- от луната направо на софийско поле- аз така го разбирам. И какво ще минава по тръбата от Турция и Азърбайджан сигурно метан защото ядат много боб там. Сучат мажат да не от Русия,после крякат че проблема не е геополитически, а чисто финансово и икономически неизгоден.май че ГДимитров ще се окаже по велик вожд от ББ и е готов да закрива д-вата, да остане само територия на път по магистралите към Истанбул.

След като беше отрязан от Литва,Латвия,Естония,Полша,Румъния,Украйна и България за транзит към Европа,Путин трескаво и нервно се опитва да намери азиатски пазари. Но засега само го потупват по рамото и обещават. И Китай и Турциа могат без руски газ. А Путин няма какво друго да предложи.А може - оръжие,ама те и това си имат.Така,че Путин трябва да стяга колана - чака го глад.

Ле лее колко си" далеч от сянката"!!!

Бате, само препинателните знаци са ти верни, всичко останало е фантазия. Наистина Полша отряза преминаването на газопровод за Западна Европа - точно както направи и България за ЮП. В резултат руснаците заобиколиха Полша и по дъното на Балтийско море построиха Северен поток до Германия, който работи. И Полша остана с пръст в устата (нула транзитни такси), както и България сега. А ти, ако имаш малко пипе в чутурата, не гледай Путин какво търсел трескаво, а виж хала на собствената си държава. Или и ти си като шопа: не е важно на мене да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. Да не забравя - сега България получава транзитни такси за 160 милиона долара годишно, та и тях ще ги загубим с построяването на новия газопровод през Турция. Сега доволен ли си ???

Момче, само слепите не видяха, но пък чуха, че Русия е пътник, докато я води Путин. Момчето се обърка. Направи срамни неща. Излъга много, заграби повече, отколкото мое да носи. Подгънаха му се слабите коленца. Келешчето уби Русия, след като й даде нереалистични надежди. Това е политика на келеша. Путин пусна на пазара Азърбейджан. Разбра ли какво стана? След като ги беше притиснал и не можеха да дишат, сега Азерите са вече член на Съвета на Европа, вече са на политическа линия в плановете на Европа. И не че те са постигнали нещо с политиката си, а Путин "постигна" това с политиката си. Можеше още десетилетие да доставя количествата, които след година ще почнат да достават други. Втечненият ще вкара директно и Арабските емирства! Азърбайджан едно на ръка. ЕС вече реши. Единствено ако завладее Азърбайджан, може да спре процеса. А втечненият газ е изгоден! Особено ако премине бариерата на лобитата, които до сега се спогаждаха с Путин, но той издъни яко Русия.

Турците са имали винаги мъдри управници . Ердоган е един от тях ,вероятно с ранга на Кемал Ататюрк. В сюблимни моменти България е издигала най-калпавите на власт. Такъв е случая с Мутрата която си избрахме. Няма друг държавник в света който да е спрял три големи проекта за народа си! Белене, Бургас - Александропулис, Ю. поток - това направи само ББ! Това е национална катастрофа!

каква прелест е това атакист да се прекланя пред чалмата. това си е балканска тройка: акакист между турчин и руснак. перфектната комбинация.

Пред фактите и бонгоидните тролове трябва да мълчат!

При идеята да се доставя втечнен газ и да се прокара газопровд от Азъбайджан, Турция няма полза да плаща нито една лира или долар за нов газопровод от Русия. И сега има такъв. Ако Русия се изтръшка едни големи пари, Турция няма да има против. Но разбирате ли на какво гьоме е Путин, а покрай него и Русия? Цяла Европа щ подкрепи алтернативна доставка от Азърбайджан, което до сега не беше толкова възможно - Русия лобираше и притискаше със сила азърбайджанците. Имаше и изявления от тяхното правителство, които ясно говореха за това! Отдаван съм казал, че Путин е убиецът а днешна Русия. Човек без аристократизъм може да се хареса на народа, но той става проводник на народнат аптростотия и убива нацията. Лидерът трябва да разбира народа, но да е над него, да има визия, по-мащабна и по-перспективна от тази на народа. Иначе нацията се самоспъва. Днес Русия е самоспъната нация благодарение а това, че избра момче келешче за лидер. Хитър е на дребно, уйдордисва ги пред вфир, но е късоумен, недалновиден, нереалистично амбициозен. Няма визия и аристократизъм. Е, губят...

Българският участък да го кръстим КЮНЕЦ или като един по надолу написа КОМИН .

В османската империя мирно и кротко сме живяли близо 500 години и така щяхме да си живеем ако не беше поробителната война от 1877/78 г. да се надяваме, това да си го спомнят сега и да закупуваме от братска Турция евтин руски газ за което ще плащаме с тесен г.... което много ни подхожда

да ти кажа, на русофилчетата въобще не са им тесни.....

гледаи да не ти се сплеска килимявката,и да ви сменим имета....

тоя май е ДПС..........

Голям политик е Ердоган.Дали обимча, или не обича християните ? Кой мюсюлманин ги обича ?Само тази седмица направи няколко хода, които доказват горепосоченото: 1.Изгони Байдън и Нуланд от 7 с думите-Дошли от 12 000 км. да се разпореждат как ние да нападнем Сирия 2.Сключи нов договор за увеличение на обема от 14 млрд.м3 на 18 млрд.м3 газ за Син поток, който излиза на терминал в Трабзон. 3. Сключи нов договор за увеличаване проектната мощност на новата им АЕЦ, която е 100% Руска собственост. Така Турция ще бъде новият енергиен разпределител за Европа и за газ, и за ток.

ха така, знаем че русофилите умиргате да говорите на френски с турците. той путив добре ви преподава :)

Както винаги България бе "толетната хартия" с която си избърсахте .... плюнките, де проучване на строителството на тръбопровод по друг маршрут", каза Новак.Без коментар, поредна тъпотия на слугите на запада.Газопровод ще има, и до Сърбия, и до Австрия,и до Италия, само че без нас. Ние ще си духаме супата, ще си сърбаме "правилата" и ще си ближем голият задник.

Путин казва на Ердоган:българите ще получат газ през оная ми работа!

изтрябвал ни е...

Путин казва на Ердоган:българите ще получат газ отзад през оная ми работа!

Има грешка в заглавието - не е "вертикален" а "Виртуален газов коридор", щото всичко около него е виртуално, само парите дето ще ги платим са истински.

Май пак си правят сметки без кръчмаря. Да им се подскаже с кого да обсъждат от тук насетне... Турция. ..нали и тях лъгахте години наред. Сега тя си го връща. ... май Европа я изпързалаха яко - Русия напълно заслужено и САЩ, на които им трябват европейските пазари. С колко щата ще се увеличи САЩ? Никой не знае.

Предлагам след подписването на този "вертикален газов коридор" България да подпише с Турция е "хоризонтален гъзов коридор". По този начин ще изпълним заповедите на ЕК да не зависим само от един доставчик - византийците.

ще подпишем за експорт на русофилчета за обслужване на турските бани. путлер ви даде пример как се прави, сега е ред да дадете своя дан и вие.

"демократични слова" от "демократичен" поданник на англо-саксонските идеали! С прозираща жалка душица на нереализиран социопат, типична за фашистката идеология, изповядвана от вече Черния дом!

ela mi go kaji v o4ite kaput mrysen.

Русия и писна от нашите циркаджии и ни отряза. Сега същите циркаджии се чудят какъв фокус да покажат че да позамажат гафа. Кой именно ще извади $ 2 милиарда за построяване на терминал за втечнен газ в Солун. И кой ще плати стотиците милиони за интерконекторни връзки?

ние вече имаме коридор T1 и T2.......

Е нали точно това е целта - българите - малко и в резерват! Като индианците!

След като само за 2 години подписа, построи и закри ЮП, строителя на Нова България започна изграждането и на "вертикален газов коридор" "Вертикален газов коридор" - на български КОМИН - служи за отвеждане на изгорели газове, замърсен въздух ... Можем вече да газоотделяме на воля!

Много се смях :)))

Това означава ли, че за коледен подарък ще получа от СИК-аджийчето разрешение да си пърдя на воля?

за атакистчетата е ясно - може да има само руски потоци и коридори. другите нямат право да правят.

Алфа атаката пак бленува да е колония на путлер. ех, мечтииии....

Поредната глупост на управляващите! Дрън-дрън! Опит да се съживи България от комата! Кого залъгват? България е колониална държава, без глас и суверенитет! На гол гъз чифте пищови! Който може да бяга от този национален ужас през терминал 2.

за теб терминал 2 няма ти ще си през крим.

а теб ще те сложим с пронститутките на околовръстното.....!